Haci Ali SARI

Bu bölümde butun köyülerimize ve sitede bulunan uyelerimize yer verilecektir.

Moderatörler: Muzaffer Mustafa Altuncu, Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Bülent Aydınlı » Sal May 16, 2006 8:06 pm

haci ali amca bizim korkulu ruyamızdı aslında her zaman bizim iyiliğimizi düsündügü için habire kovalardı bizi.. kazara kasnak arabaya bineceksin.yada agac tepesinde gorecek senı hele kazara eşofmanla dısarı cıkarsan ve yakalanırsan vay haline :)).. hiç unutmam birgün o efsane kamyonuna bindirdi bizi hadi sizi gezdiriyim diye..aksama kadar yolarda ne kadar tas warsa toplatmıstı bize :) seni sewiyorum hacı ali amca..
Kullanıcı avatarı
Bülent Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fahrettin Yilmaz » Cmt Haz 17, 2006 8:13 pm

AŞAĞAKİ ŞURDA HACI ALİNİN DAYAĞINI YEMEYEN YOKTUR HERHALDE TABİİKİ BENDE DAHİL İNANIN ONU GÖRDÜĞÜMÜZ ZAMAN SAKLANABİLECEK YER ARARDIK AMA NERDE BİR YARAMAZLIK YAPSAK HEMEN KARŞIMIZA ÇIKARDI.BENDE BİR ANI MI ANLATMAK İSTERİM HACININ EVİNİN ARKA TARAFI IRMAĞA DOĞRU FURUNCİNUN EVİ VAR AYRICADA BU EVİN ALT TARAFINDA MÜTHİŞ KİRAZLAR VARDİ GÜNDÜZ VAKTİ İDİ KALABALIK BİR EKİP KİRAZLARA ÇIKTIK HATIRLADIĞIMA GÖRE ELEBAŞI KÖKSAL İBRAHİMAĞAOĞLU,HASRET UYGUN,ŞÜKRÜ UYGUN KİRAZ AĞACINDA YERKEN RAHMETLİ CEMİL YAZAR VE HACI ALİ ÇAYKARADAN KÖYE YAYA ÇIKMAKTADIR BU ESNADA BİZİM GÜRÜLTÜMÜZÜ DUYARLAR VE BİZE BAĞIRI OLA NE YAPAYİSUNUZ BİZ BİR KORKUYLA HIZLA AĞAÇTAN İNMEYE ÇALIŞIYORDUK BU ARADA RAHMETLİ CEMİL YAZAR HACİ ŞU TARAFA HACI BU TARAFA KAÇIYORLAR DİYEREK BİZİ ŞAŞIRTMAYA ÇALIŞIYORDU TABİ Kİ BİZ ÇOKTAN KENDİMİZİ IRMAĞIN İÇİNDEN MÜDÜR İRFANLARIN EVİNİN YAKININA ATMIŞTIK BURDAN HALA HACININ SESİ DUYULUYORDU YANİ HEPSİ YEDİĞİMİZ KİRAZDI BEN VE İSMİNİ HATIRLAMADIĞIM BİR ARKADAŞ HACIYA RUMCA KÜFÜR ETTİK ONUN DUYACAĞI ŞEKİLDE VE BAĞIRARAK O YILLARDA ORTAOKULA GİDİYORDUM ÇAYKARADA RAHMETLİ AHMET KAZANCİNUN OTO TAMİR DÜKKANI VARDI OĞLU MUSTAFA KAZANCI KENDİ ARABALARI OLAN AUSTİN BMC Yİ TAMİR EDİYORDU BENDE ONA BAKIYORDUM BİRDE NE GÖREYİM AZRAİL GELDİ OLA O KİRAZLARA NE ÇİKARDUNUZ KİM SOĞDİ DER DEMEZ KENDİMİ AUSTİN BMC NUN TEKERLERİNİN YANINDA YERDE BULDUM AMA DAYAĞİDA HAK ETMİŞTUM KÜFÜR ETMEKLE KORKULU RÜYAMIZDI ELLERİNDEN ÖPÜYORUM.
Kullanıcı avatarı
Fahrettin Yilmaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

hacı ali

Mesajgönderen İlhan Ayal » Pzr Eki 22, 2006 10:17 pm

yau nediyeyim. ben yukarıkı şurli olup hurmalukta büyümüş, paradikozi yaşamiş biri olarak haci emiceyi iyi biliyorum. nerden biliyorum. dayağını yemedim. ama gençliğimizin ilk yıllarında mahallenin gençleri olarak oturduğumuz mıntıka genelde kaban ve haci ali mahalli idi.

doğal olarak sabahlara kadar olan oturmalarımızda da haci emicenin otorite fasıllarını herkes gülerek katıla katıla anlatırdı. dayağini yemeduk ama hissettuk.

mesela uzaktan sigara içtiğini gördüğü için hasret uygunun peşine uzunca bir süre gezdiğini biliyorum. sonuçta dayak dönüp dönmediğini hasret yazabilir. yine çokgüldüğümüz bir olayı

haci emicenin çaykaraya gittiği bilgisi üzerine mahallenin çocuklar lokman çaluk, musa ibr. ve ismini hatırlayamadığım bir kaç çocuk. halim de olabilir debenek oynuyor.
derken haci emice birden çıkar gelir. ve çocuklara
olaaaaaaaa ben size demedummi ses yapmayun hastalar var.
çabuk gelun bakayim.
--- çocuklar çaresiz teker teker yanina gider ve dayaği yer.
bir musa gitmez ve enson musa kalır.
haci emice musaya
--- sert bir üslupla ola sen niye gelmeyisun ded
musa cevap verir

titrek bir sesle

HACİ EMİCE SEN OLSAN GELURMİSUN

bunun gibi niceleri. ama onun derdi mahalledeki hastalar.
kalbinin temiz olduğuna kimsenin şüphesi olmadı .

hulasi velkelam. köyümüzün bütün simaları , geçmişte ne varsa bugüne güzel bir ayrıntı olarak kalmadımı.
anlatırken gülüyoruz.
onları seviyoruz.
sevdiğimizi de biliyoruz
bildiğimizi de yazıyoruz,

allah selamet versin
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Re: hacı ali

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Prş Kas 23, 2006 4:27 am

Söyleyebileceğim tek şey Şahinkaya köyünün yaşayan efsanesi olduğudur Hacı Ali'nin.

Çocuklar ve gençlerin hep korkulu rüyası olmuştur.Ama bu hiçbir zaman sevgisizlik veya düşmanlık diye adlandırılamaz.Aksine annesi,babası veya dedesinin yanında bile yapabildikleri saygısız hareketleri asla Hacı Ali 'nin karşısında yapamaz çocuklar..Allah'a çok şükür tokadını yemedim küçükken ama çekirdek yiye yiye köye çıkarken benimle konuşmaya başladığında korkudan kafamı kaldırıp yüzüne bakamadığımı bilirim...

Kamyonunu anlatmaya bile gerek yok....

Köyde ki anılarımın içinde her zaman derin bir yeri ve ağırlığı olacaktır Hacı Ali'nin.

Birde ufak bir sır: Hacı Ali göründüğü zaman aynı mahallenin çocukları (en azından bizim mahalle) Hacıı Ali geliyo şeklinde acil şekilde haberleşmeye geçerdi...
Caner Topaloğlu

Önceki

Dön KÖYLÜLERIMIZ VE ÜYELERIMIZ

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir