Bir Çıkım'ın Hikayesi(Anagalara)

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

ali şahiner

Mesajgönderen Ali Şahiner » Pzr Nis 08, 2007 11:01 am

Abi yine bam telime dokunmuşsun.Zaten yayla kelimelerin tükendiği hayallerimizin konuştuğu yerdir.Bizim için yayla özgürlüktür .Bizim için yayla sevgidir.bizim için yayala hayattır.Ruhumuza uzanan bir köprüdür yayla...Bizi bu güzel hayallerine ortak ettiğin için sağol varol.
Ali Şahiner
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ali şahiner

Mesajgönderen Ali Şahiner » Pzr Nis 08, 2007 11:33 am

Ayrıca şunuda demeden geçemeyeceğim.Abi Allah sana da kaleminede zeval vermesin.Sen sağolki biz bu güzellikleri yaşayalım paylaşalım.Birde takıldığım bir nokta varki bizim çocuklarımızında kurabileceği bu kadar güzel hayalleri ve anıları olacak mı?Kendi anagalarını böylesine özlem dolu anımsayacaklar mı?Merak ediyorum doğrusu...
Ali Şahiner
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Nis 14, 2007 1:48 pm

Bu yazının ardından msn aracılığı ile görüştüğüm Sabri Kahveci'nin bana gönderdiği derebaşı resimlerini de çıkımı canlandırması açısından eklemeyi uygun buldum.

Resim

Resim

Nerden bulduğumu hatırlamadığım bu resimde ki ev tamda anlattığım zamanlara ait bir fotoğraf. Sıcak sulara çamaşır yıkamağa giden Kamali mahallesi kadınlarının ve Akif'in gölüne yüzmeye giden bizlerin görüp tanıma şansı olan, insanlardan uzak kendi hallerinde yaşayan Şafleya dediğimiz Japon tipli bir dedega ile karısının yaşadığı bu ev çıkım zamanında ama henüz şenlenmemiş görünüyor. Geçen yıl gittiğimde evin enkazı bile zor anlaşılıyordu sadece kapısında ki su, artık süleni olmasada akmaya devam ediyordu.

Resim

Şunu da yazmadan geçemeyeceğim.Bu kadar uzun bir yazıyı on kişinin bile okumuş olması bence büyük bir olay. Bu yüzden sıkılmadan zamanlarını ayırıp okudukları için ve yazdıkları birbirinden güzel mesajlar için söyleyecek kelime bulamadım ve bu resimleri göndermeyi daha uygun buldum. Herkese teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Nis 14, 2007 2:04 pm

Bulent ilave ettigin resimler icin ilk once sana sonrada sabri kahveciye tesekkurler, sunu ilave etmeden gecemiyecegim, yazin sadece 10 kisi tarafindan okunmadi gosterim sayisina bakarsak 234 sefer gosterilmis, ama malesef insanimiz yorum yazmaya useniyor, sen yazmaya devam et biz senin yazilarini cok buyuk zevkle okuyoruz, Bulent acaba bugun yazi yazacakmi diyede her siteye girdiginde butun basliklari kontrol ediyorum,bunu sadece ben yaptigimi sanmiyor, herkesinde aynen benim gibi dusundugunden eminim...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Ergün Özen » Prş Nis 19, 2007 8:19 pm

selam bulent abı yazdıkların cok guzel ve her zaman takıp edıyorum
resımlerde bı harıka bıde eskı bmc vardı kırmızı onu unuttun
ben ergün bursa dan nejmi özenın yıyenıyım
saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cum Nis 20, 2007 7:45 am

kazankiran tasina
barma agac basina
sultan murat suyina
daha rizkumuz olmaz

mavreyas kucuk sinek
leman suyina dilek
kavustur bizi felek
baska dilegum olmaz

seydaup yaylasina
cumavank ovasina
curugun ortasina
gelurum suphem olmaz

karakaya taslari
soganlinun baslari
yesil yesil kuslari
alcak dallara konmaz

yurek aldi dikene
derebasi ogene
hatira gelur gene
vatandur unutulmaz

sinek dedugun coldur
sayasi gecen yoldur
formasi yesil olur
baska cesidi olmaz

surun coktur kabani
insanlari yabani
bayanlarun civani
ordadur yalan olmaz

hopseranun ortasi
sakine sigortasi
oranun hovardasi
ondan mensuri olmaz

selam yazdum bilene
okuyan dinleyene
iman ile olene
ona aglamak olmaz

garip mustafa yanar
sizleri dayma anar
bir kus dalina konar
lakin otmegi olmaz.
Holali Garip Mustafa

selamlar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Necati Yavuz » Cum Nis 20, 2007 11:39 am

bunun adı yürek,varlığınla iftihar veriyorsun güzel kardeşim bülent.
teşekkürler
bu arada mehmet aydınlı kardeşimizin yazdığı "bes" kelimesini anlamadım.aydınlatırmısınız lütfen
Kullanıcı avatarı
Necati Yavuz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Nis 20, 2007 2:54 pm

Ne "bes"i Necati baba .anlayamadım.
Bes bildiğim besicilikten gelen bir terim sanırım.
Yinede sağol teşekkürler.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Pzr Nis 29, 2007 7:37 pm

Yazı da bahsettiğim, artık kimsenin sağa-sola bakmayıp , herkesin bir noktaya odaklandığı yerin ta kendisi. Yer doğru, zaman doğru, teşekkür ederim Sami. Ayrıca fotoğraftaki kişiler ayrı bir anlam katıyor resme: İbrahim amca (Zegiç) ve Hanefi amca (Özbilgi)

Resim
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Cengiz Selimoğlu » Sal May 01, 2007 4:23 pm

Ola bugün bir bakayım neler oluyor dedim bakmaz olaydım.Çok güzel bir resim ama ne İbrahim amca var nede hanefi dede eskisi gibi.29 mayıs 2007 pazar günü Hanefi dede ile karşılaştık. Ben, Hakan Güvercin,Yusuf Güvercin biraz ayak üstü konuştuk ve gözleri doldu dediki bizim gurur kaynağımız sizlersiniz sizlerle ben gurur duyuyorum.Soğanlıya baktı bu karlar nezaman eriyecekta yaylaya gideceğiz dedi.Birde bu resimi görmesini isterdim doğrusu
Kullanıcı avatarı
Cengiz Selimoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Lokman Uysal » Sal May 01, 2007 9:25 pm

bülent abi sana ve bu bölümde emeği geçen herkese çok teşekkür ederim
özellikle resim kombinasyonu çok güzel olmuş.Ayrıca yapılan yorumlarda çok iyi...

Lokman UYSAL
BURSA
Saygılarımla...
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Pzt Mar 31, 2008 6:46 pm

Değerli dostlar....!!!
Sitemizin'' FORUM''bölümü bir derya....!!!
Baktıkça bakasım geliyor...Her okuduğumda sanki yeni bakıyormuşum gibi...Yeni bir heyecan..yeni bir anı ..yeni bir konu....!!!Yazanların eline kuvvet yüreğine sağlik.....!!!
Bülent hocam....!!!Sana gelince.Sanırım bu uzun ve anlamlı köyümüzün unutulmaya yüz tutmuş çocukluk anılarını yazdığın zaman ihtisas zamanındı...!!Yani zamanının en dar ve mesleğinin en yorucu dönemiydi...!Böyle yorucu ve zamanının kıymetli olduğu bir zamanda çocukluk anılarını uzun uzun kaleme bu denli ayrıntılı alman senin o yerlere nekadar tutkun ve sevdalı olduğunun göstergesiydi...!!!Buda bu yazının ehemmiyetinin ayrı bir yönü...!!!Kullandığın deyimler ve ifadeler senin köyümüzü ve yaylamızı nedenli içten kabullenip özümsediğinin kesin ölçütü ve kanıtı...!!!Doğrusunu söylemem gerekirse seni budenli köyümüzü ve yaylamızı (bağışla lütfen) algılayan biri olarak tahmin etmiyordum.... Anlam,duyguve emek yüklü bir eser...!!!Keşke daha önce okuyabilseydim....!
Seni kutluyor ve başarılarının devamını diliyorum...!!!
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Tebrikler..

Mesajgönderen Ahmet Kerahmet Özbilgi » Çrş Nis 02, 2008 1:33 pm

Sevgilli Bulent: Bunca yogun ve stresli bir goreve ragmen,boylesi kaliteli ve her satiriyla,itina ile secilmis cumleleriyle harika bir yazi ortaya cikartmissin. Cocuklugunun,sevgiyle,coskuyla,sevdayla gecen anilarini,tum samimiyetinle yaziya dokup,cok basarili bir hikaye ye imzani koymussun ama kac kisi yorum yazma cesareti gostermis!!!Yazi yazmak cok zor ve de mesakatli bir sanat. Ben bu sayfalarda yeni de olsam, senin yazilarini buyuk bir keyf alarak okuyorum.Umarim bu istegin hic bitmez ve sen bu yuzden karamsarliga suruklenmessin.Eline,beynine,yuregine saglik tebrikler kardesim......
Kullanıcı avatarı
Ahmet Kerahmet Özbilgi
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Prş Nis 24, 2008 10:12 pm

abi süpersin ne diyelimm artık bunları bi yerde toplamaya başlasan çok iyi olacak bence eline sağlık
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Nis 24, 2008 11:03 pm

Bu sayfalarda dolaşmak gurbettek insana gerçekten hem zevk veriyor hem de hüzün...Her şeye rağmen teşekkür ederim !!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Önceki

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir