HAMSİKÖY'DEKİ ŞUR'LULARI TANIYALIM!

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

HAMSİKÖY'DEKİ ŞUR'LULARI TANIYALIM!

Mesajgönderen Yılmaz Demir » Cum Mar 03, 2006 11:10 am

Sevgili Şur'lu Hemşehrilerim;

Ben, Hamsiköy'deki Şur'luların sitede işlenmemesi olayına biraz takıldım. Bu vesile ile, zaman içerisnde topladığım bilgileri sizinle paylaşmak istedim. Derlediğim bu bilgiler, görüşebildiğim Hamsiköy'lü şur'lulardan alabildiğim şifai bilgilerdir. Bu bilgiler içerisinde mutlaka eksiklikler olacaktır. Ancak zaman içerisinde sizlerin de katkılarıyla, Hamsiköy'lü Şur'luları da layik oldukları köşeye yerleştireceiğimize inanıyorum.

1927-1928 Yıllarında o bölgede meydana gelen sel ve heyelan neticesi, Şur'dan Hamsiköy'e 1929 yılında göç yaşanmıştır. Benim Şur'dan Hamsiköy'e gelen Nenem (Babaannem) "BAĞDAŞOĞULLARI"ndan, Dedem Dursun DEMİR ise "FİNAVASLAR"dan. (Birkısmı Uysal, bir kısmı Demir soy ismini almışlar).

Hangi sülalede göç yaşanmıştır, LAKAP ve SOYİSİM olarak aşağıda belirtilmiştir. Bilgileri derledikçe, isim de zikretmek suretiyle, konu detaylandırılacaktır.

1- FİNAVASLAR (Demir-Uysal)
2- TOPALOĞULLARI (Aydın)
3- GÜVERCİNLER (Güvercin)
4- ŞALİYA (Yazıcı)
5- GENÇALİLER (Genç)
6- USTAMAHMUTOĞULLARI (Kaç)
7- ÇOFALALAR (Baş)
8- TİRYAKİLER (Tiryaki)
9- GÜNAYDINLAR (Günaydın)
10-ÇANKIROĞULLARI -[İbrahimağaoğulları]- (Yazar)
11-KAHVECİLER (Kahveci)
12-TERZİOĞULLARI (Terzi)

Tüm "Şur"lu Hemşehrilerimin bilgilerine sunulur.

Sevgi ve saygılarımla.

NOT: Sevgili Sami AYAN ve HUSE Kardeşlerim, bu bilgileri ilgili sayfalara aktararak aktüel hale getireceklerine inanıyor; konu hakkında varsa benden isteyecekleri bilgileri toplamaya hazır olduğumu ifade etmek etmek istiyorum.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Demir
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Coşkun Şahin » Cum Mar 03, 2006 12:15 pm

Çofalalardan(Baş) tanıdıklarım var. Babalarının ismini tam olarak hatırlamıyorum ama çocukların isimler Faruk, Taner ve Engin BAŞ. Bilemiyorum ne derece katkıda bulundum.
Kullanıcı avatarı
Coşkun Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

merhaba

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Mar 03, 2006 12:16 pm

Sevgili Yılmaz abi bizlerle bu ve buna benzer konular başta olmak üzere ,her konuda yazılarınız ,derleme ve araştırmalarınızı bilgilerinizi paylaşmanızı bekliyoruz.Bu bilgileriniz içinde teşekür ederiz.Saygılar.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cum Mar 03, 2006 6:43 pm

Geç kalmış bu tür çalışmaların bu dönem sitede yapılması kadar güzel şey olabileceğini düşünemiyordum.Akrabalarımızı daha ayrıntılı bildirirsen inanki çok sevineceğiz.selam ve sevgilerle
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sami Ayan » Çrş Mar 08, 2006 9:11 pm

Sevgili Yılmaz abi bu derlemen için teşekkürlerimi sunarım. Konu ile ilgili bilinen ne varsa bizimle paylaşmanı dilerim. Her nerede Şurlu varsa bizim ilgi alanımıza girer.
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

hansiköy

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Ağu 19, 2006 3:14 pm

bende bir kaç şey yazabilirim.
terzimahmut mustafa benim annemin babası.
terzimahmut hasan annemin ancası.
rahmetli hasan amcanın kuşmer yaylası hissesi de rahmetli babam halim ayal tarafından satın alınmış.
gönül oradakileri de bu sitede toplamak ister ancak aileler çok genişledi. mekanlar ayrı. kimbilir bu site aracılığı ile hamsiköydekileri de çağırabiliriz.
tanıyanlar veya diyalogu bulunanlar lütfen bu siteyi önersin
teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Aysel Baştürk » Çrş Eki 18, 2006 2:43 pm

DAYICIM BEN GELDİM SENİ ŞURDA GÖRMEKTEN GURUR DUYUYOROM DAYILARIN DAYISI SENİ COK SEVİYORUM
Aysel Baştürk

Mesajgönderen Gökhan Selimoğlu » Sal Eki 31, 2006 10:06 pm

EKSİK VARSANKİ ABİM MOLLASELİM OĞULLARI DA ORDAYDI VE ŞU ANDA DA ORDALAR (SABRİ SELİMOĞLU)ORDADIR AMA ONUDA UNUTMAYALIM.ESKİDENDE HÜSEYİN SELİMOĞLU AHMET SELİMOĞLU SELİM SELİMOĞLU DA ORDA YAŞADI VE SADECE ORADA RAHMETLİ HÜSEYİN SELİMOĞLUNUN OĞLU SABRİ SELİMOĞLU ORADA KALDI
Kullanıcı avatarı
Gökhan Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Prş Nis 12, 2007 6:27 pm

Sevgili yigenim Gökhanında belirttiği gibi Selimoğlarını unuttun.Amcam oranın sembolü olmuş Miktat öğretmen yine aynı amcasının oğlu turgut öğretmen samsunda yani pes doğrusu nasıl unutmaksa bu
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir