Oğuzhan ve Hatırlattıkları

Köyümüzle ilgili ağıtların ve destanların yanında forumumuzdan derleme makaleleri burada yayınlıyoruz.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Osman Nuri Sarı

Oğuzhan ve Hatırlattıkları

Mesajgönderen Mustafa Mechul Ayal » Sal May 19, 2009 11:41 am

Kıymetli Ömer ağabey çocuğunuzun vefatı beni son derece müteessir etti. Cenâb-ı Hak sizlere sabr-ı cemil versin. Merhumu da, size şefaatçı yapsın.(Amin) Oğuzhan kardeşimizin Hakka yürüyüşü bende değişik bir ruh haleti yaşattı. Kendimi ailesinin yerine koydum , aklıma Peygamberimiz geldi oda evladının vefatı üzerine çok üzülmüş ve kalp mahzunlaşır, göz ağlar ama ağız asla şikayet etmez buyurmuşlardır. Hepimize çok yakındır ölüm. kimimizi bir kazada kimimizi gurbette kimimizi evde yakalamıştır. Hepimizin farklı hatıraları vardır. Volkan konak cerrahpaşyı okurken hangi duyguları yaşıyordur acaba, mesela volkan konak gardaş şarkısını okurken ''o güzelim saçların toprakta çürüyecek '' mısrası beni hep ağlatır , çünkü o satırlar kemoterapi aldığı sırada beyaz saçları dökülen rahmetli annem aklıma gelir ve ağlarım. Derebaşı virajları bazılarımız için sadece dik oluşuyla anlamlıdır. Ama bazıları için ümitlerinin ve hayallerinin yattığı yerdir. Mezireler çoğumuz için huzur verici yer olarak hafızamızda yerini alırken Ali Kemal Ayan abimiz için bir gece vakti ebediyete intikal eden aziz babasının yeşil örtüsüdür. Yayla sevdalarımızın yeri olmaktan öte bir anlam ifade ediyordur Zihni Ayal'ın oğlu Ayhan abi için. Trabzona giderken kaleönü bizim için yeşil ve mavinin en güzel seyredildiği yer olabilir ama kıymetli kardeşim taner paşal için başka dünyalarda buluşmak üzere babasının veda ettiği yerdir.Doktor ilhan amca için hastane odası tedavi yeri olabilir ama evlatları için hüznün başlangıcıdır. Çaykaradaki büyük sarı bina bazıları için yaşanacak en güzel yer olabilir fakat bir cuma günü abdest alırken hemen yanıbaşında babası vefat eden kardeşim Hakan ayan için genç yaşta ayakları üzerinde durma mücadelesinin başlangıcıydı. Evet 28 Aralık başkaları için yeni yıl başlangıcı ve mutluluğu olabilir ama kollarımda son nefesini veren annem için fani dünyadan bakiye bir yolculuk ve benim için bir dua kaynağının eksilmesi anlamına geliyor. Ve hadi deresi birileri için 2005 yazını, birileri için şinek yolunu hatırlatıyor olabilir ama ömer kazancı ve ailesi için baharında cennete yelken açan, ötelerde onlara şefaatçi olacak evlatlarının Allaha kavuşma yeri olarak kalacak. Dağına göre kar yağar Allaha kimseyi kaldıramayacağı imtihanlara maruz bırakmaz.
Eğer dünya ebedî olsaydı, insan içinde ebedî kalsaydı ve firak ebedî olsaydı; elîmane teessürat ve me'yusane teellümatın bir manası olurdu. Fakat mâdem dünya bir misafirhanedir; vefat eden çocuk nereye gitmişse, siz de biz de oraya gideceğiz. Ve hem bu vefat ona mahsus değil, umumî bir caddedir. Hem mâdem müfarakat dahi ebedî değil; ileride hem berzahta, hem Cennet'te görüşülecektir. Elhamdüillah demeli.. O verdi, O aldı. "Elhamdülillahi alâküllihal" sabır ile şükretmeli. Ruhuna fatiha
Kullanıcı avatarı
Mustafa Mechul Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cum May 22, 2009 11:50 pm

Evet acı bir kayıp,
Verende alanda Allah olduğuna göre,inanmış insanların yapacağı pek bir şey kalmıyor ... Ne mutlu onaki Cennete gitmiştir....

Ben sabır diliyorum !!!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İrfan Altuncu » Cmt May 23, 2009 7:13 pm

Son derece üzücü bir durum mevla yavrumuza rahmet geride kalanlara sabır niyaz ediyorum,Allah böyle üzücü durumla bizleri bir daha imtihan yapmasın inşallah.......
Kullanıcı avatarı
İrfan Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön AĞITLARIMIZ - DESTANLARIMIZ VE MAKALELER

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir