DİLİN AFETLERİ ( YA HAYIR SÖYLE, YA DA SUS )
Konuşma, dili kullanma yeteneği, yeryüzünde sadece insana verilmiştir.
İnsan, dilini, hem hayır hem şer sözler söylemek için kullanabilir. Ancak Peygamberimiz " Allah' a ve ahiret gününe inanan ya hayır söylesin ya da sussun." ( Buhari, "Edeb", 31, 85 ) buyurmuştur.
Bu, diğer bir ifadeyle, Müslüman olana sadece hayır söz söylemek düşer demektir..
Güzel söz söylemek, insanların işlediği diğer amellerin de değerini yükseltir. Rabbimiz Kur' an' da "Güzel sözler ancak O' na yükselir. Salih ameli de güzel sözler yükseltir." (Fatır, 35/10) buyurmaktadır..
Söz, sadece ağızdan çıkan laf değildir. Kimi zaman yuva yapar, kimi zaman yuva bozar. Kimi zaman imanı dile getirir, kimi zaman inkarı fısıldar. Kimi zaman birleştirir, kimi zaman ara açar. Kimi zaman güzel eylem olur, kimi zaman şer saçar..
Ancak Müslüman kimse, elinden ve dilinden başkalarının zarar görmediği biri olarak vasıflandırıldığına göre, dilini, güzel, hayırlı ve müjdeleyici olanı söylemekte kullanmalıdır.. ( Kaynak : 20.11.2009 tarihli Diyanet Takvimi)
Saygı değer okurlarım.. MÜSLÜMAN KİMSENİN KISA OLARAK TARİFİNİ YAPIN DEDİKLERİNDE :
MÜSLÜMAN KİMSE : ELİNDEN VE DİLİNDEN BAŞKALARININ ZARAR GÖRMEDİĞİ BİRİ.. Olarak demeliyiz..!..
Bundan daha güzel tarif olmaz...Bu kısa ve öz açıklamanın içinde sayfalar dolusu yazılar vardır....Allah bizleri de elimizden
ve dilimizden kimseye zararı olmayan kullarından eylesin... Amin.. Sizlerde bu makaleye yorumla katkıda bulunmalısınız..Teşekkürler..
Yazan (Akköşe Yazarı) : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