gönderen İlkay Durgun » Sal May 29, 2007 10:58 am
"Benim bir hayalim var"
Martin Luther King
Kara kara kazanlara
karı yazı kazanlara
kimse sevgi göstermesin
ak yazıyı bozanlara
Hemi okusun hemi yazsın
yazısını kendi yazsın
yazısından bezen yiğit
o yazıyı baştan yazsın
Anonim
Buraya kadar yazılanlarda gördüğüm şey;İdeolojik yaklaşımı ve/veya koşullandırmaların etkisinden kendini kurtaramayanların kime oy vereceği belli, sağından soluna kadar.
Ancak Bülent'inde içinde bulunduğu hali ifade eden o, "pusuluda var mı? " ifadesiyle ortaya çıkan, ne yapacağını bilememe yada daha doğrusu ,aklındakine karşılık bulamama sıkıntısı, mesela Emel Hn.da daha ileri boyutta küçük mutluluk oyununa kadar gidiyor.
Aslında toplumun okumuş yazmış kesiminin bu sıkıntısı,aynen geri kalanında da çok daha kaba ifadelerle sürmekte.Bu geniş kesim aslında hiç anlamadığı süreçte_yani Cumhurbaşkanlığı krizi gibi,laik-şeriat sürtüşmesi gibi_ sürüklenmektedir.Mevcut pusuladaki partilerden bazıları sesini ya hiç duyuramamakta yada bu sürüklenmeden nemalanmak için taraf olmak durumundadır.
Ülkenin gerçek sorunları bu gürültü içinde hiç konuşulmamakta yada sadece gazetelerin satır aralarında geçmektedir.Gelir dağılımındaki bozulma,sosyal devletin tasviyesi,_ bu ne demek, gerçek tanımı var mı elimizde,sahi sosyal devlet derken neyi kastediyoruz, biliniyor mu?_ Emperyalizmin bölgemizde ve ülkemizde çıkarmaya çalıştığı geniş çatışma ortamı,bu çatışa ortamının mesela hangi şekilleriyle ülkemizde su yüzüne çıktığı gibi tartışmalar hiç yapılmıyor.Bombalar Patlıyor,askerlerimiz pusularda şahit ediliyor,Irak'ın kuzeyine örtülü bir savaş ilanı sözkonusu buna ülkemiz itiliyor.Kim itiyor.Sonuçları neler olabilir.Tartışılmıyor.Bütün bunların gölgesinde seçime gidiyoruz.Bu seçimin asıl dinamiğide bütün bu sıraladığım gerçek sorunlardan uzaklaştıran suni gündemler.
Şimdi yazımıza konu olan, yani bu gerçek sorunları düşünen, yada hayatında hisseden insanların_aslında büyük çoğunluğun_ ne yapması gerektiği konusuna gelelim.
Evet, mevcut pusulada bu gerçek sorunlardan bahseden,ülkenin,ülke insanının eğitim,sağlık,iş yada işsizlik,emperyalizm_ bu dünya ve özellikle bölgemiz için yaşamsal bir konu_ gibi konularda bütünüyle aklıyla ,özgün,konuları çalışmış,bunları toplum projesiyle sunmuş,bir ekonomik modelle desteklemiş,tarihini,tarihi rolünü,insanını, tümüyle kavramış ve sevmiş bir parti yok ne yazıkki.
Peki ne yapacağız?
Pusulada göremediğimiz partilerden ehven_i şer dir diyerek birini mi seçeceğiz?..
Yada her şeyi boş vererek küçük mutluluklarımıza mı sığınacağız?..
"Benim bir hayalim var"
Hayata müdahale eden,Bu mücadelenin hayatın kendisi olduğunu fark eden,Kendi kaderini oy pusulalarında aramayan.Aklıyla,tarihiyle,insanıyla,toprağıyla barışık,onlara sevdalı,bu sevdasıyla ferhatın dağları delmesi gibi dağları delen insanlarn olduğu bir ülke hayal ediyorum.
Hayata karışalım,üniversitede,fabrikada,hastanede,sokakta...Heryerde hayata karışalım...
Çözüm budur...