gönderen Serkan Birinci » Cum Eyl 21, 2007 11:20 pm
Eh, vurun abalıya. Toplumsal meseleleri "neokon" "evangelist" bilmem ne ist kalemli yazarların ağızından konuşmak moda oldu zaten. Olaylar üzerinden değerlendirme yapma merakı ister istemez aklıma o malum sözü getiriyor nedense. hani şu "büyük insanların fikirleri, orta seviyeli insanların olayları, basit düşünceli insanların ise kişileri konuşuyor olması ile ilgili olan sözü.
sakın yanlış da anlaşılmasın. herkesin düşüncesine saygı duyuyorum. ve asla bu sitede, zaten sınırlı sayıda fikir beyan edebilme iradesini gösterebilen arkadaşları itham etmek de değil meramım.
Ancak, şişirilmiş, aç tavuğun buğday ambarı bulması edalısından bir algılamayla, bir garip ismail TÜRÜT ve bir garip ozan Ozan ARİF'e de magazinel bir tavırla Bülent ERSOY muamelesi yapılmasına da dayanamadım.
meseleyi kişilerden sıyırıp şöyle bir sanat camiasında, sanatsal ! eser dünyasında bir ufuk turu yapabilenler "dersim" kokulu türkülerdeki özlemlerin ne olduğunu, dağdaki eşkıyaya kardeşlik türküsü yazan hümanist, demokrat, insani değerlerle bezeli ! sanatçı ağaları hatırlayacaklardır.
e o zaman iddiaların doğru olduğu tezinden hareketle, başka zamanlarda lal olanlar, acep NE OLDU DA, bu tür yaklaşımları fikir özgürlüğü, evrensel sanat, yalnız sanatsal farklılık hatta zenginlik hatta mozaik olarak görenler, derdini anlatmata bile bin zahmet çeken Türüt'e aynı entel dantel anlayışı gösteremiyor.
Hatta, Ali Bayramoğlu'nun beni hedef gösteriyor bu adam (çakallara) deyişini, sarı zeybek can dündarın yukarıda not edilen alıntısını, radikal yazarı ismini hatırlayamadığım edep yoksunu hatunun hakaretlerini bir potaya koyduğumda bu kalemleri birleştiren "barışçıl değer !" nedir merakıma mucip oldu doğrusu.
gelelim şu bizim Volkanın kanserden ağlamaktan çektikleri sanata döküyor olması ile avamın ! İsmailinin milliyetçilik sömürüsü yapması meselesine. işte orda da bir bilgi eksikliği olduğu kesin. çünkü Türüt'ün hemen her kasetinde böylesi bir eser vardır ve biri de salağa deresinin şehidine yazılmıştır. Ve yalnış hatırlamıyorsam o şehid de yiğenidir. bir başka eser Adnan KAHVECİ'ye yazılmıştır.Beğenirsiniz ya da beğenmezsiniz hemşehrisi Şevki YILMAZ'a yazılmıştır. v.s v.s
Sanat için sanat mı, yoksa toplum için sanat mı meselesi başka bir meseledir. Volkan kanser konusunda tüm dikkatleri bölgeye yönlendirmeyi başarmıştır. yapmış olduğu eser de bence ŞAHESERDİR. cengizin Fuat SAKA'sı sanat yapar !. Yunanlı kemençecisiyle, çok sesli orkestrasıyla evrensel müzik yapar. Türüt de avama sevda türküsi yapar işte!. Onun kulağında küpe yok, saçları da uzun değil yeterince......
Ozan ARİF'e gelince onun zaten dünya görüşü ve sanatını adadığı meseledir milliyetçilik. dep mi hadep mi bilmem ne karın ağrısı partinin kongresinde bayrağın yere atılışını alkışlayanlara da bir şiiri vardır onun;
"Bayrak yere düşer iken alkışlayan Piçleri
kahredecek Türk milleti destek veren güçleri " diye devam eder.
velhasıl kelam, buradan yine DİNK cinayetine dönmeye gerek yok. KTÜ nün bir araştırmasına yardımcı olmuştum. ankette trabzonlu olmayanlara şehre neyle tanıdığını ölçmeye dair bir soru da vardı. umumun ittifakı DİNK ve Santaro cinayeti idi. Trabzon şehrinin bu ülke bürokrasisine verdiği hizmet, terörle mücadeledeki gayretkeşliği, ülkede en eski yerel gazetenin basıldığı kültürde bir şehir olduğunu, Kanuninin trabzonlu olduğunu maalesef hatırlayan olmadı.
mesele milliyetçiliğikaralayabilmek oldumu nedense medya sazan gibi meseleye atlar. ama ayrılık türküleri söyleyenlere gık diyen yok.Çünkü onlar sanat yapıyordur.... heyhat
bilmem anlatabildim mi....
vesselam.