YARDIM SANDIĞININ OLUŞTURULMASI

"Komşusu aç yatarken tok uyuyanlar bizden değildir." felsefesini ilke edinmiş Şahinkayalı Kardeşlerimiz. Bize burdan ulaşabilirsiniz.

Moderatör: Muzaffer Mustafa Altuncu

YARDIM SANDIĞININ OLUŞTURULMASI

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cum Eki 20, 2006 11:09 am

SEVGİLİ ŞAHİNKAYALILAR

Epeydir aramızda tartışdığımız ve derneğin kuruluşu ile bir süre askıya alınan (onların yapmasını beklediğimiz) yardım sandığı oluşturma fikrini olgunlaştırdık ve sizlerle paylaşıp tartışmaya açılmasına karar verdik.

Kendi etkinlik ve koşullarımızı değerlendirerek bizimde köyümüzdeki insanlara bu anlamda katkı saylayabileceğimizi düşündük.

'İnsana yapılan yatırım en iyi yatırımdır' fikrinden hareketle eğitim görmekte olan ve de ihtiyacı olan çocuklara yardın fikri konusunda nerdeyse ortak görüş oluşturduk.

Ana hatları ile, Yapılanma ve İşleyiş şöyle olacaktır

1-Üç kişiden oluşan bir kurul (MEMHMET NURİ DURGUN-İLKAY GÜVERCİN-SAMİ AYAN) bu işi yürütecektir

2-İhtiyacı olan kişiler tespit edilecek: Bu konuda herkesten fikir alınacak

3-Bu kurul yardım yapılacak kişileri nihayi olarak belirleyecek ve yardım yapılacaktır. Yardım edilecek kişiler ;Ekonomik durumu ve ihtiyacın önceliğine göre belirlenecektir

4-Yardım miktarı ve yardım yapılacak kişi sayısı oluşan bütceye göre belirlenecektir.

5-Yardım yapılanların gizli kalmasına özen gösterilecektir.

Parasal kaynağı nerden bulacağız? Bunun için elimizdeki tek kaynak bizleriz. Bizim tek tek çok küçük miktardaki yardımlarımızın o insanlar için
önemli olabileceğini düşünüyoruz. Bu anlamda sadece site üyelerini değil site üyelerinin tanıdıklarınıda devreye sokmaya çalışacağız. Kaldıki bizin sadece kendimizin yardımlarının bile yetebileceğini düşünüyoruz.
Üyelerin yardım zorunluluğu yoktur. Yardım edenlerle etmiyenler diye bir ayırım da yapılmayacaktır ve gizli kalacaktır. Biz iyiliğin makbulunun gizli yapılan olduğunu düşünüyoruz.

Bu düşüncelerimizin daha da olgunlaşması, bizim düşünemediğimiz yada atladığımız şeylerin gözden kaçmaması için sizin düşüncelerinize ihtiyacımız var. Olumlu yada olumsuz herkesin düşüncelerini dile getirmesini rica ediyoruz.

Sevgi ve saygılar sunuyorum
[/b]
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Misafir » Cum Eki 20, 2006 11:37 am

ÇOK GÜZEL BİR FİKİR
Misafir

Mesajgönderen Rıfat Taşkın » Cum Eki 20, 2006 11:38 am

.........İnsanlığımız gereği yapılması lazım gelen bu konuyu keşke daha önceden başlatsaydıkda RAMAZAN nın bu son günlerinde fakir kukara ailelerine ve çocuklarına bayramlık alsaydık.
..........Bu tip çalışmalara maddi manevi destek vereceğimi ve bu abilerime elimden gelen desteği vereceğimi burdan taahüt ederim.
........Bu çalışmaların bir dernek çatısı altında yapılmasını ve kimsenin incitilmeden yardımların gece yapılması ise tek dileğimdir.
Rıfat Taşkın
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cum Eki 20, 2006 2:26 pm

Bencede cok guzel bir fikir ..

Nasil olmali..

Bir hesap numarası acılsın

O hesaba fitresi ve zekatı olan yatırsın

Ve her ay sigaraya caya verdigimiz paranın

cuzi bir miktarını bu hesaba yatıralım.

Hepimiz coluk cocuk sahibi olmasakda

Sadakasını vermemiz icab eden guzelliklere elbetteki
sahibiz.

Ne olabilir

Fakir olurmuyuz

Aksine belaları def edip kazancımıza bereket mi gelir.

Bu tip bir uygulama sitemize arkadaslıgımıza ve dostlugumuza birlik ve beraberligi getirir..
Manevi bir haz duyarız elbette...

Hesap numaramız olsun..

Bu hesap Sami Ayan ve diger yetkili arakadaslarin adina acilsin..

Bizlerde o hesap numarasina.

Adımızı soyadımız belirtelim...
Ki kim odemis kim odememis takibini yapalım

Sitede yayınlansin yardım edenler
yaptıkları miktar yazılmasin siteye..

Az verenlerin gonlu kırılmasın diye

Ama odeyenler yazılsin 1 ytl bile olsa...

Benim dusuncem boyle ya sizin???
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

ESRA SELÇUK

Mesajgönderen Esra Selcuk Kazancı » Cum Eki 20, 2006 2:49 pm

BU GÜZEL VE HAYIRLI FİKRE SONSUZ TEŞEKKÜR EDİYORUM! FATMA ABLAMIN DEDİĞİ GİBİ HİÇBİŞEY KAYBETTİRMEZ AKSİNE HERKESE ÇOK ŞEY KAZANDIRIR BU YARDIM! YARDIM EDİLECEK KİŞİLERE KAZANDIRILACAK MUTLULUK VE MADDİYAT AYRI BENCE! FİKİRLER ÇOK GÜZEL AMA FİKİRLERE SAYGI DUYDUĞUM GİBİ KATILMADIĞIMDA OLDU YANİ YARDIM EDİLECEK KOMŞULARIMIZIN UTANILACAK BİR DURUMU YOK Kİ GİZLİ YAPILSIN YARDIMLAR. ZATEN HERKES BİLİR KİMLERİN YARDIM ALDIĞINI SAKLI KALAMAZ BÖYLE ŞEYLER BİZİM İNSANIMIZDA HİÇBİRŞEYİN SAKLI KALMADIĞI GİBİ!! BİRİ DEMEZSE BİRİ DER KESİN YANİ! :wink: VE SAKLI KALMAMASIDA O KİŞİLERİ RENCİDE ETMEMELİ BENCE AYIP OLAN ONCA ŞEY YAPILIRKEN YARDIM ALMANIN AYIP OLAN HİÇBİR YANI YOK DİYE DÜŞÜNÜYORUM!

BU FİKRE BENDE YAKIN ÇEVREMDE DİLE GETİREREK VE ELİMDEN GELENİ YAPARAK DESTEKTE BULUNACAĞIM SONUNA KADAR!

YARDIMIN AZI ÇOĞU OLMAZ DİYE DÜŞÜNÜYORUM! HEPİMİZE BİŞEY DÜŞER BU YÜKTE SIRTLANILACAK!

UMARIM Bİ ÇOK KARANLIKTA KALMIŞ GÜLÜCÜK AYDINLANIR BU YARDIMLARLA!

BİRLİĞİMİZİ DİRİLTMEMİZ DİLEĞİYLE!...
Kullanıcı avatarı
Esra Selcuk Kazancı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

yardım toplama

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cum Eki 20, 2006 3:00 pm

öncelikle bu fikir sanıyorum herkesin beklediği bir fikir olsa gerek.
ancak haddim olmayarak bildiğim bazı ayrıntılardan bahsetmek isterim.

para toplama işlemleri yasal yollardan yapılması için bazı prosedürler gereklidir.
yasal olarak izne tabi olduğunu biliyorum. sanal ortamdaki prosedürü bilmiyorum
böyle bir iş için sonra sorunlarla karşılaşılmasın isterim
bu konunun bi araştırılması lazım .

düşünceleri için ilgili arkadaşlara teşekkürler
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Vedat Başar » Cum Eki 20, 2006 6:22 pm

Bende bu fikre katılıyorum.
Aslında Şahinkayaköyü derneği altında bir çatı oluştursak bir dernek kursak tabi ki güzel olur.

Dernek kurmamız neden zorki.
Siteye üye olan bütün arkadaşlarımıza derdeğin üyeleri diye göstersek tabi ki güzel olur.

Ben dernek hakkında bilgi toplayabilirm.
Zaten İçişleri Bakanlığı Dernekler Şube Müdürü bir abimiz var.
Sayın abim Bilal BAŞAR bize yardımcı olabilir...Zaten kendiside bizim köylümüzdür.

Herkes dernek kurabiliyor.
Bizde Şahinkayaköyü Kültür ve Dayanışma Derneği altında ve yasal yollardan bir dernek kurabiliriz.

İnanıyorum ki bütün Şahinkayalı işadamları,esnaf ,memur ,çalışanların bu derneğe faydası olacaktır.
Yukarda adı geçen abilerimizin yönetim olarak da bu derneğin işlevlerini yürütebilirler.

Ben bu konuda üzerime düşeni yapmaya her zaman hazırım.
Bende Çaykara derneğinden üniversitede okurken burs aldım.
Arkadaşlar üniversitede burs altında alınan bir kaç lira gün geliyor öğrenciye ilaç oluyor.Verilen her kuruş altın kadar değerli oluyor.

Bu konuda söylediğim gibi yardıma maddi ,manevi olarak her zaman hazırım.
Okuyan bu çocuklar, gençler bizim çoçuklarımız bizim gençlerimiz geleceğimizdir.
Unutmayın 5. Çumhurbaşkanı CEVDET SUNAY Çaykara Şineklidir.

SAĞLICAKLA KALIN....
Vedat Başar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

yardım toplama

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cum Eki 20, 2006 9:56 pm

üstat dernek zaten var
internet sitesi dekuruluyor
şu an yapım aşamasında. dernek çatısı altında olursa bu işler daha sağlıklı olur. sana katılıyorum. herkes yardım etmeye hazır da bu işler bir zemin ister. o da dernek zemininde olacak.
şimdilik bu site baayağı birilerini biraraya topladı. büyük bir başarı. emeği geçen tüm arkadaşları kutlamak lazım. artık bir dernek var ve internet sitesinde aynı aktiveteler gerçekleştirilebilir.
en önemli iş de yukarıda sözü edilen yardım toplama işi.
bir fon ve sağlıklı yardım paylaşımı.

yapılan faliyetler de sanal ortamda yayınlanırsa herşey daha şeffaf olur. toplanan para da artarak devam eder.
şunun şurasında ortak tek bir şeyimiz şurlu olmak.
ondan sonrası kendi içerisinde ayrılır. herkes köylüsünün menfaatini ve yardıma muhtaç olan komuşusunu düşünür.
doğal olarak yapılan faaliyet kısa zamanda meyvelerini verir
inanıyorum herşey yakın gelecekte çok güzel olacak
teşekkürler
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Vedat Başar » Cum Eki 20, 2006 10:52 pm

Üstadım hani dernek nerde.He var daha doğrusu yeni yeni kurulum aşamasında diyelim.Sitesi de hazırlanıyor.

Bende diyorum ki bu dernek işleri bir an önce bitsede gönüllü olanlar aktif olsun.

Derneğin kurulum ve faaliyetleride dernekler yönetmeliğine uygun olsun.Eksikliklerimiz varsa da onları bir an önce bitirelim.

Derneğin bir an önce kurulmasınıda bende canı gönülden istiyorum.

Toplanan yardımlarda bir yerde olsun.Tek hasapda yani.
Aynen senin dedğin gibi.
Kasdettiğim zaten benimde bu.

