Gönül ne kahve ister ne kahvehane

Köyümüzle ilgili ağıtların ve destanların yanında forumumuzdan derleme makaleleri burada yayınlıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Gönül ne kahve ister ne kahvehane

Mesajgönderen Adem Kahveci » Pzt Mar 20, 2006 5:44 pm

GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE

Evet dostlar…Gönül sohbet ister kahve bahane.Gönül, bir kahve molası bir çay saati ister,mazideki günlerin neşelerini ,sevinçlerini ,hüzünlerini,acılarını,kavgalarını, çılgınlıklarını ve belki aşklarını ve sevdalarını görmek, hissetmek, yaşamak için;ama kahve tadında ….

Gönül,bir daldalık bir gölgelik ister,hayatın bunca karmaşası, kargaşası, hengamesi, şaşaası ,debdebesi arasında….Gönül, paylaşmak ister,perdesiz ve aracısız,acılarını azaltmak sevinçlerini artırmak için.

Cezmi Ersöz bir eserinde şöyle der:”Beni terkedenlerden tek isteğim olurdu.-Ne olur bir daha beni aramayın!Çünkü ben unutamıyorum.Çünkü ben size duyduğum o akıl dışı aşk yüzünden keder bahçemi dağıtıyorum. Çocukluğumun o güzel bahçesini-.Böyle derdim onlara yinede ararlardı beni.Soluksuz ve umutsuz kaldıkları bir gece mutlaka akıllarına ben gelirdim.” Kader, bizi ülkenin ve dünyanın dört bir tarafına çil yavrusu gibi dağıttığından gurbete saldığından beri…gönlümüz daraldığında soluksuz ve umutsuz kaldığımız gece ve gündüzlerde aklımıza, hayellerimize , rüyalarımıza çucukluğumuzun o güzel bahçesi, bahçıvanı gelmedi mi? Amansız dalgalardan sığındığımız güvenli bir liman olmadı mı?
Gönül,çocukluğunun o güzel bahçesinde özgürce dolaşmak,koşa koşa kan ter içinde kalmak ister. Gönül, güvenli limanlara demir atmak ister….
İşte şurun gönül bahçesi..içinde her türlü çiçeğin ve kokusunun bulunduğu hiç hesapsız girilebilen bir bahçe;ama çiçeklere zarar vermeden..
İşte şurun vergisiz ve gümrüksüz;ama güvenli limanı..Gönül çok şey ister ;ama siz atalarımıza kulak verin.
GÖNÜL NE KAHVE İSTER NE KAHVEHANE
GÖNÜL SOHBET İSTER KAHVE BAHANE
Tüm dostlara gönül dolusu gönüller.. ADEM(ETHEM) KAHVECİ
Kullanıcı avatarı
Adem Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Güvercin » Çrş Mar 22, 2006 9:12 am

Ne demek lazim bizi bu durumlara düşürenler utansın.Yıllardır Bölgemize yapılmayan yatırımlar malesef hepimizin çeşitli yerlere dağılımına neden oldu.Ama yinede sanal alemdede olsa bu muhabbeti kurmak ve güçlendirmek lazim.Bir bakıyoruz geçen sürede evlenenler,çoluk çocuk sahibi olanlar.......vs.Büyük bölümünden haberimiz yok.Yinede geç değil.
bu son 5 aydır bu site sayesinde arkadaşlardan ayrıntılı haber alabiliyoruz.Bu tür sanal alemleri güçlendirme mekanizmaları kurmamız gerekir.Adem bu yazıları yaşamımıza katmamızı ve geliştirmemizi diliyorum.
Kullanıcı avatarı
İlkay Güvercin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön AĞITLARIMIZ - DESTANLARIMIZ VE MAKALELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir