Belki biraz gec oldu ama icimdekilerini sizlerle paylasmak istedim,
Ben ve ailem yurt disinda yasiyoruz hersene koyumuze de geliyoruz ikametimizde uzun zamandir Ankara Haymanadir ama nufusumuz Caykara Sahinkaya koyudur.
Gelelim konuya bu yazin nufus cuzdanlarimizi degistirmemiz gerekti,dogal olarak Caykara nufus mudurlugune gittik cuma gunu saat 15 siralari nufus mudurlugunde bir tek memur kendi halinde oturuyordu bizde derdimizi anlattik,bizden muhtardan bizim kim oldugumuzu kanitlayan bir kagit istedi bizde kendisine muhtarin yaylada oldugunu bizimde zamanimiz olmadigini kendisinin bu islemleri yapmasini istedik,o da bize bizi tanimadigini tanisaydi bu islemi yapabilecegini soyledi bizde kendisine elimizdeki nufus kagitlarini muhtardan degil Caykara nufus mudurlugunden aldigimizi ve nufus kutuklerinde herseyin yazili oldugunu bilgisayarlarda kayitlarin oldugunu daha yetmezse devletin bizlere verdigi en buyuk belge olan pasaportlarimizin oldugunu soyledik fakat memur kesinlikle yapamayacagini soyledi, sok olduk.
Dolayisiyla eski bir nufus memuru olan dayim Mehmet Ozbilgiden bahsettik ama memur bir kere kafayi takti dayimi aradim durumu anlattim oda memura telefon ederek bizlerin yegeni oldugunu soyledi fakat memur hazretleri muhtardan o kagit olmadan bu islemin yapilamayacagini israrla soyledi, dayimda bana orda tartisma yanima gel dedi bizde ordan ayrildik dernek pazarina dayimin yanina gittik.
Dayimla birlikte Dernek nufus mudurlugune gittik mudurun yanina ciktik durumu anlattik islemlerin orda yapilmasini istedik fakat Dernek nufus muduru bu islemler kendisini yapamayacagini Caykara nufus mudurlugunun bunu yapmasi gerektigini soyledi,ama sonradan anladimki bizim Dernek nufusuna gittigimizi bilen Caykara nufus memuru oraya telefon ederek bizim islemlerimizi engellemisti, dolayisiyla cok kizdim ve lanet olsun degistirmiyorum dedim biraktim islemleri ve ikamet ettigimiz Haymanaya donduk.
Simdi isin ilginc tarafi gene bir cuma gunu ve Haymananin pazarinin kuruldugu gun dolayisiyla butun koylulerin ilce merkezinde oldugu bir gun Haymana nufus mudurlugune gittim anormal bir kalabalik sira bana gelince memura nufus kagitlarmizi degistirmek istedigimi fakat nufusumuzun Caykarada kayitli oldugunu soyledim, memur bunun onemli olmadigini sonucta nufusta kayitli oldugumuzu ve bilgisayarlarda kayidimizin bulundugunu nufus kagitlarimizi cikarabilecegimizi soyledi ve yarim saat icinde nufus kagitlarimizi cikartarak elimize verdi.
Evet sayin Caykara nufus memuru ve Dernekpazari nufus muduru vadandaslar isgal ettiginiz gorevin hakkini veriyormusunuz sizler ne is yaparsiniz insanlara bu sekilde eziyet etmeye ne hakkiniz var devlet memuru olmakla pasami oldunuz yoksa vatandasa hizmet etmek icinmi ordasiniz.yoksa al maasi gerisini bosver mi, demekki gorevini hakkiyla yapan Haymanadaki gibi memurlarda var sagolsunlar.
Turkiyede bazi devlet memurlarinin gorevlerini layikiyla yapmadiklarini ve amirlerinin de bu memurlara gerekli yaptirimlarini uygulamadigini hepimiz biliyoruz,insallah bu tip insanlar yok olurlarda insanlara insanca davranan insanlar gorev alirlar.