10 Kasıma Yapılan Büyük Saygısızlık !!

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

10 Kasıma Yapılan Büyük Saygısızlık !!

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Kas 13, 2006 4:26 pm

Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr

10 Kasım hayvanları koruma günü

ELİMDE bir test kitapçığı. Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.

Ankarada Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor.

İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı.

Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru:

"Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?"

Yanıt şıkları şöyle:

"25 Ekim, 4 Ekim, 10 Kasım."

Dikkat ediniz! Küçücük beyinlere böyle "ince" mesajlarla hangi fikirlerin pompalandığını iyi görünüz.

10 Kasım Atatürkün ölüm günü... Ve hayvanları koruma günü!

Burada utanarak ve açıkça yazıyorum. Atatürk hayvan yerine konuluyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Küçük beyinlere bilerek mesaj veriyorlar. 365 günden oluşan takvim içerisinde bu soruya yanıt olarak, bula bula 10 Kasım gününü bulmuşlar. Ne ilginç rastlantı!

HABERİN KAYNAĞI: [URL]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4282327_p.asp?yazarid=5&gid=61[/U RL]

NOt: Yazıda benim hiç bir mudahalem veya yorumum yoktur. emin çölaşanın yazısını aynen kopyaladım bilginize...

Saygılarımla

Caner Topaloğlu
Caner Topaloğlu

Re: 10 Kasıma Yapılan Büyük Saygısızlık !!

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Kas 13, 2006 4:27 pm

Caner_ Topaloglu yazdı:Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr

10 Kasım hayvanları koruma günü

ELİMDE bir test kitapçığı. Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.

Ankarada Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor.

İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı.

Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru:

"Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?"

Yanıt şıkları şöyle:

"25 Ekim, 4 Ekim, 10 Kasım."

Resim

Dikkat ediniz! Küçücük beyinlere böyle "ince" mesajlarla hangi fikirlerin pompalandığını iyi görünüz.

10 Kasım Atatürkün ölüm günü... Ve hayvanları koruma günü!

Burada utanarak ve açıkça yazıyorum. Atatürk hayvan yerine konuluyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Küçük beyinlere bilerek mesaj veriyorlar. 365 günden oluşan takvim içerisinde bu soruya yanıt olarak, bula bula 10 Kasım gününü bulmuşlar. Ne ilginç rastlantı!

HABERİN KAYNAĞI: [URL]http://www.hurriyet.com.tr/yazarlar/4282327_p.asp?yazarid=5&gid=61[/U RL]

NOt: Yazıda benim hiç bir mudahalem veya yorumum yoktur. emin çölaşanın yazısını aynen kopyaladım bilginize...

Saygılarımla

Caner Topaloğlu
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Necati Yavuz » Pzt Kas 13, 2006 6:07 pm

Caner ; tebrik ederim.
Önemli bir konuyu buraya taşıdın.Maalesef demokrasiyi kullanarak cumhuriyetin katledilme girişimlerinden örnekler bunlar.Ama bunları yapanlar o kadar "KAYPAK" tırlarki,hiç bir zaman aşağılık emellerine ulaşamayacaklardır.r
Kullanıcı avatarı
Necati Yavuz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Orbay Özaslan » Pzt Kas 13, 2006 9:44 pm

caner paylaşımın için sagol.
değiştim demek lafla olmuyor yürek ister değişmek bunu yapanlarda değil yürek akıl bile yok...
Orbay Özaslan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hasan Aydınlı » Sal Kas 14, 2006 10:45 am

süper bir paylaşım tebk ediyorum Emin ÇÖLAŞANIN ne kadar sahtekar olduğunu herkes bilir ondan düzgün bir yazı beklenilemez :twisted:
Kullanıcı avatarı
Hasan Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Sal Kas 14, 2006 12:16 pm

Teşekkürler Caner

Ülkemiz işgal edilmiş ve kurtuluş savaşı başlamış. Anadoludaki çoğu din adamı Atatürk ün yanında. Ama bugün olduğu gibi ogün de aynı tavrı gösterenler var. Hiristiyan Emperyal güçleri kendilerine daha yakın gören ve onların direktifleri ile ayaklanan zihniyetin bugünki devamları.

