gönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ağu 08, 2006 2:57 pm
.......Yine herkese teşekkürler,
....Al sana önemli bir konu daha..... Antika işin latifesinde... Tabi o latifeler arasında saklanan gerçekler de vardır.
....Bu bölümde yemek tarifi veren Şurli ve Osman'a teşekkürler...
....Şuphesiz 55-60 lı yıllarda köyümüzde meşhur yemekler vardı;
.........Kuymak.(Havic)
.........Muhlama,
.........Korkot çorpası
.........Lahana.......(Ğulılar va unlu lahana)
.........Kabak yemeği (Ğlıbalar)
.........Cumur (Patatesten-mısır ekmeğinden)
.........Fasülye turşusu (Baş yemek)
.........Cırıhta (Tatlı türü).....Feli
.........Mısır ekmeği (Onsuz yemek olmaz ki.........)
.........Yoğurt (İçine mısır ekmeği ufatırsan harika)
...Unuttuğum var mı acaba,olabilir....Hatırlatın ekleyelim.
....Bu yemeklerin en büyük özelliği tarla ve ineklerden elde edilen ürünlerden yapılmasıdır.Dışardan ne alınırdı..... Tuz ve şeker
Tabi şeker ne kadar kullanılırdıysa !!!!!!!!!
......İşte Karadeniz insanı o yıllarda kendi el emeği ile kimseye muhtaç olmadan boğazını bakardı.
....Peki giyinmez miydi ? Giyinirdi tabi , işte öyleeeeee !!!!!!!!!
....İşte bu yemeklerin tarihe karışmaması için tariflerini düzgün bir şekilde yazıp,torunlarımıza bırakalım.Belki yapar yerler.Bu yemekleri dedelerimiz yapar yerdi demeleri için..
.....Biz gurbet elde hala bu yemeklerle beslenmeye çalışıyoruz.Ne yazık ki korkot,mısır unu zor buluyoruz.Buluyoruz da pahalıya geliyor.O zaman kendi bağımızdandı.Bol bol yerdik.Şimdi öyle bol harcayamıyoruz....
.....Yurdun çeşitli yerlerinde Karadeniz yemekleri yapan özel yerler vardır tabi.Bu da bizim insanımızın yemeklerine olan düşkünlüğünü göstermez mi? Benim çocuklar bu yemeklerle büyüdü.....
.....Osman bu yemek tarifelerini de bir köşeye kayıt et....ÖZETLE
.....Herkese afiyetli günler...