VAYBENI BASLIGI HAKKINDA DUSUNCELER BURAYA LUTFEN..

HABU GÜZEL SITEDE VAYBENI YAPACAĞUK,SEVDALİ AŞIKLARA TÜRKİLER ATACAĞUK." Her Pazar akşamı saat 20:00'de bu başlık altında buluşuyor ve vaybeni yapıyoruz. Elbet de davetlimizsiniz!..

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Adnan Ayaz, İhsan Şahin, Hikmet Uygun

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal Mar 03, 2009 7:41 pm

BU SAYFAYI YENİ GÖRDÜM. BENİM NET BENİM GİBİ TEKAVUTA AYRILMAYI BEKLİYOR.
ÖZEL BİR NOTU BURADA İFADE ETMEKTEN GEÇEMEYECEĞİM. PAZAR GÜNÜ DÜZCE DE İDİM. ORADA BANA İLK DEFA GÖSTERİLEN BİR OLAYIN HENÜZ ŞOKUNU ATLATABİLMİŞ DEĞİLİM. BİLGİSAYARDAN HİÇ ANLAMAM ÇOCUKLAR NE DERSELER ONU YAPARIM O KADAR. DÜZCE'DE BANA SEYRETTİRİLEN VİDEO YÜZÜNDEN FATMA ÖZBİLGİ KIZIMIZA VEYA MAVRONUN FADİMEYE ÖZEL OLARAK HAYRANLIĞIMI ARZETMEK İSTERİM. ACILARININ NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU VE FATMA HANINMIN NE KADAR METANETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜKÇE ONA OLAN SAYGIM BİR O KADAR DAHA ARTTI.
SABIRLAR FATMA HANIM. İNAN Kİ ÇOK AĞLADIM BATUHAN'A. HER DAİM TAŞ KALBİMLE ÖVÜNÜRDÜM AMA BATUHAN BENİM KALBİMİ ERİTTİ GİTTİ.

ESASA GELELİM
VAY BENİ HAKKINDA...
Bu işin sanalda zor olduğunu bende kabul ediyorum. Bunu teklif ederken bir şeylerin değiştirilmesi gerektiğini düşünmüştüm.
Bunun da mümkün olmadığını veya en azından bu kadro ile yürümeyeceğini daha işin başında iken niyetlerin yeterli olmadığnı gördüm.
demek ki bizim kendimize güvenimiz yok.
Vaybeniyi gündemime alırken paragafın sonunu görmüş idim.
sorsam ki sizlere neden paragaf başarılı olmuyor. İşin en doğru ve net olan cevabını bana veremezsiniz. Çünki siz kendinize güvenmiyorsunuz ve de neyi nasıl becereceğinizide bilmiyorsunuz.
vaybeni talebimiz
1- miadını doldurmuş olan paragafı yeni bir format ile tekrar 1 numara yapmak
2- sadece ve sadece vaybeni kuralları içerisinde türkü atabilenlerin yazması
3- vay beni proğramına katılmak için hevesli olanları türkü yazmaya teşfik etmek
4- önceleri (iki üç hafta) yazışmalı olarak kural ve kaideler oturduktan sonra haftada bir saat canlı olarak atışmak
5- gerek atışma meydanında yazdıklarımız ve gereksede paragafta yazdığımız dörtlüklerin yabancı yazarlar nazarınde hiç bir değeri yoktur. Oysa ki sarfedilen emeğin karşılığı bu değildir. Bizim yazar arkadaşlarımız bir iki kural uygulayarak değme ozanlara taş çıkartacak beceri sahibidirler.
6- Ben herkese kefilim. Biriniz bir edebiyat öğretmenine veya bu işin duayenlerine bir sorsun bizim yaptığımızın ne olduğunu bir sorsun ve de nasıl yapmamız gerektiğini öğrenip bize anlatsın.
7- zor olanda hala ısrar ediyoruz da kolay olanın zevkini yaşamak istemiyoruz.
8- Ben bunları aşmak için vaybeniyi bir çare olarak görmüştüm. yanıldım. özür dilerim.
9- Adnan Ayaz-Altuncu kardeşler-hikmet -saatçı-meltem-coşkun-muhammed ve ben hepimiz 14 hece ve 4 satır yazmıyormuyuz. iş bitti
BEN SİZE DAHA AÇIK SÖYLEYEYİM. CUMA AKŞAMI PARAGAFA HERKES KATILACAK AMA PAZAR GÜNÜ VAYBENİ YE YALINIZ YAZABİLECEKLER VE BİR ŞEYLER ÖĞRENEBİLECEKLER YAZACAK. DAHA DA AÇARSAM AYIP OLUR
Ben fazla iddialı değilim. Görüyorum ki istekli olan pek yok. Pireyi deve yapmanın bir anlamı yok. Ben ve Hikmet Uygun kardeşim benim sayfamda bunun antremanını yaptık ve de zor olmadığı gibi güzelde oldu.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal Mar 03, 2009 8:07 pm