GÖRÜŞMEK ÜZERE KALIN SAĞLICAKLA ...
Vedat Başar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Cmt Eki 21, 2006 7:35 am

Kuşkusuz iyi niyetli ve iyi bir düşünce.Ancak niyet ne kadar iyi olursa olsun dernek olmadan hiç bir şekilde para toplamak mümkün değildir.Dernek adına para toplayacak olanlarda maliyeye isimleri verilmiş,ve ancak makbuz karşılığı toplayabilirler.Bu arada şahinkaya derneğinin olması ,bizim bir başka dernek kurmamıza engel değildir.Kurulacak bu dernek ,kurulmuş olan derneği tanımamak gibi bir amaç taşımamaktadır.Yine araştırmadan hareket etmeyelim ,mali yükü ve sorumlulukları araştırılıp ona göre yön belirleyelim.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Cmt Eki 21, 2006 3:45 pm

Arkadaşlar özür diliyorum başlıkta bir harfi unutmuşuz SANDIĞININ olacaktı.

Bu arada fikirler söylenmeye başladı. Çok güzel. Biraz daha tartışılsın.. Bayram nedeni ile nete giremeyen yada yazıyı okuyamayanlar olabileceğin düşündüğüm için biraz daha tartışmanın uzmasını istiyorum.

Sonunda oluşan fikirleri hep birlikte toparlayıp karar aşamasın geleceğiz.

Tek tek herkese cevap yazacağım.

Sevgiler ve saygılar
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Eki 21, 2006 10:03 pm

Bu konuda yasal engellerin olup olmadığını muhakkakki araştırıp faaliyete geçilecektir.Bu aşamada arkadaşların oluşumla ilgili düşünceleri ve yapılabilecek katkıları tartışıp şekillendirmesi konusunda fikir belirtmeleri gerekmektedir.Başka bir deyişle hangi kaynakların faaliyete geçirilebileceği tartışılmalıdır.Derneğin bu konudaki faaliyetleri beklenirse sanıyorum 2-3 sene daha geçmesi gerekecek.Gönül isterki dernekte bir taraftan bu faaliyete geçip daha sonraki süreçte bütünleşmek ve ortak hedeflere beraber varmaktır.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

yardım toplama

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Eki 21, 2006 10:19 pm

kayhan durguna katılıyorum. dernek şu anda faaliyette. ama bence ayrı bir derneğe ihtiyaç yok. sonuçta bir köyümüz var ve böyle bir faaliyet te köye ait olacak bir faaliyet . şüphesis dernek kurmanın önünde herhangi bir engel yok. ama amaç herkes için ortaksa yeni bir derneğe veya derneklere ihtiyaç olmadığı kanaatindeyim.

sanıyorum bu konu herkes taarafından tartışılıp daha da olgunlaşacak. ama ilkay güvercinin dediğikadar belki iki üç seneyi bulmaz. yani devlet mantığı ile işler yürümez. mesele olgunlaştıktan sonra kararlar olgun ve hızlı olmalı. ayrıca yardım toplama konusunda ben bi araştırma yapacağım.
işim gereği bu kanularla ilgiliyim. ama sanal ortamda para toplama işi ile ilgili ayrıca bir araştırma yapmak lazım lazım. bizinme sanal ortamda duyurularla bir fon oluşturma durumumuz var.
olacak olan bir hesap numarası . gerisi resmi bir süreç.
parayı değerlendirip kullanmak.
bu konudaki araştırmamı bilahare yazacağım. yönerge, yönetmelik ne varsa analiz edip bilgi vereceğim.
nerelerden izin alınacağını. nerelere müracaat edileceğini yazacağım.

ayrıca aramızda hukukçular da vardır. onlar da hukuki destek sağlayabilir.
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eki 22, 2006 7:53 pm

......Merhaba Şahinkayalılar,

....Geç alınmış bir karar olsa da hayırlı, isabetli ve mükemmel bir karar. Köyümüz büyük bir köy.Köy insanlarımız hayrı seven insanlar.Bugüne kadar benim gibi sanırım herkesin kafasında takılakalmış bir konu...

....Çok iyi analız edilmeli,çok iyi düşünüp yapılandırılmalıdır.

.....Bana göre Dernek bünyesinde olmasında fayda vardır.Sanırım Dernek yöneticilerinin de bu konu kafasında olmalıdır.Onlarla görüşülsün ve ona göre e iyi karar verilsin.

...Herkes kendi durumuna göre az çok açılacak hesaba bir yerlerden fedakarlık yaparak bir miktar para yatırır.Yediden yetmişe herkes yatırır merak etmeyin.Yeter ki bu hayırlı iş bir başlatılsın.Arkası gelir.

....Bu konuda emeği geçenlere ve geçeceklere teşekkür ederim.

....Selam ve sevgiler sunarım......
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Nuri Durgun » Çrş Eki 25, 2006 10:55 pm

Öncelikle bu konudaki düşüncelerini bizimle paylaşan herkese teşekkür ediyorum.

Rıfat kardeşim bu konuda senin samimiyetini ve istekliliğini iyi bilen biri olarak hep aklmızda olduğunu ve uygulamada senden yararlanacağımızı belirteyim.

Esra ve Fatma Hanımın üzerinde durduğu gizlilik olsunmu-olmasınmı ve miktarın ne olacağı ; Bu iki konunun çok problem olacağını düşünmüyorum. Yardın edenler ve edilenler açıklanabilir de, açıklanmıyabilir de. Bunları kolaylıkla aşabileceğimizi düşünüyorum.

Diğer arkadaşların tartışma konusu daha çok işleyiş ile ilgili oldu. İşleyiş konusu çok önemli. Bence bu konuda iki yol izleyebiliriz.

Birincisi: Hiç yasallığı karıştırmadan, kendi aramızda iki kişi olmadan para çekilemeyen bir hesapta toplanan para, tespit edilen ihtiyacı olanlara dağıtılır. Bu konuda yasal problem çıkmayacağını Haşim Güvercin bana söyledi. Bu durumda güvenirlilik sorunu ortaya çıkıyor. Bunu da resmi olmayan kendimize ait kayıtlarla( ki bu kayıtlar her üyenin denetimine açık olmalı) çözebiliriz.

İkincisi: Bu işi tamamen yasal zeminde yürütmek. Bunun için yasal bir kuruma ihtiyacımız olacak, yani derneğimiz olacak. Mevcut derneğin tavrı sanırım bu konudaki nihayi kararı etkileyecek. Ama benim kişisel duyumlarım derneğin işleyişinin iyi olmadığı, sadece görüşülen bir mekan gibi kullanıldığı yönünde. Aslolan ihtiyacı olanlara yardımdır. Bunun ne şekilde ve kimler tarafından yapılacağının bence bir önemi yoktur ve olmamalıdır. Eğer ikinci işleyişi seçersek dernekle ilişki kurup onların tavrını görmek yararlı olacaktır.
Ancak bizim ileriye dönük başka projelerimizde var. Daha önce biz aramızda konuştuk ( fakat ilk defa burda söylüyorum) Çaykara ya yönelik bir radyo kurulabilir. Bu açıdan bakıldığında kurumsallaşmanın ilerisi için daha yararlı olacağı görünüyor.

Eğer niyetimiz varsa, bu sitede oluşan güzel yapının sürekliliği ve daha aktif işler yapabilmesi için faaliyet gerekiyor. Yani diyeceğim bir yerden başlıyalım. Şöyle ya da böyle. Başlangıçta hem parasal hemde işleyiş konusunda problemler de yaşayabiliriz. Ancak unutmıyalım ' Her fikir sancıları ile birlikte doğar ve büyür'.

Bu görüşlerin ışığı altında; Fikir beyan eden ve etmiyenlerin tekrar düşüncelerini değerlendirip bizimle paylaşmalarını rica ediyorum.

Saygı ve Sevgiler
Kullanıcı avatarı
Mehmet Nuri Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön YARDIM SANDIĞI

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir