GELENEKSEL OLAN CUMA AKSAMLARI PARAGAFLA ILGILI ANKET

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

PARAGAFIN CANLANMASI ICIN NE YAPMALIYIZ???

1 seçenek seçebilirsiniz

Sonuçları Görüntüle

GELENEKSEL OLAN CUMA AKSAMLARI PARAGAFLA ILGILI ANKET

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Cmt Nis 28, 2007 6:16 pm

Evet arkadaslar geleneksel olan cuma aksamlari paragafina ilgi gunden gune azaliyor, dusuncelerinize ve fikirlerinize ihtiyac var, ankete herkes katilsin, ve bu gelenegimizi kayip etmeden rafa kaldirmadan daha canlanmasi icin neler yapabiliriz, bir kac oneriyi sunuyorum, sizlerin verdigi oylama dogruldusunda karar verecegiz...
En son Fatma Ozbilgi tarafından Pzr Nis 29, 2007 5:13 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Nis 28, 2007 8:09 pm

Nasıl oy veriliyor burda anlamadım.O yüzden kendi fikrimi yazayım.
-Cumartesi akşamı yapılsın
-İki haftada bir yapılsın
Ek:Daha önce ki paragatlar gibi mesaj atılıp herkese hatırlatılsın
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cmt Nis 28, 2007 8:10 pm

Saati de 22 olsun düşüncesi iyi
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Cmt Nis 28, 2007 8:20 pm

bence hiçbirşey yapılmasın böyle devam etsin.gelen gelir gelmeyen ne zaman yaparsan yap zaten gelmeyecektir.en azından zamanı ve saati biliniyor yoksa yeni behanelerle gelmeme süreçi uzun sürebilir ve gelenek yok olur gider. :D
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Lokman Uysal » Cmt Nis 28, 2007 8:25 pm

bencede zeki abiye katılıyorum
zamanının sabit olması en güzeli
olduğu gibi devam etsin...
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Nis 28, 2007 11:32 pm

Herkese Merhaba,
Belki Zekinin dediği gibi zaman önemli değil gelmeyecek olan zaten gelmeyecek...Ama bazı bahaneleri ortadan kaldırmak lazım diye düşünüyorum.Haftada bir gün sevdikleri için zaman ayıramıyacak duruma düşmüşsek ağalanacak halimiz var demektir.

Ben Paragafın site var olduğu müddetçe devam etmesini istiyor ve diliyorum.Herkesin bu güzel buluşmaya katılmasını arzuluyorum.

Yinede arkadaşların çoğunluğu nasıl isterse öyle yapılsın. Haftada bir olması taraftarıyım.Ancak Temmuz-Ağustos aylarında zaman kısıtlamasına gidilebilir.Herşeyin hayırlısı...

Gelin bir olalım,sitemizde her zaman buluşalım......

Bu duygularla selam ve sevgier sunuyorum...
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Nis 29, 2007 12:00 pm

oylama sisteminde sorun var sanırım.oy veremiyoruz direk sonuçları gösteriyor.fikrim cumartesi olmasından yana
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Adnan Ayaz » Sal May 01, 2007 2:35 pm

....l.Paragafın her hafta yapılmasından yanayım.
....2.Bu kısa gecelerde saat 22.00 de yapılmasıbiraz geç olmaz mı
....3.Cuma veya cumartesi olması herkes için uygun düşmeyebilir.Şu an benim için en uygunu cumartesi olmasıdır.
....4.Yaza doğru köy ve yayla dolayısıyle katılım gittikçe azalacak o yüzden paragaf için de bir ara tatili düşünülüyor mu?
....5.Katılımın ne sebeplerle azaldığını bilemiyorum ancak,diğer bölümlere yazı yazan üyelerimizin neden paragafa katılmadıklarını anlayamadım.Eğer gereksiz buluyorlarsa bizleri de aydınlatsınlar da biz de işimizi bilelim.Gerçi daha önceden de yazmıştım ya...Zorla güzellik olmaz demişler...
....6.PARAGAF bir kültürü yaşatmaksa gelen gelir gelmeyenler de sağolsun biz yola devam ederiz.Amma.....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!.Bizden sonraki genç yetenekler bırakıp arkuri alırsa işte o zaman yazık olur diye düşünüyorum.
....7.Ya dar bölge toplantılarıyla ya da istenen şekliyle bir toplantı yapılarak sitenin gidişatı hakkında bilgi alışverişi yapılmasının yararlı olacağı görüşünde olduğumu bildirirken hepinize çalışmalarınzda başarılar diler ;selamlarımı iletir,sağlık ve mutluluklar temennisiyle sevgi ve saygılarımı sunarım...
Kullanıcı avatarı
Adnan Ayaz
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Sabri Kahveci » Çrş May 02, 2007 8:08 am

22.00 de yapılmasının bir mahiyeti yok ki!. Saat 22.00 de gelen olsaydı zaten katılımda bir artış gözlenirdi. Ohalde hiç katılmayan birisi olarak nacizane fikrim muhabbetin 22:00 olarak başlatılmasının katılımı değiştirmeyeceği aşikardır.
Kullanıcı avatarı
Sabri Kahveci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Murat Çınar » Prş May 03, 2007 1:28 pm

Bencede paragaf her hafta yapılmalıdır. Ancak, Sayın Adnan AYAZ hocamın da dediği gibi yaz aylarında ara verilebilir. Mevcut gün yani Cuma günü ve saati uygundur. Çünkü hafızalarda yer etmiştir. Paragafın tarihinin ve saatinin tartışılması yerine “Geleneksel Olan Cuma Aksamları Paragafına İlgi Günden Güne Azalıyor” bu cümle üzerine yoğunlaşılmasının gerektiği; sadece paragafın değil sitenin hareketliliği ve eski bütünlüğünün sağlanması adına nelerin yapılacağı müşahede edilmelidir. Evvela yönetim olarak konuşulması, tartışılması ve daha sonrada düşüncelerin üyelerle paylaşılması gerektiği kaçınılmazdır. Birilerinin önder olması gerekmektedir. Birileride yönetimdir. Yönetim dururken üyelerden ilk adımı beklemek, gelen gelir, gelmeyenler de sağolsun mantığını gütmek, kesinlikle kabullenilmemesi gerektiği ve bu düşüncenin eski günlere kavuşma çabasını hayalcilikten öteye götürmeyeceği aşikardır. Evvela yönetim tek yumruk ve katılımcı olmalıdır. Buna istinaden Sayın Adnan AYAZ hocamın dediği gibi bölge toplantılarıyla bilgi alışverişi yapılmasının yararlı olacağı, herkes tarafından takdir göreceği ve toparlayıcı olacağı kesindir.

Sevgi ve Saygılarımla.
Kullanıcı avatarı
Murat Çınar
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatih Ağaoğlu » Pzt May 21, 2007 8:00 pm

Evvela konuya paragafa kaldığımız gibi ilgisiz kalmamayı,bununla birlikte konuyla ilgili herkes yani paragafı bir kültürel bir değer olarak gören arkadaşların fikirlerini burada açıklamaları lazım.Memurlar hariç bizler cumartesi de çalıştığımız için cumartesi bana göre de daha uygun paragaf için ama bunu hiç birimiz sorun etmemeliyiz kanaatindeyim.Saat konusunda Adnan hocama katılmakla beraber yazın ve kışın saat ayarlaması yapılabilir.Asıl konuşmamız gereken daha aktif bir katılımın nasıl sağlanabileceği .Aktif katılımdan da kastım,sürekli davet edilipte gelmeyen arkadaşlar değil,foruma paragaf hariç yazı yazan diğer arkadaşlaradır.
Ayrıca şu ana kadar bir arşiv çalışması olmadıysa (geçmiş paragaflarda yazılan manilerle ilgili)
bununla ilgili nasıl bir çalışma yapabilirizi konuşmak irdelenmesi gereken mevzuların bir diğer boyutu.

Paragaf evini şenlendiren,oyunlarına ve eğlencelerine iştirak eden, cezalarını belirtilen tarihte yerine getiren herkese sevgi ve de saygılarımla
Kullanıcı avatarı
Fatih Ağaoğlu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Haz 11, 2007 12:28 am

Merhaba Sevgili Dostlarım;
Paragaf aynı günde kalmış durumda....Aslında gün ve saat önemli değil,önemli olan ilk heyecanın kalmadığıdır.İnsanlar bir şeye kolay doyum sağlıyorlar anlaşılan....

Site ilk kurulduğu zaman herkes bir heyecanla üye oldu....Aynı zamanda hepimiz Bilgisayarla da yeni tanışmış olduğumuzdan ilk hücümü yaptık. Ama MSN ve diğer şeyler de olunca site ile ilgilenen kalmadı....

Bu işler zorla olmaz.İnsanın içinden gelecek,içi kaynayacak.....Gerisi yalan.....Şu anda üye sayısına bakıyorum da .....Üstelik hala üye olmaya devam ediyorlar,ama gerisi yok.Neden üye olduklarını da anlamış değilim.....Ve bir zamanlar bu siteden kimler gelip,kimler geçmişti.....Vay be...Sağlık olsun...Biz buradayız evelallah....

Hergün bir 10 Dakika siteye ayırmak lazım....Bir de haftada bir gün (Cuma akşamı) belirli bir zaman ayırmak lazım...Ki sevdiklerinle canlı yazışmak imkanı var,gönül alma işi var,kendini ferahlatma işi var.... Ama bütün bunlar için yüreğinin o duygularla coşması lazım...

Fazla söze gerek yok,zaten bu yazıyı okuyanlar siteye hergün geliyor, Cuma akşamları da bir terslik olmasa geliyor....

Hepinizi en derin sevgilerimle selamlarım.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 5 misafir