OKUYUN PİŞMAN OLMAYACAKSINIZ: YASANMIS BIR SUR HIKAYASI

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

Tesekkurler..

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Pzr Mar 23, 2008 2:37 pm

Sevgilli kardesim Fatma:Ozellikle sana verdigim sozleri yememek ugruna,kisa bir sure de dort yazimla araniza katildim.Gosterdigin,ilgi ve alaka icin cok tesekkurler.Senin gibi sitenin,eli,ayagi,gozu,kulagi herseyi olabilen sayilari az olsada yurekten emek verenlerle bu sayfalar yasamaya devam edecektir.Kutluyorum kardesim..Sayin Mahmut Koseoglu:Guzel bir Sarmac aninizla yaziya katkida bulunup,gorus bildirmissiniz,tesekkurler.Sayin Irfan Altuncu:Net ,ifadeleriniz ve yorumlariniz icin tesekkurler saygilar. Sevgilli Kardesim Dursun Ozbilgi:Bu yaziyla senin yasadiklarina da tercuman olabilme ne kadar da ictenlik kokan bir iltifat.Gozlerinden opuyorum sevgiler..Sayin Koksal Agaoglu:Yazinin icinde sizin de sahiplenip,hosunuza giden yoreye ayit siveler,konusmalar da basarili olabildiysem ne mutlu,tesekkurler.Sayin Muhammet Sahin Abi:O kadar yogun bir is tenposuna ragmen yazimi sonuna kadar okumaniz ve begenmeniz beni cok mutlu etti.Sanirim Sevgilli kardesim Ismail Ozbilgi'nin yerime yapmis oldugu tanistirma aciklamasi yeterli olmustur,saygilar.Canim Kardesim Ismail benim icin kullandigin ifadeler biraz muballa olsa da icinden gelmis, gozlerinden opuyorum.Sayin Muzaffer Altuncu Abi:Ne diyeyim tesekkurler site ye olan katkiniz icin de tebrikler..Sevgilli Bulent Altuncu:Orjinal Surlu Kardesim;beni fazlasiyla onere eden dusuncelerin icin tesekkurler:Keske etkilendigin yerleri kendi yorumunla daha fazla irdeleyebilseydin.Zaman buldukca sana ayit cok carpici ,yazilara,resimlere,yorumlara bakmak gercekten keyif verici.Van'daki yeni yasaminda basarilar diliyorum,tesekkurler...Sevgili Kardesim Sami Ayan:
Yazi da kendini bulman,bazi yerlerinde duygulanip,gozlerinin dolmasi,bazi yerlerde kahkahalarla gulebilmen,beni cok mutlu etti.Sizler gibi site ye cok emekleri gecen insanlari da ben cok uzaklardan kutluyor,alkisliyor tebrik ediyorum".MUTLAKA OKUYUN PISMAN OLMIYACAKSINIZ"Basligi icin yaptiginiz jest e aslinda gerek yoktu sanki ayricalik olmus gibi hissettim site de oylesine fevkalede yazilar ve yazarlar var ki umarim gerekli ilgi ve alakayi gorurler.Saygilarim la...
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

tebrik abicigim

Mesajgönderen Mujdat Özbilgi » Cum Mar 28, 2008 12:00 pm

Abi ilk once dedigin gibi kendimi anlatmaya calistim site de ,Sonra da girip yazini okudum.Diyecek ne olabilirki ben senin bu yonlerini hep kiskanmis bir kardesin olarak ovundum desem anla abicigim.Seni cok seviyor su kardesin eline saglik,tebrikler...
Mujdat Özbilgi

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzr Mar 30, 2008 8:21 am

AHMETCİĞİM...!!!

Seni bir kezdaha tüm kalbimle kutluyorum...!! ''Yaşanmış bir ŞUR hikayesi'' 'indeki uzun yazışın, duygularının doğal yansıtılması ,oralarda doğup büyümememne rağmen sarmaçtan yukarı ''çamur mehellesine'' kadar sanki yılladır orada yaşmış gibi yazmanı gıbdayla,gururla vede umutla okudum...!!Sami AYAN'ın dediği gibi hemgülerek hemde çok çok duygulanarak okudum...!!Döndüm birdaha okudum...!Bazı okuyucunun yorumlarının aksine başta uzun gibi görünsede okudukça 'keşke bitmese'' dileklriyle okudum...!!!
Çocukluğu ve yaşantısı hep oralarda geçmiş birileri bile bukadar vurgulu vede anlamlı yazamazdı...!!! Hele hele SARMAÇTAN mahalleye kadar olan isimler,kimin evlerinin ilk geldiği ki benim bile bilmede zorlanacağm evleri tek tek yazman ertesi gün mahalledeki gezintideki kişi ve komşuların evlerinin zikredilmesi takdire şayan...!!!
AHMETCİĞİM...!!
Seni birebir tanıyamadım ama gercek bir memleket aşıklısı vede ŞUR sevdalılısın...!!!Sen hala unutamadığım,o duygu yüklü,manevi haz ve mana deryası babaya yazdığın AĞITSI DESTAN ile zatan benim nezdimde rüştünü acızane belirteyimki ıspatlamış birisin....!!!Banla ilgili o destan sanki herkelimesi seçilerek özenle yazılmıştı...oyazını çok daha okudum ve her okuduğumda haz duyduğum yazıdır...Babana rahmet olsunki böyle bir evlet yetiştirdi...!!!
Evet AHMETCİĞİM...!!!
Sarmaç ile ilgili çok güzel bir noktaya temas ettin...!!!Birzamanların aliş veriş merkezi çooooook garip şimdi...!!!Ne günleri vardı....!!!Parsızlıktan ve yokluktan gıbtayla baktığımız dükkanlar, eli öpülesi byükler şimdi yok...!!Keşke o dükkanlar korumaya alınsa..İnanki seninde belirttiğim gibi otandik çok değerivar oranın ..Ama malesef bu konuda biz ve bizimgibilerin fazla duyarlılığı yok..Olsada ne olacak...??Sahipleri varisleri başka ama ben derneğe bir yazı yazdım...Butür yerler şimdi kıymeti bilinmiyor ama oyerlerin tarihi değerleri ilerde çok dahaha iyi anlaşılacak...Mesela:Kuşmerdeki eski evler..5-10 SENE SONRA O EVLERİ ÇOK ararız ama bulamayız dedim...Bakalım dikkate alınırmı..???.!!!
Ahmetciğim..Sarmaç ile ilgili analarımızın vedezaman zaman benimde yaşadığım önemli bir konuyu yazmak istiyorum: Osabır ve çile abideleri ANALARUMUZ yangun,kazankıranda yolsuz belkide kuş konmaz -kervan geçmez dere içlerinden binbir zahmetle kucak vede sırtlarında obek obek tasıyıp bir yere yığıpda toplu olarak sırtlarında köy merkezine taşıdıkları odunları harmana yığdıktan sonra sonra ihtiyaç duyulduğunda yine osenin korkarak geçtiğin patika yollardan sırtlarında sarmaca indirirler satmak için....!!!ama gelen odunlar hem kaçak olması dolayısıyle ormancı korkusu belkide biraz yokluk utancı nedeni ile Ayanbas arkofağayol ayırımına bırakılır ve orada bekletilerek fırıncı çağırır satmak için...!!Fırıncının insafına kalmış bir pazarlık...Oraya kadar gelen bir yük..Vucut yorgun ,yokluk çok,gaz ,tuz almak lazım...!!!Neticede 3- 5 kuruş bir para sonrada bakkaldan alış veriş vede şura dönüş....!!!
Evet Ahmetciğim...!!Ben zaman zaman oradan gerek yaya gerekse arabaile geçtiğim zaman namun getirdiği o odun yükleri gelir aklımada........Sonrasını anla....!!!
İşte o sarmaç dediğin yerde analarumuzun vedebizim kuşağın böyle anılarıda olduğunu bilmeni istedim....!!!Belkide başını ağırttım ..Kusura bakma...!!
Seni tekrar kutluyor o uzaaak yaaad ellerde buraları unutmayıp duygularını bize kadar yolladığın için sonsuz teşekkürler...ALLAHA emanet ol..Benim aziz dottum ve kardeşim......!!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Burhanettin Ayan » Cmt May 10, 2008 10:17 am

Merhaba abi ben Ayşe ablanın kızı Şükriye'yim (çordanın) annemden dayımlardan seni yüzünüde hatırlıyorum Mehmet dayımın değişi ile "bizum Ahmet'i tanırmisun?", "tanırım", "aferun sağa"der.Seninle hep tanışmak istedim bir türlü karşılaşamadım.İlk yazını eşimin kimdir Ahmet Özbilgi, yazısı ile okudum.Yazdıklarının hepsini hatırlıyorum okadar güzel kaleme döktün ki tüm duygularım alt üst oldu.dedemin evi benim cocuklugumun köşküydü üstünkü odanın boyası kokusu büyüklüğü herkesi büyülediğ gibi beni de büyüledi artık bunlar hatıralarımızda kaldı yazıların beni hem ağlattı hem güldürdü tüm içtenliğimle saygı ve selamlarımı gönderiyorum.trabzona geldiğinde inşallah görüsürüz
Burhanettin Ayan
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Sal May 13, 2008 10:53 pm

Nefis bir yazı. Yaşattığınız müthiş duygular için teşekkür, kaleminizin gücü için yürekten tebrikler.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt May 31, 2008 8:43 pm

Akıcı ve bir o kadar düzgün bir anlatımla kaleme aldığınız anılarınızı içinde yaşayarak keyfle okudum.Ellerinize ve gönlünüze sağlık.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir