ORDA BİR İNSAN YAŞIYOR

Köyümüzle ilgili ağıtların ve destanların yanında forumumuzdan derleme makaleleri burada yayınlıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

ORDA BİR İNSAN YAŞIYOR

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Sal Nis 04, 2006 3:27 am

Evet orda bir insan yaşıyor dostlar, boyu uzun, düşünceleri herkesi kuşatıcı. memlekete sevgisi hepimizin sevgisi kadar, düşleri herkesi kucaklayacak kadar, orda bir insan yaşıyor tüm şahinkayalılar için, ve şahinkayalı olup gurbette yaşayanlar için, onun gönlü adeta şairi şeirin ifade ettiği gibi, '' aç herkese açabildiğin kadar sineni,ummanlar gibi olsun, inançla geril ve insanlığa saygı duy, kalmasın el uzatmadığın ve alaka duymadığın bir mahsun gönül'' duygu ve düşüncelerini kırık mızrabıyla seslendiriyor. Evet dostlar destek verelim bu muhabbet fedaisine, o orda bizim için yaşıyor. En büyük mutluluğu bizlerin mutluluğu, en büyük üzüntüsüde bizim üzüntümüzdür. Herkesin müdafadan ümidini kestiği anda taarruzu emreden bir komutan edasıyla neferlerine sahip çıkıyor, tespihin imamesi gibi tanelerini bir arada tutuyor, onu ben bilmem kendisi bilir, kendisi bilmez , onu ,yıllarca memleketin hayali ile yanıp tutuşan, bir gün bile olsa memlekete gitmek için can atan, yıl içinde iktisat yapıp yazın memlekete gelen ve gurbetten sılaya dönüş yolcuğuna şahit olan şahinkayanın hakiki sevda erleri bilir.
Orda bir insan yaşıyor halka yakın olduğu kadar Hakkada yakın olan. Yine şairi şeirin ifadeleri içinde '' gözümde ne cennet sevdası ne cehennem korkusu , milletimin selametini görürsem cehennemin alevleri arasında yanmaya razıyım '' diyen kamet gibi oda , ''gözümde be makam ne para ne şöhret ne şan sadece milletimin aynı duygu etrafında toplanmasını, aynı güzele vurulmuş yedi genç ,yedibin genç, gibi yek ve tek olmasını isterim'' diyordur sessiz mısralarıyla. Orda bizim için yaşayan bu insanın sesine kulak verelim dostlar, yoksa atide şu an yaşamakta olduğumuz bu güzellikleri malesef yaşayamayacağız. Sonra tarihi yağmaladı bir düzine talihsiz , mukaddesat alt üst oldu değerler sahipsiz mısralarını söylemeye başlarız. Evet sultana sultanlık ve nitekim geda yada gedalık yaraşır. 4 nisan 2006 istanbul
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Nis 04, 2006 11:36 am

Sevgili Mechul yuregine saglik oyle guzel uslubla yaziyorsunki, her yaztiklarini okudugumda kendimden mutlaka birseyler buluyorum, gecmise koyume ozlemler, hasretlikler, o buyuk sevgi her yazilarini okdugumda bu duygularim kabariyor, eline saglik, artik amerikalardan dondun gibi gorunuyor, yazilarinin devamini bekliyoruz, saygi ve sevgilerimle...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Dön AĞITLARIMIZ - DESTANLARIMIZ VE MAKALELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir