tayfun taliboğlunu izyeyip mecburi sufur saç traşi olmuş çocukları görüp de geçmişi hatırlamayan varmıdır acaba.
o çocukların da bir henefi dedegasi var herhalda. gazyağıyla temizlenmiş saç makinasıyla traş olan hepimiz. traştan sonra petroldan yeni benzin almış araba gibi kokan bizler, allahtan ozamanlar kibrit da kıymetliydi. yokluğun da işe yaradığı zamanlarda oluyor demekki. küçüktük ; herkes gibi. haftada bir kaç arabanın geçtiği yollar da ortasında çimenler bitmiş, teker izlerinden arabacılık oynadığımız zamanlar. direksiyonumuz , bizden birazdaha büyüklerin yaptığı diken bitkisinin birbirine sarılam süretiyle elde edilmiş 1 numero li aksesuar. mezire zamanları zurduhlida evimizin altında huların tufasında çeşmenin yanı, bizim, fikri amcamın değirmen armudu ile soluklanmış ve biraz olsun harareti giderilmiş irğat iştirakçileri kadınlarımız. analarımız, teyzelerimiz ,,,,,hepisi....
kulağımdan sesleri gitmez o kadınların
-- ola haurdan uzun bi herek geturda habu armuttan bir kaçtane yeyelum,garzilos olduk. olsun elmişlerunun ruhi içun.
--temam hala geturuyurum.
araba yok ki bi tane karğanun arabası (allah rahmet eylesin)
o da nerde olduğu meçhul yada nerde arize yaptugi belli değil.
gecenin bi saatine kadar şenlik olan patika mezire yolları. hikayeler, anılar ve tabiki sevdaluklar. hakim ayalın bozuk kemençesi (amcamı çok seviyorum. ) fukaralık tel yok, reçine yok, ninani ile horonlar ve atışmalar.
arada bir kazanci ismailin bedfortu görünürdü.
postun kırmızı reno 12 TS arabası haftada bir gün veya iki gün.
gece araba işiği varsa herkes camlarda. acaba kim geldi
--ola çık hayata da bak kim geldi.
hap bir bekleyiş. yazın yayla çıkım zamanı sabahın ilk ışıklarıyla millet karganun arabasının yaninda . karğa yok.
-- ola ya git bak ahmet emicen kaktimi.
-- ola eşşeğoli eşşek karğa değil ha
--temam emice
bir solukta karğanun evine varup gelinir. nede olsa bir görev verildi.
ayakda kara lastik terden ters dönmüş , çorap ayat topuğuna kadar inmiş,
neticede en fiyakalı elbiseler. diğer zamanlarda çorap zaten yok.
karğa gelur , asık bir surat. yırtılırcasına bir ses , hala arabayi yuklemedunuz, çabuk hade daha köyi gezeceğuk, ve daha bilimum edebiyat.
fuskalar ve zigarbalar. top sahası ve murtazun meşesi. top yuvarlanınca murdazun ttufasi tabiiki.
salı günleri mahalleye gelen çaykara ekmeği. şimdi özlediğimiz ama o zaman bıktığımız mısır ekmeğinin yanına helva gibi ,
çaykara ekmeği enine kesilir ve üstüne tuzlu tereyağı sürülür ve doğru yola.
çocukluk işte
--bobam çaykara ekmeği geturdi sizde varmi
--bizeda geturecek. şimdi ver bana, o zaman ben da verurum sana.
bisikleti olan için o dönem büyük bir imkan. yolda bisiklet binmek. kimsede yok sende var. köy muhtarı gibi birşeysin.
araba izlerinden bisiklet binilir. izden gidersen arabasın.
ortası çimen. yokluğun çimeni,
birden aklıma geldi işte....
tüm site üyelerinin kurban bayramını, ve yeni yılını kutluyorum.
ço