gönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Eki 25, 2006 10:55 pm
Öncelikle bu konudaki düşüncelerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum.
Rıfat kardeşim bu konuda senin samimiyetini ve istekliliğini iyi bilen biri olarak hep aklmızda olduğunu ve uygulamada senden yararlanacağımızı belirteyim.
Esra ve Fatma Hanımın üzerinde durduğu gizlilik olsunmu-olmasınmı ve miktarın ne olacağı ; Bu iki konunun çok problem olacağını düşünmüyorum. Yardın edenler ve edilenler açıklanabilir de, açıklanmıyabilir de. Bunları kolaylıkla aşabileceğimizi düşünüyorum.
Diğer arkadaşların tartışma konusu daha çok işleyiş ile ilgili oldu. İşleyiş konusu çok önemli. Bence bu konuda iki yol izleyebiliriz.
Birincisi: Hiç yasallığı karıştırmadan, kendi aramızda iki kişi olmadan para çekilemeyen bir hesapta toplanan para, tespit edilen ihtiyacı olanlara dağıtılır. Bu konuda yasal problem çıkmayacağını Haşim Güvercin bana söyledi. Bu durumda güvenirlilik sorunu ortaya çıkıyor. Bunu da resmi olmayan kendimize ait kayıtlarla( ki bu kayıtlar her üyenin denetimine açık olmalı) çözebiliriz.
İkincisi: Bu işi tamamen yasal zeminde yürütmek. Bunun için yasal bir kuruma ihtiyacımız olacak, yani derneğimiz olacak. Mevcut derneğin tavrı sanırım bu konudaki nihayi kararı etkileyecek. Ama benim kişisel duyumlarım derneğin işleyişinin iyi olmadığı, sadece görüşülen bir mekan gibi kullanıldığı yönünde. Aslolan ihtiyacı olanlara yardımdır. Bunun ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağının bence bir önemi yoktur ve olmamalıdır. Eğer ikinci işleyişi seçersek dernekle ilişki kurup onların tavrını görmek yararlı olacaktır.
Ancak bizim ileriye dönük başka projelerimizde var. Daha önce biz aramızda konuştuk ( fakat ilk defa burda söylüyorum) Çaykara ya yönelik bir radyo kurulabilir. Bu açıdan bakıldığında kurumsallaşmanın ilerisi için daha yararlı olacağı görünüyor.
Eğer niyetimiz varsa, bu sitede oluşan güzel yapının sürekliliği ve daha aktif işler yapabilmesi için faaliyet gerekiyor. Yani diyeceğim bir yerden başlıyalım. Şöyle ya da böyle. Başlangıçta hem parasal hemde işleyiş konusunda problemler de yaşayabiliriz. Ancak unutmıyalım ' Her fikir sancıları ile birlikte doğar ve büyür'.
Bu görüşlerin ışığı altında; Fikir beyan eden ve etmiyenlerin tekrar düşüncelerini değerlendirip bizimle paylaşmalarını rica ediyorum.
Saygı ve Sevgiler