E VAY BENİ VAY BANA KÜL OLDUM YANA YANA
BEN SİZLERDEN AYRILDUM GEÇTUM KARŞI YASANA
HAZIRLADUM YERUNİ BEKLEYURUM GELSANA
NASIL OLUR "VAY BENİ" ŞEYHLERE GÖSTERELUM

ON DÖRT HECE DÖRT SATIR ÜÇER ÜÇER YAZALUM
EL VERİNCE KARŞUYA KAFİYEYİ BOZALUM
KATILMAK İSTEYENİ ARAMIZA ALALIM
NASIL İDİ "VAY BENİ" GENÇLERE GÖSTERELUM

ÜÇ DÖRTLÜK MECBURİDİR AYNI ANDA YAZACAK
CANLI DEĞİL ŞİMDİLİK NE VAR BUNDA KIZACAK
GÖNDER BANA ÜÇ DÖRTLÜK BİZE MİSAL OLACAK
KIRAYIRUM KAFİYE CEVABUN ERKEN GELSUN

not - şeyhlere gençlere gösterelim yerine karşı taraf gelsin kafiyesine evlere şeyhlere (gibi)gelsin dedikten sonra kafiyeyi kırıp karşı tarafa verecek
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hikmet Uygun » Sal Mar 03, 2009 9:19 pm

E vay beni vay bana kül oldum yana yana.
Teşekkür ediyorum fatma hanım ben sana.
Dostlar ile bir olmak neşe verir insana.
Maziyi anmak için buraya şeyhler GELSUN.

Geçmişi ananların gözleri yaşaracak.
Buradaki sayfaya elbet herkes yazacak.
Önümüzdeki günler tabi güzel olacak.
Ananeyi yaşatıp müridler GELSUN.

Umuyorum burada güzel vaybeni olur.
Usta ile çıraklar burada huzur bulur.
Bizler için bu sayfa her hal imtihan olur.
Bütün köylülerimiz gelin birlik OLALIM.
Kullanıcı avatarı
Hikmet Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ayan » Prş Mar 05, 2009 10:19 pm

Vaybeni hakkında çok az bigimiz vardır.Ama sayın İhsan ŞAHİN ve Osman AYAZ
tarafından verilen bilgiler ışığında bu işin sanal ortamda çok zor olduğudur.
Çünkü vaybeni karşılıklı gruplar arasında üstatların atışmalarıyla olur.Oysa sanal
ortamda sadece iki kişi atışabilir.
Ama yine de üstat İhsan Şahin ve Hikmet UYGUN şimdiden güzel örnekler
vermeye başladılar.Merakla takip edeceğim.
Herkese selamlar , saygılar.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Cum Mar 06, 2009 7:23 am

E VAY BENİ VAY BANA KÜL OLDUM DEDİ BANA
HİKMET UM HABER VERDİ YAKTİ ONİ KAYBANA
FERAHLANMAK İSTERSEN BİRAZ KULAK VER BANA
TOPLANALUM BURADA BÜYÜK BİR SAF OLALIM

FATMA AÇTI SAYFAYI BOBAYROSLİ BAŞLADI
HERKES GELECEK SANUP ÇORBAYI DA AŞLADI
ÇOK GÜZEL ŞEYLER YAZDI SANMAN YİNE HAŞLADI
GELİN BU İKİ DOSTA BİZ DE YOLDAŞ OLALIM

GÖRDÜNÜZ NİYETUMİ AYRI BİR DÜŞÜNCEM YOK
BİZE EŞLUK EDECEK DOST VE ARKADAŞLAR ÇOK
NE KİRİZ VAR NE KITLUK ŞÜKÜR KARNUMUZ DA TOK
HER ŞEYİ UNUTARAK İŞİMİZE BAKALIM
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cum Mar 06, 2009 9:37 am

-----------AÇIKLAMAYAPILDIĞI HALDE AYRILAN SAYFADA NEDEN YAZMIYORSUNUZ?DİKKAT EDERSENİZ "VAYBENİ ATIŞMASI" BÖLÜMÜNDE YAZILMASI GEREKİYOR.DİKKAT EDİLMEZSE DE MUHAMMET ŞAHİN VE MELTEM NACAR'IN YAZDIKLARINI KİM SIRALAYACAK.ACELE ETMEDEN İŞİN EN GÜZELİNİ YAPMAYA ÇALIŞALIM.TEŞEKKÜR EDERİM.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Mar 07, 2009 11:29 am

Herhalde heyecandan Saatçı sayfaları karıştırdı...
Ama zamanla düzelir inşallah...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Mar 09, 2009 2:05 pm

Sayın Muzaffer bey bu bölümde de yetkili olduğunuz için ve yetkili olduğum için gerekeni yapmamız gerekir diye düşünüyorum.Herşey zamanla yoluna girer.Neler yapabiliriz onu düşünerek katkı sağlamalıyız.Sizlerin engin hoşgörüsüne sığınarak sevgi ve saygılarımı bildirir bu bölümde de karşılıklı güzel şeyler yazacağımıza inanıyorum.Kolay gelsin,devamı gelsin,mermiler bitene kadar atışa devam!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Mar 09, 2009 11:29 pm

Sevgili Adnan Hoca,maşallah sen vaybenilerde ekip başı ustatlarından olduğun için buralarda bir şeyler yapabilirsin..Ama bende öyle bir özellik olmadığı için ve sonunu getiremem düşüncesi ile cesaret edip başlayamıyorum...

Sanırım bu durumu dostlar anlayışla karşılar...Yoksa asla ve asla başka düşünceler içinde olamayacağımı en iyi bilen sen olmalısın...

Hani burada yapılacak şey canlı vaybeninin yerini asla tutmayacağı aşikar... Sadece sayfa vaybeni olur ve yeni nesilden bilmeyenler "Bu vaybeni de nedir ?" diye sorarak vaybeninin geçmişini öğrenebilir...Bana göre tek faydası o olur...Bilmem sevgili dostlarım bu duruma ne der ?

Ama ilerleyen günlerde kendimde o cesareti bulursam elbette aranızda olurum...Çünkü sitenin her zerresinde olmak isterim..

Başarılar dileğimle !!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal Mar 10, 2009 1:26 pm

Vaybeni ile ilgili yeterli değilse de yukarıda birazcık açıklama yapmıştım.Elbette sanal ortamda yapılmakta olanının gerçeğiyle hiç alakası yok.Bilenlerin neden yok dediğimi bildikleri için fazla açıklamaya da gerek yok.Sevgili İhsan Şahin'in koyduğu kural doğrultusunda yazılmaya başlandı bile.O da biliyorki seyirde bir taraf ikili,üçlü veya dörtlü mısralarla atışmasını yaptıktan sonra karşı taraf aynı şekilde cevabını verirdi.Burada farklı bir durum varki,karşı taraf beri taraf yok.Yazan herkes bir taraf olarak atışmaya katılıyor ve kendi tarafı olarak da sadece yanında kendini buluyor.Hem bir dörtlükle değil üç dörtlükle.Bu hiç vaybeniye uymadı.Yani bilmeyenler,bilsinlerki gerçek vaybeni bu değildir.Burada yapılan gördüğünüz ve okuduğunuz gibi bir şeydir.Çeşitlilik bakımından güzel olacağı kanısındayım.Bir türlü araya girip yazamadığım için kusuruma bakmayın.Yazmaya çalışacağım.Selam ve sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Mar 11, 2009 5:07 am

Tamamdır dostum,fazla söze gerek yok..
Kolay gelsin !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Nis 15, 2009 9:49 pm

ihsan şahin yazdı:BU SAYFAYI YENİ GÖRDÜM. BENİM NET BENİM GİBİ TEKAVUTA AYRILMAYI BEKLİYOR.
ÖZEL BİR NOTU BURADA İFADE ETMEKTEN GEÇEMEYECEĞİM. PAZAR GÜNÜ DÜZCE DE İDİM. ORADA BANA İLK DEFA GÖSTERİLEN BİR OLAYIN HENÜZ ŞOKUNU ATLATABİLMİŞ DEĞİLİM. BİLGİSAYARDAN HİÇ ANLAMAM ÇOCUKLAR NE DERSELER ONU YAPARIM O KADAR. DÜZCE'DE BANA SEYRETTİRİLEN VİDEO YÜZÜNDEN FATMA ÖZBİLGİ KIZIMIZA VEYA MAVRONUN FADİMEYE ÖZEL OLARAK HAYRANLIĞIMI ARZETMEK İSTERİM. ACILARININ NE KADAR BÜYÜK OLDUĞUNU VE FATMA HANINMIN NE KADAR METANETLİ OLDUĞUNU DÜŞÜNDÜKÇE ONA OLAN SAYGIM BİR O KADAR DAHA ARTTI.
SABIRLAR FATMA HANIM. İNAN Kİ ÇOK AĞLADIM BATUHAN'A. HER DAİM TAŞ KALBİMLE ÖVÜNÜRDÜM AMA BATUHAN BENİM KALBİMİ ERİTTİ GİTTİ.
.

IHSAN AMCA BU YAZINIZI DAHA SIMDI OKUDUM ALLAH RAZI OLSUN SIZDEN VE SIZIN GIBI BU ZOR GUNLERIMIZDE BIZI YANLIZ BIRAKMAYAN BUTUN DOSTLARDAN..
ZOR GUNLER YASIYORUZ ACIMIZ DAHA ILK GUN GIBI AMA MAALESEF HAYAT DEVAM EDIYOR BATUHAN HERKESIN CIGERLERINI YAKMIS ALLAH BIZDEN COK SEVMISKI YANINA ALMIS DIYORUZ VE ANCAK BOYLE DUSUNEREK TESELLI BULUYORUZ...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Önceki

Dön VAYBENI.

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 0 misafir