gönderen İlkay Durgun » Cum Şub 09, 2007 11:16 pm
Önce tabi bütün bu söylediklerimi kavramak için, Anadolu'nun ve Mezepotamya'nın tarihini iyi okumaka gerekir.Özgür bir akılla okumak gerekir ve tabiki, islamiyet tarihini ve sosyolojisini de iyi okumak gerekir.Bu coğrafyanın hangi temeller üzerine oturduğunu,şu _yanılıyorsam düzelt_ burun kıvırarak baktığınız Atatürk milliyetçiliğinin ne demek olduğunu, hangi tarihsel şartların üzerine oturduğunu anlamak gerek, bunları konuşmak gerek galiba önce...Yoksa söylediğimiz herşey havada kalıyor.Aynı bilgiye vakıf olmadığımızdan da ortak bir dille konuşamıyoruz.
Ama , bütün yazılarımda bir bilgi vererek ,o bilginin ışığında, fikirlerimi desteklemeye çalışıyorum.Çalakalem ve insafsızca bulduğun_içinde alıntılar olduğunu ben sana msn de söylemiştim zaten_ yazımda dahi, söylediklerimi destekleyecek bilgileride vermeye çalıştım.Oysa, ne yazıkki sen,sadece derin ve öfkeli ruh halinle sadece, milliyetçiliğine bir saldırı olarak algılıyorsun yazdıklarımı.Beni avrupacı liberaller gibi görüp,milliyetçi refleksler veriyorsun.Oysa, ben onlarla konuşurken de onlar beni faşistlikle suçluyor.Bunada kaderin cilvesi diyelim:)
Temelde ben, bu toprakların bir çocuğu olarak,antiemperyalist olduğunu düşündüğüm senin yanındayım.Ancak, siyasi fikirlerinizde olan yada, benim öyle değerlendirdiğim, bazı zehirlenmeleri dillendirmek istiyorum.İstiyorumki;Bu toprağın insanlarının arasına ırki,mezhebi,dini,farklar girmesin.Biliyorumki;Bu topraklarda bunun siyasi bir temeli yok.
İnsanların,ana ,baba,ata,yurt,vatan sevgilerinin siyasallaşaması tehlikelidir.Bu siyasallaşma; Fransız ihtilali ile yeşermiş ,bir ideoloji olarakda dünyanın başına bela olmuştur.Emperyalizmin böl ve yönet taktiğininde en önemli payandası olmuştur.Tarih ve bugünümüz buna şahittir.Delil mi istiyorsunuz?İşte Irak orada duruyor.İşte kürt kalkışması gözümüzün önünde.AB'nin raporları önümüzde.Herkezi kavmine,mezhebine göre tanımlamaya,bu tanımlamalarıda kabul etmemizi istiyor AB.Biliyorki; bu mutlak çatışma demektir bu topraklarda.Çünki, Anadolu ve mezepotamya ,bin çeşit kavmin olduğu topraklardır.Bu topraklarda kavmiyet esasına göre siyaset,kan ve göz yaşı demektir.
Peki, bu küresel saldırı karşısında ne yapacağız?Siyasetimizi başka bir fikrin,başka bir düşüncenin üzerine oturtacağız.Bu toprakların birliğini,kardeşliğini,dirliğini ve bu devletin varlığını, başka bir siyasetin üzerine oturtacağız.Bu siyasetide tarihsel köklerimizden,anadoludan,mezopotamyadan bulup çıkaracağız.Başka bir kurtuluş ve direnme şansımız yok, bu emperyal saldırı karşısında.Bu ahlaki çürüme,bu değer erezyozyonu karşısında.
Haçlı ordularına karşı savaşan büyük komutan Selahaddin Eyyubi kürttü,ancak,emrindeki askerlerin büyük çoğunluğu türktü.Şimdi; Emperyalizm karşısında kürt kardeşlerim Selahaddin Eyyubi olacak,olmalı.Bende, onların komutasında er olmaya hazırım...
Nihat Atsız'ın " mensubiyet idraki" dediği nedir?...Neye mensubiyet? Irk'a kavime mi? Eğer buysa diyorumki, bu hastalıklı bir düşüncedir.Bu batının,batı aklının zehiridir.Fransız ihtilalinin ideolojisidir ve bu topraklara ait değildir.Birde milliyeçiliğin Fransızı ile uğraşamam diyemezsiniz.milliyetçilik ;zaten bu topraklara Fransızdır.
Emperyalizm ve çok uluslu şirketler,medya marifiyetiyle cinayetten önce milliyetçiliği pompalıyordu,cinayette sonra ise, milliyetçiliğe vuruyor.Bu bir oyundur ve milliyetçilik; bu oyunda ne yazıkki piyon olmaya çok heveslidir.Önce, adama eşşeğini kaybetiriyor,sonra, sırası gelince yada işine ne zaman gelirse, eşşeği buldurup sevinmesini sağlıyor.Öcalanın teslim edilmesi buna bir örnek olsun.
Bir önceki yazımda da söyledim;oligarşimiz egemenliğini başkasına terk etmiş,ne yazıki.İpler tamamiyle emperyalistlerin elinde.Şimdi, ikinci aşamayı geçtiler.Bin yıldır birarada yaşama geleneği olan bu halkı,kavim kavim,mezhep mezhep ayırıp,son hamleyi vurmaya hazırlanıyorlar.Bu numarayı yiyecek miyiz? Mustafa Kemal bunu yemedi,çok esnek herkezin içine sığabileceği,kavim esasının üstünde bir milli tanım yaparak,tarihsel şartların dayattığı bir ulus devlet kurmuştur.Yani farklı farklı birçok kavimden bir ulus yaratmayı başarmıştır.Zaten anadolu'nun ruhuna uygun olanda buydu.Ama görüyoruzki şimdi,bu tanımı parçalamayı amaç edinmiş emperyalistlerin tuzağına düşüyor,milliyetçiliği siyasallaştıranlar ve kendi istikbalini bu siyasallaşmada görenler...
Bilmem anlatabildim mi?