KÖYDEN HABERLER

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

KÖYDEN HABERLER

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cum Eyl 14, 2007 6:26 pm

KÖYDEN HABERLERİ ALMAYA HOŞ GELDUNUZ.
- Bu sene tarlasini kazup,belleyen ve misir ekupta domuzlardan bekleyenler misiri bol bol yiyebilur.Fakat yaylaya çıkupta serin serin oturanlar,tarlasini beklemeyenler bu kış misir ekmeğinden ,misirden mahrum kalmiştur.Lavusaplari bile domuzlar yedi.
-Funduk ve meyvelerun az olmasindan dolayi yabani hayvanlar özellukle domuzlar bütün tarlalari yedi biturdi.Gurbettekiler da bişe beklemesunler.Fasulyada beklenduği gbi değildi.Kuraktan tarlalalar yandi ğulyan oldi.Zaten funduğun olmamasindan dolayi memlekete fazla gelenda olmamiştur.
-Tarla bekleme konusunda bu yaz Feğmenoslilar bir domuz vurarak en başarılı mahalle olma ünvanini ellerinde bulunduruyurler.Fosiyada da İlhan Aydinli da bayağı direnmiş olup tarlasini yeturmeyenlerden biridur.
-Tarlalarun bir kismini yazun domuz artuklarindan ayirarak biçenlerun hariçindekilerda biçemekleri bituruyurler.
-Bu sene sadece üzümlerde bayağı var ,pekmez yapmak isteyen memlekete gelebilur ,zaten meyve yoktur.Kestanelerda yok gibi görünüyur.
-Her ne kadar küresel isinma bizum buralari etkilemeyur deyursekta bu yaz çok kurak geçti ve çayırlarda beklenduği gibi ot olmadi.Haman haman çayirçilukta bitti demektur.İlk defa millet yağmursuz ,naylonsuz epeyce ot aldi.
-Kışi köyde olsun şehirde geçuren geçuren bir kisim eğtiyarlar ve okul derti olmayanlar remezani yaylada geçurmeyi düşünüyurler.Uzun senelerden sora yaylada remezani tutmanun keyfini yaşayurler.Bir şansuzluk ile başladiler havalar bozuk gitmeye başladi.Bu mubarek günde haman havalar bozdi.Hey mubarek hava remezani bekleyurdi.Ama olsun sicakta da uruç tutulmaz.Rebbume kurban olayim işini bilur.
Her senekinden farkil remezan sanki yaşayuruk hem yaylalar şenlik ,hem mezireler,hem tabki köy.
-Hava durumina gelince malumunuz hava haman bozdi ,esinti ,yağmur kiş ile yaz birbirinden ayrildi demektur.Güz haman kendini gosterdi.Ama olsun önumuzde bir yaz daha vardur.Daha yapraklar yapilacak her ne kadar eskiden yapilduği kadar yabrak yapilmaz iseda geneda yapulacak.Ağeller boş kalmayacak.
-Havalar her ne kadar şimdiluk yağmurli iseda düzeleceği ,güneşun açacaği gün merakla beklenuyur. Daha köyde çok işler var.
İLELEYEN GÜNLERDEKİ HABERLERDE BEKLİYORUZ.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt Eyl 15, 2007 12:29 am

Domuzlarla bu kadar uğraşma mehmet.Benden söylemesi.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Eyl 15, 2007 10:22 am

-Mehmet Aydınlı,köye yakın olmanın değerini biliniz....
-Köy ile ilgili anlattıkların eski hatıraları canlandırdı bende.... Sen de içindekileri kaleme dökmüş oldun...Güzel paylaşımın için teşekkürler...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Eyl 17, 2007 4:29 pm

Ne alup veremedugunuz var koyumuzun domuzlariylen, vedat abim bir an once habu avrupali avcilari o tarfa yonlendirse iyi olacak yoksa domuzlardan koyde bisey kalmayacak.. :) :) :) :) sen genede ilkayin deduklerini dinle cok fazla domuzlarla ugrasma :) guzel bir paylasim devamini bekliyoruz koyden haberlerin..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Sami Ayan » Pzt Eyl 17, 2007 10:48 pm

Ana sayfaya yazacak yerde buraya yazmışsın. Senin adına ana sayfaya aldım. Çok güzel üslup ve yararlı haberler. Mektup gibi. Sağol dayı..
Kullanıcı avatarı
Sami Ayan
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Engin Aydin Kuzu » Sal Eyl 18, 2007 6:21 pm

Abi hiç sorma bu domuzlar yüzinden gece az sabahlamadum. Gaybanlar bekleyince gelmeyu...Şu andernet olmasaydi nasil sabahlardum onida bilmem tabi....
İlhan Abi ile çok bekleduk ama olmadi gelmediler. Elaleme maskara ettiler bizi.
Eline yüreğine sağlık çok güzel bir paylaşım olmuş.
Engin Aydin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Eyl 30, 2007 8:50 am

-Mehmet Aydınlı,
Mademki bu sayfayı açtın,devamı gelsin..........
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Pzr Eyl 30, 2007 11:05 am

Son zamanlarda eylül 2007 ayı için iyi fasulse oldu, güzel guz fasulyesi. Turşu yapmak isteyen köye gitsin. Çeviz ile üzümda var.

HAYDEN KÖYEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEEE
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Kas 12, 2007 9:26 am

:arrow: Köyden yeni haberler yok mu ?

Mehmet açtın bu sayfayı devamını getir,,,,,Memlekette olanların hepsi Mehmet'e yardımcı olabilir....

- Güzel haberler bekliyoruz!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Pzr Haz 08, 2008 11:04 am

mehmet abi şüphesizki sitenin ana temasını belirleyen bir bölüme imza attın ama gerisinide getir lütfen.köyümüzde olup biten herşeyi burda duymak istiyoruz :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Haz 08, 2008 2:56 pm

Ne yapsın Mehmet,köyden önemli haberler anasayfada zaten veriliyor..Ama belki gözden kaçan olayları verebilir...Bekliyoruz tabi...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir