gönderen Mahmut Köseoğlu » Sal Oca 29, 2008 8:15 am
Sevgili doktorumuz Bülent beyi tebrik eder, yeni görev yerinin hayırlı olmasını dilerim. Van’ın en kötü doğa şartları çok zor İlçesi Bahçesaray da iki çalıştım. Ataköy (şinek) Bahçesaray üzerine vilayet sayılır (anlayın nasıl olduğunu)
Erciş Van’ın en büyük, güzel ilçelerinden biridir. Erciş haritaya göre Van gölünün kuzey bölümünde Erzurum-Ağrı-Van ana yol üzeri gelişmiş, 60-70 bin civarı nüfusu olan göl kıyısında kavun karpuz yetişen bir İlçedir. Tek sorun Van iline 100 km civarında bir mesafededir, fakat yolu ben oradayken otoban yapılıyordu.
Van da çok Trabzonlu vardır. Özalp ilçesinde iki köy var Uzungöllü birinin adı Dönerdere köyüdür. Ben bu köyleri görmedin bilen doğu kökenli arkadaşlar dediği bu bölge köylerinden çok değişik evlerin hepsi çatılı her tarafına ağaç dikilmiş bir Karadeniz köyü görünümde olduklarını duydum. Van merkezde o köylüler ile tanıştım.
Bu kadar bilgi yeter dr. Bülent Bey telefonla da biraz bilgi vermiştim. Benim oralarda görüp hissetiyim İl ve büyük İlçe merkezleri fena değil küçük ilçeler ve hele hele öğretmenler için kırsal köyler zor. Allah oralardakilere yardımsı olsun.
En son
Mahmut Köseoğlu tarafından Sal Oca 29, 2008 12:03 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.