KULLANDIĞIMIZ GELENEKSEL SAKLAMA KAPLARIMIZ

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

KULLANDIĞIMIZ GELENEKSEL SAKLAMA KAPLARIMIZ

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Şub 05, 2008 5:44 pm

Meşhur o yaylada teknelerde yapılan "Kuşmer" peyniri ile tereyağımızın konulup kış boyu saklandığı kaplar(kavranlar) nerde şimdi?
Mustafa Aydinliiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii! yuk geldiiiiiiiii! içinde belki fazla bir şey yoktu fakat o zamanki lezzetli sebze ve meyvelerin tatı ile gelen yükün geliş özelliği idi.Köyden yükümüz geldimi yeter içinde fazla bir şey olmaması önemli değildi.
Bu kavranların içi yaylaya gelirken belki fazla bir şeyler ile dolmazdı ammmmmmmmaaaaaaaaaaaaaaa inimde içine konulan o "kuşmer peyniri " ve tereyağı bir kış boyunca ailelerin yiyeceği ,nafakası idi.
İşte
Mustafa Aydinliiiiiiiiii!
Resim
Eskilerin çoğusunun kullanmadığı zamanla her eve giren süt makineleri.
Yaylada her evin içinden gelen ses ,sütlerin makinaya vurlurken süt makinasının sesi.
Resim

Eskiden Yaylada olsun köyde olsun eve gelen misafirlere bir bardak ayranı bir bardak suyu gururla sürahi yerine işte bu güzelim bakır maşrabalardan ikram ederlerdi.
Resim

Resim
Kış boyu turşuların saklandıkları küpler.Bugün şehirlerde sosyetenin evinde saksılık diye sakladığı içine çicek koyduğu bu küplerimiz.Benimde oturduğum evde saklıyorum fakat boyatıp saklıyorum.Dahaden Çicek dikmedim.
Altınların saklandığı küpdeğil bunlar.
En son Mehmet Aydinli tarafından Sal Şub 05, 2008 10:24 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Şub 05, 2008 10:16 pm

Saklama kapları diye bir başlık açarsan tabi süt makinesinide bunların arasıra sokarsın yeterli malzeme olmadığı için. ne vardı ki ne saklayacaktı garibanlar.

AMa madem sürahi de girdi bu sayfaya maşraba, sahan, tas, lenger, güğüm, ibrik, istemli yide eklemek gerekir, sanırm bende olması lazım müsait bir zamanda eklerim. teşekkürler mehmet
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir