KUŞMER YAYLAMIZ , YAYLAMIZIN GELENEKLERİ VE TARİHİ KURALLAR

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt May 31, 2008 9:55 am

Bu sayfanın en büyük özelliği "Kuşmer sevenleri" bir araya getirmesi.... Yoksa diğer dostlar Kuşmeri sevmiyor mu ? Ya da bu sayfalar onların dikkatini çekmiyor m u ?

Trabzon-Çaykara-Şahinkaya-Kuşmer benim özlem duyduğum yerler !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Cmt May 31, 2008 8:02 pm

Güzel bir derleme ve paylaşım.Ellerinize sağlık Kamil Ağabi.Aslında yaylamızın tarihi, gelenekleri ve inim-çıkım olayları güzel bir bitirme ödevi yada doktora tezi olarak yapılabilir.Köyümüzde Edebiyat bölümünde okuyan birini bulup bu görev kendine verilebilir diye düşünüyorum.Ha bu arada bu sosyalizm meselesine bir anıyla katkıda bulunmak isterim.Üniverstede okurken birgün Doktor Ayhan AKAÇ yanında ki solcu öğrencilere "Ellerinizde ki sosyalist kitapları bırakında kuşmere gelin.Görün sosyalizmin en uzun uygulama alanınn nasılda Kuşmerde uygulandığını" der.Selamlar.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ergün Özen » Prş Haz 26, 2008 1:28 pm

sevgılı kamıl abı bız gencler sızın gosterdıyınız yolda ve bızlere devrettıyınız mırası sızın gıbı koruyacagımıza ınanın bılgılerıde unutmamak lazım tesekkurler
Kullanıcı avatarı
Ergün Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kamil Şahin » Cmt Haz 28, 2008 8:43 am

Sevgili İlkay ve Ergün...!!!
Acizane KUŞMER yaylamız ile ilgili yazdığım derlemeye, yazdığınız değerlendirmeler ve yorumalarınız için çok teşekkür ediyorum...!Sağolasınız...!!
İlkayciğim...Bazan bende çok düşündüm...Sovyet ihtilalı olmadan bizim yayla 1800 'lü yıllarda bu gelenek sürdürülüyordu...!!Hayretle düşünüyorum...!!!
Acaba diyorum MARKS bu doktrini PLAKANO KAYALARDAN Bizum çayırlara bakarakmi yazdı..???????.(!!!!!)
Kullanıcı avatarı
Kamil Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Haz 28, 2008 9:19 am

Geçen gün Karadeniz kanallarının birinde Trabzon'un ilçelerinden bir tanesinin yaylaya çıkışı verilmiş...Tam olarak hangi kanal ve hangi ilçe olduğunu hatırlamıyorum ama adamlar öyle güzel düzenlemişler ki aynı eskisi gibi inekler ile, kaval kemençe horon eşliğinde köyden yaylaya yaya olarak gittiler...

Oturdum seyrettim ve eskiyi hatırladım...

Ve dedim ki zaman bizim nelerimizi almış götürmüş....Ve o güzelim gelenekler yavaş yavaş hep yok olmuş gitmiş......

Üzülmemek mümkünmü ki !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr Mar 22, 2009 7:12 pm

yayla çıkımı ve yaylaya giriş (eski tarih tabi) çok önemli. Muhtarın dediği saatten önce sıkıysa yaylaya gir.
Yaylamızda ki komşuluk ilişkileri. Önemli, çünkü köye nazaran karma olan yerleşim ve komşuluk. Şu demek. aşağı ki şur feğmenus ve yukarısı... köyde böyle ama yaylada hep bir arada ve karışık
Meşhur nahırımız ve her sabah -kemere sürün- çoban sesi
tezek toplamalar
Çuruk çayırı
yayla inimi... içinizde Kkarttan inen var mı
ŞİMDİ
bütün bunlar bu sitede herkesi aynı oranda etkilemesi mümkün değil. Bazılarının hiç ilgisini çekmez bile..
Kapatalım bu konuyu...
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Mar 22, 2009 10:03 pm

Neden kapatıyorsun ki ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Pzt Mar 23, 2009 1:55 pm

Sevgili dostum kapatmak istediğin konular bizim geçmişimizin önemli bir bölümü değil mi?Sen,ben ve bizim gibiler bu konuda ne ağızlarını kapatabilirler ne de bu konuları.Göreceğiz!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Merve Deniz Uygun » Cum May 15, 2009 9:09 pm

sayın aBİLER VE ABLALAR SİTE HAKKINDA HİÇBİŞE BİLMİYORUM BİRAZ BİLGİYE İHTİYACIM VAR GİRİNCE BAKIYOM ÖLE PC YE :D :D :D
Merve Deniz Uygun

Önceki

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir