İNŞALLAH DÜZELECEK (!)

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

İNŞALLAH DÜZELECEK (!)

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Oca 05, 2010 11:15 am

İNŞALLAH DÜZELECEK (!)

.Bir gün içinde bakın nelere şahit oldum.
Bu üç şey,yaşadıkça üçyüze de çıkabilir üçbine de..
Bakalım ne imiş bunlar (!)

İlk önce şehir içi minibüsünde yaşanan eski yeni para çekişmesine şahit oldum.
Vatandaşa verilen eski on kuruşu,vatandaş değiştirmesi için şoförden istekte bulunur.
Şoför vatandaşa bozuk çalar..
Peki kim haklı ?

Bu konu şu günlerde fazlası ile yaşanacak ülkemde..
Aslında eski paralar belirli merkezlerde toplanması lazım..
Meselâ nereler olabilir.
-Mesela bakkallar.
Bakkallar eski para almalı ama vatandaşa vermemeli,
-Mesela toplu taşıma araçları,
Şoförler eski para almalı ama vatandaşa vermemeli,
-Mesela esnafın her çeşidi,
Böylece eski paralar oralarda toplanmalı,onlarda bankalara götürmeli.
Bankalarda toplu paraları değiştirmeli.

Aslında bir yıl oldu yeni paralar çıkalı,şu ana kadar eski para piyasada kalmaması lazımdı..
Peki bu konuda hatalı kim ?

İkincisi ve üçüncüsüne ise bankada sıra beklerken şehit oldum.
Aslında banka memurlarının ve banka müdürlerinin vatandaşa yaşattığı eziyeti şu an dile getirmiyorum.
Benimki oturan on yaşlarında çocuğun yaşlı kalkınca yerine oturması,yaşlı tekrar oturmaya gelince oturamaması ve o çocuğun yaşlının gözlerine baka baka kalkmaması.

Bir de ben yaklaşık bir bucuk saat bekledim,yeni gelen bir kadın beş dakika bekledikten sonra memurun yanına bir şey sormak için gider tanıdığı olduğu için hemen sıraya alır ve işini yapmaya başlar..
Yerimden o memura bozuk atmak üzere kalktım. Tam o sırada benim numaram öteki memurda yandı,ben oraya yöneldim.
Peki bozuk atacak olsaydım,
Yaşanacak bu olayda kim haklı olacaktı ?
(Ben yine de bozuk atmalıydım belki değil mi ?)

Bunun gibi günde yüzlerce olay yaşanıyor ülkemizde..
Peki ne zaman düzelecek bu işler.
Daha doğrusu düzelecek mi bu işler ?

Sanmıyorum..

Sizden isteğim sizler bu durumlara meydan vermeyin..
Bir gün inşallah bu işler düzelir.
Ama benim gözlerim görmez.

05.01.2010
Muzaffer ALTUNCU
-Gölcük-
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Re: İNŞALLAH DÜZELECEK (!)

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Çrş Oca 06, 2010 6:07 pm

-----------Sevgili Muzaffer hocam,
----Ülkemizde hemen her gün yaşanan bahsettiğiniz benzeri olayların düzelmesi hususunda bugüne kadar bir ilerleme görebildin mi?
----Göremezsiniz.......................
----Eğitim,aileden başlar biliyorsunuz.Güzel terbiye iyi bir eğitimle olur.Eğitilmemiş bir anne babadan doğanlar da onlar gibi olurlar genelde.Kendisini bulunduğu ortamda yetiştiren çok azı sizin istediğiniz ölçülerde belki doğru davranışlarda bulunabilir...
----Şimdi ben soruyorum.Artık öğrenci-öğretmen ilişkisi yönünden hiç bir beklentimiz olmayan öğretmenlerimizi gördüğümüzde neden hala eskisi gibi davranarak onlara saygıda kusur etmemeye çalışıyoruz?Demekki bize o ruh zamanında bir şekilde verildi.Şimdi ne oldu da yeni nesil öğrenciler aynı saygıyı göstermiyor?(tabii ki bazılarını hariç tutuyorum,çünkü içlerinde saygıda kusur etmeyenler var biraz da olsa...)
----Şahsen bahsettiğiniz durumların düzelmeyeceği kanaatindeyim.O nedenledir ki her sabah zorla okullarda söyletilen andımızı gereksiz buluyorum.Minik öğrenciler şarkı söylercesine andımızı okurken büyükleri habire konuşarak zaman harcıyor.Daha vahim bir durum ise "İstiklal Marşı'mıza" bayrak törenlerinde iştirak etmeyenler var.
----O yüzden ben hiç ihtimal veremiyorum..................
----Buna bir çözüm bulunmalı diye düşünüyor olabilirsiniz.Alanında uzmanlaşmış kişiler çözüm üretmedikten sonra bize de bu sayfalarda böylece satırları sıralamak kalır.Yazık,hem de çok yazık !
----Saygının,sevginin ve hoşgörünün olmadığı bir yerde umutla beklemek nafile.Demekki bizler geçmişe göre iyi bir eğitici olamadık.İşte yetiştirdiğimiz yeni nesil ve geriden gelmekte olan yepyeni nesil.Bunlar mı bizim eserimiz olacak?
----Herkes kapısının önünü süpürürse sokaklar tertemiz olur.Herkes çocuğunu eğitebilirse toplum da eğitilmiş olur.
Çok afdersiniz,köpek zorla ava gitmez,giderse de avlanmaz.Bu işler gönül işidir.Bu gidişle bizler çok daha kuyruklarda bekleriz,birileriyle kavga ederiz ve güçsüz olduğumuz yerde haksız oluruz.Çünkü bu memlekette yapılacak çooooooooooooooooook işler var.Allah kimseyi sahipsiz yapmasın.Adamın varsa işlerin yürür merak etme.
Adamın yoksa kaderine terkedilirsin .
---Ahlak ve maneviyat ön plana çıkmadıkça çok daha havanda su döveriz.İşini yürütenleri de arkasından "helal olsun ona" diye hep överiz,öyle değil mi?
---Beklediğin cevabı benden alamadınız,biliyorum.Çünkü ne yapmak gerekir diyorsunuz.Yukarıda belirttiğim gibi bu işleri uzmanları halletmeli.Tv kanallarının çoğunda hep vurdu kırdı dizileri olacak yerde herkesin ayakta olduğu akşamları arzu edilen hususlar neden dizi yapılıp gösterilmiyor.Kimbilir?
---Herşeyin olumlu olarak düzelmesi umuduyla,kalın sağlıcakla...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: İNŞALLAH DÜZELECEK (!)

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Prş Oca 07, 2010 3:33 pm

Sevgili Adnan Hoca güzel anlatmış düzelmesi mümkün değil bu konuların çok haklı ama yazısının son kısmında esas noktayı dile getirmiş o ne tv.kanalları ve oralardan zehirlenen gençlik düzelirmi asla düzelmez,sen Ana Baba olarak çocuğuna tv.izletmeme şansın varmi yok eeee nasıl o çocuğunu tam anlamı ile eğiteceksin mümkün değil onu tv. kanalları eğidir sende seyretersin sonra da o çocuktan ahlak terbiye bekleyeceksin ne kadarını bulursun,neden bunu yazıyorum tv.kanallarında seyretip ahlaklı olacağın bir proğram bişe varmi yok hepsi belden aşağı hepsi ahlaktan yoksun,eee buradan yetişen genç on yaşında olsa bile yetmiş yaşındaki dedesine yer vermez cünkü o terbiyeyi alacağı ortamı bulamadı,ama yinede Ana Baba olarak bizler vermeliyiz ne kadar verebiliriz o da tartışılır,ben Allah islah etsin diyorum,çok ama çok önemli bir konu Ağabeyime teşekkür ederim böyle bir konuyu dile getirdiği için,Adnan Hocaya da teşekkür ederim güzel yorumları için,okuyanlara da teşekkür ederim duyarlı oldukları için..............
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir