Merhaba ; sayın köylülerim ,site üyeleri,dostlar ,arkadaşlar .......
Nemi anlatacağım yine?.....neyimi saçmalayacağım yine...............? orasını siz karar verin, ne dediğimin.
Hani bu Avrubalı vede A.B.D li dostlarımız varya ! ..Türkiye'de özelleştirme adı altında "devletleştirme" yapıldığını, serbest piyasa koşullarına uyulmadığını iddia etmektedirler.
Hani Dünyaya özgürlük dersi veren bu dostlar varya..!1111!!..!
British Telekom özelleştirilirken devlet hiçbir guruba kontrol edecek hisse satmadı.
France Telecom neden blok satılmadı ,satılmıyor?Fransa'nın en büyük petrol şirketleri neden hala devletin elinde?
İtalya'da yabancıların daha fazla para vermesine rağmen Telecom şirketi neden yerli guruplara satıldı?
Bütün büyük devletlerde "statejik kurumlar" ulusal sermayenin elinde kalır."Serbest piyasa ekonomisi" adı altında "devletin" liderliğinde finansal ve askeri-endüstriye ekonomisinin ana unsurlarına hakim durumdadırlar.
Fransa ve İsviçre'de devletin dolaylı ve doğrudan ekonomideki payı % 50-65.Fransa'da basının %50 den fazlası "Dassault"silah sistemi tarafından kontrol edilir ve bu şirketin "müşteri" kılığındaki hakimi Fransız devletidir.
Amerika'da petrol-silah şirketleri bütceden yılda 400 milyar doların üstünde bir parayı emerler ve bu şirketlerin en büyük müşterisi Amerikan devleti olurken kontrol ettikleri yer şirketler ile ekonominin %65 den fazlasına sahiptirler.
Amerika'da ordu izin vermeden limanlar özelleştirilemez ve özellikle yabancı şirketlere satılamaz.
Dünyaya özgürlük dersi veren bu ülkelerin özgürlüğü kendi çıkarları ve çıkar çevrleri içindir.
İngiltere, Rus Gazprom şirketi ülkedeki en büyük gaz sağlayıcısı Centrica'yı devralmasını önlemek için ülkedeki satınalma sistemini değiştirmeyi düşünüyor.ataicaret ve Endüstri Bakanı Alan Johnson,"staratejik "olarak nitelendirilen enerji Rus Gazprom'a satışının engellenmesi için yeni yasa tasarısı hazırlığı başlattı.
Nasıl; Rus şirketi İngiliz enerji şirketini almak için teklif vermiş,başta Ticaret Bakanı olmak üzere İngiliz milleti ayağa kalkmış...!Neden ?Çünkü şirket stratejikmiş!!!!!!.
Peki hani Liberalizm?
Hani devletin küçülmesi?
Hani "babalar gibi satış?Başkası sattığında "işte piyasa ekonomisi budur" derler nutuk çekerler, arkalarını sıvazlarlar,kendilerine sıra gelince " devletçi" kesilirler.
En stratejik alanlardan biri kabul edilen iletşim alanında milyonlarca abonesi olan Telsim'i İngiliz Vodfone şirketi satın almamışmıydı?
Geçen yıl Çin Amerika'da orta büyüklükte bir enerji firması almaya kalkınca liberalizmin kalesi diye anılan A.B.D ayağa kalktı.Neymiş ? stratejikmiş.Güvenlik gerekçesiyle satılamazdı!.
Fransa'nın süt-yoğurt firması Danone ,bir Amerikan şirketine satılaçak diye Fransız halkı ayaklandı..!Stratejik olması bir yana ,eninde sononda bir yoğurt firması olan Danone'nin satılmasına Chirac "o bizim milli gururumuz"diyerek karşı çıktı.
Emperyalizmin bu çok basit bir okadarda çirkin oyununu ,gelişmiş ülkeler bu gelişmelerini kendi sanayilerini,tarımlarını gümrük duvarları ve kotalar koyarak sağladılar.Başka ülkelerin gururu yokmu?...
İşte bu ülkeler gelişmekte olan ülkelere"piyasa ekonomisi" yoluyla sızarak tarım ,bankacılık,sanayi işletmelerini silindir gibi ezerek özelleştirme adı altında ülkenin tüm zenginlilerine elkoyuyor.
Her şeyi yabancılara satıp geriye ırgatlık gibi yaşamakmı kalıyor?
A.B.D veA.B nin gelişmiş ülkeleri,emperyalistlerin hedefi ,Ortadoğu ve Türkiye ve Türki Cumhuriyetleri gibi ülkelerdir.
İşsizlik oranının yüksek olduğu ve bir türlü çözüm bulunamadığı sistem bu içerisinde ,nüfusun çoğunun istihdam dışı olduğu ,özelleştirme uygulamaları sonucu işsiz kalacak olanlarının daha da artmasıyla endişe verici boyutlara ulaşabilir. İşsizlik sonucu gelir adaletsizliğinin bozulması,yoksulluk ve toplumsal zorlamalar şiddetin kendini gösterdiği ortamlar olmaktadır.Yoksulluğun belirleyici özelliği olan eşitsizliğin şiddetle dolaysız ilişkisidir.Her türlü şiddet artırıcı,şiddet eğilimli davranış,hareket ve ortamlar çocuklarda artıcı etki bulunmaktadır.yani şiddet artırıcı etki.Ekonomik politikaların ve insan kaynaklarını , yatırımı ,aktif gücü aktif hale getirerek ,aktif işgücü etkin hale getirilmesine önem verilmesi gerekir.
İşte emperyalistlerin "piyasa ekonomisiyle "sızma yaparken kendi çıkarları doğrultusunda toplumu ve en fazla etkilenen çocukları da , gerek medya , gerekse ekonomik tüketim araçlarıyla her türlü bozmaya ve yıkmaya çalışmayı ihmal etmemişler. Amaçları işte kültürel ekonomik ve sosyal yıkım değil mi.
Gençleri şiddet içerikli ortamlar ve programlarla değil bilgiyle doldurulmalı.Şiddete maruz kalma riskini artıran etmenler,kişinin aile,ekonomik,toplum yada toplumdaki durumudur.Şiddet toplumda her zaman güçlüden zayıf olana doğru aktarılmaktadır.Şiddet kullanımının benimsenmesinde öğrenme ,eğitimin rolü büyüktür.Şiddet aktarılan bir davranıştır.Şiddetin temelinde çocuklardaki enerjinin doğru yolla yönlendirilmemesidir.Toplum şiddete koruyucu tedbirler alması gerekir, koruyucu tedbir alınması gerekenlerin başında aileden başka ,okul,sivil toplum kuruluşları ve devlete önemli görevler düşmektedir.Medyada yer alan şiddet içerikli yayınlarında çocukları ve toplumu olumsuz yönde etkilemektedir.
Uyuşturucu kullanımının ilkokul çağlarına indiğini görmekteyiz.Şiddeti değil sevgiyi ,barışı ,paylaşmayı,bilimi sanatı herkesime sunmalıyız, özelliklede çocuklara.
_________________
1968 Şur doğumlu, Kuşmer yaylalı. Feğmenos'ta doğdum. İlk, orta ve liseyi Şahinkaya İlkokulu ve Çaykara'da okudum. 100. Yıl Üniversitesi Ziraat Fakültesi'ni bitirdim. Çaykur'da çalışıyorum.