Okunan ezanı ibadet yapılan camiyi borçlu olduüumuz insanlara bu saldırının anlamı ne sizce; gafletmi, delaletmi yoksa dilim varmıyor ihanetmi?
Ne dersiniz? Yoksa bunadamı hogörü gösterelim?
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Kas 14, 2006 12:53 pm

Benim asıl paylaşmak ve konuyu taşımak istediğim nokta zaten gençlerimizin beynimizi yemekte olan ve devletimizin en güvenilir diye adlandırdığımız teşkilatlarını bile yavaş yavaş tekeline almakta olan irtica tehlikesinin nasıl bu kadar açıkça yapılabildiği....Veya bu işin sonu nereye kadar gidecek.Körpecik bir beyine 10 Kasım gibi milli duygularımızın tekrar canlandığı,çok şey borçlu olduğumuz Mustafa Kemal Atatürk ve büyük Türk ordusunu andığımız günleri hayvan bilmemne günü olarak akıla sokma çabası nasıl bir zihniyettir.Haktan,adaletten bahseden bu insanlar ahirette karşılarına Mustafa Kemal Atatürk'e hakkını nasıl ödeyecekler öyle ya adamın bir ömrünü saniye saniye harcadığı ve tükettiği emeklerini ve bizi çıkardığı çağdaş toplum seviyesini nasıl olacakta açıklayacaklar nasıl olacakta böyle bir yükün altında huzura erişecekler...Cevaplamak imkansız sanırım.
Caner Topaloğlu

KUTLARIM

Mesajgönderen Vahap Sever » Sal Kas 14, 2006 6:52 pm

Kardeşim Caner
Seni kutluyorum. Çünkü artık gençler duyarsız diyenlere sen bir yanıtsın.
Seni kutluyorum. Çünkü bir kenarda duyarsızlaşmaya başlayan biz orta yaşlılara umut oldun.
Aslında Gazi Mustafa Kemal Gençliğe Hitabesinde bugünler için bizi uyarmamışmıydı?
Vahap Sever
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Kas 15, 2006 11:48 am

Bu yapılan büyük bir edepsizlik. İçerisinde kasıt bulunduğu belli bir saçma soru. Yapanları şiddetle kınıyorum. Bunlarla ne dünyaya bağımsızlık timsali bir önder olarak örnek olmuş Atatürk'e bir zarar verebilirler, ne de yandaşları olduğunu düşündükleri düşüncelere bir yarar sağlayabilirler. Duyarlılığın için teşekkür ederim Caner kardeş.

Ancak bir yerde yanlış varsa o yanlışı eleştirelim. O yanlışı bahane edip vurmak için fırsat kolladığımız yerlere vurmayalım. Yanlışın ama sadece yanlışın hep beraber karşısında duralım. Böyle bir densizlikle bir kitleyi de mahkum etmeyelim.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Çrş Kas 15, 2006 4:13 pm

yegen duyarlılığın için teşekkürler. kasti olduğu apaçık belli olan ulusal devlet kurucumuz atatürke yapılan bu ve buna benzer çirkeflikler karşısında bir genç olarak duyarlılığın beni son derece mutlu etti.ne demişler meydan boş olunca at koşturan çok olur.bu gibi saçma soruların nasıl olurda hayat bilgisi test kitapçıklarında soru olarak türk gençliğinin karşısına çıkarılıyor pes doğrususu.zira pek şaşırmamak lazım devlet memurluğu için sorulan eşekte kaç vites olur sorusunuda gördük bu memlekette :) :)
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Kas 15, 2006 6:02 pm

Öncelikle ben hepinize ilginizden alakanızdan ötürü teşekkür ederim.

Ama Türk gençleri hakkında aslında tam olarak katılamıyorum size....Nasıl mı şöyle örnek vereyim....

Bundan sadece 5 gün önce.Anlatacağı dersin içeriğiyle alakalı olmayan siyasi dokundurmalarıyla meşhur bir hocamız.Sabah 08.50 de herkes sınıfta oluyor.09.00 da ders başlıyor..Sistemimiz bu şekilde...Saat 09.05 te hoca derse başlamışken sirenler çalmaya başladı.1-2-3 derken tüm sınıf tek tek ayağa kalkmaya başladı...Hoca hepiniz oturmazsanız benim dersimden geçemezsiniz dedi..Bu sefer oturanlarda kalktı ve 113 kişinin bulunduğu anfi de hocanın kendi asistanı dahil 1 kişi bile oturmadı sirenler susana kadar...Siren bittiğinde hocamızın söylediği cümle "Sizinle gurur duyuyorum.İçinizden bana o an "şerefsiz" dediğinizi biliyorum.hayatınızın her aşamasında farketseniz de etmeseniz de sizi Atatürk'e karşı hareket ettirmek isteyen köpekler olacaktır...Asla boyun eğmeyin,asla kaybetmeyin.Siz Cumhuriyet gençleri olun tüm engeller zaten ortadan kalkar" dedi ve ekledi "Quis yapacağım"....Önümüzde saçma sapan bir soru vardı.Hiç kimsenin akademik becerisi cevaplamaya yeterli değildi..Moralimiz bozuk olarak boş kağıtları verdik...akşam internete girdiğimizde ise sınavdan 100 aldığımı ve sınıf ortalamasının 100 olduğunu gördüm.....

Bunu neden paylaştım.
Üniversiteye gitmek için malesef özel dersanelere para harcamak zorundayız.Belki de sadece çocuğumuz kardeşimiz yüksek puan alsın diye en çok bilmemne üniversitesi kazandırıyomuş diye (çok saçma bir mantık) öğrencileri daha gencecik yaşta TARİKATlerin mensubu yapmayın...eskiden türkiye de bariz bir sol sağ ayrımı ve karmaşası varken şu anda tarikat ve irtica gerçeği hepsinin yerini almakta içten içten...Bu zihniyetin ne kadar rahat hareket etmeye başladığının farkındayız artık malesef ama dur diyemiyoruz...

Neye ihtiyacımız olduğunu da bulmak zor...Eğitim desek artık eğitim teşkilatı da gördüğünüz üzere yavaş yavaş elden gitmek üzere,polis desek onun da ufaktan nerelere gittiğini anlamak zor değil...Malum şahıs kendi özel kanalında kendi belgeselini yayınlatım Yüzde 6 reyting alırken Mustafa Kemal Atatürk belgeseli sadece yüzde 8 reyting alıyor...çocuğa eğitim evde verilir.Ağaç yaşken eğilir....Laiklik kelimesinin anlamını daha çocukken kazandırmanız lazım.Çocuk aynı anda dini eğitim alırken ondan tamamen bağımsız olarak Milli ve Akademik eğitimini de almalı.

Belki ihtiyacımızı açıklamaya yeterli derece de tecrübem veya bilgim yok ama eksiğimizin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyorum.

Sadece özel günlerde,milli bayramlarda ve önemli bir büyüğümüzün kaybı gibi durumlarda ancak milli birliğimizi çıkarabiliyoruz ön plana...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Kas 15, 2006 6:04 pm

Caner Topaloglu yazdı:Öncelikle ben hepinize ilginizden alakanızdan ötürü teşekkür ederim.

Ama Türk gençleri hakkında aslında tam olarak katılamıyorum size....Nasıl mı şöyle örnek vereyim....

Bundan sadece 5 gün önce.Anlatacağı dersin içeriğiyle alakalı olmayan siyasi dokundurmalarıyla meşhur bir hocamız.Sabah 08.50 de herkes sınıfta oluyor.09.00 da ders başlıyor..Sistemimiz bu şekilde...Saat 09.05 te hoca derse başlamışken sirenler çalmaya başladı.1-2-3 derken tüm sınıf tek tek ayağa kalkmaya başladı...Hoca hepiniz oturmazsanız benim dersimden geçemezsiniz dedi..Bu sefer oturanlarda kalktı ve 113 kişinin bulunduğu anfi de hocanın kendi asistanı dahil 1 kişi bile oturmadı sirenler susana kadar...Siren bittiğinde hocamızın söylediği cümle "Sizinle gurur duyuyorum.İçinizden bana o an "şerefsiz" dediğinizi biliyorum.hayatınızın her aşamasında farketseniz de etmeseniz de sizi Atatürk'e karşı hareket ettirmek isteyen köpekler olacaktır...Asla boyun eğmeyin,asla kaybetmeyin.Siz Cumhuriyet gençleri olun tüm engeller zaten ortadan kalkar" dedi ve ekledi "Quis yapacağım"....Önümüzde saçma sapan bir soru vardı.Hiç kimsenin akademik becerisi cevaplamaya yeterli değildi..Moralimiz bozuk olarak boş kağıtları verdik...akşam internete girdiğimizde ise sınavdan 100 aldığımı ve sınıf ortalamasının 100 olduğunu gördüm.....

Bunu neden paylaştım.
Üniversiteye gitmek için malesef özel dersanelere para harcamak zorundayız.Belki de sadece çocuğumuz kardeşimiz yüksek puan alsın diye en çok bilmemne üniversitesi kazandırıyomuş diye (çok saçma bir mantık) öğrencileri daha gencecik yaşta TARİKATlerin mensubu yapıyoruz(!)...eskiden türkiye de bariz bir sol sağ ayrımı ve karmaşası varken şu anda tarikat ve irtica gerçeği hepsinin yerini almakta içten içten...Bu zihniyetin ne kadar rahat hareket etmeye başladığının farkındayız artık malesef ama dur diyemiyoruz...

Neye ihtiyacımız olduğunu da bulmak zor...Eğitim desek artık eğitim teşkilatı da gördüğünüz üzere yavaş yavaş elden gitmek üzere,polis desek onun da ufaktan nerelere gittiğini anlamak zor değil...Malum şahıs kendi özel kanalında kendi belgeselini yayınlatım Yüzde 6 reyting alırken Mustafa Kemal Atatürk belgeseli sadece yüzde 8 reyting alıyor...çocuğa eğitim evde verilir.Ağaç yaşken eğilir....Laiklik kelimesinin anlamını daha çocukken kazandırmanız lazım.Çocuk aynı anda dini eğitim alırken ondan tamamen bağımsız olarak Milli ve Akademik eğitimini de almalı.

Belki ihtiyacımızı açıklamaya yeterli derece de tecrübem veya bilgim yok ama eksiğimizin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyorum.

Sadece özel günlerde,milli bayramlarda ve önemli bir büyüğümüzün kaybı gibi durumlarda ancak milli birliğimizi çıkarabiliyoruz ön plana...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Kas 20, 2006 9:26 am

Merhaba Caner
Seni ince yapilmis bir alcakligi yakaladigin icin kutluyor,keza irtica-laiklik hakkinda yazdiklarindan oturu de kiniyorum.
Ve soruyorum
"beynimizi yemekte olan irtica tehlikesinden "
Ne anlatmak istedigini acikca ve ornek vererek bahsedermisin?
"Laiklik kelimesinin anlamini daha cocukken dimaglara kazandirmamiz lazim" "agac yas iken egilir"
Laiklikten kastin ne ise onu bilmem lazimki sana katilayim veya katilmayayim.
Bize ondan ne anladigini yazarmisin?
Ona gore yazalim.
Selamlar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Kas 20, 2006 10:09 am

Pekala Atatürk'ün bir tanımı vardı laiklikle alakalı onu yazayım öncelikle(unuttuğum veya karıştırdığım kelime olursa şimdiden özür dilerim)

"Din bir vicdan meselesidir.Herkes,vicdanının emrine uymakta serbesttir.Bizler dine saygı gösteririz.Hiç bir inanışa karşı değiliz ancak din ve devlet işlerini birbirinden ayrı tutmaya çalışıyor,KASIT ve FİİLe dayanan tutucu hareketlerden sakınıyoruz."

Bu Atatürk'ün laiklik ile alakalı tasviri,bizim ilkokulda din ve devlet işlerinin ayrı tutulması dediğimiz olayın birz daha açıklanmış hali.

Çocuk yaşken eğilirde ki kastım bir çocuk elbette ki dini eğitimini büyüklerinden alacak,hayatı boyunca karşısına çıkacak sureleri,isteğe göre Kuran-ı Kerim okumayı da öğrenecek ama bu asla ve asla Milli Eğitim Bakanlığına bağlı eğitim kurumları içerisinde olmayacak.Benim kastettiğim buydu.Eğitim hangi konuda olursa olsun yararlıdır.Din ve Ahlak eğitimi de Milli Eğitim kadar önemlidir.Buna da herkes saygı duymalı ve ayrı tutmalıdır.

Örnek olarak ta 12-13 yaşında liseye giriş sınavlarına hazırlanan bir kişi bir tarikat liderinin videolarını değil kendi milletinin kahramanlık hikayelerini izlerse daha çok şey kazanır diyebilirim.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzt Kas 20, 2006 12:08 pm

Sayin Caner kardesim.
Ataturk un kurdugu cumhuriyet laik bir cumhuriyet degildir.Laiklik bu cumhuriyete sonradan sokulmustur.
Sokulmasi gerekmezdi bence.
Sokularak olmayan bir sey var edildi.
Olmayan sorun.
O sorun bence hala da yok ama gelde anlat.
Cunku laiklik bambaska bir seydir.
Ayrica yazdiginiz Ataturk un laiklik tarifi degildir.Ataturk un din hususunda bir beyanidir sadece.

Din egitiminin Milli egitimden alinip insanlarin kendilerine birakilmasi husunda bende seninle hemfikirimm.Bu konu milli egitimin tekelinden alinmalidir am,a herhangi bir yasak koymamak sartiyla.
Oyle hem milli egitimin elinden al hem de din egitimini yasakla, oyle de olmaz tabii ki.

Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir