TEMİZLİK EĞİTİM MESLEK LİSESİ AÇILSIN MI ?...

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

TEMİZLİK EĞİTİM MESLEK LİSESİ AÇILSIN MI ?...

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cmt Tem 18, 2009 6:25 am

.. .. TEMİZLİK EĞİTİM MESLEK LİSESİ AÇILSIN MI ?..

Sayın Milli Eğitim Bakanı !.. Sayın Sağlık Bakanı !.. Sayın Temizlik İşleri Genel Müdürleri.. Sayın Veliler !..

Bu temizlik konusu ülkemizde gereği kadar ya bilinmiyor..Yahutta biliniyor da yapılmıyor.. Bilinmiyorsa eğitim noksanlığı var demektir..Biliniyor da yapılmıyor sa yine bir noksanlık var demektir..

Her iki durumda da EĞİTİM gerek olduğuna inanıyorum..Temizlik olmayan yerde sağlıklı eğitim olmaz..Temizlik olmayan yerde sağlık olmaz..Bu nedenle sağlıksız nesil yetiştiriyoruz..

Temizlik Eğitim Meslek Lisesi açıldığı zaman kötü alışkanlıklar da ders olarak orada işlenecek.. Dolayısı ile SİGARA nın zararları ve PİSLİĞİ ders konusu olacak..Bu lise açılırsa Türkiye 'mizde yenilik olacak..Pırıl pırıl öğrenciler bu okuldan mezun olup , TÜRKİYE' nin temizlik sorununu çözeçekler..Kendisi temiz olmayan vede temizliği bilmeyen insan temizlikte görev alrsa nasıl başaracak ?..

Bu TEMİZLİK EĞİTİM MESLEK LİSESİ açılır sa, mutfak masrafları da yarıya kadar azalacak.. Hem masraf azalacak, hemde sağlıklı yıkama işlemleri olacak..Bu Liseden mezun olanlar anında iş bulacak..

Temizlik Meslek Lisesi mezunları uzun seneler Halk Eğitim Merkezlerinde KURS ÖĞRETMENİ olarak görev yapacak..Ayrıca bir çok okula da bu dersleri verecek olan ÖĞRETMEN ihtiyacı olacak...

Haydi ilgililer.. Yorumlarınız la,, Bu yazıyı ilgililere ulaştırmakla konuyu güncelleştirelim.. Temizlik sorununu kökünden çözelim.. Haydi kolay gelsin.

Akköşe Yazar : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ
(Sigarayla Savaşanlar Vakıf Üyesi)
18.07.2009 KIRIKHAN - HATAY
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt Tem 18, 2009 12:45 pm

Bu konu hem güzel bir konu üzerinde çok hassas olunması gerekli aynı zamanda yurdun her yanında sokakları sigara izmaritleri,çekirdek kabukları,her türlü yiyeceklerin artıkları ile dolu böyle bir durumdan kurtulmanın yolu iyi eğitimden geçiyor,bunun için ne lazımsa yapılmalı öncelikle şu sokaklarımızın temiz tutulması sonra da haliyle evlerimizin temiz olması,bu vesile ile de israfin önlenmesi,böyle hassas bir konuda insanları duyarlı olmaya davet eden Sn. Muhtarımıza teşekkürler,inşallah bu konuda fikir yürüden fazla olur ve ses gedirir.........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cmt Tem 18, 2009 4:20 pm

. . . Sayın İrfan ALTUNCU ; Bu ilginç konuya yaptığınız yorumdan dolayı çok teşekkür ederim. Herkes inşallah sizin gibi duyarlı davranır..Bu konu geç kalmıştır.. Temizlik işçileri temizliği yeteri kadar bilmemekte.. İşte bu okuldan mezun olanlar.. Kalifiye ve uzman olarak işe alınırlar..

Bu okulu yüksek derece ile bitirenler Halk eğitim merkezlerinde kurs öğretmeni olurlar.. İşte iş, işte eğitim.. İşte TEMİZLİk.....
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Tem 19, 2009 3:08 pm

Sevgili Muhtarım,
Bu ilgisiz topluma ne açarsan aç,düzeleceğini sanmıyorum...

Aslında bu çok önemli konu için liseler açılacağı gibi Bakanlık da kurulmalı,diye düşünüyorum..
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Pzt Tem 20, 2009 5:21 am

. Sayı n Muzaffer ALTUNCU ;

Yaklaşımınız için çok teşekkür ederim.. " TEMİZLİK MESLEK LİSESİ"

bana göre de geç kalmış olar. Bu işi derhal MİLLİ EĞİTİM ve

SAĞLIK Bakanlıkları ele almalıdır..

Bu okuldan mezun olanlar hemen iş bulur. Çünkü TEMİZLİK işi

temel sorunumuzdur..

TEMİZLİK İŞLERİ BAKANLIĞI BİLE KURULABİLİR !..
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Tem 20, 2009 8:54 am

Bir türlü temizlik işini rayına koyamadığımıza göre "Bakanlık" olsun dedim...
Temizlik meslek liseleri ile çevre temizliğini hal edebiliriz de insanların içine o alışkanlığı nasıl koyacağız bilmem..
Hayırlısı....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Sal Tem 21, 2009 6:41 am

. . . . Evet Öğretmenim ; Eğitim işte burada devreye girecek !..
Halkımızın tamamı temelden eğitilecek,
Türkiye pırıl pırıl ve temiz hale gelecek,
İnsanlar hastalıktan kurtulacak ALTUNCU...

Akköşe Yazarı : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ
. . . Sigarayla Savaşanlar Vakfı Üyesi . . .
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir