GENÇLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI SİGARA - (AKKÖŞE - MAKALE)

Köyümüzle ilgili ağıtların ve destanların yanında forumumuzdan derleme makaleleri burada yayınlıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

GENÇLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI SİGARA - (AKKÖŞE - MAKALE)

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Prş Haz 25, 2009 1:40 pm

Akköşe
Ahmet Üstünbaş

. . .. . .GENÇLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI : SİGARA

Sigara içen tüm insanlara sesleniyorum. Bu yazılarımı okuyunca ne olur bana kızmayın Benim içinde asla sigara yı bırakmayın. Siz siz olun sakın sigara sız yaşamayın İradenize sahip olun ve sigara içmeye devam edin ne kadar iradeli olduğunuzu hiç olmazsa bu şekilde ispat etmiş olun.

Hem şöyle bir düşünün bakalım, sigara içenler ile içmeyenler arasındkaki şu farkı bir araştırın bakalım. Sigara içenler içmeyenlere karşı bir hakimiyet ve üstünlük kurma veyahut ben hürüm istediğim gibi hareket ederim gibi bir hava içinde olmuyorlar mı?.. Elbette hür ve iradelerine sahip oldukları için sigara içiyorlar. Bunu kimse yalanlayamaz. Fakat unuttukları bir şey var. SİGARA GENÇLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI olduğunu unutuyorlar..

İngiliz uzmanların yaptığı araştırmada, sigara içenlerde derinin daha çabuk yaşlandığını açıkladılar. Özellikle kadınların 50 yaşından itibaren sigara içenlerin içmeyenlere oranla daha çok yaşlı göründüğü bildirildi. Yine israrla sigara içmeye devam edelim. Yak bir sigara için olsun kapkara. Sigara içmeyenlerin kadavraları tertemiz olmasına rağmen içenlerin ne kadar pis ghörünümde olduğunu Tıp Fakültelerinde okuyanlara bir sorun öğrenirsiniz..

Diyeceksiniz madem öyle neden doktorlar sigara içiyor ? Onu bana değil doktorlara soracaksınız..Doktorlar neden sigara içtiklerini ilmi olarak size uzun uzun anlatacaklardır..Eğer ilmi olarak tam sizi ikaz edemezlerse, unutmayın ki doktorlar da sizin gibi insandır. Neden sigara içmesinler?. Birde şu soruyu sorun kendinize. Liseyi bitiren gençler Tıp Fakültesine sağlığını düşündüğü için mi gidiyor.. Yoksa en pahalı meslek doktorluk olduğu için mi gidiyor ?..Alacağınıc cevap ve yorum size ait.

Yine başka bir araştıırma. Hollanda'lı bir gurup araştırmacı yaptıkları ilmi araştırmada , SİGARA içenlerin içmeyenlere oranla yaşlılıkta iki kat daha fazla ALZHEİMER hastalığına yakalanma riski taşıdıkları ortaya çıktı.Ayrıca SİGARA içenlerin genç yaşta bunamaya girdikleri ile ilgili gelişmeleri de ilim adamları takip etmektedir.(24.06.1998 Posta gazetesi)

Saygı değer okuyucular. Sigara nın zararları saymakla bitmez.En büyük zararının ekonomik olarak olduğunu varsayalım.Hiç olmazsa fakirler sigara içmemekle kendimizi koruyalım. Eik olarak durumu değerlendirelim.Çok parası olanlar varsın içsin ve kendilerini bu şekilde zehirlesin. Amma fakirlerin kendini ekonomik ve sağlık yönünden koruması bakımından sigara içmemesi çok uygundur.Diyeceksiniz sigara yı zenginler eli mizden aldı !.. Tüm sigara 'ları keşkem sağlığını düşünen insanların elinden büyük vurguncular alsa ve kendilerini o şekilde zehirleseler !..

Sigara' yı bırakmazsanız bile, izmaritinize sahip çıkın. Yangınlara sebebiyet vermeyin..Yangınlar ormanları yok eder. Ülkeyi fakir bırakır. Siz siz olun da iradenize sahip çıkarak SİGARA yı bırakın..

Not : Bu makalem 09.07.1998 tarihli güncel OLAY gazetesinde yayınlandı.. SİZ HALA SİGARA İÇİYOR MUSUNUZ ?.. SİZ BİLİRSİNİZ !..

HACI AHMET ÜSTÜNBAŞ (Emekli Maliye Gelir Şefi- Köşe Yazarı)
408 Evlet Mahallesi Muhtarı KIRIKHAN - HATAY 25.06.2009
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

sigara dan korunalım ...

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Cmt Tem 04, 2009 6:28 am

. . . GENÇLİĞİN EN BÜYÜK DÜŞMANI SİGARA !...

Ne olursunuz anneler , babalar, veliler, çocuk sevgisi olan tüm insanlar .. Sizlere sesleniyorum !..

Çocuklarımızı SİGARA denen mikroplu içeçekten uzak tutalım..Onları yanınde asla SİGAR içmeyelim..Çocuklarla asla SİGARA alşdırmayalım..Bizim yanlış hareketimize onları ortak etmeyelim..Çocuklarımızın eli ile zehirlenmeyelim..

19 Temmuz yaklaşıyor !.. Artık bir çok yerde SİGARA içilmeyecek !.. Bu kuralı bozmayalım..Bu kurala hep birlikte ayak uyduralım..

Ne olursunuz SİGARA içenler ÜSTÜNBAŞ ağabeyinizin yazdığı bu yazılara kızmayalım.. Ben sizin için diyorum.. Bunu da anlayalım..Anladım diyorsanız, o halde SİGARA yı lütfen ama lütfen bırakıp HUZUR 'a kavuşalım..Haydi kolay gelssin.. Teşekkürler........
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Üstünbaş » Pzr Tem 19, 2009 2:22 pm

. . . BUGÜN 19 TEMMUZ 2009 " DUMANSIZ TÜRKİYE GÜNÜ"

Bugünden itibaren kapalı yerlerde SİGARA içmek yasaklanmıştır..

Artık bu kanuna herkes riayet etmek zorundadır.. Uyum sağla-

mayanlar önce uyrarılacak olmazsa 69 lira ceza kesilecek..İşyeri

sahibi kanuna riayet etmezse 5 bin TL. ye kadar ceza kesilebi-

lecek..Kimsenin ceza yemesini istemiyoruz.. Herkes gereğini yapsın

diyoruz.. Sağlıklı yaşamak için temiz hava şart öyle değil mi?.....

Akköşe Yazarı : Hacı Ahmet ÜSTÜNBAŞ
SİGARAYLA SAVAŞANLAR VAKFI ÜYESİ KIRIKHAN - HATAY
Kullanıcı avatarı
Ahmet Üstünbaş
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Pzr Tem 19, 2009 3:00 pm

Hayırlı olsun.........
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri