Moderatör: Fatma Ozbilgi
Caner_ Topaloglu yazdı:Emin ÇÖLAŞAN ecolasan@hurriyet.com.tr
10 Kasım hayvanları koruma günü
ELİMDE bir test kitapçığı. Kırtasiye dükkanlarında ve kitapçılarda satılıyor. Bazı ilköğretim okullarında küçük çocuklara okutuluyor.
Ankarada Bir Yayıncılık tarafından basılmış ve satılıyor.
İlköğretim 2. sınıflar için hayat bilgisi. Test 01 cevap anahtarı.
Kitapçıkta test soruları ve yanıtları yer alıyor. İşte 9. soru:
"Hayvanları koruma günü ne zaman kutlanır?"
Yanıt şıkları şöyle:
"25 Ekim, 4 Ekim, 10 Kasım."
Dikkat ediniz! Küçücük beyinlere böyle "ince" mesajlarla hangi fikirlerin pompalandığını iyi görünüz.
10 Kasım Atatürkün ölüm günü... Ve hayvanları koruma günü!
Burada utanarak ve açıkça yazıyorum. Atatürk hayvan yerine konuluyor. Bunu bilinçli olarak yapıyorlar. Küçük beyinlere bilerek mesaj veriyorlar. 365 günden oluşan takvim içerisinde bu soruya yanıt olarak, bula bula 10 Kasım gününü bulmuşlar. Ne ilginç rastlantı!
Caner Topaloğlu
Caner Topaloglu yazdı:Öncelikle ben hepinize ilginizden alakanızdan ötürü teşekkür ederim.
Ama Türk gençleri hakkında aslında tam olarak katılamıyorum size....Nasıl mı şöyle örnek vereyim....
Bundan sadece 5 gün önce.Anlatacağı dersin içeriğiyle alakalı olmayan siyasi dokundurmalarıyla meşhur bir hocamız.Sabah 08.50 de herkes sınıfta oluyor.09.00 da ders başlıyor..Sistemimiz bu şekilde...Saat 09.05 te hoca derse başlamışken sirenler çalmaya başladı.1-2-3 derken tüm sınıf tek tek ayağa kalkmaya başladı...Hoca hepiniz oturmazsanız benim dersimden geçemezsiniz dedi..Bu sefer oturanlarda kalktı ve 113 kişinin bulunduğu anfi de hocanın kendi asistanı dahil 1 kişi bile oturmadı sirenler susana kadar...Siren bittiğinde hocamızın söylediği cümle "Sizinle gurur duyuyorum.İçinizden bana o an "şerefsiz" dediğinizi biliyorum.hayatınızın her aşamasında farketseniz de etmeseniz de sizi Atatürk'e karşı hareket ettirmek isteyen köpekler olacaktır...Asla boyun eğmeyin,asla kaybetmeyin.Siz Cumhuriyet gençleri olun tüm engeller zaten ortadan kalkar" dedi ve ekledi "Quis yapacağım"....Önümüzde saçma sapan bir soru vardı.Hiç kimsenin akademik becerisi cevaplamaya yeterli değildi..Moralimiz bozuk olarak boş kağıtları verdik...akşam internete girdiğimizde ise sınavdan 100 aldığımı ve sınıf ortalamasının 100 olduğunu gördüm.....
Bunu neden paylaştım.
Üniversiteye gitmek için malesef özel dersanelere para harcamak zorundayız.Belki de sadece çocuğumuz kardeşimiz yüksek puan alsın diye en çok bilmemne üniversitesi kazandırıyomuş diye (çok saçma bir mantık) öğrencileri daha gencecik yaşta TARİKATlerin mensubu yapıyoruz(!)...eskiden türkiye de bariz bir sol sağ ayrımı ve karmaşası varken şu anda tarikat ve irtica gerçeği hepsinin yerini almakta içten içten...Bu zihniyetin ne kadar rahat hareket etmeye başladığının farkındayız artık malesef ama dur diyemiyoruz...
Neye ihtiyacımız olduğunu da bulmak zor...Eğitim desek artık eğitim teşkilatı da gördüğünüz üzere yavaş yavaş elden gitmek üzere,polis desek onun da ufaktan nerelere gittiğini anlamak zor değil...Malum şahıs kendi özel kanalında kendi belgeselini yayınlatım Yüzde 6 reyting alırken Mustafa Kemal Atatürk belgeseli sadece yüzde 8 reyting alıyor...çocuğa eğitim evde verilir.Ağaç yaşken eğilir....Laiklik kelimesinin anlamını daha çocukken kazandırmanız lazım.Çocuk aynı anda dini eğitim alırken ondan tamamen bağımsız olarak Milli ve Akademik eğitimini de almalı.
Belki ihtiyacımızı açıklamaya yeterli derece de tecrübem veya bilgim yok ama eksiğimizin ne olduğunu çok ama çok iyi biliyorum.
Sadece özel günlerde,milli bayramlarda ve önemli bir büyüğümüzün kaybı gibi durumlarda ancak milli birliğimizi çıkarabiliyoruz ön plana...
Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir