soyadımız karabıyık olarak bilinir şu an karabüyük geçer lakabımız sürmenidaoğli.dedelerim sürmeneden gelip sur köyüne yerleşmiş belki kurt dedemi tanıyanınız vardır dr.yüzbaşı muhammet karabuyuk h.taksin karabuyuğum bobasi h.m.ali karabuyuğun emicesi.
baba tarafım(ONAT) HAMZA OĞULLARI=HAMİZA(buradaki h yumuşak değil elifbadaki hı gibi birazcık hırlatarak)
anne tarafım(DURGUN) MAHNİDA OĞULLARI=MAHNİDA
anne tarafım sürmenenin mahno diye adlandırılan yerinden gelmişler.mahnida ordan geliyor.
ŞUNU SÖYLEMEK İSTİYORUM BEN MAHMUTAĞAOĞLU SÜLALESİNDENİM AMA ANNEM HAMZAOĞULLARINDAN YANİ KIZLIK SOYADI ONAT TI GERÇEKTEN ÇOK ASALETLİ BİR SÜLALEDİR ONATLAR AİLE YAPILARI AHLAKLARI ÇOK İYİDİR VE EDEPLERİNE ÇOK DÜŞKÜNDÜRLER TABİ YENİ NESİL NASILDIR BİLEMİYORUM AMA HER HALUKARDA İYİDİRLER
TEŞEKÜRLER HERKESE HEDİYE HN. BİR İLAVE YAPMAK İSTİYORUM KESEMEROĞULLARI VE HARONLAR ŞİMDİ İSE SEVER SOYADI OLARAK GECİYOR.
BİR SİTEM;HERKES KENDİ SÜLALESİNİN ÜSTÜN VE ŞEREFLİ OLDUĞUNU KABUL EDER KİMSE KİMSEDEN ÜSTÜN DEĞİLDİR BÜ TÜR İFADE KULLANMASAK ÇOK DAHA DÜZGÜN OLUR HEPİMİZ ŞURLİYİZ HERKESE SELAMLAR TEŞEKÜRLER.
Bizim sulale
Koskor veya imamoglu diye anilir.
Bir dedemizin lakabi da "Birbilo" idi oda soylenir.
Rahmetli babam Karakus olarak anilirdi.
O bizim haneye has bir lakab.Onu kimseyle paylasmiyoruz.
Selamlar
Hasret UYGUN
MOSKOVA
herkes sülalesinin ismini yazdı . Bende yazayım bari;Köyümüzde sadece bir mahalle vardır sülale ismiyle anılan oda KAMALİ mahallesidir. Kama ve Kamaoğulları diye anılırız.Saygılar ve sevgiler hebinize.
Baba tarafı SİÇANOĞULLARI- Anne tarafı SEREĞMEN...Şimdi ise baba tarafı Serencam ilginçtir annemin soyadı da serencam...Serencam bir olayın sonu anlamına gelir...benim adım da Hüseyin ki arapça "ahsen" kökünden gelir güzel anlamındadır..Soyadımla birleşince "güzel bir olayın sonu" anlamına gelir ki babam benden sonra çocuk istemedi