KÖYÜMÜZLE İLGİLİ YER ADLARI

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Haşim Şahin » Pzt Tem 17, 2006 4:12 pm

BİRTANEDE BEN YAZAYIM KICIKIRMANLARUN ORASI AYNI ZAMANDA SAMİLARUN EVİDA VAR ORDA (KASATLAR)
Kullanıcı avatarı
Haşim Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ergün Özen » Cmt Tem 22, 2006 3:01 pm

yokmı bunları sırasıyla yazacak bır gonullu herkes aynı seylerı tekrarlayıp duruyor cıksın bırısı bunları duzgun sekılde eskı---yenı seklınde yazsın buda yonetımın ısı saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Ağu 08, 2006 2:09 pm

......Herkese teşekkürler,

...İnanın böyle bir sayfa açmağı düşünüyordum.Ancak 2 aylık ayrılık esnasında sağolsun Osman bu işi başlattı.Gerçekten bilinmesi ve unutulmaması gereken yerler.

.....Ne varki ben dahi bunların bazılarını hiç duymadım.

.....Osman güzel yazdı.Eski ve yeni isimler.... Tabi çoğunun yeni ismi yok. Daha doğrusu sanırım sadece mahallelerin yeni isimleri var.Bir bilen Köyümüzün bütün mahallelerini eski ve yeni isimleriyle yazsında bilelim. Gerçi yeni isimler pek kullanılmıyor ama olsun......

.....Sami maşallah tamamına yakınını yazdı.Sağolsun.....
Kalaycı ve Tahdoh ise izahatlı yazdılar(Böyle yazılsın istiyorum)

.....Köyümüze ait böylesi çalışmaların bir toplanması olmalı.Sanırım bunu başlatan Osman bütün yazılanları şöyle bir araya getirip bir yere özet olarak alırsa daha güzel olur.Çünkü yazılanlardan mükerrer olan mutlaka vardır.Böylesi bir şeye yardımcı olanlardan Allah razı olsun.

....Yer isimlerine kısa bir açıklama getirilirse iyi olur.Hatta bir krokisi çizilirse daha güzel olur.

.....a-Mahalleler,b-Mezire ve çayırlar,c-Mahalle aralarında küçük yerleşim yerleri,d-Varsa diğer yerler(Mezire ve çayırlarda)

..........Ohalde Mahallelerimiz ile Mezire ve çayırlarımız başlığında toplanıp tasnif güzel yapılabilir....

Bu şekilde tasnif edilip bir köşeye yerleştirilirse zaman zaman okuyup hasretlik giderebiliriz.Helede bir de tek tek resimleri çekilip konulursa o zaman tadına doyum olmaz.

......Tekrar emeği geçenlere ve geçecek olanlara teşekkür ederim.

.....Allah'a emanet olun....................................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Mehmet Altuncu » Prş Mar 20, 2008 10:32 pm

benda ekleyeyim bikaç tane bari
kanli yatak: soloma ile limonar arası
hacibrahim: benim doğduğum yer çok özeldir. köydeda kasarun üstindedu şimdi diyeceksunuz kasar nerdedu kasarda murutli mahallesinun aşağısıdu.murutli mahallasi anabodamodan önce geluyur anabodamonun ustinde benum bilduğum riziler var
Kullanıcı avatarı
Mehmet Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Önceki

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir