DÜŞÜNCE PLATFORMU

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

DÜŞÜNCE PLATFORMU

Mesajgönderen Erhan Ayal » Prş Eki 04, 2007 12:04 am

Tekelleşmiş DÜŞÜNCE PLATFORMU adı altında bölümün şiddetle kaldırılmasını
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Prş Eki 04, 2007 12:15 am

Ehan malesef herkesin gorusleri dusunceleri ayni olmuyor herkes kendine bir felsefe uydurmus gidiyor, ne kadar dogrulari savanmaya calissakta kimsenin dusuncesini maalesef degistiremiyoruz, ondan ozledende soyledigim gibi bos ver gitsin demek istiyorum, ama burda kendi dusuncemi illada baskasina empoze edecegim diyede kirici ve kucumser kelimler kullanamaz, basligi iyleseyim gozden gecirecegim..
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Eki 05, 2007 8:17 am

uzun uzun yazmayacağım

özünde
bi tür darbe bu
tüm özgürlüklere balta vuran

sanırım bi süre sitede dolaşma yasağı da olur

hani kelimelerden parçalarsak harflerden rahatsız olunuyor ister en tepede olsun ister en altta olsun ister sevgili köyümün sitesinde olsun

yazık

susarak iletişim kurmamız öngörüldü zira konuşarak bi yere gelemeyeceğimiz düşünüldü

en azından her konuyu burda konuşamayacağımız anlaşıldı

e napalım bizde birbirimize temel fıkraları anlatırız
böylece daha iyi kaynaşırız
sevgilerle kalın
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Pelin Çağla Altuncu » Cum Eki 05, 2007 8:55 am

Bende emel ablaya kesinlikle katılıyorum .köyün sitesinde zaten bize bir şeyler katan birkaç başlık var onun dışındakiler her yerde duyduğumuz gördüğümüz geyik muhabbetleri oluyor madem tekelleşmiş bir kısım olduğunu düşünüyorsunuz sizde o sayfada yazılarınızla kişilere cevap verin yani dişe diş kana kan eğer gücünüz yetmiyorsa da kabullenmelisiniz bu durumu. Ayrıca o sayfada herkes istediği görüşü açıkça belirtiyor bence bu konuda kim ne sıkıntı çekti ki. Ama sesimiz ne kadar duyulur bilmiyorum çünkü ne derler bilirsiniz otoritenin olduğu yerde demokrasi aranmaz lütfen bu duruma düşmeyelim…
Pelin Çağla Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cmt Eki 06, 2007 12:57 am

Sizin bu söylediklerinize anca :D :D :D Benim maksadım birbirimizi kırmadan birlikteliğimizi sağlamak

Daha önceden DÜŞÜNCE PLATFORMU na yazılan yazılaraın ve düşüncelerin bizleri yıprattığı kanaatindeyim Ayrıca sitemizde bölünmeler oldu ...Kim diyebilir bölünmelerin nedenini...?

Hiç kimsenin düşüncesinede saygızız değilim olmadım olmamda Her türlü tartışmalara açığım Hodri meydan Ammaaa Saygı sınırlarını aşmadan Bu tartışmaların hangi boyutlara varacağını çok iyi tahmin edebiliyorum

Diyeceksiniz girme, okuma, yazma Yookkk arkadaş Kimse diyemez Hepimiz Hırantız dingiz Dingi.......? Ermeniyizi Ermeniysen kendi adına konuş benim adıma değill

Git yaz nereye istersen yaz Yazacaksanda adam gibi yaz Hiç kimsenin ukalalık edip birbirini kırmaya üzmeye hakkı yok

Biri bana bu sitenin amacını vizyonunu ve misyonunu açıklasın Lütfen
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Erhan Ayal » Cmt Eki 06, 2007 2:04 am

Emel nasıl olduda bu konuya Cır Cır Böceği misali Fıkralarınla bağlayamadın :D
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Cmt Eki 06, 2007 9:35 pm

Arkadaşlar bir yönetici olarak yazdıklarınızı okudum, bende bir şeyler yazma gereği duydum.
Sürekli aynı cümleleri kurmaktan inanın sıkıldım.Kelime dağarçığımın kısıtlı oluşundanmıdır nedir bilemiyorum .
Arkadaşlar sitemizde herkesin vakit geçireceği bu bölümleri uzun tartışmalar sonucu koyduk ve uzun süredir de çok şükür bir sorunda yaşamadık.Hala da yaşadığımızı sanmıyorum.
Sitede kesinlikle bir "dikdatörlük",belli bir görüşün" tekeli" falan böyle bir şey yoktur.Site herkesindir,her düşüncenin özgürce paylaşıldığı bir yerdir ve öyle devam edecektir.
Tartışmaların,yazıların hepsini hemen hemen her akşam okuyoruz ve akisi bir cümle veya kelime türü hatta yazı başlığı oldumu müdahale ediyoruz.Fakat uzun zamandır ,hatta hiç bir zaman bana göre site de daha doğrusu forumda aksi bir şeye rastlamadım.Bu konuda herkese teşekkür ederim.Sanal ortam olduğu için elbet ufak şeyler olacaktır.800 kişinin olduğu bir sanal ortamda bu gibi ufak tartışmaların olması normaldir.Ortamın bir güzelliği de bu olması lazım.Düşününki sanal ortamda değilde köyde ,yaylada bir yerde aynı konuları tartışıyorsunuz.Ne olur?güzelce hararetli bir şekilde tartışıyorsunuz ve sonunda tatlı bir şekilde "muhabbete sonra devam ederiz " deyip hoşca vedalaşarak ayrılıyorsunuz.
Bu ortamıda öyle düşünerek tartışırsak ,ön yargılarımızı bir köşeye koyarak tartışırsak inanın hiç bir sorun olmaz.Bu sitede herkes birbirinin akrabası,yakını ,komşusu,arkadaşı ,dostudur.Her ne kadar çoğumuz birbirimizi tanımıyorsakta birbirimizin bir aile üyesini tanıyoruz.Ya babasını ,ya nasını,ya kardaşını bir şeyini tanıyoruz değilmi?
Onun için burdaki insanların karşısındakilere hiç bir art niyeti yoktur ve olamazda!
Bazan tartışmalar sitenin ilk kuruluşunda istemediğimiz boyutlara ulaşmıştır.Bu tartışmalar aslında okadar büyütülecek tartışmalar değillerdiler.Sanal ortamda olduğumuziçin,aynı köylü olduğumuz halde birbirimizi tanımadığımız için bu küçük sorunları yaşamışız.Bunlardan kırılmalar ,darılmalar oldu.Fakat siteyi terk edecek bir şeylerin olduğunu sanmıyorum.
Elimizden geldiği kadar isteyenin özgürce yazı yazaçağı,duygu ve düşünçelerini aktaracağı,tartışacağı bir ortam
Birbirleriyle günlük haberleşeçeği,tanışmayanların tanışaçağı,kaynaşaçağı bir ortam
Her zaman köyünden memleketinden her türlü haber alaçağı haberdar olaçağı bir ortam(cenaze,hastalık,doğum günü,günlük köy haberlerivs...)
Her kesime ,duygulara hitap etmeye çalıştığımız müzik dinleme ortamı..
Geleneklerimizi unutulmaması için ,geçmişi hatırladan ortam
.........
.........
vs.....ortamları oluşturmaya çalışıyoruz.
Her bölümde yazılan yazıların ,fotoğrafların ,bilgilerin ve haberlerin kimseyi yıprsattığını düşünmüyorum.
Her yaştan ,her kesimden insanların bir şeyler öğrendiğini ,her olaydan ,haberden habertar olduğunu düşünüyorum.
Elbetteki herkes aynı düşünçelere ,görüşlere sahip değildir..Monoton bir tarzdan uzak,hiç birr olaya ,habere duyarsız kalmayan bir site,bir insan topluluğu olamaz,olmaması gerekir diye düşünüyorum.
Bu "dünya"da yaşıyorsak o zaman bu "dünya"daki her şey bizi direkt olmasa bile dolaylı olarak bizi etkilemektedir.Onun için bizler siyasetten uzak kalamayız.Siyaset insanlığın varoluşundan beri vardır varolacakta.İşte bu tartışmalar sitede daha öncede yaşandığı için "düşünce platformu" bölümü olmasından yana karar verilmiştir.Bundan sorada olacaktır.
Herkes uzaktaki görüşemediği arkadaşları ile burda kendilerine düşüncelerini paylaşacakları bir ortamı bulmuş oluyorlar.Bilgilerini ,düşüncelerini ,görüşlerini paylaşıyorlar.Bundan daha güzel ve doğal bir şey olamaz.
Hiç bir düşüncenin ve görüşün tekelinde olmadığını bilmenizi isterim.
Bu konuda düşüncelerini bize aktaranlarda vardır.Çoğu site üyeleri"biz sitede böyle bir ayrım göremiyoruz "diyorlar."Nerden çıkarıyorlar bu lafları "diyorlar.Herkesin bu siteye sahip çıkması gerekir diyorlar.
İnanın bizler günümüzün yarısını bu sitenin başında geçiriyoruz.Herkesin isteklerini karşılamaya çalışıyoruz.Haber ,videolar,fotoğraflar vs...
Kimini memnun ediyoruz kimilerini edemiyoruz.Küçük bir meseleleri kaldıramadılarmı çeker gideriz diyorlar.Ozaman biz çoktan gitmemiz gerekirdi.Biz burdan maaş almıyoruz hiç bir maddi kazancımız yoktur.Sadece bir hizmet olsun diye,boş zamanlarımızı bu şekilde daha iyi değerlendirmek için daha iyi vakit geçirmek ,herkesin köyü ve köylüleri ile daha hoşça bir vakit geçirsin diye hep beraber uğraşıyoruz.
Site hepimizindir.
Kimsenin değildir,
kimsenin tekelinde değildir.
Herkesin düşünceleri alınarak hareket edilir.Yönetim sadece teknik konularda ve anlık müdahalelerde ortamı yumuşatmak için vardır.
Yoksa amacımız;
Özgürlükleri kısıtlamak için değil!!!!
Düşüncelere ,fikirlere ,duygulara kısıtlama getirmek değil!!!
Kavga yapmak,yaptırmak değil!!
Özel kişi ve kişilere,belli bir düşünceye ve kişillerin duygu ve düşünclerine hitap etmek değil!!!
Bir çok üyelerimiz bu site sayesinde çok şey öğrenmiştir.Bir çok bilgiye siyasi olsun ,siyaset dışı olsun ,köy ile ilgili olsun bu site sayesinde ulaşmıştır .

Amaç;
Her kesimi ,her yaştan insanları geniş bir hoşgörü, düşünce yelpazesi içerisinde köy sitesinde,bu sanal ortamda özlemlerini gidererek bir arada buluşturmaktır.
Saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncelerimizi birbiribize aktarmanın ,bilgi alışverişinde bulunmanın hiç bir sakıncası yoktur.
Pelin,Erhan,Emel,Fatma,Bülent,Serkan ,Y,R,G,K,bütün üyelere ...............................
Hepinize sevgi ve saygılarımı iletiyorum.

Bu köy bizim ,bu vatan bizim.bu site bizim.Hep birlikte el ele daha güzel günlere.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Pzr Eki 07, 2007 9:05 am

Dusunce Platformu sirtinda mi duruyor?
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Pzr Eki 07, 2007 4:56 pm

Dusunce platformu kapanmiyor arkadaslar, panik olmayin :)
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Erhan Ayal » Pzt Eki 08, 2007 6:21 pm

Hasret yazdı:Dusunce Platformu sirtinda mi duruyor?

Ne alaka Abi ne demek istediğimi gayet iyi anladın Herkes senin gibi rahat olamıyor :D
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Faruk Faysal Uygun » Pzt Eki 08, 2007 7:58 pm

ya konuşmayacagım dedim ama kendimi tutamıyorum arkadaşım ben milliyetçi bir insanım ve milletim için bir degil on ermeniyi vururum ermenin canı benim milletimin insanın canından daha önemli değil o vuran kişinin de ona yardım edeninde elleri dert görmesin siz ne diyorsunuz ne demeye getiriyorsunuz amacınız nedir insanların düşüncelerinden ne istiyorsunuz bunuda anlamış değilim ama ozan Arif'in dediği gibi birileri 30.000 insanın katiline sahip çıkıyorsa bu ülkede bunada özgürlük deniyorsa bende o katil dediğiniz kiminizinde sahte kahraman dediği o kişilere sahip çıkıyorum sizler için sahte kahraman olabilir onlar sizler için cani katil de olabilirler o kadar milletini vatanını düşünen insanlarsanız bırakın avrupai yaşamayı da özünüze dönün bu ülkede vatanı için milleti için laf söylettirmeyen adama sizlerin laf söylemeye hiçmi hiç hakkınız yok
kucak açtıgınız ermeniler şırnak ta hakkaride bitlis te van dasiirt te daglarda askerle pusu kurmakla meşgul o kadar çok seviyorsanız sizde çıkın yanlarına elbetteki onlarla beraber olanların oldugu gibi sizinde vücudunuza girecek bir çekirdek vardır bu milletn evlatlarının namlusunda
ve son sözü söylüyorum milletini vatanını herkesimden çok seven savunan karadeniz insanına bu ermeni meselesine bukadar arka çıkacak şekilde tartışmak yakışmıyor beyler ve bayanlar lütfen haddinizi bilin Türkiye Cumhuriyetine tabisiniz ve tarih çok güzel söylemiştir Türk'ün Türk'ten başka Dostu yoktur diye
Kullanıcı avatarı
Faruk Faysal Uygun
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Erhan Ayal » Pzt Eki 08, 2007 10:50 pm

Muhakkak Türkün Türkten başka dostu yok. Aynen dediğin gibi eğerki PKK dağdan teröristleri toplayıp sahip çıkıyorsa bende Ögün Samat ve Yasin Hayal gibilerinin arkasında olurum. Ozan arif dinlerim Bakın bu günde iki şehit verdik Kaçımız Hrant gibi Heppimiz Mehmediz diyoruz Olaylara bu kadar Agresif olmanın yegane sebebi bu. Yoksa banane ermeniysen banane hrantsan Var ne oluyorsan ol Şuda bir gerçek Hrant gibilerin ve amaçlarının bu ülkeye ne gibi getirileri olduğunuda çok iyi biliyoruz Özümüz neyse Atalarımızdan ne gördüyüsek DÜN NEYSEK BU GÜNDE OYUZ
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Eki 08, 2007 11:43 pm

Keşke malum başlığın kapatılmasına sebep olmasaydık(!)ta bu konuyu gerçek yerinde düşünce platformunda hep beraber tartışsaydık.Burada sadece önerilerimizi yapsaydık.

Tekelleşmemiş düşüncelerimizle devam etseydik.Sağlık olsun.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Çrş Eki 10, 2007 7:29 pm

ilginç bir öneri getirdin be adamım.hasret abinin dediği gibi sırtında mı taşıyorsun bu bölümü? :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Eki 10, 2007 9:32 pm

Sevgili Dostlar,

Bu sayfaya yazmamaya çok sabır ettim,ama artık o sabır da aşıldığı için yazmayı uygun gördüm...Faydası olmayacak ama,

-Bu site kurulduğundan bu yana sitenin önemini,konumunu ve nasıl olması gerektiğini hep yazdım durdum.En son Duyurular sayfasında "Bu çağrım Köylülerime" başlıklı yazımı yazdım.Şimdi buraya yazacaklarımı oraya günler önce yazmıştım...Maalesef okuyan olmadı...Olduysa da yorum yapan 2 kişi oldu...

-Bakın canlar fikir özgürlüğü elbet olmalı...Elbet herkes dilediğini yazmalı.. Sanırım buna karşı çıkan yok... Ama burada yapılacak fikri tartışmaların hiçbir fayda getirmeyeceğini, hatta kurulmağa çalışılan birlikteliği zedeleyeceğini anlamanızı istiyorum...

-Bakıyorum da gün geçtikçe işler daha da kızışıyor..Gençlik duygularını iyi bilirim... İyi bildiğim bir şey daha var ki beyinlere yerleşenlerin oradan silinemiyeceğidir..Peki sonu ne olacak ? Size ne fayda sağlayacak ?

-Sizi anlıyorum,içinizdeki o zapt edilemiyen duyguları bir şekilde bir yerlere yazıp rahatlamak istiyorsunuz... İçinizdeki fikirleri karşı tarafa empoze etmeğe çalışıyorsunuz.. Ama bu dar köy sitesi bu düşüncenize çok dar gelir....Bu site sakinleri böylesi çekişmelerden zaten rahatsız. Gelin bu işten vazgeçelim... Elbette içimize attığımız o kadar çok şey var ki, onlar zaman zaman bizi rahatsız ediyor,haklısınız... Ama tam köyümüzü ve köy insanımızı burada bulmuşken,onlarla hoş sohbet yapmak varken birbirimizi genel konularla üzmeyelim..

-Herkesin değerleri ayrı,sevdikleri ayrı,özlemleri ayrı.. Gelin bu duygularımızla sitenin havasını karartmayalım...

-Diyeceksiniz ki düşüncelerimizi,fikirlerimizi yazamıyacağımız site olmaz olsun...Bu da bir fikir, saygı duyarım... Ama demek ki bu sitede bulunuş amacınız köylüye özlem değil,burada bulunuş gayeniz tanışma-kaynaşma değil,burada bulunuşunuzun sebebi ortak kültürümüzü yaşatmak değilmiş...

- O da olsun, o da olsun denilebilir...Çok normal.Ben de isterim. Ama biz medeni ölçüler içinde tartışmayı yapacak duruma gelmedik... Tartıştığımız kişiye soğuk bakışımız hemen başlar...Değer mi ?

-Tabi ben ne yazarsam yazayım,faydası olmayacak...Biliyorum... Boşuna çene yorduğumu da biliyorum... Türkiyenin bazı gerçeklerini biliyorum elbet.. Biz maalesef bazı şeylerin esiri olduk.. Köy ve köylümüz de olsa onlardan vazgeçmemiz mümkün değil...

-Son söz,burada ortak değerlerimizi yaşatmak için,tanışmak-kaynaşmak için,sıcak ilişkilerimizi sürdürmek için bulunmak isteyenler elini kaldırsun !
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Sonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 2 misafir