BU TABLODA KAÇ KİSİYİ TANIYABİLDİNİZ?

"Düşünebilen bir nesil yaratmak ve düşüncelerimizi özgürce paylaşmak için" burada buluşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı, Özgür Hasan Altuncu

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Prş Oca 31, 2008 1:24 pm

Resme göre kişileri tarif edin ki bizlerde okişi tanıyayim. Bileyimki tarifte kişiyi arkadaş tanıdı yoksa öyle isimleri ben veya bir başkası yazar. Tanısamda tanımasanda önemil değil nasıl olsa bu şahsiyet da orada olabir mantığı ile yazılır.

Ben sizlerden şu nostaji fotoğraflarında aynısını istemiştim. Bir resim konuluyor yıllar öncesinin belki biz yaştakiler tanır. Buradaki gençler ne bilsin şu an 50-60 yaşındaki kişinin geçliğini. Örneğin resme göre soldan 2. kişi hasan oturanlardan sağtan 3. ayşe gibi yazaçaksın ki Hasanın 25 yıl önceki hali buydu diyebilemi. Hasan fotoğrafta ne bileyim hangisidir. Binim için o fotoğrafın değeri kalmıyor.

Şimdi bu karede sol başta pıyano calanın arkasında eli tokat atmaya hazır Saddam Hüseyin. pıyano calanın sağındaki Hitler devenin üzerinde oturan Yaser Arafat bu şekilde izah edinki anlayayım bu kileri tanatığınızı
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Oca 31, 2008 3:23 pm

Mahmut Abi ne demek istediniz Vallahi Billahi anlayamadim.
Hangi Hasan?
Hangi resim?
Hangi 50 sene evvel?
Burda olanlar takriben 50 kisi simdi onlarin koordinatlarini vererekmi tanitacagiz.
Bir de bu resimdikilerin %90 ini dunya taniyor.
Felanci filancidir diyemi tanitalim?
Pes dogrusu.
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Cum Şub 01, 2008 9:50 am

Hasret ya benim yazıyı tam okumadın veya işine gelmedi ben hasanı örneğin dedim. 50-60 lı yaştan bahsettim. Burdaki resimleri boş ver.

Nostaji bölümüne bir resim ekleniyor. şu an 50-60 yaşlarındaki kişilerin 25-30 yıl önceki fotoğrafı belkide daha fazla neyse şu an 20 li yaşlardaki bir genç sen veya ben resimdeki kişiyi tarif etmezsek nasıl danısın. biliyorki bu resimde Mahmut ile Hasret var fakat hangisi mahmutun veya hangisi hasret'in geçliğidır bilmiyor. resimdeki kişiyi tarif etmeliyiz.

Hasret bizim köyümüz kadahor mahallesi gibi küçüçük yer değil üstelik %80-90 civarı dışarda. sen çaykara da çalıştın kuşmerde durdun tanırsın köylüleri. Tanıtığın yukarki şurdan birini gençlik resmini görsen simasından çikarma ihtimalın var. Düşünkü adamı tanımırsun gençlik resmini görsen hiçbir anlam ifade etmez.
Senin veya benim gibi yakın yaştaşlarımız bu resimlerda fazla zorlanmaz. örneğin siz rahmetli Mahmut Aydinlinin o salıncaktaki resmini koyduruz. Çoğu baktı tanımadı geçti ne bileyim kimdir hesabı benim bu sitede hissettiğim verilen son mesaj tarihlerine göre çok bakan var. Verilen mesaj tarihlerine göre bakılıyor. yakın tarihte verilenler daha çok izleniyor. Yukarıda bahs ettiğim resim bakıldı tanınmadı gecildi biz feğmenoslilar tanıdık yazdık yazanlardan ikisi rahmetlinin torunu Mehmet ve Cengiz . Düşünkü diğer torunu İbrahim abinın kızı Dilek belkide sen ilk verdiğin gün baktı resme tanımadan geçmiş olabilir. Daha sonra bizler adını yazınca Dilek hanımda benim dedemdir danımıyorum diye yazmış.

Neyse bu tek kişiydi düşünki resimde var beş kişi,neyse birileri yazdı bu resimde mahmut ve hasret var da bu mahmut ile hasret in 30 yıl önceki durumudur. ben ne bileyim hankisi mahmut hankisi hasret bunu yazmalıyız. ki bakanlar mahmut ile hasretin gençleğini hatırlasın. Sedece şimdi değil yıllar sonrada belki mahmut ile hasret öldükten sonra.

Biraz işi uzattım başınızı ağırtım fakat bu nostaji bölümü benim için bir arşiv ber belge neteliği taşıyor. Yukarıda belirtiğim tavranış sangi burayı bilmece bulmaca oyununa cevirdik. gerci bu tip oyunlar daha cok ilgi çekiyorya ne bileyem ben böyle düşünüyorum. Herkesin düşüncesinede saygılıyım.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Şub 01, 2008 7:48 pm

Mahmut abi düşüncende haklı olaiblirsin ama sitede zaten hep şikayet ettiğimiz şey niye daha çok kişi yazmıyor, niye paylaşımlar az oluyor diye. Fotoğrafları böyle bulmaca gibi atıp çekilmek bu açıdan işe yarıyor, hem diyalog oluyor hemde sırası geliyor ilginç benzetmeler yapıldığında gülüyoruz vs. O yüzden bence başta söylenmemesi ama başlık alt sıralara kayıp gözden kaybolmadan fotoğraftaki herkesin açıklanması en iyisi
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Şerif Mercan » Cmt Şub 02, 2008 8:40 pm

Fatma Ozbilgi yazdı:tabloda gercekten abo yok
:lol:
sert (p) olanından fatma hanım :)
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Şub 03, 2008 2:17 pm

ÇaYKaRaLi yazdı:
Fatma Ozbilgi yazdı:tabloda gercekten abo yok
:lol:
sert (p) olanından fatma hanım :)

BENIM BILDIGIM TURKCE YUMUSAK (B) OLANINDADUR :D HERKES ISTDEGI SEKILDE YAZSIN NE YAPALIM :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Şub 03, 2008 2:19 pm

KIMSELERI TANIYAMADINIZ????

ATATURK SOLDAN SAGA DOGRU IKINCI MASADA OTURUYOR
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Şerif Mercan » Pzr Şub 03, 2008 2:35 pm

Fatma Ozbilgi yazdı:BENIM BILDIGIM TURKCE YUMUSAK (B) OLANINDADUR :D HERKES ISTDEGI SEKILDE YAZSIN NE YAPALIM :)

(TDK) Türk Dil Kurumuna meydan okuyorsunuz helal olsun size:)
Kullanıcı avatarı
Şerif Mercan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Şub 03, 2008 2:39 pm

ÇaYKaRaLi yazdı:
Fatma Ozbilgi yazdı:BENIM BILDIGIM TURKCE YUMUSAK (B) OLANINDADUR :D HERKES ISTDEGI SEKILDE YAZSIN NE YAPALIM :)

(TDK) Türk Dil Kurumuna meydan okuyorsunuz helal olsun size:)

Huyum kurusun kimseden korkum yok bu dunyada... allahdan baska :) :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Naciye Soysal » Çrş Şub 06, 2008 12:45 pm

BENIM BULDUKLARIMIDA ILAVE EDEYIM:

- SAGDAN 3 SIRADA HAFIF ELINI KALDIRAN MICHAIL SERGEJEWITSCH GORBATSCHOW

-SOLDA PIYANO CALANIN HIZASINDA BAYAN SANATCI AUDREY HEPBURN

-ÖN SIRADA KÜCÜK MASADA OTURAN SAKALLI SAHSIYET SIGMUND FREUD

-SOLDA PIYANO CALAN ÜNLÜ LUDWIG VAN BEETHOVEN

-ORTA KISIMDA CENGIZ HANIN ALT HIZASINDA KEMAN CALAN ÜNLÜ WOLFGANG AMADEUS MOZART

-SAGDA GORBATSCHOWUN HEMEN ALT HIZASINDA MUTTER THERESA (THERESA ANA)

-EN ÖNDE KÜCÜK MASAYA DAYANMIS OLAN BEYAZ TAKIMLI BEYI ÜNLÜ AKTÖR YUL BRYNNERE BENZETIYORUM

-ELVIS PRESLEYIN SOLUNDAKI 2. SAHIS ÜNLÜ FILM REJISÖRÜ ALFRED HITCHCOCK

FATMA ABLA ATATÜRK OLARAK TANIMLADIGIN SAHSIYETI BEN SAHSEN ATATÜRKE BENZETEMEDIM BIRTÜRLÜ; DAHA COK YERLI DEGIL DE YABANCI BIR SAHSIYETE BENZETIYORUM...

Kullanıcı avatarı
Naciye Soysal
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş Şub 06, 2008 10:58 pm

vay be Şurli ya bak bir tane harf hatası bile yok, helal. Oysa ben Ayştayn'ı nası yazacağım, yazarsamda nası Einstain diyeceğim ona diye hiç bulaşmadım bu sayfaya bu güne kadar
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Prş Şub 07, 2008 8:19 am

Bak Şurli kardeşim ne güzel anlatmış bırak yerleri tarif etmeyi kişilerin meslekleride yazmış sana teşekkür ederim.

Birde Hasret'e bakın küya moskovada yaşıyor öğrentiği kelimeye bak koordinat
Birde resimdekilerinin %90 nını dünya danıyormuş. biz o dünya da yaşamıyoruz biz şurluyuz, Hasret eferdi.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Naciye Soysal » Pzt Şub 11, 2008 1:45 pm

dogru birseyler karaladiysam ne mutlu bana, ki tahmin ediyorum dogrudurlar.. sayin köseogluna ve bülent abiyede sonsuz tskler....diger sahislari da merak etmiyorum degil, umarim bilenler bilmeyenleri bilgilendirir bu konu hakkinda... :D
Kullanıcı avatarı
Naciye Soysal
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Naciye Soysal » Pzt Şub 11, 2008 2:35 pm

bir yanlisi da düzeltmek istiyorum; fatma abla önde yere cöken boksörcüyü ünlü muhammed aliye benzetti. Muhammed aliden ziyade daha cok MIKE TYSONA benzetiyorum bu sahsiyetimizi...
En son Naciye Soysal tarafından Sal Şub 12, 2008 1:57 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Naciye Soysal
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Şub 11, 2008 10:24 pm

Şurli,gerçekten harikasın !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

ÖncekiSonraki

Dön DÜŞÜNCE PLATFORMU