O HIZINI ALAMADI
Çaykara’nın meşhur Matematik öğretmeni Sait Kamil Duman, disiplini, otoritesi ve notunun kıtlığıyla tanınır. Bir eğitim sezonunun sonunda kendisinden unutamadığı bir hatırasını anlatması istenince şu olayı anlatır:
Bir sene lisede Beden Eğitimi öğretmeni yok. Beden Eğitimi derslerine ben gireyurum. Bir ders çecukleri düzdum siraya. Dedum geturun jimnastik kasalarini. Geturdiler siralanan talebelerun önine koydiler. “Şindi teker teker bu kasalardan atlayun. Atlayan siranun arkasina geçsun” dedum. Bu sirada öğrencilerden biri bana demez mi?: “Hocam ilk atlayışı siz yapıp bir kere gösterir misiniz nasıl atlayacağımızı?
Tabi içume bir sikinti girdi ama istek hakli. Atlamak da lazim. Neyise... Gerildum. Koştum koştum kasalara gelduğumde ol-orta kasalarun uzerine yikildum. Kasalar dağildi oralara, ben duştum yere... Dersine girduğum sinifun oğrencileri arasinda da velisi olduğum Finoğli Mehmet Ali da var. Ben kasalar ile birbirine karişinca o oyandan biraz sessuz ama benum da duyacağum bir şekilde: “O atlardi da hizini alamadi” demesun mi?. Buni duydum. Çok zoruma gitti. Hem köylim hem da velisiyum. Ola düzun kasalari dedum. Kasalar düzuldi. Yeniden gerildum gerildum. Koştum ve kasalarun uzerinden bir atlayiş yaptum ki bir kasa boyi daha olsa vız geleceğidi bana.