23 Kasım 2007 de kaybettiğimiz ve 24 kasım öğretmenler gününde toprağa koyduğumuz kendiside bir öğretmen olan Mehmet(muhammet)Güvercin ile eşi Meyrem Güvercin(kestabo)

Herbiri anılarını anlattı birkaç damla göz yaşıyla birlikte.
Bir gün trb zonda Mehmet amcayla meyrem teyze pazara giderler.Alış verişlerini yaparlar ve eve dönmek için arabalarına binerler yolda meyrem teyze yok yavaş git yok hatalı sollama bir sürü laf mehmet amca dayanamaz değirmendere mevkinde arabayı sağa çeker.Meyrem teyzeye sakin bir şekilde ya yabirbak sanki senin tarafda lastik batladı der meyrem teyzede iner zavallı o inince Mehmet amca kapıları kilitler camı az açar ve Meyrem teyzeye seslenir sen dolmuş ile gel o yavaş gelur hatalıda sollamaz ve çekip gider
Yine geçenyıl birlikte köye yollanırlar nisanda.Dernekpazarına geldiklerinde Mehmet amca uyur ve araba yoldan çıkar tarlada dururlar.Neyse bişe olmadı azbir hasarla olay atladılır.Köye gelirler bizde sorarız kendisine nasıl oldu kaza diye. Mehmet amca yahu der Cengiz trb zondan çıktık bu karı bir başladı konuşmaya hiç susmaz eyisimi dedum bunu dinleyecek yerde uyuyayim ve uyudum o konişdi durdi. Bir baktum çıktuk trafa meyrem yıkayu ortaluği nedur dedum sus bak bu sefer ikaz ettum seni birdaha çok konuştun dereye atarum arabayi
Ölümünden bir hafta önce Mehmet amcayla yine köyde haftasonu akşam oturuyoz adam kalp hastası ama bir ikramlar yahu yeter dedim amca yok olmaz zavallı meyrem teyze 3 sefer çay yapti dedum amca tamam artık saatda 23 oldu ola dedi ben senun içun yapturmayurum bunlari meyrem oturmasun diye bu ikramlari yapturuyurum. Güldük meyrem teyze aynayı alır ve kendine bakar derki ey gidi ne haldayum nekadarda ihtiyarladum, çirkinledumda hemen aynayı bırakır.Tabi Mehmet amca dururmu bir hışımla döner ona ya der bak ben ne mubarek bir insanum sen kendi suratuna bir dakka bakmaya tahammül edemedun ben yıllardur o surata bakayurum işte anla ne çektuğumi.
Sevgili güzel komşum mekanın cennet olsun
Öğretmenim,canım benim canım benim
Seni ben pek,pek çok severim
Senbir ana sen bir baba
Her şey oldun artık bana
Hangibirimizin belleklerinde ilk güngibi güzelliğiyle durmuyorki ilkokul sıralarında öğrendiğimiz bu şiir(hele birde gaz lambasının altında ezberlediyseniz)bu güzel şiire birde benim mehmet amcam için yazdığım bir şirden üç dörtlük yazayım
23 kasımda bir kara haber
Aldık mahalleden inanamadık
Koşup geldik baktık herkes ağlıyor
Hocam biz acına dayanamadık
Eve geldik baktık feryat'ı figan
Şimdi gözyaşıdır arkandan akan
Sessiz yatıyorsun şoktadır hakan
İrkildik durulduk bumudur tufan
En güzel gününde bıraktın bizleri
Geldi evlatların arar gözleri
Acın çok ağırdır tutmaz dizleri
Yürekleri yakar baba sözler