SİTEMİZDE MESAJ SAYISI 1000 İ AŞAN ÜYELERİMİZ !!!!!!!!!!

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

SİTEMİZDE MESAJ SAYISI 1000 İ AŞAN ÜYELERİMİZ !!!!!!!!!!

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Şub 04, 2008 7:17 pm

04.02.2008 Pazartesi Saat 19.30 itibariyle,,,

..İŞTE 1000 MESAJİ AŞAN ÜYELERİMİZ......

1 ....Muzaffer Altuncu.......................5005
2.....FatmaOzbilgi ............................3723
3.....Semsettin Hamsici.....................1770
4.....Cüneyt ibrahimağaoğlu...............1432
5.....Sibel Sahin...............................1422
6.....Fatmahicran.............................1304
7.....Mehmet Aydinli.........................1239
8.....Mehmetzekisari.........................1218
9.....Caner Topaloglu.......................1118

-HERKESİ BURADA GÖRKEK İSTERİZ.....

-Sizin de kaç mesajla kaçıncı sırada olduğunuzu öğrenebilmeniz için :
Üyelerimize girin orada baştaki durumu,
-Toplam mesaj.................Azalan...........Durumuna getirin.....Sırala deyin,

O zaman en fazla mesaj yazan en başta,ondan sonrası sıralanır, aşağı doğru kontrol ettiğinizde kaçıncı sırada olduğunuzu görürsünüz..

Haydı kolay gelsin !!!!!!!!!

-Ve yazın buraya bakalım kaçıncı sıradasınız....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Şub 05, 2008 6:38 am

Saydım da en çok mesaj gönderen ilk 100 kişiden 40 ı artık siteye hiç uğramıyor. 2-3 yıllık süre zarfında böyle bir oran başarı mı değilmi bilmiyorum. Aslında ben bu oranı daha yüksek tahmin ediyordum, belki de 60 kişinin bile halen aktif olan kişler olması başarı sayılabilir.

Bu arada Muzaffer amca listeyi tam bana geleceği sırada kesmişsin. 980 mesajla 11. sıradayım.

Birde yönetime bir öneride bulunmak istiyorum. Şu sıralar özellikle atışma türküler bölümünde ve paragatta bazı tartışmalar oldu bundan hareketle şimdi de tabloyu izleyince şunu düşündüm.

Sitede belli üye tipleri var.Köylümüz olan, köy dışından ama karadenizli olan, hatta Trabzon dışından üye olan. Birde siteyi kullanım amacına göre üye tipleri var. Kabul edersiniz ki en kıymetlileri siteyi iyi günde kötü günde yalnız bırakmayan her halukarda burada olan ve bundan sonrada çekip gitmeyeceğini kesinlikle bildiğimiz tipler. Bunlar içinde aktif olarak yazanlarda vardır çok aktif olmasada takip edip arasıra yazanlarda. Ayrıca köylümüz olanlarda olmayanlarda. Her ikiside kıymetli tabiki. Birde küsüp giden ve bir daha gelmeyeceği artık belli olan üye tipleri var. Bir de ki bence en kalabalık guruptur bu; bir hov ile siteye dalmış, ya çevre ederim,ya arkadaş bulurum, ya kendimi gösteririrm, ya belli bir konuda birilerinin fikirlerini buraya taşıyarak politika yaparım vs gibi amaçları olan bir grup. Bu gruptan olanlar hızla siteye girer ilk aylar dersin bu tozunu attıracak sitenin 3 ay sonra bakarsın kesilmiş, artık doymuştur siteye uğramaz olmuştur. Bundan sonrada yine en çok bu tipler siteye üye olacaktır, üye listemiz kabaracaktır ama aktif üye sayısı çok az artacaktır.

Bu yüzden benim önerim şu; siteyle bağı kuvvetli olan ister yazıcı ister izleyici durumunda ki üyeler, siteye sonradan gelen henüz ne tür bir bağı olacağı anlaşılmamış insanlar yüzünden harcanmamalı. Hele artık forumun bellli bölümlerini sırtlanan kişiler var bu kişiler kesinlikle incitilmemeli ve kırılmamalı aksine desteklenmeli. Bu adamlar kaybedilmemeli. Dediğim gibi sonra gelen birbakarsın hovini almış gitmiş ama kaybettiğimiz kişi Köksal İbrahimağaoğlu ve Huse gibi üzerinden yıl bile geçse hala daha mesaj sayısında ilk 100 de duruyor.

Sİtemizin artık belli bir iletişim şekli ve kimliği var. Artıları ve eksileride. Yeni gelen kişiler önce nasıl bir yerdir inceleyip, beğenirse aktif olup katılımcı olmalı. Kendini kabul ettirmeden siteyi değiştirmeye kalkmamalı. Bu şekilde yaklaşıp aramıza girip kendini kabul ettiren kişi zamanla sitenin yönünü bile değiştirebilir. Ama bu öyle bi kaç günle veya ayla olacak bir iş değildir. Yılların emekleri var çünkü ortada. Ama o emeği vermiş ve sitede bir yer edinmiş kişi ister köylümüz ister köy dışından hatta ister yurt dışından olsun artık bunu hak eder. Yani sitemiz köye özel olsun veya böyle olmazsada köylülere özel bir bölüm olsun önerileri bence anlamsız. Yok biz aileyiz laflarıda bence abartı. Olabilirse bu kimliğini koruduğu müddetçe dünya sitesi olsun sitemiz, bu bizim için başarıdır, onurdur ama bu kimlikle. Ama dediğim gibi siteyi her koşulda seven, sırtlayan, hovi geçmeyecek kişileri ve bizi bir araya getiren kültürel kimliğini kaybetmeden
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Şub 05, 2008 6:49 am

Şunuda belirtmeliyim eğer atışma bölümümdeki türkülerden yazanlarının ne boyutta etkilendiğini bilmesem ve sadece dörtlükleri okumuş olsam derdim tam atışma türkü kıvamına geldi bu iş. Çünkü atışma adı üstünde hep pofpoflama, vatan, millet değildir daha çok samimi çatışmalar ve barışmalardır. Umarımda bu noktaya döner. Zaten nu noktada da umarım alınganlıklar azalır ve olaya daha hoşgörürlü bakarız.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Sal Şub 05, 2008 9:12 am

Muzaffer hocam benimde burada Dr Bülent’in fikirlerine katılıyorum ve diyeceklerimde var. 1000 ni aşan mesaj olayını ele almanız güzel bir olay. Fazla mesaji olanın mı bu siteye daha çok katkısı olduğunu düşünüyorsunuzdur.
Şu gülelim eğlenelim bölümünde olanların mesaj sayıları çoktur. Zaden 15 bin küsür mesaj orada var. Oradaki mesajlar hiçbir anlamı ve siteye katkısı bence yoktur. Orada oyun oynanıyor kişi bir veya iki kelime ile bir masaj gönderiyor. Çocuğu başlıkta 50-60 hatta 70 sayfa var. Bakıyorsun mesajlara birer ikişer kelimedir.
Naci Altuncu’ nun bir “anamın günlüğü” bir “yaylanın arabaları” yazıları veya benim, dr. Bülent’in 20–30 resmi kapsayan bir Kurban Bayramı Resimleri başlığı bir mesaj o gençlerin bir iki kelimelik oyunları da birer mesaj yazılıyor. Siteye katkı yapan mesajları bir değerlendirseniz bence daha iyi olur. Neyse yukarıdaki gülelim eğlenelim bölümündeki mesajlar ile bu bahsettiğim bizlerin mesajlarını bir tutma. Burada itirazım var.
Yine 15 bin küsur mesaj paragrafta var. Dörtlük kuramıyoruz öyle bir yeteneğimiz yoktur. Fakat takip ediyoruz, takip edenlere masaj sayısı yoktur. Neyse burada sizleri bu beceriniz için kutluyorum. Fakat isim vermeyeyim benim arkadaşım sadece paragrafta 503 mesajı var. Başka bir yerde kendisine rastlamadım. Takip ediyor mu da bilemem. Site de renkli resim arşivinin olduğuna haberi yoktu, bir msn sohbetin de baktım bek bilmiyor biraz irdeledim biraz biliyormuş gibi havası yaptı bir şey demedim.
Birde en fazla masaj 17259 tanışma sayfasında var. Burada isim vereceğim kendisi verdiğin listede adı var Mehmet Zeki Sarı aslında güzel bir durum, Bunu Muzaffer hocam sizde bu arkadaşta yapıyorsunuz, bu yüzden mesaj sayınız artıyor. Bu aslında güzel bir hareket kişiler ile diyalog kurmak dostluğu artırıyorsunuz. Ben yapamıyorum hatta arkadaşıma yazsam bana cevap yazmazsa bir daha yazmıyorum. Güzel değil fakat yapamıyorum.
Neyse hocam başınızı ağırdım. Fakat bu yukarıdaki düşüncelerimi göz önüne al. Benim gibi arkadaşların verdiği bir fotoğraf Naci beyin bir yazısı o bazı yerlerdeki 50–100 masajdan üstün tür.
Selam ve saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Şub 05, 2008 10:44 am

Sevgili Dr.Bülent , ne kadar güzel bu sitenin durumunu dile getirdin.. Çok teşekkür eder ve yazdıklarının altına aynen imzami atarım..

Sevgili Mahmut, sen de davanda çok haklısın ... Merak etme yakında belki bu sayfada belki de ayrı başlıkta sen ve senin gibi her gün sitede olanlara ait bir yazım olacaktır.Merak etme...

Üyelerimiz listesinde mesaj sayısına göre duruma bakın derken kaç kişinin sıfır mesajda olduğunu görmenizi istemiştim...Ona kısmen Dr.Bülnt değindi...

Atışma sayfalarındaki durumlar kimseyini üzmesin...Yakında düzelir..Sitenin varlığı siz samimi üyelerin sahiplenmesiyle inşallah devam edecektir...Sitede huzursuzluk yapanlar inşallah yanlış yaptıklarını bir gün anlayacaklardır...Ayrıca hayalı üyelerinde olduğunu bilmenizi isterim...

Burası her zaman söylediğim gibi tanışma-kaynaşma ağırlıklıdır...
Diğer durumlar onun tuzu biberidir..

Önemli olan sabır,hoşgörü ve iyi niyetle yola devam etmektir !!!!!!!!

Hepinize selam ve sevgiler sunarım....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Şub 05, 2008 11:35 am

Muzaffer amca guzel bir calisma daha eline saglik...
Bulent yaklasimin cok guzel , sitenin durumunu tam olarak ortaya koyuyor...

Mahmut abi yazi yazan ne sekilde olursa olsun, yazmistir sunu yazmis bunu yazmis diyemeyiz, bazii kisilerinin bir yazisi 1000 mesaj niteleginde yani kiyaslamak o acidan kimse yapamaz..
Burda onemli olan herkes kendine gore birseyler buluyor ve paylasiyor bundan guzel daha ne olabilirki ister gulelum eglenilimde istersede paragafda isterse tanismada yazanlar bir sekilde katkita paylasimda bulunuyor ayrim yapmamak lazim...

Birde Sunu aciklayayimki insanlar biraz rahat olsun atisma sayafasina son zamanlarda olumsuz gelismeler var ama biz yonetim olarak bunu takip ediyoruz ve bazi uyeler hayali uyemi desek yoksa 2 uye ayni kisidir desek daha dogru olur simdilik takipdeyim ama kisa zamanda hersey ortaya cikacak ve sular durulucak kimsenin kuskusu olmasin...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mahmut Köseoğlu » Sal Şub 05, 2008 12:54 pm

“Mahmut abi yazi yazan ne sekilde olursa olsun, yazmistir sunu yazmis bunu yazmis diyemeyiz.”

Bence hayır Fatma: kişi siyası yazı yazıyor. Başkalarını aşağılayıcı yazı yazıyor. Vede terbiye kurallarını aşıyor. Bunlar da kabulümüzdür diyemeyiz. Bunlar önlenmeli

Bak Fatma burada bazılarımız vardır. Köyümüzü ve köylümüzü sevdiğimiz için veya çok uzakta yaşadığı için köye hasretliğinden çoğu şeyleri içimize atıyoruz es geçiyoruz. O başlıklara girmemeye çalışıyoruz. Burası şur köyü sitesi kişinin soyadından hangi düşünceye yakın yazı yazacağını bizler biliyoruz. Naci Altuncu gibi yazan varsa kabulümüzdür.
Köyden uzakta yaşayan, köye hasret olan, köylünün çoğunu geçlerin tamamını tanımayan bizlere bu site yardımcı oluyor. Köylüyü ve köyle gençleri tanıyoruz. Resimlerle yaşadığımız ve köylümüzün yaşadığı yerleri görüyoruz. Bence bu site bu şekilde amacına ulaşıyor.
Kullanıcı avatarı
Mahmut Köseoğlu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Sal Şub 05, 2008 2:16 pm

üye olupta hiç mesaj atmayan 330 kişi varmış, bayağı bir rakam aslında
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Sal Şub 05, 2008 10:20 pm

Sevgil Dr.Bülent,
Benim esas gayem o tespit ettiğin sayıyı ortaya çıkarmak içindi ! Yani herhalde sırf siteye şöyle bir bakmak için mi üye oluyorlar,anlayamadım...hayırlısı,,,,

Sevgili Mahmut,
Elbetteki her sitenin belirli önemi vardır ve siteye girenlerin belirli gayeleri vardır.. Sen de dediğin gibi bizim burada bulunmamızın gayesi her zaman söylediğim gibi Tanışma-Kaynaşma içindir....Bunu yaparken ek şeyler de yapmak sitenin canlı olması bakımından önemlidirtabi...

Hepimiz çok dikkatli olmamız lazım,,,
Dost edineceğiz derken hazır dostlardan da olmayalım !!!!!!!!!

Şunu da söyleyeyim sitenin en faal üyeleri arasında olduğun için sana sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum,Sevgili Mahmut !!!!!!!!!

Sevgili Dr.Bülent de her zaman aramızda sağolsun,,,
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cmt Mar 15, 2008 2:12 am

MUZAFFER AMCA BEN BU 4 LUGE HAYRANIM.COK IYI DUSUNCELER YAZIYORSUNUZ.İYİ TESPITLER YAPIYORSUNUZ.BEN FAZLA MESAJ YAZMAYI SEVMEM AMA YAZILARINIZI OKUMAK KEYIF VERIYOR
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Mar 15, 2008 8:04 pm

1000 Mesaji Aşanlar:
(11.03.2008-Saat:17.55)

1- Muzaffer Altuncu …………… Kocaeli/Gölcük.… …04.02.2006…………….. 5588
2- Fatma Ozbilgi ……….…...….Fransa..…………….. 04.09.2005 ……………..3936
3- Semsettin Hamsici ……………Tekirdağ…………….30.04.2006 ……………..1776
4- Sibel Sahin ………………… ...Tekirdağ…………… 31.01.2006…………….. 1469
5- Cüneyt ibrahimağaoğlu….....Samsun…………….. 15.07.2006…………….. 1433