gönderen Serkan Birinci » Sal Kas 18, 2008 8:11 pm
valla uzun zamandır sitenin forum bölümüne bakmıyordum. bu gün hatırladım. bi göz atayım dedim ama çok şey kaybetmediğimi anladım.
yine bildik manzarlar yine kör dövüşü.
acizane bir iki eleştiri de bulunayım. Yılmazın malum parti ile organik bağının biliniyor olması ve yazdıklarını adeta bir aydınlık makalesi veya parti sözcüsü havasında veriyor olması yazının özünden insanı uzaklaştırıyor. biraz da sıkıyor açıkcası. yanlı, karşıt gazete dergi karıştıran iyi kötü bu konulardan haberdar zaten. mesele anlaşılır bir uslubla süzgeç yapmaktan ibaret olmalı bence. yoksa ordan alıntı burdan alıntı, ne fark eder.
bu arada ince saflaşmalar ve birilerinin fikir tartışmaktan çok bıyık altı kollamacılıkları da çok komik.
neyi kime ispat, kime çalım anlamıyorum. hepi topu 10 kişi bilmedin 20 taraftarı olan bir maç var. samimi duygu ve düşüncelerin paylaşılması, en aykırı düşüncelerin rahatlıla tartışlması gereken bir ortam olmaı bence burası. ama bişeyleri beceremiyoruz galiba.
aynı köylü olsakta, aynı anlayış ve aynı hoşgörüde olamıyoruz vesselam.
bi ortak nokta var, herkes memleketin gidişatının iyi olmadığında hem fikir. çözümde farklılıkların olması normal. bence kısır çekişmelerden ziyade anafikirde odaklanılırsa daha hoş bir zemin oluşur.
bu arada kısa da olsa fikrimi de beyan edeyim. Bu "Ergenekon" "Heryerekon" davasının sonunda birşey çıkmayacağı kanaatindeyim. ama toplumun ülke meselelerine bakıışında bir aydınlanma yaratabileceğini umuyorum. siyaseten daha sorgulayan,daha kuşkucu bir ülke fena olmaz değil mi...
tabi bunun da ir bedeli olacak. Hangi pazarlıkların ne için yapıldığı, hangi yaşların korunup hangi kuruların yandığını kimbilir ne zaman öğreneceğiz.