gönderen Mehmet Aydinli » Cmt Eki 06, 2007 9:35 pm
Arkadaşlar bir yönetici olarak yazdıklarınızı okudum, bende bir şeyler yazma gereği duydum.
Sürekli aynı cümleleri kurmaktan inanın sıkıldım.Kelime dağarçığımın kısıtlı oluşundanmıdır nedir bilemiyorum .
Arkadaşlar sitemizde herkesin vakit geçireceği bu bölümleri uzun tartışmalar sonucu koyduk ve uzun süredir de çok şükür bir sorunda yaşamadık.Hala da yaşadığımızı sanmıyorum.
Sitede kesinlikle bir "dikdatörlük",belli bir görüşün" tekeli" falan böyle bir şey yoktur.Site herkesindir,her düşüncenin özgürce paylaşıldığı bir yerdir ve öyle devam edecektir.
Tartışmaların,yazıların hepsini hemen hemen her akşam okuyoruz ve akisi bir cümle veya kelime türü hatta yazı başlığı oldumu müdahale ediyoruz.Fakat uzun zamandır ,hatta hiç bir zaman bana göre site de daha doğrusu forumda aksi bir şeye rastlamadım.Bu konuda herkese teşekkür ederim.Sanal ortam olduğu için elbet ufak şeyler olacaktır.800 kişinin olduğu bir sanal ortamda bu gibi ufak tartışmaların olması normaldir.Ortamın bir güzelliği de bu olması lazım.Düşününki sanal ortamda değilde köyde ,yaylada bir yerde aynı konuları tartışıyorsunuz.Ne olur?güzelce hararetli bir şekilde tartışıyorsunuz ve sonunda tatlı bir şekilde "muhabbete sonra devam ederiz " deyip hoşca vedalaşarak ayrılıyorsunuz.
Bu ortamıda öyle düşünerek tartışırsak ,ön yargılarımızı bir köşeye koyarak tartışırsak inanın hiç bir sorun olmaz.Bu sitede herkes birbirinin akrabası,yakını ,komşusu,arkadaşı ,dostudur.Her ne kadar çoğumuz birbirimizi tanımıyorsakta birbirimizin bir aile üyesini tanıyoruz.Ya babasını ,ya nasını,ya kardaşını bir şeyini tanıyoruz değilmi?
Onun için burdaki insanların karşısındakilere hiç bir art niyeti yoktur ve olamazda!
Bazan tartışmalar sitenin ilk kuruluşunda istemediğimiz boyutlara ulaşmıştır.Bu tartışmalar aslında okadar büyütülecek tartışmalar değillerdiler.Sanal ortamda olduğumuziçin,aynı köylü olduğumuz halde birbirimizi tanımadığımız için bu küçük sorunları yaşamışız.Bunlardan kırılmalar ,darılmalar oldu.Fakat siteyi terk edecek bir şeylerin olduğunu sanmıyorum.
Elimizden geldiği kadar isteyenin özgürce yazı yazaçağı,duygu ve düşünçelerini aktaracağı,tartışacağı bir ortam
Birbirleriyle günlük haberleşeçeği,tanışmayanların tanışaçağı,kaynaşaçağı bir ortam
Her zaman köyünden memleketinden her türlü haber alaçağı haberdar olaçağı bir ortam(cenaze,hastalık,doğum günü,günlük köy haberlerivs...)
Her kesime ,duygulara hitap etmeye çalıştığımız müzik dinleme ortamı..
Geleneklerimizi unutulmaması için ,geçmişi hatırladan ortam
.........
.........
vs.....ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.
Her bölümde yazılan yazıların ,fotoğrafların ,bilgilerin ve haberlerin kimseyi yıprsattığını düşünmüyorum.
Her yaştan ,her kesimden insanların bir şeyler öğrendiğini ,her olaydan ,haberden habertar olduğunu düşünüyorum.
Elbetteki herkes aynı düşünçelere ,görüşlere sahip değildir..Monoton bir tarzdan uzak,hiç birr olaya ,habere duyarsız kalmayan bir site,bir insan topluluğu olamaz,olmaması gerekir diye düşünüyorum.
Bu "dünya"da yaşıyorsak o zaman bu "dünya"daki her şey bizi direkt olmasa bile dolaylı olarak bizi etkilemektedir.Onun için bizler siyasetten uzak kalamayız.Siyaset insanlığın varoluşundan beri vardır varolacakta.İşte bu tartışmalar sitede daha öncede yaşandığı için "düşünce platformu" bölümü olmasından yana karar verilmiştir.Bundan sorada olacaktır.
Herkes uzaktaki görüşemediği arkadaşları ile burda kendilerine düşüncelerini paylaşacakları bir ortamı bulmuş oluyorlar.Bilgilerini ,düşüncelerini ,görüşlerini paylaşıyorlar.Bundan daha güzel ve doğal bir şey olamaz.
Hiç bir düşüncenin ve görüşün tekelinde olmadığını bilmenizi isterim.
Bu konuda düşüncelerini bize aktaranlarda vardır.Çoğu site üyeleri"biz sitede böyle bir ayrım göremiyoruz "diyorlar."Nerden çıkarıyorlar bu lafları "diyorlar.Herkesin bu siteye sahip çıkması gerekir diyorlar.
İnanın bizler günümüzün yarısını bu sitenin başında geçiriyoruz.Herkesin isteklerini karşılamaya çalışıyoruz.Haber ,videolar,fotoğraflar vs...
Kimini memnun ediyoruz kimilerini edemiyoruz.Küçük bir meseleleri kaldıramadılarmı çeker gideriz diyorlar.Ozaman biz çoktan gitmemiz gerekirdi.Biz burdan maaş almıyoruz hiç bir maddi kazancımız yoktur.Sadece bir hizmet olsun diye,boş zamanlarımızı bu şekilde daha iyi değerlendirmek için daha iyi vakit geçirmek ,herkesin köyü ve köylüleri ile daha hoşça bir vakit geçirsin diye hep beraber uğraşıyoruz.
Site hepimizindir.
Kimsenin değildir,
kimsenin tekelinde değildir.
Herkesin düşünceleri alınarak hareket edilir.Yönetim sadece teknik konularda ve anlık müdahalelerde ortamı yumuşatmak için vardır.
Yoksa amacımız;
Özgürlükleri kısıtlamak için değil!!!!
Düşüncelere ,fikirlere ,duygulara kısıtlama getirmek değil!!!
Kavga yapmak,yaptırmak değil!!
Özel kişi ve kişilere,belli bir düşünceye ve kişillerin duygu ve düşünclerine hitap etmek değil!!!
Bir çok üyelerimiz bu site sayesinde çok şey öğrenmiştir.Bir çok bilgiye siyasi olsun ,siyaset dışı olsun ,köy ile ilgili olsun bu site sayesinde ulaşmıştır .
Amaç;
Her kesimi ,her yaştan insanları geniş bir hoşgörü, düşünce yelpazesi içerisinde köy sitesinde,bu sanal ortamda özlemlerini gidererek bir arada buluşturmaktır.
Saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncelerimizi birbiribize aktarmanın ,bilgi alışverişinde bulunmanın hiç bir sakıncası yoktur.
Pelin,Erhan,Emel,Fatma,Bülent,Serkan ,Y,R,G,K,bütün üyelere ...............................
Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.
Bu köy bizim ,bu vatan bizim.bu site bizim.Hep birlikte el ele daha güzel günlere.