ANAMUN GUNLUĞİ 2

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

ANAMUN GUNLUĞİ 2

Mesajgönderen Naci Altuncu » Cmt Oca 20, 2007 2:49 pm

ANAMUN GÜNLÜĞÜ
ŞUBAT-MART ALTMIŞLI YETMİŞLİ YILLAR
Habu kucuk ayi demek sikintilarun beyuduği ay demektur. Ağbin taşimak bu ay toprak kaldurmak bu ay . Siğirlarun , koyinlarun doğirduğu ay bu ay. Usteluk, otlar lahusaplar , yapraklar yetse. Şinekten koftalidan ot taşimak olmasa. Bu işler hiç bişe değil.Usteluk remezan. Ey kurban olduğum allahum. Bu mubarek günlerunde sana güç gitmesun rebbum ama çok boğaluyurum. Habu ufak günlerde yapacağumi şaşuruyurum.Şükür ki günler ufak çabuk geçup gideyuler.
Dün irğattayidum. İrğada gitmek benum içun dinlenmek . Eski günleri ğatirlamak. Taşidiğumuz ağbin bile ağir ve köti kokili gelmeyu bana .Bütun mahallenun , köyün hatta Çaykara’ nun ğaberlerini dün aldum.Rahatladum. Kaynanalarun aleyhine attuk tuttuk. “O mayisa … o cazu…, o korbakor… ne dersan de … kayanana değil mi? Allah başa vermesun….
Boğun benum irğatum var. Toprak kaladurmağa . Hau köhide ki tarlanun toprağini yalağuz kalduramam. İslaktur. Ağirdur. Bütün mahalleyi çağirdum. Bobayrostan, Zurduğlidan Aşağaki şurdan bile irğatlarum var. Bitün Şuri toopladum. Toprak kaldurmak eğlenceye döndi. Ğadi şenlendi. Gülmek, haykirmak, ğorom hepisi oldi,.
Yemekten sonra irğat dağildi. Ağirlar, su almak , akşam hazirluği derken gün nasil geçti anlamadum. Çamaşurlari bile yikayamadum.
Toprak kaldurmaktan sora tarlalari bellemeğe başladuk. Ne ise her gün habu adam ile barabaruk. Ben ağbin sereyurum, o belleyu. O belleyu, ben vol vuruyurum. Dertleşiyuruk. Sevdaluk ettuğumuz günleri konuşuyuruk. Biraz anasindan dert yanmaya kalktuğumda bozuluyu. Sigaraya sariluyu. Onun içun ben da bişe dememeye karar verdum. Güzel şeylerden bahsederek güzel günler geçiruyuruk. Allah bozmasun. Allah aramuza nazar nusğa sokmasun . Ne deyeyim.
Mart ayi dert ayidur . Bu sene da oyle oldi. Brak siğirlarun nevalesini bizum zahremuz bilem bitti. Peynirumuz da becukledi. Ama ne yabalum. Her derdi veren Allah. Allaha karşu gelemezuk. Martun sonlarinda inşallah kar yokarlara çekilurda habu heyvanlari mezireye ataruk. Otlak olmasa da çimenlerun, ağaçlarun köklerini kemirurler. Allahum işini bilur. Allahum habu dilsuz heyvanlari aç birakmaz. Bi kolayini verur. Kurban olduğum yaradanum. Ey beyuk Allahum.
Bi daha nisan mayisi yazacağum. Belki mezireden beklide kihan yabarken tarladan.
Naci Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Oca 20, 2007 2:57 pm

Harika gidiyor amca, teşekkür edip başka da bişey demiyorum. VAROL.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Cmt Oca 20, 2007 6:09 pm

NACİ AMCA HARİKASIN BASKA LAFA GEREK YOK ELLERİNE ANNENİNDE GÜNLÜGÜNE SAGLIK...
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Oca 21, 2007 1:29 am

Elinize yüreğinize sağlık.Siz yazmaktan sıkılmadıkça biz okumaktan sıkılmayız emin olun...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Sibel Şahin » Pzr Oca 21, 2007 4:55 pm

Elleriniz dert görmesin.Siz yazdıkça bende büyük bir zevkle okumaya devam edeceğim.
Kullanıcı avatarı
Sibel Şahin
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Oca 23, 2007 9:48 pm

Halamızın günlüğünü çok gerçek ifadelerle dile getirmen harika.Sanki o gün o söyledi sen kaleme aldın.....Ve şimdi o hatırayı siteye koydun gibi bir şey....

Bilinen bir şey ki sen şu an o günlerde halamızın dile getirdiklerini hatırlayarak kaleme almışsın...Tabi hepsini bir anda da söylemiş değildir. Sen ondan duyduklarını günlük haline çok güzel bir şekilde getirdin.

Ayrıca o memleket insanının geçmişte çektiği çileleri de dile getirmiş oldunuz.Geçmişte çile vardı ama paylaşım da vardı,yardımlaşma vardı, neşe-eğlence vardı onu da dile getirmiş oldunuz.

Hulasa o kısa yazı ile çok şeyler anlattınız.Ama kime? O çileyi çekenlere, o günleri az da olsa yaşayanlara,büyüklerden dinleyenlere..

Bilmeyenler bunu anlayamaz.......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Oca 24, 2007 11:06 am

Yine harika yorumlar ve paylasim,elinize saglik..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Prş Oca 25, 2007 1:42 pm

NACİ AMCACIM YİNE HARİKALAR YARATMIŞSIN :D
ÇOK GÜZEL ŞEYLER PAYLAŞIYORSUN BİZLERLE VE OKURKEN YAŞAMAMIZIN İMKANSIZ OLDUĞU O GÜNLERİ YAŞIYORUZ SANKİ...!
TEŞEKKÜRLER :wink:
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Tuğba Çalıkoğlu » Sal Oca 30, 2007 10:19 am

Çok güzel gerçekten...İyiki bizimle paylaşmışsınız...
Kullanıcı avatarı
Tuğba Çalıkoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hamide Kaymak » Cmt Şub 10, 2007 10:29 pm

cok guzl olmus nacı amca.ellerıne saglık:)
Kullanıcı avatarı
Hamide Kaymak
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Gökhan Boruzancı » Çrş Mar 07, 2007 9:04 pm

ELLERİN DERT GÖRMESİN NACİ AMCA MEZİREDEN TRLADAN KEHANDAN NİSAN VE MAYISI SABIRSIZLIKLA BEKLİYORUM
Gökhan Boruzancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir