gönderen Bülent Altuncu » Sal Şub 05, 2008 6:38 am
Saydım da en çok mesaj gönderen ilk 100 kişiden 40 ı artık siteye hiç uğramıyor. 2-3 yıllık süre zarfında böyle bir oran başarı mı değilmi bilmiyorum. Aslında ben bu oranı daha yüksek tahmin ediyordum, belki de 60 kişinin bile halen aktif olan kişler olması başarı sayılabilir.
Bu arada Muzaffer amca listeyi tam bana geleceği sırada kesmişsin. 980 mesajla 11. sıradayım.
Birde yönetime bir öneride bulunmak istiyorum. Şu sıralar özellikle atışma türküler bölümünde ve paragatta bazı tartışmalar oldu bundan hareketle şimdi de tabloyu izleyince şunu düşündüm.
Sitede belli üye tipleri var.Köylümüz olan, köy dışından ama karadenizli olan, hatta Trabzon dışından üye olan. Birde siteyi kullanım amacına göre üye tipleri var. Kabul edersiniz ki en kıymetlileri siteyi iyi günde kötü günde yalnız bırakmayan her halukarda burada olan ve bundan sonrada çekip gitmeyeceğini kesinlikle bildiğimiz tipler. Bunlar içinde aktif olarak yazanlarda vardır çok aktif olmasada takip edip arasıra yazanlarda. Ayrıca köylümüz olanlarda olmayanlarda. Her ikiside kıymetli tabiki. Birde küsüp giden ve bir daha gelmeyeceği artık belli olan üye tipleri var. Bir de ki bence en kalabalık guruptur bu; bir hov ile siteye dalmış, ya çevre ederim,ya arkadaş bulurum, ya kendimi gösteririrm, ya belli bir konuda birilerinin fikirlerini buraya taşıyarak politika yaparım vs gibi amaçları olan bir grup. Bu gruptan olanlar hızla siteye girer ilk aylar dersin bu tozunu attıracak sitenin 3 ay sonra bakarsın kesilmiş, artık doymuştur siteye uğramaz olmuştur. Bundan sonrada yine en çok bu tipler siteye üye olacaktır, üye listemiz kabaracaktır ama aktif üye sayısı çok az artacaktır.
Bu yüzden benim önerim şu; siteyle bağı kuvvetli olan ister yazıcı ister izleyici durumunda ki üyeler, siteye sonradan gelen henüz ne tür bir bağı olacağı anlaşılmamış insanlar yüzünden harcanmamalı. Hele artık forumun bellli bölümlerini sırtlanan kişiler var bu kişiler kesinlikle incitilmemeli ve kırılmamalı aksine desteklenmeli. Bu adamlar kaybedilmemeli. Dediğim gibi sonra gelen birbakarsın hovini almış gitmiş ama kaybettiğimiz kişi Köksal İbrahimağaoğlu ve Huse gibi üzerinden yıl bile geçse hala daha mesaj sayısında ilk 100 de duruyor.
Sİtemizin artık belli bir iletişim şekli ve kimliği var. Artıları ve eksileride. Yeni gelen kişiler önce nasıl bir yerdir inceleyip, beğenirse aktif olup katılımcı olmalı. Kendini kabul ettirmeden siteyi değiştirmeye kalkmamalı. Bu şekilde yaklaşıp aramıza girip kendini kabul ettiren kişi zamanla sitenin yönünü bile değiştirebilir. Ama bu öyle bi kaç günle veya ayla olacak bir iş değildir. Yılların emekleri var çünkü ortada. Ama o emeği vermiş ve sitede bir yer edinmiş kişi ister köylümüz ister köy dışından hatta ister yurt dışından olsun artık bunu hak eder. Yani sitemiz köye özel olsun veya böyle olmazsada köylülere özel bir bölüm olsun önerileri bence anlamsız. Yok biz aileyiz laflarıda bence abartı. Olabilirse bu kimliğini koruduğu müddetçe dünya sitesi olsun sitemiz, bu bizim için başarıdır, onurdur ama bu kimlikle. Ama dediğim gibi siteyi her koşulda seven, sırtlayan, hovi geçmeyecek kişileri ve bizi bir araya getiren kültürel kimliğini kaybetmeden