KÖYÜMÜZE AİT YEMEKLER

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

KÖYÜMÜZE AİT YEMEKLER

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Cmt Haz 17, 2006 12:31 pm

SEVGİLİ ŞAHİNKAYALILAR

Şahinkaya mutfağını oluşturuyoruz. Herkes bildiği yemek adlarını ve tariflarini doğru bir biçimde yazmaya özen göstersin. Çünkü bu bilgiler ileride kaynak olarak kullanılacaktır.

Saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim
 
Mesajlar: 500
Kayıt: Prş Eyl 08, 2005 12:11 am
Konum: samsun

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Pzt Haz 19, 2006 10:36 am

BİZUMKİLER ATEŞİ KEŞFETTUKTEN SONRA UZERİNE TENCEREYİ KOYDİLER,YARİYA KADAR DOLDURDİLER ONİ SU.SORA ELLERİNE NE GEÇURDİ İSELER ( LAĞANA,ARPA,MİSİR,VS,VS ) DOLDURDİLER İÇİNE.
AL SANA MUTFAK !
Kayhan Durgun.
 

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzt Haz 19, 2006 4:47 pm

antika yazdı:BİZUMKİLER ATEŞİ KEŞFETTUKTEN SONRA UZERİNE TENCEREYİ KOYDİLER,YARİYA KADAR DOLDURDİLER ONİ SU.SORA ELLERİNE NE GEÇURDİ İSELER ( LAĞANA,ARPA,MİSİR,VS,VS ) DOLDURDİLER İÇİNE.
AL SANA MUTFAK !


Yani simdi tam antikasun ha :) ancak bukadar guzel tarfi edulur bir yemek yapmak ellerune saglik bu guzel bilgilerin icin :) :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim
 
Mesajlar: 5100
Kayıt: Pzr Eyl 04, 2005 6:06 pm
Konum: Fransa/ Lille/Ankara/ Caykara Sahinkaya

Mesajgönderen Halil Uysal » Çrş Haz 21, 2006 11:03 am

wallla benum en sevduğum yemekler kuymak ile muğlama bunların stüne yemek tanımam...

Özellikle kuymak helede kuşmer peyniri ve tereyağından... :) :roll:
Kullanıcı avatarı
Halil Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 178
Kayıt: Pzr Ara 18, 2005 12:53 pm
Konum: Çaykaralı

Mesajgönderen Kayhan Durgun. » Prş Haz 22, 2006 7:34 am

EVVELA ĞANEKADAKİ KAVRANUN İÇİNDEN YAYLA PEYNİRİNİ ÇİKARACAKSUN.İÇİNDEKİ BECUKLERUN DİŞARİ ÇİKMASİ İÇUN BİR SURE GÜNEŞ ALTİNA KOYACAKSUN.ÇİKMAYANLARİ ELUN İLE ALUP AVLAÇA ATACAKSUN.SONRADA KUYMAK YAPACAKSUN.USTELUK BU KUYMAĞİ DA YEYECEKSUN.

ALLAH SİZİ BİLDUĞİ GİBİ YAPSUN
Kayhan Durgun.
 

HAMSILI MISIR EKMEGI

Mesajgönderen Naciye Soysal » Pzr Haz 25, 2006 2:19 pm

HAMSILI MISIR EKMEGINI COK SEVERUM OLSADA SIMDI YESAM.....


HAMSILI MISIR EKMEGI...

3-4 tane patates
1 kg hamsi
bir tabak misir uni
bir avuc bugday uni
3-4 tane iri sogan
yarim bardak zeytinyagi...
tuz




hazirlanisi:

patatesleri soyup küp küp dograyip, soganlarida halka halka dograyip bir legene alirsiniz diger malzemelerle birlikte güzel bir harmanlarsiniz.. en sona da hamsileri temizledikten sonra harcin icine döker yine bir yogurursunuz.. yaglanmis tepsiye harci döküp iyice tepsiye yayarsiniz... ver tepsiyi firina... hamsili ekmegumuz pisince sicak sicak servis yap yaninada cay yada ayran allah yemede yaninda yat...hem lezzetli hemida doyurucidur...

afiyetler olsun
:D
Kullanıcı avatarı
Naciye Soysal
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 1050
Kayıt: Prş Eki 06, 2005 8:40 pm
Konum: KÖLN/ALMANYA

Mesajgönderen Osman Nuri Sarı » Sal Tem 18, 2006 10:59 pm

KESME MAKARNA:Ekmek kıvamında hamur yapılır. hamur ince açılır. sobanın üzerinde pişirilir. sonra bu pişirilen hamur 3-4 kat üst üste gelecek şekilde katlanır. özel kesme aracıyla veya bıçakla ince ince kesilir. kesilen bu hamur parçaları kurutulur. işte bu kurutulan hamur parçalarına kesme makarna denir.
Makarna tavaya konulur üzerine azıcık su serpilir kısık ateşte bir süre pişirilir. Daha sonra üzerine tereyağı ilave edilir. 3-5 dakika sonra servise hazır vaziyete gelir
Kullanıcı avatarı
Osman Nuri Sarı
Site Yönetim
Site Yönetim
 
Mesajlar: 500
Kayıt: Prş Eyl 08, 2005 12:11 am
Konum: samsun

Mesajgönderen Ergün Özen » Cmt Tem 22, 2006 2:57 pm

valla herkes elıne gelenı yaptı bırı becuklı kuymak hamsılı ekmek lahana vs. gerıye pek bıse kalmadı herkese sevgılerımle bu guzel sohbet ve tarıflerıcın
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 180
Kayıt: Çrş Oca 25, 2006 6:21 pm
Konum: bursa

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ağu 08, 2006 2:57 pm

.......Yine herkese teşekkürler,

....Al sana önemli bir konu daha..... Antika işin latifesinde... Tabi o latifeler arasında saklanan gerçekler de vardır.

....Bu bölümde yemek tarifi veren Şurli ve Osman'a teşekkürler...

....Şuphesiz 55-60 lı yıllarda köyümüzde meşhur yemekler vardı;
.........Kuymak.(Havic)
.........Muhlama,
.........Korkot çorpası
.........Lahana.......(Ğulılar va unlu lahana)
.........Kabak yemeği (Ğlıbalar)
.........Cumur (Patatesten-mısır ekmeğinden)
.........Fasülye turşusu (Baş yemek)
.........Cırıhta (Tatlı türü).....Feli
.........Mısır ekmeği (Onsuz yemek olmaz ki.........)
.........Yoğurt (İçine mısır ekmeği ufatırsan harika)

...Unuttuğum var mı acaba,olabilir....Hatırlatın ekleyelim.

....Bu yemeklerin en büyük özelliği tarla ve ineklerden elde edilen ürünlerden yapılmasıdır.Dışardan ne alınırdı..... Tuz ve şeker
Tabi şeker ne kadar kullanılırdıysa !!!!!!!!!

......İşte Karadeniz insanı o yıllarda kendi el emeği ile kimseye muhtaç olmadan boğazını bakardı.

....Peki giyinmez miydi ? Giyinirdi tabi , işte öyleeeeee !!!!!!!!!

....İşte bu yemeklerin tarihe karışmaması için tariflerini düzgün bir şekilde yazıp,torunlarımıza bırakalım.Belki yapar yerler.Bu yemekleri dedelerimiz yapar yerdi demeleri için..

.....Biz gurbet elde hala bu yemeklerle beslenmeye çalışıyoruz.Ne yazık ki korkot,mısır unu zor buluyoruz.Buluyoruz da pahalıya geliyor.O zaman kendi bağımızdandı.Bol bol yerdik.Şimdi öyle bol harcayamıyoruz....

.....Yurdun çeşitli yerlerinde Karadeniz yemekleri yapan özel yerler vardır tabi.Bu da bizim insanımızın yemeklerine olan düşkünlüğünü göstermez mi? Benim çocuklar bu yemeklerle büyüdü.....

.....Osman bu yemek tarifelerini de bir köşeye kayıt et....ÖZETLE

.....Herkese afiyetli günler...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK

Mesajgönderen Gül Özer » Çrş Eki 04, 2006 11:31 pm

işin içinde yemek olunca hele kuymak muhlama lahana çorbası ve sıcacık mısır ekmeği yemede yanında yat şuan yemiş kadar oldum
Kullanıcı avatarı
Gül Özer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri
 
Mesajlar: 52
Kayıt: Sal Eyl 12, 2006 11:35 am
Konum: TRABZON

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Haz 07, 2008 7:46 pm

Sanırım gurbet elde herkes bu yemekleri özlüyor,
-Yine sanıyorum ki herkes bu yemeklerden yapıyor...

.............................Ne dersiniz................................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi
 
Mesajlar: 26605
Kayıt: Cmt Şub 04, 2006 9:12 pm
Konum: GÖLCÜK


Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir

cron