boş

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

boş

Mesajgönderen İhsan Şahin » Pzt Nis 07, 2008 7:44 pm

boş
En son İhsan Şahin tarafından Sal Haz 17, 2008 7:22 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Nis 08, 2008 12:51 pm

Sevgili İhsan,
Hassasiyetini anlıyorum...Ama maalesef bu sayfalarda bu konuları hal etmemiz mümkün değil...Oturup bu işi Şahinkaya sitesi olarak karara bağlasak,bütün dostları (mümkün değil ama) bir noktada birleştirsek mesele hal olacak mı ? Elbette hayır ...

Ha ! Denilebilir ki peki o zaman bu konuları hiç tartışmayalım mı ?
Elbette tartışalım....Ama faydası olmayan bir şeyi yapmak ne işe yarayacaksa ?

Tarih var olduğu sürece birlikte yaşayan ve kız alıp kız veren.. Bu vatanı düşmandan beraber kurtaran..Birbirinin kuçağında bu vatan için şehit olan,,,,
Bu insanları Türk-Kürt diye bölmeğe çalışmak,
Bu güzelim vatanın güzel topraklarını bölmeğe çalışmak,
Bu iki kardeş arasına nifaklar sokmağa çalışmak, ???????????

Türk-Kürt kardeştir,ayrırım yapan kalleştir !!!!!!!!!

Biz tek yumruk halinde olursak buna muvafak olamazlar,
Biz oyunlara gelmezsek muvafak olamazlar,
Biz kimliğimize sahip çıkarsak hiç bir şey yapamazlar,
Aksi halde Bu Vatan Bölünecektir,Allah korusun !!!!!!!!
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cum Nis 25, 2008 9:51 am

güzel
En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:36 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet Şahin » Cum Nis 25, 2008 1:45 pm

Bekirciğim. Ben İhsan kadar keskin ve sert olmayacağım, ama bazı gerçekleri de açıklamadan edemiyeceğim.
301. maddenin bu günki şeklinde Türklüğe..... hakaret edenler altı ayla üç sene arasında ceza verilir, Türk vatandaşları tarafından yurt dışında bu fiilin işlenmesi durumunda ceza üçte bir oranında artırılır deniyor.

Değişiklik teklifinde Türklük yerine Türk Milleti... şeklinde açıklandıktan sonra verilecek ceza altı ay ile iki yıl arasında olacağı belirtlmekte savcıların da soruşturma açabilmeleri için Adalet Bakanının izni şartını getirmekte, uygulamadaki suçun yurt dışında işlenmesi ile ilgili hüküm kaldırılmaktadır. Her iki halde de eleştiri amaçlı konuşmalar kapsam dışı bırakılmaktadır.
Buraya kadar her şeyin güzel olduğu görülmekte ise de vatandaşın gözünden kaçırılmak istenen çok mühim bir konu var.
Bu anda ülkemizde uygulanan ceza sistemi iki yıldan aşağı olan cezaların tümünü erteleme kapsamında bulundurmaktadı.

Bu durumda Türk Milletine veya maddenin yeni şeklinde belirtilen kuruluşlara hakaret eden kişi hakkında velevki Adalet Bakanı izin verdi, Cumhuriyet savcıları tarafından dava açıldı ve mahkemede kişinin bu suçu sabit görülmüş olsa bile bu kişiye iki yıldan fazla ceza verilemeyeceğinden verilen ceza ertelenecek ve ilgiklinin yapmış olduğu hakaret yanında kar kalacaktır.

Şimdi soruyorum eğer bu madde bu şekilde kabul edilip uygulanırsa bu milleti sevmeyenlerin bu millet için vazgeçilmez değerlere hakaret etmeğe teşvik özelliği taşır mi taşımaz mı. Ben bu kararı herhanki bir siyasi ve ideolojik düşüncenin baskısı altında kalmadan vijdani değerlendirmenize bırakıyorum ve cevabınızı bekliyoruım
Kullanıcı avatarı
Muhammet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cmt Nis 26, 2008 8:43 am

301. madde 80 yıllık türk ceza kanunu nun 2005 te yeni türk ceza kanunu olarak değişime ve tadilata uğramasıyla birlikte oluşturulan yeni bir kanundur. hükümet bence son derece doğru bir şekilde zamanın ihtiyaçlarına karşılık veremeyen eski tck'yı değiştirmişti.(eski tck'da mesela kan davası cinayetlerine indirim uygulanabiliyordu.... v.s.) Sorun nedir, bence sorun 3 senelik bir yasanın çok çabuk eskimesi ve de daha 3 sene sonra tekrar tadilata uğramasıdır, bu da bizlerin önünü görmeden politika yaptığını gösteriyor..haaa burada sadece hükümet mi zan altında ya da suçlu, hayır hükümeti, muhalefeti, hukukçusu hepsi nihayetinde bu yasaları bir tarihçi,bir felsefeci,doktor,hemşire,öğretmen yapmıyor bu yasaları hukuk dilini konuşan hukukçular yapıyor , e bizim hukukçular da dilden anlamayınca işte böyle daha taze yasaları yeniden anlamlandırmaya çalışıyoruz.

yasadaki türklük yerine türk vatandaşı ; türk devleti yerine türkiye cumhuriyeti ibarelerinin konması bence daha önce yapılması gereken müdehalelerdi ve de bu kavramlar milletin bütünlüğünü böler parçalar anlayışı korku siyaseti yapanların sloganı....

ceza indirimleri türklüğe hakareti özendirir gibi garip bir iddia söyledi sevgili muhammet şahin abim, şöyle birşey diyeyim bu ülkede askerlik mecburi vatan hizmeti, peki AİHM'nin aldığı bir kararda türkiye cumhuriyetine askerlik yapmak istemeyen bir kişinin açtığı davayı haklı bulmuş ve vicdani red kavramının insan haklarına uygun olduğunu belirtmiştir. bu halde bir kişi ben bu ülkeye askerlik yapmak istemiyorum dediği zaman onu tutuklayamazsınız, çünkü imzaladığınız uluslararası sözleşmelerde AİHM'nin kararlarının iç hukukunuzun kararlarından üstün gördüğünüzü kabul ettiniz. şimdi ben şu ana kadar 2-3 kişi haricinde vicdani red uygulamasından yararlanan bir kimse görmedim...bunun nedeni de bence, iç ve uluslararası kanunların kazanımlarının her zaman da vatandaş yararına kullanılmasının sakıncalı olmasıdır.yani devlet bilerek kendine kazık atmaz,kenide bir saldırı veya menfaatlerine bir müdehale hissetiği zaman vatandaşın temel haklarının askıya alabilir,sınırlayabilir,istediği kadarının kullandırır.

bu ülkede yasalar kanunlar haricindeki gayrimeşru devlet dinamikleri merak etmeyin hiç bir suçu cezasız bırakmaz.....hırant dink de dediğimiz maddeden yargılandı fakat ceza bile almadı veya mahkemesi daha sonuçlanmadı, ne keramet ise tam da birileri onun cezasını çekmediğini bedel ödemediğini düşünüp ona faiziyle ceza kestiler ve de hayatını elinden aldılar. bugün olaya baktığımızda trabzon garnizon komutanından tutun da emniyet müdürüne birçok resmi elin yani devletin gayriresmi dinamiklerinin bu olayda ne derece etken olduğunu görüyoruz........ Yani bu ülkede merak etmeyin hiçbir suç cezasız kalmaz, yasal olarak suç olmasa bile !

...tabiki ülkede toplumun ortak manevi değerlerine saldırıyı önleyecek kanunlar olmalı, bu konuda sizlere katılıyorum ama bunu abartarak insanları korkutarak neyi koruyacağız? birçok ülkede böyle yasalar var, avrupada da böyle yasalar var fakat bizler komik durumlara düşmemek için bu yasanın sınırlarını katı değil makul bir hukuk dili ile belirlememiz gerekir.....
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cmt Nis 26, 2008 9:10 am

:?:
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi