Sevgili Şur'lu Hemşehrilerim;
Ben, Hamsiköy'deki Şur'luların sitede işlenmemesi olayına biraz takıldım. Bu vesile ile, zaman içerisnde topladığım bilgileri sizinle paylaşmak istedim. Derlediğim bu bilgiler, görüşebildiğim Hamsiköy'lü şur'lulardan alabildiğim şifai bilgilerdir. Bu bilgiler içerisinde mutlaka eksiklikler olacaktır. Ancak zaman içerisinde sizlerin de katkılarıyla, Hamsiköy'lü Şur'luları da layik oldukları köşeye yerleştireceiğimize inanıyorum.
1927-1928 Yıllarında o bölgede meydana gelen sel ve heyelan neticesi, Şur'dan Hamsiköy'e 1929 yılında göç yaşanmıştır. Benim Şur'dan Hamsiköy'e gelen Nenem (Babaannem) "BAĞDAŞOĞULLARI"ndan, Dedem Dursun DEMİR ise "FİNAVASLAR"dan. (Birkısmı Uysal, bir kısmı Demir soy ismini almışlar).
Hangi sülalede göç yaşanmıştır, LAKAP ve SOYİSİM olarak aşağıda belirtilmiştir. Bilgileri derledikçe, isim de zikretmek suretiyle, konu detaylandırılacaktır.
1- FİNAVASLAR (Demir-Uysal)
2- TOPALOĞULLARI (Aydın)
3- GÜVERCİNLER (Güvercin)
4- ŞALİYA (Yazıcı)
5- GENÇALİLER (Genç)
6- USTAMAHMUTOĞULLARI (Kaç)
7- ÇOFALALAR (Baş)
8- TİRYAKİLER (Tiryaki)
9- GÜNAYDINLAR (Günaydın)
10-ÇANKIROĞULLARI -[İbrahimağaoğulları]- (Yazar)
11-KAHVECİLER (Kahveci)
12-TERZİOĞULLARI (Terzi)
Tüm "Şur"lu Hemşehrilerimin bilgilerine sunulur.
Sevgi ve saygılarımla.
NOT: Sevgili Sami AYAN ve HUSE Kardeşlerim, bu bilgileri ilgili sayfalara aktararak aktüel hale getireceklerine inanıyor; konu hakkında varsa benden isteyecekleri bilgileri toplamaya hazır olduğumu ifade etmek etmek istiyorum.