boş

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

boş

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzr May 25, 2008 9:43 pm

BOŞ
En son İhsan Şahin tarafından Pzt Haz 16, 2008 7:52 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlmiye İbrahimağaoğlu » Pzt May 26, 2008 10:55 am

'Tahsil cehaleti alır ama eşeklik baki kalır''sözü olayı özet cevabı aslında.NTV deki proğramı izlemiştim.Aysun kayacının o sözleri babama dolayısıyla bana yapılmış bi hakaret olarak gördüm.Aysun hanım vergisini veriyomuş ama dağdaki çobanların da elektrik, tlf vs vergilerini ödediklerini hesap edemeyecek kadar cahil bi insan.Benim babam dağda çobanlık yaparak evlatlarını helalinden büyütmüş onunla gurur duyuyorum bundan ötesi var mı :?: Tepki olarak aysun kayacıya mail attım ama cevaben gelen mail de sözlerinin çarpıtıldığını yazdı.Cevap beni hiçbi şekilde tatmin etmedi.
Kullanıcı avatarı
İlmiye İbrahimağaoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Sal May 27, 2008 10:41 am

Aysun Kayacı'nın yaptığı çok normal; çünkü o programın formatını biliyorum, herhafta bir sansasyon yaparak ulusal medyanın gündemine gelerek daha bir nema kazandırıyorlar birbirlerine. Bİr hafta Müjde Ar(sız) gazozunu açtırır, bir hafta entel yorum yapmaya çalışarak yüzlerini gözlerini pisliğe bularlar bundan da zevk alırlar çünkü tv kanallarının anahaber bültenlerine çıkmışlardır.

Aysun Kayacı ailesi ne iş yapar bilmem ama kendisi akşam bir işadamı başka akşam diğer bir iş adamı ile binbir gece yaşayıp onlardan aldığı vizitelerle üniversite okuyan bir insan. Parasını verip aldığı eğitimle kendisini entellllll zannetmesi de ayrı bir çelişki. İlber Ortaylı gibi büyük bir isimle tarih programı yapma teklifi de onun entel birikimi için değil de bacak şovu için verildiğini ancak sonradan bu projenin rafa kalktığını biliyoruz. Eeee İlber Ortaylı'nın birikimi ile onun aptal sarışın karakteri bir mi yani İlber hocanın olduğu yerde o konuşabilir mi? İlber hocanın oyu ile onun oyu hiç bir olabilir mi?

Şûra konusuna da bir şeyler demek istiyorum; benim bildiğim şura, devletin önemli işlerinin savaş-barış durumlarının tartışıldı, halkın genelini etkileyen konularda devlet ricalinin toplanıp karara varmasıdır. İslam toplumları tarih boyunca genel olarak tarım toplumlarıdır, tarım toplumunda insanların tarlasından başka uğraşacak uğraşı yoktur, devletle çok az ilişkiye girerler. Devlet senelik vergi memurlarını gönderdiğinde ancak devlet ile bir iletişimi olur. Bunun haricinde devlet yönetimine daha çok devletin başkentindekiler daha çok ilgi duyarlardı. O dönemlerde okuma-yazma oranlarının düşük olması, toplumun genelinin buna ilgi duymaması nedeniyle insanlar yönetim işini hep başkalarına bırakmışlar ve yetişmiş elemanlar yönetim işinin gerçekleştiriyorlardı. Bunda bir gariplik göremiyorum, bunu garipsemek, zaten geçmişte de çoban ile bilmem ne bir değildi demek, olayları tam analiz edememekten ya da şartlı yönlendirmeden başka bir şey değil.

Şûra, ortak akıldır; İslam düşüncesinde ve felsefesinde çok önemlidir. Zamanın toplumsan ve sosyal yapısını analiz etmeden toptan bir kötüleme yanlış bir yola sapmaktan, yanlış sonuçlar çıkarmaktan başka bir şey değil.

Günümüzde durum çok farklıdır, artık kitle iletişim araçları sayesinde dünyanın öbür ucunu canlı dinleyebiliyoruz, bu da bizi eskisinden daha çok devlet yönetimine müdahil olma hakkı veriyor.

Tamamlayıcı bir bilgi de ben vereyim, II.Abdülhamid de nakşidir onu unuttunuz. Nakşibendilik ve Bektaşilik Anadolu'da Türk hakimiyetinden eskidir.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir