gönderen Mustafa Mechul Ayal » Cum Eyl 22, 2006 12:51 pm
Tarihin her döneminde bir fetret dönemi yaşandığı gibi tarihin şanlı sayfalarında parlak dönemlerde yaşanmıştır.
Trabzonsporun 70 li yıllardaki ve 80 lerin başındaki şenollu, necatili, hüsnülü, necmili kadrosu trabzonspor için altın yıllar olmuştur.
Aynen onun gibi köyümüzdede altın yıllar yaşanmıştır.
Biraz subjektif birazda hissi olabilir ama bence köyümüzün altın yıllarını yaşatan altın bir nesilden bahsedecek olursak (herkes kendisini zannedebilir) bence bu altın nesil halen varlığını tüm şiddetiyle hissettirmektedir.
Kim altın sayfaları yaşatanlar diye soracak olursanız bence şanlı tarihimizdeki ...karasakızlar, feramozlar, yerikalar, cetriler, yılankrikanlar gibi devasa şahsiyetlerin günümüzdeki izdüşümleri olma bahtiyarlığına erişmiş ruh ve mana köküyle atalarının hakiki birer varisi olan bu altın nesli kısada olsa sizlere tanıtmak istiyorum.
Bu neslin merkezine yani orta sahaya müsade ederseniz..
SAMİ AYANı yerleştirmek istiyorum. uzakları yakın eden güzel haber ve fotoğraflarıyla gümüş ve bronz nesle adeta nazire yapıyor. sizde takdir edersinizki marifet iltifata tabidir. hele sılada olanlar bu şahsiyetin kıymetini bilsin. gerçi cevher kadrini cevherfuruşan olmayan bilmez ama yinede altın neslin orta sahasına yakışır diyorum. itirazı olan varsa olabilir. yapacak bir şey yok.
Altın neslin forvet hattına bence bu yaz gösterdiği üstün performansla BÜLENT ALTUNCU yu münasip buluyorum. hep hümansit yaklaşımlarına şahit olduğumuz bu müstesna şahsiyete her daim hakkını vermek lazım, gerçi bu yaz konuşmak nasip olmadı ama görnekte uzaktanda olsa ateşin ve kemencecinin yanında onu görme imkanı oldu.
Altın neslin sağ kanadına yüksek müsadelerinizle SERKAN BİRİNCİyi yerleştiriyorum. arkadaşın kilodan dolayı hareketi azalıyor kilolu insana en uygun mevki sağ kanattır, serkan kardeşimizin en önemli katkıları bence çizdiği vizyonda(ne demekse) yatıyor. eleştirel bakış açısı ve ülküsüyle her zaman direk oynayabilir kanaati acizanemce.
Altın neslin sol cenahına bir virtiöz bir kemenceci bir solcu(yanlış anlaşılmasın sol elini kullandığı için) yakın tarihin nadide siması ve eğlencelerin aranan adamı İLHAN AYAL.
Stoper mevkisine ise nevü şahsına münhasır, dost canlısı, eski karikatürist!!! yalnız kurt, meşhur topçu ve popçu, hiç değişmeyen, değişime katlanamayan ve gelenekçi bir star CENGİZ SELİMOĞLU.
Sağ açık mevkisine kıymetli vefalı, sebatkar, kadirşinas bir muallimi sani olan TANER PAŞALI yazalım diyorum. dedimya yazının başında biraz hissi olacak diye.
Sol açık son yıllardaki atılımı ile sitenin yöneticisi ve bugün bu yazıları yazma bahtiyarlığına bizi vesile eden , sayın mualla müberra şahsiyet OSMAN SARIyı münasip buldum.
Ve altın neslin teknik direktörlüğüne ise , henüz beni gıyabi ve vicahi olarak tanımayan fakat yazın epey araştıran ,( 5-6 kezde evlerinin önünden geçmeme rağmen) '' Aç herkese açabildiğin kadar sineni ummanlar gibi olsun diyen, inançla geril ve insanlığa sevgi duy,kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın bir mahsun gönül . hislerini hepimize aşılayan değerli insan sayın ve bayan FATMA ÖZBİLGİ hanımefendiyi uygun buluyorum. ve ismini sayamadığım mümtaz insanlara altın nesile yaptığı katkılardan dolayı teşekkür ediyorum. gök kubbede hoş bir sada bırakabilmek dileklerimle.....