gönderen Mahmut Köseoğlu » Cum Şub 01, 2008 9:50 am
Hasret ya benim yazıyı tam okumadın veya işine gelmedi ben hasanı örneğin dedim. 50-60 lı yaştan bahsettim. Burdaki resimleri boş ver.
Nostaji bölümüne bir resim ekleniyor. şu an 50-60 yaşlarındaki kişilerin 25-30 yıl önceki fotoğrafı belkide daha fazla neyse şu an 20 li yaşlardaki bir genç sen veya ben resimdeki kişiyi tarif etmezsek nasıl danısın. biliyorki bu resimde Mahmut ile Hasret var fakat hangisi mahmutun veya hangisi hasret'in geçliğidır bilmiyor. resimdeki kişiyi tarif etmeliyiz.
Hasret bizim köyümüz kadahor mahallesi gibi küçüçük yer değil üstelik %80-90 civarı dışarda. sen çaykara da çalıştın kuşmerde durdun tanırsın köylüleri. Tanıtığın yukarki şurdan birini gençlik resmini görsen simasından çikarma ihtimalın var. Düşünkü adamı tanımırsun gençlik resmini görsen hiçbir anlam ifade etmez.
Senin veya benim gibi yakın yaştaşlarımız bu resimlerda fazla zorlanmaz. örneğin siz rahmetli Mahmut Aydinlinin o salıncaktaki resmini koyduruz. Çoğu baktı tanımadı geçti ne bileyim kimdir hesabı benim bu sitede hissettiğim verilen son mesaj tarihlerine göre çok bakan var. Verilen mesaj tarihlerine göre bakılıyor. yakın tarihte verilenler daha çok izleniyor. Yukarıda bahs ettiğim resim bakıldı tanınmadı gecildi biz feğmenoslilar tanıdık yazdık yazanlardan ikisi rahmetlinin torunu Mehmet ve Cengiz . Düşünkü diğer torunu İbrahim abinın kızı Dilek belkide sen ilk verdiğin gün baktı resme tanımadan geçmiş olabilir. Daha sonra bizler adını yazınca Dilek hanımda benim dedemdir danımıyorum diye yazmış.
Neyse bu tek kişiydi düşünki resimde var beş kişi,neyse birileri yazdı bu resimde mahmut ve hasret var da bu mahmut ile hasret in 30 yıl önceki durumudur. ben ne bileyim hankisi mahmut hankisi hasret bunu yazmalıyız. ki bakanlar mahmut ile hasretin gençleğini hatırlasın. Sedece şimdi değil yıllar sonrada belki mahmut ile hasret öldükten sonra.
Biraz işi uzattım başınızı ağırtım fakat bu nostaji bölümü benim için bir arşiv ber belge neteliği taşıyor. Yukarıda belirtiğim tavranış sangi burayı bilmece bulmaca oyununa cevirdik. gerci bu tip oyunlar daha cok ilgi çekiyorya ne bileyem ben böyle düşünüyorum. Herkesin düşüncesinede saygılıyım.