Türk kanı pis kan Hrant Dink kahraman

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Türk kanı pis kan Hrant Dink kahraman

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Pzt Oca 22, 2007 3:07 pm

maalesef bir kaç gün önce elim bir olay la irkildi haber bültenleri.kendilerine uzun bir süre malzeme çıkaracakları bir haber bulmuşlardı nihayetinde..Hrant Dink ve çocuk yaşta sayılabilecek katili.olayların nerelere dayandığı hakkında kimsenin bir bilgisi yok ama herkes komplo teorileri üretmekten geri kalmıyo.

aslında beni ilgilendiren kısmı o diil.bu ülkede bu tür cinayetlere sık sık rastlandığı için şaşırmadım ancak şaşırdığım ve irkildiğim nokta daha dün yüzümüze küfreden türk kanının pis kan olduğunu idda eden ermeni asıllı turk vatandaşı bu ülkenin onun atalarının ülkesi olduğunu idda eden birinin bugun kahraman ilan edilmesidir.

elbette yaşanan bu olay tasvip edilemez ancak ülkemize küfreden kanımızın pis kan olduğunu iddaa eden birisinin bu kadar yüceltilmesi aklımın alabileceği bi olay diildir.olamazda.Birilerinin ortalığı karıştırmak için kullandığı bu maşaların milliyetçilik konusunda enfes derecede duyarlı olan trabzon halkının uzerlerine yıkmasıysa cabası.neden trabzon;olayın butun cevaplarını açıklıyor aslında çünkü biz vatan denilince akan dereleri bile durduracak kadar vatan sevdasıyla özdeşleşmiş bir toplumuz.

butun gorsel ve yazılı medya bir kaç gündür hepimiz ermeniyiz hepimiz Hrant Dink iz diye sloganlar la ortalığı yıkıyor.yok kardeşim ben Hrant Dink ve özellikle ermeni diilim siz olabilirsiniz.sizin sorununuz ve bu sahısı bir kahraman ilan edişiniz sizin terbiyesizliğiniz ve utancınızdır

''Biz kimsenin düşmanı değiliz. Yalnız insanlığın düşmanı olanların düşmanıyız''

''Gazi Mustafa Kemal''
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Engin Aydin Kuzu » Pzt Oca 22, 2007 4:00 pm

Kardaşım iyi değindin konuya.
İnanki bende Hrant Dink değilim .Aslada olmam. Türk doğdum Türk olarak yaşıyorum Türk olarak öleceğim.

Eline yüreğine sağlık...
Engin Aydin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Dilek Aydınlı » Pzt Oca 22, 2007 4:42 pm

Kesinlikle katılıyorum.Elbette kimsenin onaylamayacağı bir olay ama mümkünse insanların da damarına basılmasın.Diğer türlü böyle sonuçlar ortaya çıkıyor.Düşünce özgürlüğü adı altında insanlara hakaret edersen bedelini ne yazıkki bu şekilde ödersin.Biz yine de Allah rahmet eylesin diyelim
Kullanıcı avatarı
Dilek Aydınlı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzt Oca 22, 2007 5:02 pm

saddam hüseyin gibi bir örnek var önümüzde.Yıllardır saydığımız sövdüğümüz bir adam idam edildi diye bir anda hakkında kahramanlık türküleri atılmaya başladı.

İdam edilmek,katledilmek bunlar sadece o kişi yüceltir.Aslında birinci dereceden nefret eden kişiler kendisine bu imkanı verdiler.Şimdi Dink'te Dink medyaya malzeme,ermenilere malzeme ve chirac'a malzeme...

Gencinde trabzonlu olması al bir de burdan yak durumu çıkarıyor ortaya...

yazık
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Şemsettin Hamsici » Pzt Oca 22, 2007 9:43 pm

bence bu yapılan türk milletine olan hakarettir zamanında bu adam türklerin kanı pistir,türkler öledir,türkler böledir diyen bizi kötülüyen bir adamı simdi kahraman yapmak bence hic dogru bi karar degil ben kesilikle dabutuna bayrak asılmasına karsıyım ama böle bi ölüm gerceklesmesini kimse istemezdi ama trabzonun üstüne oyun oynuyolar ENGİN ABİ SON YAZDIGIN CÜMLENDE SANA COK KATILIYORUM VE AYNEN BENDE SENİN GİBİ DÜSÜNÜYORUM...

SAYGILAR...
Kullanıcı avatarı
Şemsettin Hamsici
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

mk

Mesajgönderen Metin Kuzu » Sal Oca 23, 2007 7:29 am

Bu konuda yapılan yorumları okudum ve herkesi milli duygular ışığında kafalarında oluşturtukları fikirleri güzel ama gözden kaçırılan bir noktayı sizlere aktarmak istedim...

TBMM'de görüşülerek yasalaşan Petrol Kanunu 18 Ocak 2007 de kamuoyunda duyuldu ve ertesi gün( 19 Ocak 2007) bu elim olay meydana gelmiştir.

Türkiyede bu tür birbirini izleyen olaylar devamlı olmakta ve asıl önemli olan konular başka spekülatif olaylarla unutturulmaya çalışılıyor. İŞte bu olayda bunlarda biri. TBMM de kanun çıkıyor ve hemen sonrasında ciğeri beş para etmez biri öldürülüyor ve altından onlarca teori ortaya atılıp hiç biri bir sonuca bağlanmadan malesef asıl olay geçiştiriliyor.

Asıl önemli olan ülkenin zengillikleri elimizden birer ikişer alınması. Mesela bu yeni petrol yasasıyla:
-Üretim sahalarının kullanılmasında eski Kanuna göre şirketlere uygulanan 40 yıl üretim hakkı sınırlamasının kaldırılarak sahanın sınırsız süre ile şirketlere bırakılması Devlete geçebilecek bir hakkın önlenmesi sonucunu doğurarak kamu zararı oluşmasına neden olacaktır.
-Petrol üretiminden alınan Devlet Hissesinin % 50'sinin üretimin yapıldığı ilin il özel idaresine bırakılması mali uygulamalarda olması gerekli eşitlik temel ilkelerine aykırıdır.
- TBMM'den geçen Kanun ile yabancı devletlerin doğrudan doğruya veya idaresine hakim olacak şekilde mali ilgileri veya menfaatleri bulunan hükmü şahıslar ile yabancı devletler adına hareket eden şahısların, petrol hakkına sahip olmalarını, petrol ameliyesi yapmalarını, buna dayanarak menkul ve gayri menkul satın almalarını yasaklayarak bu yasağa istisna tanıma hakkını Bakanlar Kuruluna veren eski Kanun'un ilgili maddesi yeni Kanun'dan çıkarılarak petrol arama ve üretim faaliyetinde bulunmak isteyen yabancı devletlerin taleplerinin milli menfaatlere uygun olarak değerlendirilmesi imkânı ortadan kaldırılmıştır. Bu anlayışla ülkemizdeki rezervlerin, stratejik olarak kendi siyasal anlayışına göre kontrol altında tutulmasını sağlamayı arzu eden yabancı devletlerin müracaatının Bakanlar Kurulu tarafından değerlendirilmesi koşulu ortadan kaldırılmış, ülke yararını gözetme anlayışı terk edilmiştir. Yabancı ülkeler adına faaliyet gösteren şirketlerin ve şahısların diğer şirketler üzerinde siyasal ve ekonomik olarak etkin bir politika izlemesinin önü açılmıştır. Bu durumda kamu ve ülke menfaatlerini gözetmek anlayışından vazgeçilip ülke çıkarlarının ikinci plana atılmıştır.

Kulaklarımızı iyi açmamız lazım. İyi analiz etip butür olayların arkasında netür olayların olduğuna çok daha fazla dikkat etmeliyiz.

Sevgi ve saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Metin Kuzu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Kayhan Durgun » Sal Oca 23, 2007 10:42 am

yönetimin her olayda aynı olgunluğu göstererek şemsettin in koyduğu fotoğrafı kaldırmasını bekliyorum.siyasi görüş ne olursa olsun afişe edilip propagandasını yapmak şık olmamaktadır.
Kayhan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Sal Oca 23, 2007 12:33 pm

Semesettinin koymus oldugu resim kaldirilmisdir...

Saygilarimla...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Sal Oca 23, 2007 3:01 pm

MERHABA ARKADAŞLAR ,SÖZÜ EDİLEN 'TÜRK KANI PİSTİR' MAKALESİNE ULAŞABİLMEM İÇİN NE YAPABİLİRİM. YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.YADA ELİNDE OLAN VARSA YAYINLASIN BİZDE OKUMA FIRSATI BULALIM.TEŞEKKÜR EDERİM.
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Sal Oca 23, 2007 5:44 pm

Öyle bir makale olduğunu sanmıyorum, planlı bir yönlendirme bu sanki, psikolojik savaşta gri propaganda dedikleri türden, kulaktan kulağa yayılan. Abartılı hassas ve kolay gaza gelen bir topluluk olduğumuz için bu psikolojik savaş türüne karşı tüm Anadolu'da en zayıf memleketiz.

-"Hey arkadaş duydun mu Mersin'de Türk bayrağını yakmış teröristler."
-"Vay şerefsizler."
-"Yaa şimdi de meydan da basın açıklaması yapıyorlarmış"
-"Allaaaaaaaah"

bu kadar. 3 kişinin kulağına fısıldanacak bu tür bir "bilgi" ile kıyamet kopar. Artık meydan da kimin basın açıklaması yaptığı, yapmaya çalıştığının zerre kadar önemi yoktur. Konuşmaya, derdini anlatmaya, kim olduğunu anlatmaya fırsat bile bulamadan saldırıya geçen ve dayak yiyen bir kaç bin "vatan sevdalısı" ile gazete ve tv'lere haber olur memleketimin insanı. Herkes maruz kalabilir bu saldırıya ve herkes bir parçası olabilir, o kadar garip bir durum. Ve fısıldayıcı bir türlü çıkmaz ortaya, çıkarılmaz.

Okuyan arkadaşların aktardığına göre çeşitli yabancı yayın organlarında bu yazarı yerden yere vuran Türk uşağı ve ajanı olarak tanımlayan bir çok makale yayımlanmış geçtiğimiz sene içinde. Tanımamakla ve takip etmemekle birlikte cinayetten sonra incelediğim kaynaklardan anladığıma göre de, uluslararası toplantılarda ermeni diasporası olarak nitelendirilen kişi ve kurumlara bu sorun Türkiye'nin iç meselesidir ve sizi ilgilendirmez diyebilme yürekliliğini gösterebilmiş bir Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı. Bu tavrından dolayı diaspora ve uluslararası kamuoyu tarafından sevilmemiş yerden yere vurulmuş. Mustafa Kemal'in tabiri ile "Kimsesizlerin kimsesi" Cumhuriyet tarafından yetiştirme yurdunda yetiştirilmiş ermeni kökenli bir Türk. Ve bence yukarda bahsettiğim tavrıyla çeşitli gazetelerde "Türk" sıfatı ile yazı yazan ABD ve AB kalemşörlerinden bin kez daha Türk.

Biz insanları etnik kökenleri, dilleri, dinleri ile yargılama sefilliğini tarihinde göstermemiş bir topluluğuz. Ne Osmanlı'da ne de Türkiye Cumhuriyeti tarihinde yok böyle bir şey. Ortadoğu toplumlarında ve tarihlerinde ırkçılık yok, bulamazsınız. Kafatası ölçümlerine ve kan analizine dayalı "milliyetçilik" bize değil Avrupa'ya ait bir değer. Mustafa Kemal'in meşhur vecizesi "Ne mutlu Türk'üm diyene", "Ne mutlu Türk olana" değil, anayasal vatandaşlık temelinde bir milliyet tanımıdır bu, ırk temelinde değil. Damarda dolaşan ve insana hayat veren o kırmızı sıvıya üstün nitelikler atfetmek, ırktan ırka farklı olduğu gibi bir sanı ile hareket etmek en iyimser bakışla çocukluk olabilir, ve çocukluk kullanılmak-yönlendirilmek için ciddi bir altyapıdır. Buradaki hiç bir arkadaş kan'ı ile diğerinden üstün ya da farklı değil, ya da Türkiye Cumhuriyeti sınırları içinde yaşayan diğer herhangi bir insandan, ya da dünya sınırları içinde yaşayan herhangi birinden. Tarihimizle övünmemiz için çok sayıda sebep bulabiliriz, Türk'üz biz, türk tarihinin mirasçısı ve sahibiyiz bu başka bir şey, ancak kanımız her insanın taşıdığı o kırmızı sıvı ile bir ve aynı. İnanmayan kolunu bacağını kesip bakabilir ve emin olabilir. Bizi Türk milleti çatısı altında toplayan bilimsel gerçeklik kullandığımız dil, vatandaşı olduğumuz devlet ve sahip çıktığımız tarihimiz.

Toplamda bakıldığında bu cinayeti planlayanların ne kadar başarılı olduğu bu sayfadaki yazılardan ve en yakınımızdakilerin kafasının içinden geçenlerden bile belli. 17 yaşında bir çocuk iddia odur ki "milli" değerlere duyduğu hassasiyetden dolayı bir "Ermeni" kökenli yazarı sokak ortasında infaz ediyor. Büyük devletlerin Türkiye'ye müdahalesine karşı çıkan yazarın cenazesine "Büyük devlet" lerin Türkiye uzantıları sahip çıkıyor. Bu arada Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları bir kan analizi tartışması yapıyor, kulaktan kulağa oynuyor. Daha ne isterler ki? Şam'da kayısı dedikleri bu olsa gerek. Tetikçiye parmağıyla hedef gösteren merkez bir işbirlikçiyi gösterse idi ve bir ABD AB kalemşörü öldürülse idi böyle bir başarı elde edilemezdi. İçinde bulunulan kritik uluslararası konjoktürde bu cinayet içerde ve dışarda kimin işine yaradı ise planlayan da odur, şüpheniz olmasın. Büyük Ortadoğu Projesi bu tür ve daha çok plan ile hayata geçirilebilir ancak, oyun değil ki, adamlar Türkiye dahil 20 küsür ülkenin sınırlarını değiştireceklerini bunun adının da Büyük Ortadoğu Projesi olduğunu ulu orta ilan ediyorlar, başbakanımız da o projenin merkezi ilan ediyor Diyarbakır'ı gene uluorta, eş başkanı olduğunu bildiriyor. Türk milleti bu işe al gülüm ver gülüm ikna edilemez herhalde, büyük cinayetler, büyük olaylar, büyük kamplaşmalar gerek. Çok açık ve net bir şekilde bu cinayet CIA'nın planladığı ve buradaki kuvvetlerine yaptırdığı (kulaktan kulağa talimatı) bir Türkiye'yi BOP'un içine sıkıştırma operasyonu ve sanırım bu tür olaylar büyüyerek gelecek önümüzdeki yakın dönemde. Olayın içerdeki ekonomik ve dışardaki konjoktürel detaylarına pek çok arkadaş bu ve diğer sayfalarda detaylı değindi. Bu cinayeti anlayabilmek, o detaylara yoğunlaşmakla mümkün. O detayları gözden kaçırmaya sebep olan tüm his, duygu ve yoğunluklar da planı yapanların dikkate aldığı ve değerlendirdiği olgular.

Biz tarihsel olarak vatan sevgisi, insan sevgisi, ahlak, namus, onur vb.. değerlere fazlası ile sahibiz, bu ve benzeri değerlerde hiç bir ek ihtiyacımız yok. Heyecanımızı, ateşimizi, kızgınlığımızı ve bilgimizi akıl ile dizginleyebildiğimiz, akıl ile yönetebildiğimiz-yönlendirebildiğimiz, dünyayı ak ve kara olarak görmemeyi becerebildiğimiz kadar başaracağız ve işimiz zor, görünen bu!..

Selamlar...
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Aydinli » Sal Oca 23, 2007 10:22 pm

Bizler hayatımıza yön veren bir çok hayati konuşmaları , hareketleri,tavır ve davranışları ,duygu ve düşünceleri ta çocukluktan beynimize kazınmış kelimelerle veya kulaktan dolma sözlerle sürdürmeye çalışıyoruz.Sözlerin,davranışların,düşüncelerin nedenini doğru veya yanlış araştırmayız. Meselenin başlangıcını mantıksal olarak çoğu zaman hiç düşünmeyiz veya işimize gelmedi için düşünmek ve araştırmak istemeyiz. Mesela köyde veya çevremizde sıkça “Ermeni,e Ermeni, e Ermeninun oğli” veya “ e urumun oğli, urumun eniştesi “ “gafir,gavur” gibi kelimeler toplumumuzun büyük bir kesiminde kullanılır ve söylenir. İnsanlar arasına ,bir arada yaşayan farklı milletten toplumlar arasına bu gibi kelimelerle kin ve nefret tohumları sürekli bir şekilde bilinçsiz olarak kullanılarak içimize ekilir.Bu her toplumda veya milletlerde belkide böyledir. Kin ve nefreti bizde ta çocukluğumuzda bu kelimelerle hafızalarımıza beynimize sokmuşuz ve sokarız.Daha sonrada bilinçli ve akıllı davranmak yerine bu kelimelerin sonunu kan davası güder gibi meseleleri sürdürmeyi ,büyütmeyi bir maharet biliriz,kahramanlık yapmış sayarız.Her platformda önümüze dolaylı olarak konulan ve sunulan bu kan davası gütme işini iyi üstlenerek becermiş bulunuyoruz.Bu gibi ucuz ve basit kelimelerle bilerek veya bilmeyerek yapılan bilinçsiz ırk veya millet ayrımı yıllarca bizleri birbirine daha da düşman kılarak hep gerilere getirmiştir.Aynı şeyler belki de karşı toplumlarda onlarda da vardır ve de vardır.Aynı şekilde tarih kitaplarında yanlı veya yansız yazılan çoğu tarih kitaplarında yine çoğu zaman yine kin ve nefret yaratmaya meyilli terimler bulunur. Ama millet olarak ne bizlere ne onlara nede ülkemize,ne de ülkemizde yaşayan hiçbir topluluk veya farklı etnik kökenden insanlara yarar getirmemiştir.Bu meseleler sürekli ve yalnız olarak ülkemiz üzerinde kötü emelleri olan ve bu yolla siyasi ,ekonomik rant sağlamaya çalışan dış güçlerin işini kolaylaştırmaktan başka bir şey değildir.Bu gibi meselelerin sürekli gündemde tutulmasından dış aktörler kadar içerden de siyasi ve ekonomik olarak rant sağlamaya çalışan yerli işbirlikçi aktörlerde prim elde etmeye rant sağlamaya çalışmaktadırlar. Bizlerde millet olarak aslında tarihte hiçbir zaman ayrım yapmadığımız milliyetçilik,din ,dil ,ırk gibi konularda çok kolay bir şekilde sürekli oyuna gelerek her zaman sahnedeki yerimizi almış bekleriz.Bunlara katalizör(hızlandıran) görevi gören ,özellikle genç yaştaki çocukların daha kolay yöneleceği şiddet olaylarına işsizlik ,eğitimsizlik , eğitimin düşmesi ,ailevi sorunlar gibi sorunlar da eklenince bu olayları yönlendirenlerin işi daha da kolaylaşıyor.

Türkiye de Türk, Kürt Ermeni ayrımı Vatana ve millete çok büyük bedeller ödetti ve ödetmeye de devam ediyor edecekte .Vatanını ve milletini seven hiçbir insanın din, dil ve ırk ayrımı yapmaz .Ayrım yapmak bizleri bölmeye çalışanların isteklerine ve onların emellerine ulaşmasına yardımcı olmak demektir.Şiddetle ve silahla meseleleri çözmek yerine akılla çözmek daha uygun olur. Şiddetle ve silahla hiçbir meselenin çözüldüğü veya kalıcı bir barış sağladığı ülke ve milletlerin yararına olarak mantıklı bir şekilde çözüldüğü görülmemiştir.Etnik ,din ,dil ve ırk ayrımına karşı toplum olarak , devlet ve millet olarak birlik ve bütünlük içerisinde olmalıyız ,dayanışma göstermeliyiz.Ortak düşmanlarımızı belirlemeden ,bilmeden yapılan her bilinçsiz hareket ülkemiz üzerinde içte ve dışta kötü emeller besleyen belli çevrelerden başka hiç kimseye fayda sağlamadığı gibi ülke olarak ve millet olarak bedel ödemeye her zaman mecbur kalırız.
Kan davası gütmeyi bırakıp daha akıllı ve mantıklı bir şekilde düşünerek ortak düşmanlara karşı nasıl önlem almamız gerektiğinin bilinci içerisinde hareket etmeyi sağlayalım.Ki bu olayları bir daha yaşamayalım ve yaşatmayalım.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Aydinli
Site Yönetim
Site Yönetim

Mesajgönderen Birsen Çelebi Sarı » Çrş Oca 24, 2007 11:30 am

Hrant Dink vuruldu.Başına dört el ateş edilerek,gazetesini önünde vuruldu,elbette çok üzüldüm.Hran Dink'in vurulmasının hem de bu ülkede hemde trbazonlu bi genç tarafından doğuracağı sonuçları,ülkeye vereceği zararı bildiğim için çok üzüldüm.
Herkesin yazdığı gibi uluslararası tepkiden veya dünya milletlerinin gözündeki imajımızın zarar göreceğinden değil ama ,zira bu imaj zaten bellidir,yüzyıllardır değişmedi,uluslararasu tepki illa biririnin ölümüne ihtiyaç duymaz TÜRKİYE ise mutlaka bi bahane bulunur.
Hrant Dink öldürüldü,bir ev babasız bir eş kocasız bir cocuk babasız kaldı evet üzücüydü ama şaşılacak derecede posterleri hızla gazetesine asıldı,hızla posterleri basıldı,pankartlar yapıldı,ölen bi babaydı, bir insandı prokovasyon malzemesi değildi.
Biz bu ölümlere alışmıştık bir teki için bile böyle bir uğurlama yapmamıştı Türk halkı , bir teki için bile yayın organları böyle manşetler atmamıştı, alışmadığımız buydu
bizim.
Birsen Çelebi Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yusuf Uysal » Çrş Oca 24, 2007 3:46 pm

elbette hiçbir şekilde bir insanın oldurulmesi tasvip edilemez onaylanamaz.ancak en son makalesınde hrant dink in yanlış anlaşıldığını savunması ve kesınlıkle ceza almayacığını şayet alırsa ulkeyi terk edeciğini iddaa eymesi ilginç bir yaklaşımdı.keza 6 aylık ceza onanınca farklı bir şekilde insan hakları mahkemesine gideceğini ordan da ceza onanırsa ulkeyi terk edeciğini soyledi...

şimdi soruyorum;

Türkiye Cumhuriyeti ne insan hakları mahkemesi tarafından açılan siyasi butun davaları kazandığı nerde ve ne zaman görülmüştür.zaten adamlar bize ceza vermek ve birliğimize bütünlüğümüze aykırı karar vermek için sırada beklıyorlar.

ikinciside hrant dink in urfada ki konuşmasında (kendisine turkluğe hakaretten açılan dava nın konuşması)kullandığı şu cümle ;

"Türk'ten boşalacak o zehirli kanın yerini dolduracak temiz kan, Ermeni'nin Ermenistan'la kuracağı asil damarında mevcuttur..

bu cumlenin neresıne nasıl bir cümle kullanmalı ki biz onu yanlış anlamayalım....butun hakkında yazılan yazılara makalenın tamamını okursanız cumlenin o anlama gelmediğini veya yanlış anladığınızı anlayacağınızı soluyolar.

buyrun koyalım ve yanlış anlayalım.cumle bu onunde ve arkasında ne kullanırsanız kullanın bu cumlenin içerdiği anlam ortada...en azından ben ole anlıyorum galıba.

evet hrant dink oldü...peki kürtlere ne oluyo...atılan yasa dışı sloganlar da neyin nesi...araya karışmış üç beş provokatör mü...peki bunlar araya karışmışsa bu pankartlar da neyin nesi peki onlarda araya karışmışsa nerde hrant dink sevenler nerde kimse demi çıkıp durun kardeşim neapıyonuz demedi.kimsemi mudahele etme gereği duymadı.

evet birileri buyuk oyunlar oynuyo hemde çok buyuk bunun hepimiz farkındayız.hemde herşekılde.ama birileride bu oyuncakları imal ediyo.......

saygılar...
Kullanıcı avatarı
Yusuf Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Çrş Oca 24, 2007 4:14 pm

Bu cümleyi okumadım, böyle bir cümle kullandı ise şu ana kadar edindiğim tüm izlenim yanlış demektir, bu da işin başka bir tarafı. Ancak planı yapanların hedefleri tutmamış, istediklerini başarmamış demek olmuyor bu, bakılması dikkat edilmesi gereken esas nokta da bu sanırım.
Devlet olmanın gereği ve ana unsurlarından biri olan yargıyı başkalarına devreden mi namussuzun büyüğüdür yoksa bu devir hakkını kullanan mı? Drink'e kızıldığının yarısı kadar bu devri gerçekleştiren uşaklara kızılsa sorun çözülecek sanki. Kim "devlet" olma hakkından vazgeçti? Kim "AB" ye giriyoruz lay lay lom u ile dağıttı devlet mekanizmasını?
Bir eylem şekli ve hedefi ile değil sonuçları ile sahibini gösterir. Bu eylem de kime yaradı kime hizmet etti ise dönüp oraya bakmak lazım. Hedefin niteliğinin hiç bir önemi yok. Bu cinayet sonrasında ABD ve AB işbirlikçileri mevzi kazanmış bulunuyorlar, bilcümle bölücü ve emperyalizm işbirlikçisi sokaklarda naralar atıyor. Namuslu yurtseverler üstlerine atılan lekeyi temizlemeye çalışıyorlar, en azından psikolojik olarak yıpratıldılar. Sonuç olarak durum budur ve hepimiz bunu söylüyoruz aslında.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Fatma Ozbilgi » Çrş Oca 24, 2007 4:46 pm

Evet bir cınayet islenmis. Ismı her ne olursa olsun her neye hızmet ederse etsın benı ılgılendırmez.Yanlısa yanlısla karsılık vermek orta çag zıhnıyetınden baska bır sey degil.
Ben bu sahsı kım oldurmus nıye oldurmus dıye sorgulamıyacagım. Sorguladıgum tek biir sey var sankı sıstematık bir sekilde bır yerlerden adım atıldı. Medya kılıclarını kusandı kan kusmaya basladı. bırılerı ısrarla bır sloganı afislestirmeye çalısıyor. neymis efendım HEPİMİZ DINK HEPİMİZ ERMENIYIZ..........

TOVBE YARABBIM TOVBEEEE. Ne alaka. Bu konu neden bu kadar sıyasallastı. ulkemızde onlarca gazetecı daha olduruldu. Baska ırka mensup ınsanlarda olduruldu. neden bu baslıklar atılmadı da simdi atılıyor.

Daha ıkı gun once sehit dusen ast subayımızin cenazesınde neden hepimiz astsubayız hepimiz turkuz diye bır baslık atılmadı.

YOK ARKADASIM YOKKK KIM ERMENI OLMAK ISTIYORSA OLSUN. BEN OLMUYORUM. BEN TURKLUGUMLE TRABZONLULUGUMLA OVUNUYORUM GURUR DUYUYORUMMM. SATILMIS KALEMLERLE BU ULKEYI BIRILERI BOLMEK ISTIYORSA COK DAHA BEKLERLERRRR.
NE MUTLU TURKUM DIYENE...
Kullanıcı avatarı
Fatma Ozbilgi
Site Yönetim
Site Yönetim

Sonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir