ilk önce sonra sen nasıl olurda 18-20 milyon oy alan bu partilerin kapatılmasını istiyorsun, heralde avrupadan bakınca ordan öyle görünüyor...! bu garip, düşünce ancak türkiye'ye fransız (!) yaklaşan anlayış...ee bu partiler kapatılırsa ne olacak %20 oy alan chp mi iktidar olsun bunu mu temenni edersin.........
....kusura bakmayın bu ülke artık o sizin bildiğiniz 80 de ki ülke değil.....
şunu da eklemek sitiyorum evet anayasanın dört temeli var demokratik,laik sosyal bir hukuk devletiyiz güya......evet bir laiklik safsatası için hukuk da demokrasi de sosyal devlet de gözardı edilebiliniyor bu ülkede........herhangi bir reform hareketinde ülkede yer yerinden oynuyor yada birileri tarafından oynatılıyor; o kadar sanal bir cumhuriyetimiz var ki en ufak bir gelişmede laiklik elden gidiyor iran oluyoruz sonra malezya yaptılar bizi, insanların hakkı olan anadilinde konuşmayı aha parçalandık üniter devlet çöktü bittik cumhuriyet yıkılıyor anlayışı; birileri iktidar olunca aha dinciler iktidar oldu cumhuriyet şeriata gidiyor !!!!! bu langalungalardan bıktım ,sıkıldım, nefret ediyorum yeter eğer cumhuriyet bu kadar acizse ufak bir hapşırıkta rejimimiz girp olacaksa bütünlüğümüz tehdit ediliyorsa o zaman sorarım sizlere bu ünter yapı bu cumhuriyet ne kadar sürer bu ülkenin ömrü o zaman kusura bakmayın 2023'ü görebilecek mi??? bu gidişle bunu bize göstermeyecekler üstelik de bunu kendilerine ulusalcı diyen aslında niyetleri temelde bu olan sözde vatan severler sayesinde......
....
.....demokratik laik sosyal hukuk devletinde bütün prensipler birbirinin bütünleyicisi ve tamamlayıcısıdır tıpkı atatürk ilkelerinin olduğu gibi..... bugün add,çydd gibi aydın(!) yobazların derneklerine ve onların bildirilerine bakın ayrıca bugün atatürk'ün kurduğu fakat 1980 darbesinde kapatılan chp ye bakın acaba bunlar ne kadar bu maddelerin bütünlüğünü ve tamamlayıcılığını savunuyor. onlara göre laiklik için ( ki bu laiklik fransa'da bile yok) cumhuriyetten- cumhuriyetçilikten- ( mitinglerde ordu göreve,yeter artık genç subaylar hadi....gibi safsataları slogan yapanlar) ...... onlar için halkçılığı önemi yoktur öyle ya onların oyu ile dağdaki bir çobanın oyu bir değil !!!

, devletçilik derseniz o da kalmadı o da bitti chp nin 6 okunun 5 i kırıldı 1 i kaldı o da malumunuz ...yoksa çağdaşlaşmak; düşünceye özgürlük,avrupa standartlarında insan hakları,kültürel haklar onlar için önemli değil onlar için önemli olan kendilerinin ve yandaşlarının çıkarlarını savunmaktır.....
.....
devletçilik öldü!,
çağdaşlığın esamesi yok,
halkçılık mı o da ne? ,
cumhuriyetçilik mi? --hah, şimdi cahil halkın verdiği oyla hükümet olan bir partiyi iktidar mı yapalım,halka rağmen halk için işte bunun adı cumhuriyetçilik---- onlara göre.......
milliyetçilik deseniz onu da faşizanlaştırdılar bizleri türk-kürt-alevi-sünni diye bölenler çıkıp atatürk milliyetçisiyiz diyemezler;
.........velhasıl kelam ellerinde bir laiklik kaldı onu da yüzlerine gözlerine bulaştırıyorlar, "efendim bizim anadoluda başörtüsü takan kadınlarla bir zorumuz yok, onlar evlerinde otursunlar,bulaşık yıkasınlar çocuk baksınlar,çocuk yapsınlar efendimm; bizim zorumuz başörtüsünün kamuya girmesidir, anayasada halkçılık ilkesi gereği bütün vatandaşlara din-dil-ırk-cinsiyet ayrımı gözetmeden eğitim haklarını eşit olarak sağlayan devlet başörtülüleri ünşversiteye alırsa laiklik elden gider mazallah iran oluruz wallahi"; "haydi kızlar okula,kızlarımız töre kurbanı olmasın okula gelsin okusun ama benim istediğim şekilde eğer bana uymazsa dediğim gibi giynmez ,düşünmezse ne hali varsa da görsün ister töre kurbanı olsun,ister dağa çıksın" yahu bunlar ne yaman çelişkidir nerde sizlerin demokratlığınız? demokratlığın da içini pislettiler, batıdan alınan bütün değerler gibi bunu da kendilerine göre evrime uğratıp laiklik gibi türkiyeye has bir anlayış bir kavram ürettiler........
..........Allah hepimize akıl fikir, birbirimize karşı sabır versin.....zira bu tartışmaları ülke gündemine getiren insanlarımızın sabrını baya zorlayacak....herkese bu yolda kolaylıklar diliyorumm