ŞUR KÖYÜ'NÜN SOSYOLOJİK,PSKOLOJİK VE KRONOLOJİK YAPISI

Caykara, Şahinkaya Köyü ve Kusmer yaylasi ile ilgili tüm bilgilerimizi burada paylaşalım.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Köksal Ağaoğlu, Mehmet Aydinli

ŞUR KÖYÜ'NÜN SOSYOLOJİK,PSKOLOJİK VE KRONOLOJİK YAPISI

Mesajgönderen bayram » Çrş May 17, 2006 8:03 pm

Doğup büyüdüğümüz köyümüzden uzak yerlerde hayat yaşamımızı büyük bir özlem içinde idame ettiriyoruz bu hasretimizi önceleri mektupla giderirken devreye telefonlar girdi.teknoloji'nin hızla gelişmnesi bu haberleşmeyide geride burakıp,internet iletişim sistemleri oluştu bu sistem sayesinde özlemini duyduğumuz köyümüz halkı ile iletişim kurarak sohbet etmek istedik bu itibarla köyümüz adına açılmış bulunan haber sitesine girerek yazımızın başlığında sıraladağımız klasik kelimeleri kısaca yorumlamak istedim.
Sosyolojik yapımız tüm toplumlarda olduğu gibi bizde de aile bireylerinden meydana gelmiş bir sosyolojik yapı vardır.Ancak çok zor koşullar altında bireylerden meydana gelmiş olan bu sosyolojik yapımız diyer sosyal toplumlardan farklıdır.Edindiğimiz izlenimlere göre bulunduğumuz her yörede üretken ve yapıcı olduğumuzdur.Bulunduğumuz yerlerde oluşturduğumuz küçük sosyal birimler diyer sosyal topluluklar tarafından benimsenmiş ve saygı duyulan sosyal birim olmuşuzdur.Tabi ki bu saygınlığımızı oluşturan faktörler terbiyesi çevre şartları ve almış olduğumuz köklü aile eğitimi'den oluşmuştur.Pskolojik yapımıza gelince çoğunluk olarak büyükllük kompleksi içindeyiz.Bu hastalığımız nedeniyle birbirimizi beyenmez ve her zaman birbirimizi küçümseriz.Aklını ve zekasını kullanıp makam,mevki ve kariyer sahibi olan komşu ve arkadaşlarımızı övmemiz ve taktir etmemiz gerekirken onları küçük düşürmenin yollarını ararız.Bu kıskançlığımız yüzünden birbirimizle barışık değiliz.Samimiyet bağlarımız kopmuş geçmiş yılları unutarak artık günlük yaşayan bir hal almışız.Tavan ile taban arasındaki mesave unutulmuş herkes ben varım diyor.Kimse kimseye merhaba demez duruma geldi.
Kronikleşme üzere olan bu komplesk ve kıskançlık hastalığından biran önce kurtulmamız ve geçmişi unutmadan geleceğe yürüyerek anılarımızla yaşamalıyız.Bu hususta biz ailelere büyük görev düşmektedir.Etraflarımızı iyi eğitmeliyiz ki büyüklerini tanıtmalı küçükleri sevdirmeliyiz
Kronolojik yapımız çetin ekonomik şartlar nedeniyle türkiye'nin muhtelif yörelerine dağılmış durumdayız bu dağılmalar kimi zaman ferdi,kimi zaman toplu olarak oluşmuştur.Doğal affetler nedeniyle toplu olarak yapılan göçler nedeniyle 1929 yılında bayburt ve maçka 1965 yılında kırıkhan ve de 1973 yılında gökçe ada yörelerine yerleşim olmuştur.Bu yörelerde ve türkiye'nin değişik yörelerinde ve de şur köyünde yaşayan tüm hemşerilerimize saygı ve sevgilerimizi sunarak geçmişi unutmadan geleceğe güven ve hoşgörüyle sağlık içinde ulaşmayı temelli eder saygı ve sevgilerimiz sunarız

BAYRAM İBRAHİMAĞAOĞLU
BAŞKOMİSER SAMSUN

MUSTAFA KAZANCI
SAMSUN
bayram

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cum May 19, 2006 3:32 pm

Merhabalar
Kiymetli abilerim.
Zahmet edip yazdiginiz yaziniza ufak bir serh dusmek istiyorum musaadenizle.
Surlulara atfen yaptiginiz birbirini goremesizligi sahsen uzerime alamayacagim.
Ayrica koyde ki bir cok tanidigimin bu ozelliklere haiz oldugunu da dusunmuyorum.
Ayrica sosyal yhapimizin saglam oldugunu belirten cumlenizide kabul edemeyecegim.
Belki de sosyallik bakimindan Caykara koyleri icerisinde en asagi siralari isgal edecegimizi dusunuyorum.
Sahsen ben her basarili surlu ile iftihar ediyorum.
Ayrica muhim yerlere gelen cogu mumtaz sahsiyetlerimizin bir cok koylumuz olan insanlara gerekli yardimlari yaptigini dusunuyorum.
Yapmayanlarda olabilir ama cogusu elinden geleni koylusu icin esirgememistir.
Sizi saygi ile selamliyorum.
Hasret UYGUN
MOSKOVA
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

HOŞGÖRÜLÜ OLALIM !!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal May 23, 2006 6:17 pm

.......Merhabalar,

...Köy hasreti ile yaşadığımız gurbet ellerde köyümüze ve köylümüze daha vefakar davranmak durumundayız.Ben sosyolog değilim.Sizlerin yazdıklarınızı analız edecek durumda da değilim.Ama bir gerçeğin altını çizmemde fayda vardır.

.....Köyümüz ve köylümüz herşeye layıktır.

.....Bu duygularla herkese selam ve sevgilerimi gönderiyorum....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

merhaba

Mesajgönderen Biran Altuncu » Cmt May 27, 2006 2:38 am

.
En son Biran Altuncu tarafından Pzr Oca 15, 2012 12:10 am tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Biran Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Cmt Mar 28, 2015 1:15 pm

Sevgili Biran,27 Mayıs 2006'dan bu yana yazınızı beklemekteyiz.Yoksa unuttunuz mu acaba?Sevgilerimle...
En son Anonymous tarafından Cmt Mar 28, 2015 1:15 pm tarihinde darbelendi.
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön CAYKARAMIZ, ŞAHİNKAYA KÖYÜMÜZ VE KUŞMER YAYLAMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir