Ak ada konar...Ok ada..

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Ak ada konar...Ok ada..

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Sal Tem 24, 2007 4:00 pm

Ne zannediliyordu bılmıyorum sankı sandıktan chp veya mhp çıkacaktı.olmayacak dua işte.sen gecenin onikisinde muhtıra çıkar sen Atatürkü ve cumhuriyeti tamamen kendi tekeline al sen bütün anayasayı çiğneyerek yasal olmayan tum yolları deneyerek bağımsız denılen anayasanın ne kadar bağımlı olduğunu goster,süresi dolduğu halde cumhurbaşkanlığını hala devretmeyen reisicumhur ile (ki yasal olarak dolduğu dakika itibariyle meclis başkanına devretmek zorunda)kendi isteklerini zorla halka empoze etmeye çalışarak seçim iste...al sana seçim...

Bende olsam ortaya çıkamam.Hangi yüzle çıksın bu adam ortaya hangi yüzle iki partiyle girdiği seçimden onceki oy yuzdesinden daha az aldığını açıklasın.Şimdi sıra cumhurbaşkanlığında hadi halka gidelim....ole soyleniyodu seçimden önce halka....yüzde 45 diil yüzde 70 olur o zaman.peki o zaman ne olacak.Her seçimde olduğu gıbı bu seçimdede gorunuyo ki halkın damarına dokunduğun vakıt okkalı bır tokat yersin yine yiyeceksin.Hadi yine seçim oncesi politikan gibi başörtüsü dağıt halka veya cumaları halkın arasına karış yada kuran kurslarında çocuklara hediye dağıt..Hacca git Hacı Desinler Başörtüsü tak Bacı desinler ama mızıkçı demesinler...

Dünyaya Hükmeden yahudiler dinlerine sadık Amerikalı başkan olduğu gibi kilisede alıyo soluğu keza tüm avrupalı böyle benim anne başörtülü diye ablam başörtülü diye teyzem halam yengem başörtülü diye ikinci sınıf insan muamelesi görecek yok kardeşim neymiş biz başörtüsüyle siyaset yapılmasına karşıyız da yok ole yok bole doğru annem köyde işi gücü bırakıp yıllarca siyaset yaptı hiçbir mitingi kaçırmadı mim li,başörtülü olduğu için ama mimleyenlerde bilmiyo yıllarca mimleyenlere oy verdiğini.

4.5 yıllık akp iktidarından çoğumuz gibi bende memnun olmadım olmamda tüm kit leri satıp özelleştirmesi olası tüm sorunların üzerini şeffaf bir perdeyle örterek sorun yok muş gibi göstermesi benide rahatsız ediyor ancak bir mücadele veriyorsan önünde onurunla duracaksın yelpaze gibi dönmeyeceksin,ağlamayacaksın.seçim istedin oldu dersini almadıysan hala en azından çık arkasında dur sonuna kadar.yardımcılarını yollayıp ta belediye destekli çalıştı Akp yasal diil gibi cümlelerle ağlamayacaksın.Adamsan Ağar gibi basacaksın istifanı 4.5 yıl yapmadığın muhalefeti bi kere de yerine getireceksin.Timsah gözyaşlarına kanmayacaktır bu insanlar.

Bir diğer üzüldüğüm noktaysa Doğu perinçeğin onurlu mücadelesinin arkasında kimsenin olmayışıdır görüldü ki ermeni soykırımı yasa tasarısını biz çoktan kabul etmişiz kaldı ki avrupa kabul etmiş çokmu.

Şimdide Sarıgül geliyo 9 trilyonluk özel helikopteriyle açın Türkiyenin önünü....(yazım ve imla hataları için özür)
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Engin Aydin Kuzu » Sal Tem 24, 2007 4:09 pm

Kardeşim eline yüreğine sağlık

Ama niye bu kadar içlendinki. TÜrk halkı herzaman haksızlığa uğrayanın yanında olmamışmıdır? Bazılarının sırf muhalefetim diye yaptıkları Akp nin oy yüzdesini hemen hemen ikiye katladı işte.
Engin Aydin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Sal Tem 24, 2007 7:25 pm

Kime kızıyorsun kardeşim sen.Kendi makus talihine mi?

Deniz Baykal'a mı kızıyorsun?...Ne yapsaydı Baykal; 90 ila 120 bin Amerikan askerinin Türkiye'ye yerleşmesine izin mi verseydi.Tezkerenin geçmesini sağlayarak ırak'da öldürülen 650 bin müslümanın öldürülmesinde Türkiye'nin rolüne izin mi verseydi?Hemen teskere sonrası! ABD'nin karşısına çıkarttığı Sarıgül'e CHP'yi terk mi etseydi.Onu kurultayda itin götüne sokup çıkartmasa mıydı?

Herkesle uzlaşan AKP hükümeti_ABD,AB,Barzani vs._ Kendi ülkesinin partileriyle bir türlü uzlaşmadı,her nedense! Bunu kendi ülkesine çok gördü.

Bugün demokrasi havarisi kesilen Tayyip Erdoğan, demokrasiyi sadece kendi için istediğini göstermiştir.1 Mayıs'da 1977 kanlı 1 Mayısına tepkisini göstermek isteyen kitleleri İstanbul'da vali eliyse terörize etmiştir.Sadece onları mı,ogün işene gücüne gitmek isteyen bütün İstanbulluları terörüze etmişlerdir.Bununla ilgili tek bir kelamı yoktur.

Ayrıca demokrasinin tanımı içinde sadece "oy" yoktur.Demokrasinin tanımı içinde adalet yani mahkemeler,yani anayasa mahkemesi de ,meclis de,sivil toplum kuruluşları da vs. vardır.Ençok oyu ben aldım; "istediğimi asarım, istediğimi keserim,istediğimi cumhura başkan yaparım" diyemezsin.Dersen karşında bir tepki görürsün.Bu tepki bu cumhuriyet üzerinde hakkı bulunan herkesten gelirki buna ordu da dahildir.

Sen bu halkın refağı,sosyal adaleti,gelir dağılımındaki adalati için hiç bişey yapma,sonra yaklaşan seçimler öncesi cumhurbaşkanlık seçimini bile isteye krize çevir.Bunun bir kriz haline gelmesdinin tek sorumlusu Tayyip Erdoğandır.Baykal "kardeşim sen aday olma,bak partinde Abdüllatif Şener diye bir adam var.Onunda karısının başı örtülü, o aday olursa, ben CHP olarak destek veririm dedi mi?.Dedi.Son güne kadar kimin aday olduğunu bile saklayan Tayyip Erdoğan uzlaşmacı ,demokrasi zavallısı oluyor da,Baykal demokrasi karşıtı oluyor hemi?Bumudur demokrasiniz?.Basın_ ki bunda bizzat akp medyası da var özellikle TMSF eliyle el konulmuş_ hepinize öyle bir demokrasi masalı anlattıki;Allah'a şükür, bu masalı yemeyeniniz kalmadı.En azından her iki kişiden biri yedi.Afiyet olsun sevgili milletim.Umarım aynı oranda da karnınız doymuştur.

Daha söylenecek çok sözüm var.Ancak Mustafa Durgun Beni yemeğe bekliyor.Daha fazla bekletmiyim. :wink:
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Tem 24, 2007 7:45 pm

Ne tayyip efendinin,ne milletin,ne de demokrasinin zaferidir...

Amerika'ya kutlu ,Aydın Doğan efendiye de helal olsun...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Sal Tem 24, 2007 7:49 pm

Zülfü Livaneli'nin yazısını tüm baykal destekçilerinin okumalarını öneriyorum....
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Ahmet Cemal Durgun » Çrş Tem 25, 2007 7:00 am

Adettendir... Her seçim sonrası, "Halkımız bu seçimde ne mesaj verdi?" sorusu sorulur, analizcilerimiz bu soruyu inceler ve irdeler, derin yorumlar yapar. Halkımız da bu yorumları okuyarak seçimde ne mesaj verdiğini öğrenme fırsatı bulur. Arkadaşımız Fahrettin Fidan derin bir analiz yaparak halkın bu seçimde verdiği mesajları irdeliyor:

· Efendim, halkımız bu seçimde, "Laiklik tehlikede, ülke yavaş yavaş bölünme noktasına getiriliyor, en stratejik varlıklarımız yabancılara peşkeş çekiliyor" diyenlere "Sen bunları boşver de bizim nohuttan ve kömürden haber ver" mesajını vermiştir.

· "Hırsızlık, yolsuzluk aldı başını gidiyor. Milletvekillerinin 200'den fazla adi suç dosyası var ama dokunulmazlık yüzünden yargılanamıyorlar" diyenlere "Bal tutan parmağı yalar" mesajını vermiş... "Adamlar resmen çalıyor" diyenlere de "Çalsın ama iş de yapsın" mesajını yollamıştır.

· "Senden çaldıklarının bir bölümünü sana sadaka olarak dağıtıp oyunu alıyorlar" diyenlere, "Ama ben de onlardan kömür alıyorum" mesajını vermiştir.

· "Senin çocukların işsiz ve aç gezerken onların çocukları milyon dolarlarla oynuyor" diyenlere, "Ne yani adamların çocukları ticaret yapmasın mı? Aç mı kalsın?" mesajı vermiştir.

· "Adam, ben senin çocuğuna iş bulmak zorunda değilim, seninki de işsiz kalsın... Ananı al da git... Askerlik yan gelip yatma yeri değildir, vs. deyip seni her fırsatta aşağılıyor" diyenlere, "İstediğini desin, ben onun yürüyüşüne hastayım" mesajını vermiştir.

Soru: Seçim sonuçlarının en sevindirici yanı ne oldu?
Yanıt: Halkımızın hiç değilse yarısının gidişattan memnun olduğunu öğrenmek...
Haldun Ertem

Bir de arkadaşlar siyasette yenilgi de var. Niye bu kadar tepki koyuyorsunuz ki? Asıl bu zamanda taşıyacaksınız görüşlerinizi ve eleştirilerinizi yalnızca Baykal muhalifliğinin ve seçim yenilgisinin refleksiyle değil biraz düşünerek yapacaksınız. Madem bu kadar rahatssızsınız bu tablodan alacaksınız şapkanızı önünüze düşüneceksiniz ben bu tabloyu değiştirmek için ne yaptım diye. Öyle suçu başkasına atmak kolay. Kim girmiş düşüncelerini savunduğu partinin mekanizmaları içine ve orda siyaset etmiş de sonra şikayet ediyor. Eğer rahatsızsan bu kadar yapacağın ilk iş gidip partinde(hangi parti olursa olsun) çalışmaya başlamak, politika üretmek ve eğer yönetimden memnun değlsen de parti içi muhalafet yapmak olmalıdır. Hani yapmakta geç kaldığın o ilk iş. Demokrasi ancak bu şekilde gelişir. Öteki türlü böyle sığ demokrasilerin zaferiyle sonuçlanır her seçim. Bir de merak ettiğim bir şey var. Acaba bu sesini yükseltenler seçim sonucu iyi olsaydı yine bu söylediklerini söyleyecekler miydi? Ya da madem bu kadar karşıydınız CHP'nin cumhurbaşkanlığı seçimi süresinde izlediği politikaya niye o zaman çıkıp haykırmadınız doğrularınızı?

Söylediklerimden Baykal'ı savunuyorum gibi bir anlam çıkarılmasın. Demek istediğim Baykal kadar kör Baykal muhalifliğine de karşı çıkılması gerektiğidir. Bize düşen seçim sonuçlarının iyi okunup o doğrultuda çalışılmak, daha çok çalışılmaktır.

Ha unutmadan, anlamadığım bir nokta da şu "haksızlık" edebiyatı... Ya bu millet kendine yapılan haksızlığa ne zaman tepki verecek onu da çok merak ediyorum

Saygılarımla...
Ahmet Cemal Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Tem 25, 2007 10:50 am

Kaldığım yerden devam edeyim :wink:

Bu seçimde hiç bir gerçek sorun tartışılmamıştır.Baykal'a en büyük eleştiride burada olmalıdır bana göre.Ülkenin kalbini aklını oluşturan büyük sanayi ve hizmet kuruluşları çok süratle, yeterince tartışılmadan satılmıştır.Adeta miras yedi gibi davranılmış,malları satıp savmak yetmemiş tüm cumhuriyet tarihinin borç miktarı kadar borç alınmıştır uluslararsı para merkezlerinden.Baykal bunun yerine aslında karşılığı olmayan bir kavganın yani laiklik kavgasının tarafı görünmüştür.En azından buna pirim vermiştir.Baykal her alanda güçlü bir ses olabilseydi ordu muhturası da engellenebilirdi.Oysa Baykal,Erdoğanın tuzağına düşmüştür.

Ancak asıl suçlu Tayyip Erdoğan olduğu gerçeğini nasılda es geçiyoruz.Kendi tabanına verdiği sözleri bile tutmayan,bugün söylediğini yarın inkar eden,gelir dağılımının daha da bozulduğu,ABD,AB ve daha bilimum yabancıyla uzlaşan ancak, kendi ülkesinin partileriyle uzlaşmayan_ki şimdi uzlaşma aramasıda bunun bir göstergesi_ülkesini siyasi olarak gererek, ona boşa enerji harcatan,bu arada bu gerginliklerdende faydalanarak,ülkenin kalbi ve aklı olan sanayi kuruluşlarını satan,Kendine muhalefet etmek isteyen tüm basını susturan,yada üzerlerinde baskı kuran,ama yinede demokrasi kahramanı olan Tayyip Erdoğan asıl suçludur.Bunun karşısında "suçlu ayağa kalk" diyemeyen bir ülkenin evlatlarıyız.Şimdi bu kadar açık gerçeklere,suça karşı, kendi acizliğimizi Baykal'a yada başka birine havale ederek yok edemeyiz.

Evet Baykal'ın politikalarında ciddi hatalar vardır.Ancak suçlu Baykal değil, Tayyip Erdoğan'dır.İdareyi elinde bulunduran bunu uluslararası para merkezleriyle birlikte yöneten,dış politikada ülkemizin boynunu hep bükük bırakan,Ermeni diasporasından,rum milliyetçilerine kadar herkezin politikası karşısında etkisiz,silik kalan,ABD nin alay eder gibi konuştuğu,AB nin her istediğini söyleyebildiği bir ülke konumuna sokan,Yakın komşularımız üzerinde bile etkimizin olmadığı bir ülke haline sokan,dini sadece rakiplerine politika yaparken hatırlayan,bunu kendine bir oy deposu gören,"islami" vurgu yaparak oy toplayan,ancak müslümanların öldürülmsi için ABD askerlerine topraklarını açmaya kalkan,bakanlarının çocuklarının kaynağı belli olmayan servetlere ulaştığı,minarenin çuvala sığmadığı kiş Tayyip Erdoğan dır.Baykal değil.

Baykal bu ülkede birkez iktidar ortağı olma şansın yakalamış,bunu da türk bank ihalesinde yolsuzluk olduğu ve bunu engelleyemediği gerekçesi ile yıkmıştır.Sonrada 2001 krizinin sebeplerinin bu banka hortumlamaları olduğu ortaya çıkmıştır.Bu büyük kriz işte bugün Tayyip Erdoğan'ın Başbakan olmasının yolunu açmıştır.Ülkenin başına ikinci Özal belası
da gelmiştir çok şükür.

Peki biz ne yapıyoruz?

Ülkenin kaçıncı soyuluşu bu? tarihi ,ekonomik,sosyal ve politik olarak kaçıncı talanı bu? Biz sadece yukardan zembille bir kurtarıcının gelmesini bekliyoruz yüzümüz gökyüzüne çevrilmiş olarak.Ağlıyoruz,kızıyoruz.Onyılda bir darbe olurdu bu ülkede artık onyılda bir bir kurtarıcı geliyor.Önce Özal,tahribatı hala sürüyor,sonra demirel,onuda Cumhurbaşkanı ombusdman yaparak ödüllendirdik,o ise başımıza Tansu çilleri bela etti.Şimdide Tayyip Erdoğan.Talan sürüyor.

Bizde kurtarıcı olamadığı için Baykal'a kızıyoruz. :wink:

Bir kurtarıcı hiç gelmeyebilir.Yüzyılda yada bin yılda bir gelir.Vaktimiz var, bekleriz diyorsanız, bekleyin.Ama benim naçiz önerim hayatınıza kendiniz sahip çıkın.Sizi kendi aklanız yönetsin,satılmış köşe yazarları değil....

Birşey daha ;onurlu politika izleyen İşçi Partisi nin oylarla taktir edilmemesinede çok üzülmüşsünüz.Öfkelenmişsiniz.

Size ve İşçi partisine bir önerim var;daha çok umut,daha az korku salın.Bu temel önerim.Ancak yetmezse başkaşeyler daha ekleyebilirim...

muhabbetle...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Lokman Uysal » Çrş Tem 25, 2007 12:12 pm

bence bu ülkenin %47 si anlamadan oy verdiyse ak partiye bırakın versin ayrıca iyi bir cevap olmadımı bu %47 siz ne derseniz deyin türkiye kalkınıyor diye verilmedimi bu oylar bu arada ak partinin başarısını chp nin başarısızlığı gibi algılamanız beni şaşırttı doğrusu eğri durup doğru konuşalım halk 5 yıl daha kararını verdi ama doğru ama yanlış...

saygısızlık ettiysem özür dilerim ama düşüncelerimi belirtmek istedim...
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş Tem 25, 2007 12:46 pm

Canım kardeşim,burada trabzonsporu konuşmuyoruz.Burada Türkiye'yi konuşuyoruz. :wink: Öyle taraftar mantığıyla memlekete bir faydamız olmaz...Halkın verdiği kararda eleştirilebilir.Eleştirmesen ona halk dalkavukluğu denir.Bunu en iyi senin bilemen gerekir.Zira başbakan hiç halk dalkavukluğu yapmıyor.önüne geleni çiftçi,işsiz kim gelirse azarlıyor kameraların önünde... :wink:
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Ahmet Cemal Durgun » Prş Tem 26, 2007 6:30 am

Sevgili Lokman,

İlkay Abi'nin dediklerini düşünürken önüne düşünmek için biraz daha şeyler koymak istedim. Kasım 2002'de (yani AKP'nin ilk seçildiği zaman) Türkiye'nin dış ticaret açığı 1.5 milyar dolar iken Temmuz 2007 itibariyle bu açık 32 milyar dolardır. Yani Türkiye 20 kat borçlanmış dışarıya 20 kat bağımlı hale gelmiştir. Şu an Türkiye ekonomisi yabancı sermayenin içerde tuttuğu sıcak para sayesinde ayaktadır ve istenildiği anda para çekilerek Türkiye ekonomisi çökertilebilir. O zaman da ne hükümet kalır ne %47. Yani kalkınma falan yoktur urtada. Acı olan ise halkın %47'sinin bu masala inanmış olmasıdır.

Saygılarımla...
Ahmet Cemal Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Prş Tem 26, 2007 9:14 am

Şimdi ben sokakta züğürt züğürt gezerken bir yolunu bulup bankadan kredi kullansam.Aldığım parayla da ev, araba, yat ...vs satın alsam acaba ben zengin bir insan mı sayılırım ?...

Ha başka bir konu daha;dolar düştü hikayesi varya ona ufaktan birazcık değinmek istiyorum.

Şimdi;dolar düşerse ithal mallar yerli mallara göre ucuzlayacağı için ithal tüketim artacaktır.(eskiden ithal ikameci politikalar izlenerek yerli üreticiler korunurdu) .Aynı şekilde doların düşmesi sonucu ihracatcılarda zarar edeceklerdir.Zarar etmeseler bile gelirleri düşecektir.Anlayamayacaklar olduğu için (siz onları bilirsiniz) biraz daha detaya gireyim.Anlayan olsaydı sonuçlar böyle çıkmazdı değil mi? Her iki kişiden biri ile uğraşmak da kolay iş değil..!!!

ÖRNEK:1
Bir adet gömleğin fiyatı 1 usd olsun
1 usd= 1,5 ytl olsun
10 adet gömlek aldığımızı farzedersek

10 adet gömlek = 10*1 usd= 10 usd eder.

Gömleğin toplam Türk parası olarak fiyatı:

10usd* 1,5 ytl = 15 YTL

Bir adet gömleğin fiyatı:15ytl/10 gömlek= 1,5 YTL (ithal maliyeti)

Kar marjının % 20 olduğunu farz edersek yurtiçi satış fiyatı

Bir adet gömleğin fiyatı: 1,5*1,20= 1,8 ytl (yurtiçi birim satış fiyatı)

ÖRNEK 2

Bir adet gömleğin fiyatı 1 usd olsun (dolar düştü)
1 usd= 1 ytl olsun
10 adet gömlek aldığımızı farz edersek
10 adet gömlek = 10*1 usd= 10 usd eder.
Gömleğin toplam Türk parası olarak fiyatı:
10 usd*1 ytl = 10 YTL
Bir adet gömleğin fiyatı:10ytl/10 gömlek= 1 YTL (ithal maliyeti)
Kar marjının % 20 olduğunu farz edersek yurtiçi satış fiyatı:
Bir adet gömleğin fiyatı: 1*1,20= 1,2 ytl (yurtiçi birim satış fiyatı)

Kısaca yukarıdaki örnekler eşliğinde yorumlayacak olursak:

Dolar sabitken;1.örnekte ithal edilen gömleğin ithal maliyeti 1,5 YTL 2. örnekte doların düşmesi sonucu yada YTL nin değer kazanması sonucu bir adet gömleğin ithal maliyeti 1 YTL olmuştur.

Aynı zamanda da yurtiçinde üretilen bir gömleğin birim satış fiyatıda :1,5 ytl olsun

Eh bizde günlerden bir gün gömlek alacağımız tuttu.Gittik mağazaya.Fiyatlara baktık.

İthal Evropa malı : 1,2 YTL
Türk malı :1,5 YTL

İthal mal doların düşmesi sonucu yerli mala göre ucuzladığı için piyasada satılacak olan da o olur.Türk malı satılamaz hale gelir.

1-Türk Malı satılamadığı zaman işyerleri ekonomik problemler yaşamaya başlayacak
2-İşçileri çıkarmaya başlayacak
3-İşsizlik arttıkça piyasada olan tüketimde azalacak
4-Yerli üreticiler daha az mal satmaya başlayacak.Yani piyasada işler düşecek
5-Çek ve senetler ödenemeyecek

6,7,8,9…….. ve diğerlerinide siz yazın yoruldum.Bir çay içeyim…
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Prş Tem 26, 2007 9:48 am

Sevgili Sabri,
Fazla kendini yormana gerek yok....Bu Türkiyede hiçbir zaman istenilen olaylar istenilidiği gibi cereyan etmez....Ben bu yaşa geldim,hep aynı çekişmler....Tam bir adalet ve paylaşım beklemekle geçti ömrümüz... Herkesin başka çeşit isteği var,haklı olarak tabi...Ama benim isteğime maalesef sen,senin isteğine de ben sıcak bakmayınca bu durumlar oluyor işte.... Olanlara rıza göstermesek ne olacak....

Demokrasi denen bir kavram var ama henüz Türkiyeye gelmemiş.... Gelmeyen şeyi biz boşuna arayıp duruyoruz....Ya adalet !

Ya diğer şeyler....Hangisi doğru çalışıyor ki ?

Mevcut duruma göre 5 yıl daha limeğtonis olcacağız,mecburen....

Allah hayırlısını nasip etsin............................
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen İlkay Durgun » Prş Tem 26, 2007 10:04 am

"her gördüğü aydınlığı yangın sanıp söndürmeye koşan zavallı halkım,karanlı klara o denli alışmış ki en ufak bir pırıltı gözlerini kamaştırıyor" diyor Cemil Meriç.

Alışkanlıkların küş tüyü hamağında yaşamaya alışmış yığınlar ve bu yığınları gütmeye memur zavvalı aydın müsveddeleriyle bu topraklardan kurtuluş ümidi çıkması zor...
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Prş Tem 26, 2007 11:20 am

Bence arkadaslar bu secimi baska turlu anlamamiz lazim.
Akparti nin aldigi oy %47 bunu onlarda beklemiyordu.
Halk haka ragmen siyaset yapan CHP yi tokatlamistir.
Cumhurbaskanligi secimlerinde mizikcilik yapan CHP ye halk cevap vermistir.
Cumhurbaskanligi secimi icin yarim saatligine meclise girmeyen DYP ve ANAP i Halk ilelebet meclisten kovmustur.
Bu arenada siyaseti becerenin Recep Tayyip in oldugu ispatlandi.
Halkin dilinden konusan kazandi.
Calisan kazandi.
Halk icinde tabani olmayan derneklerle bu siyasetin yapilmayacagini CHP bir kez daha tecrube etti.
Siyasette muhattabin Halk oldugu CHP ye bir kez daha ogretildi.Ama ogrenecekmi? Tabii ki Hayir.
Cunku CHP nin derdi memleket yonetmek degil.
Halki devleti huzura kavusturmak degil.
Onlarin derdi Ataturk un mirasini sonuna kadar yemek.Onun uzerinde oturmak.Nesli gecmek uzere olan burokratlarin ve burokrasinin yardimiyla belden asagi vurarak oval ofislerinde sonuna kadar oturmaya calismak.
Isin ilginc tarafi bu millet CHP yi tek partili donemin haricinde hic iktidara getirmedi.Halk onlari bir bakima %8-%20 arasinda oy oranlarinda dolastirarak onlara asla guvenmedigini yillardir secimlerde soylemistir.Bugunden tezi yok sol oylarin sifirini tuketmeden bu partinin sahipleri tarafindan kapatilmasi lazimdir.Bu yolla belki gercek solun gercek sahipleri halk adina bir seyler yapmaga calisirlar.Bu beceriksiz CHP yonetiminin yuzunden bir Ecevit,Gurkan,Soysal,Perincek ve daha niceleri yillardir seslerini cikaramaz olmustur.Bir suru sol parti denemesi yapildi ama CHP (paranin ustune) nin ustune coreklenenlerin yuzunden solun degisik parti denemeleriyle ulkeye olabilecek faydalarida engellenmistir.Ataturk un mirasinin uzerine oturup,kimi zaman askerden,kimi zaman burokrasiden,kimi zaman universitelerden,kimi zaman sivil dernek kuruluslarindan,kimi zaman cumhurreisinden medet uman ve onlar uzerinden siyaset yapan bu CHP den bu ulkenin partisi oldugu icin utaniyorum.
Ey halk partililer bu yonetimi ve bu yuzsuz insanlari artik oralardan indirin.Sol oylar artik bugunden itibaren %20 nin altina dusmustur ve buda Deniz Baykal zaferidir.50 yilda Demirel iktidarlarindan ancak kurtaran bu millet 50 yildada Deniz Baykal dan sol yok olmadan kurtulamayacak herhalde.
Rahmetli Ecevit Merve Kavakci icin "atin bu kadini disari" ikazini birisinin Deniz Baykal icin soylemesini ne kadar istiyorum bilemezsiniz.
Temiz siyaset yapip ve de sorunlara gercek teshisler koyan o kadar solcu var ki bu memlekette ama Bu Deniz Baykal yuzunden Vatana millete bir faydalari dokunmuyor. Demirel icin yillardir kullandigim tabiri burda Deniz Baykal icinde kullanmak durumundayim:Takoz.Hizmetleri engelleyen takoz.Bu zulude cekecegiz mecbur.
Konuya doonersek:Azicik dahi olsa bu millet icin iyi isler yapan insana halkin verdigi degerdir %46.6
Akparti politikalari derinlenmesine incelendigi zaman tabii ki bence de yanlistir ama yukarda soyledigim gibi biraz bile calisiyor olmak veya gorunmek bile halk tarafindan degerlendiriliyor.
Marifet iltifata tabidir mevzuunca Akparti yi takdir ediyoruz.
Bu arada Erbakan Hoca nin saldirilarinin da bir faydasi olmadigi goruldu.
Genc Parti gibi ne idugu belli olmayan ideolojilere de bu milletin artik karni tok.
Selamlarimi sunuyorum
Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Lokman Uysal » Prş Tem 26, 2007 1:54 pm

öncelikle merhabalar diliyorum...
dış ticaret açığı benim elimdeki verilere göre 5.7 milyar dolardır ve bu rakamda 29 haziran 2007 tarihine göre düzenlenen rakamdır(bu rakam beklentilerin üzerindedir)
başbakan recep tayyip erdoğan doğrudur dalkavukluk yapmıyor ve haalkını azarlıyor peki neden %46.6

herkesin ağzında ülkeyi satıyorlar lafı var
özelleştirmelerden 18 milyar dolar aldıklarını söylüyorlar
bide ülkenin kalkındığı söylenildiği zaman ülkeyi sattınız heralde yani diyorlar peki ben size soruyorum imar zedelere verilen para ne kadar? 9 milyar dolar
otomobil satışları 4 katına çıktı.
beyaz eşya satışları iki katına çıktı.
enflasyon gerçeğinide unutmamak lazım
Gelelim işsizliğe 2002 yılında %10.3 olan işsizlik 2006 yılı sonunda %9.9 a geriledi
nema ücreti olarak çalışanlara 13.5 milyar ytl ödendi
okullarda kitaplar bedava veriliyor helal olsun valla onada bi kılıf buldunuz neymiş yayınevlerine çalışıyomuş başka zaman cebinizi düşünürsünüz şimdi cebiniz rahat memleketi düşünüyosunuz
ve daha birçok hizmet yapıldı

benim söylemek istediğim ak parti hükümetinin elbette hataları olabilir ama bugüne kadar hangi hükümet bunları yaptı
bu ülkenin şu anda tek çaresi iktidar sistemdir
söyleceğim son birşey var helal olsun recep tayyip erdoğan sana bu ülkenin partisi oldun chp nin aldığı oylar batıdan gelen oylardır
doğuda miting yapma gereği bile duymamıştır sen yarın öbür gün milleti yünetmeye kalksan hani iktidar bekliyordunya chp, bu ülkeyi nasıl yöneteceğin belliydi...
ayrıca ben atatürk ün partisi olduğuna inanmıyorum atatürk ün parasını yeme partisi olmuştur.
yeter artık atatürk ün adını kullana kullana biyerlere geldiğiniz...
son olaarak baykal aman ha istifa edersin yoksa biz ne yaparız senin gibi muhalefet gelirmi başa :P
SİYASETİ BİLİYORSAN YAPACAKSIN BİLMİYORSAN BIRAKACAKSIN KARDEŞİM...
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Sonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 7 misafir