GÖÇMEN ŞUR'LULAR

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

GÖÇMEN ŞUR'LULAR

Mesajgönderen Yılmaz Demir » Pzt Oca 09, 2006 8:26 pm

Sevgili Şur'lu Hemşehrilerim; Önce özür dileyerek ifade edeyim ki, ben Şahinkaya değil sürekli Şur ismini kullanmaktayım. Zira, bilinçaltında bu var. Gelelim asıl konuya; Biliyorsunuz ki, muhtelif yıllarda Şur'dan değişik bölgelere göçler yaşanmıştır. Bunlarda biri benim Köyüm Hamsiköy, diğeri Kırıkhan, bir diğeri ise Gökçeada. Gökçeada ile Kırıkhan'a gidenler için bu sitede bir şeyler yapılmış, fakat Hamsiköy'e gidenler hakkında herhangi bir iz yok. Yanılmıyorsam, sevgili Sami AYAN, "Bilgileri vermemiz halinde yayınlanacağını" belirtmişti. Ben bu konuda bir çalışma içerisine girdim ve sonuçlandığında siteye göndereceğim. Ancak, "Göçmen Şurlu" diye adlandırdığım, Şahinkaya'lıların, böyle bir başlık altında değil de bir sayfa şeklinde toplanamazmı? Editörlerimiz konu hakkında gerekeni yapacaklardır. Anlaşılan o ki, kültürünü kaybetmemiş, müthiş bir Şur'lu nüfusu var. Bir de, Şur'daki Akrabalarımız konusunda ne yapabiliriz, nasıl tanışabiliriz. Bu konuda bizlere yardımcı olabilecek birileri mutlaka vardır. Bu forumlar, hem tanışma, hem de tanıştırma formu olsun. Kimbilir, "Tanışma" formundaki Şur'lulardan yakın akraba olanımız vardır. Sevgi ve saygı ile..
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Demir
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Alptekin Ağaoğlu » Çrş Oca 11, 2006 1:03 am

Değerli abim. Forum böyledir. Anında tepkiler beklemeyin. Canınızıda sıkmayın birden. Forumda yılmadan inatla mücadele etmek gerekir. Çok önemli bir yazının bile insanlar anında farkında olmayabiliyor. Herkez birşey yazıyor eh nihayetinde. Herkeze sorsan kendi yazdığı en önemlidir.

Ama sizin yazdığınız konu cidden önemli bir konu. Ve bunun farkına varılacaktır.

Aslında bakarsan Şahinkayaları ismine bende pek alışamadım. Kartal varken neden Şahinkayaları diyeceksinki. Kartalkayaları diye modern Türkçeye uyarlama yapılabilirdi.Aslında ben köyümüzün adının Şur olarak kalmış olmasının yanlısıydım.

Şur isminin Osmanlı soyuna ait olduğunu orataya koymuşuzdur. Şur isminin ayrıca Kaşkarlı Mahmutta Altaylı bir Türk kavminin adının olduğunu da biliyoruz.

Cehalletten çektik zaten ne çektiysek. Köyün adı hakkında yeni bir tartışma açmaya gerek yok. Ama şunuda ekleyeyim siyasi sağ sol çekişmeleride bu sonuçları doğurmuştur.

Ben birleştirici konular üzerinde yoğunlaşmamız gerektiğini düşünüyorum. Ayrılıklar ortaya konursa beş parmağımın beşi bir birinden farklıdır. Bu insanın yaratılışıdır.

Ama bende Şur'luyum diyorum. Şahinkaya ise resmi işlemlerde kullanıyorum. Kimlik bilgileri vs.

Herneyse yukardaki birliktelik ve tanışma konusu fevkalade önemli bir konu. Bu yazıyı dağ sohbetlerine taşıycam bayramdan sonra ve orda tartışırız.

Birlikte elbetteki fayda vardır. Sağlıklı birliktelik tartışarak belirli bir düzlem oluşturularak birlik sağlanabilir/sağlanmalıdır.

Saygılar sevgiler.
Kullanıcı avatarı
Alptekin Ağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Eyl 25, 2007 11:21 pm

Bu sayfayı açan da , yorum yapan da şimdi nerdeler ?

Göçmen Şurluları bir araya toplayacaktık, yine uçtu göçmen kuşalar !
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir