OYUMU KİME VERECEĞİM ?

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cum Tem 20, 2007 11:50 pm

Televizyonda oyların sayımını seyretmek,bölge bölge sonuçları canlı yayında takip etmek çok keyifliydi benim için.Hatta bir partinin merkezine gitmiştim Gebze'deyken belediye başkanı seçimini izlemek için.Son bir kaç sandık açılana kadar önde gitmiştik te kaybetmiştik sonunda.

Hep hevesle bekledim sandığa gideceğim günleri.İki gün sonra ilk oyumu atacağım.Bir kaç haftadır da kafamda canlanıyor özgür abinin açtığı bu konunun başlığı.

Ben nereye oy vereceğim.

Fikirlerimi düşündüm,karakterimi düşündüm,hayata karşı durmaya çalıştığım pozisyonu düşündüm.Babam buna verirdi dedem de buna verirdi bende oyumu bu partilere atayım demek te istemedim açıkçası.Gerçekten beni temsil edecek bir partiye oy vermek istedim.Bulamadım.

Tandoğan'a gitmiştim harçlığımın büyük bölümünü harcayarak.Sandıkta hesaplaşacağız diye avuttum kendimi.Ama inat uğruna sevmediğim,beğenmediğim ve hiç bir şekilde beni temsil ettiğine inanmadığım bir adamın partisine oy vermek gelmedi gene içimden.O sevmediğim partiden hiç bir farkı olmadığını farkettim.Birisi dini duygularını sömürürken insanların,diğeri de benim Atatürkçülüğümü sömürmekten öte olmadığını farkettim.

En iyisi oyumu vereceğim eskişehirin adaylarını inceleyip beğendiğim adaya basmak geldi içimden.Adayları inceledim,tesadüf bu ya en beğendiğim aday gene ilk başta oyumu vermeyi düşündüğüm partiden adaymış.Ona oy verdiğimi ve meclise girmesi ve beni temsil etmesi için katkıda bulunsam ne olur dedim.Gene hiç bir şey değişmeyecekti.Mecliste çobanının ,o sevmediğim adamın söylediklerine parmak kaldırmanın ötesine gidemeyecek...E gene sinmedi içime...Hiç vermeyeyim boş hevesmiş bizimkisi dedim o zamanda savunucusu olduğum Atatürkçülük fikrine ihanet edecek olduğumu hissettim.Evet oy vereceğim...

Ama bu kadar yazının sonunda hiç bir noktaya varamadım...

Gene ekliyorum ben kime oy vereceğim.....
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen İlyas Hasret Uygun » Cmt Tem 21, 2007 7:59 am

Saadet e ver.

Hasret UYGUN
Kullanıcı avatarı
İlyas Hasret Uygun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cmt Tem 21, 2007 6:45 pm

Hasret yazdı:Saadet e ver.

Hasret UYGUN

En azından ilk sayfadan buraya gelinceye kadar fikrinin bence olumlu şekilde değiştiğini görmek güzel sevgili ağabeyim...

Geçen gün bir amcayla konuşuyordum.seçimlerden açıldı konu adam ciddi ciddi ya saadete ya da işçi partisine oy kullanacağını amerika karşıtı olarak bir tek bu iki partinin nitelendirilebileceğini belirtti.Haklı da sayılırdı aslında.Senin de dediğin gibi "Yılmaz'da Bende aynı sorundan şikayetçiyiz.Bende çözüm islamdır,Yılmaz'a göre komünüst(sanırım böyle yazmıştın) bir rejimdir"...Keşke yönetimde söz sahibi olma şansları olsa da ben de iki içinden seçtiğime(!) oy verebilsem :)
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Cmt Tem 21, 2007 8:03 pm

Seçim yasakları konusunda sitemiz çok istikrarlı...Maşallah bugün hiç mesaj yok.Yarın akşamdan itibaren yorumları ilgiyle bekliyor olacağım.hayırlısı olsun
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzr Tem 22, 2007 12:01 pm

Yani herşey bittikten sonra,yorumun ne faydası olacak ki Caner ?
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Pzr Tem 22, 2007 3:39 pm

Hayırlısı olsun artık ne diyelim.
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Lokman Uysal » Pzt Tem 23, 2007 4:23 pm

bence hayırlısı oldu :D inşallah başka sorunlar çıkmaz 8)
Lokman Uysal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Pzt Tem 23, 2007 5:16 pm

Evet nihayet bu millet öyle münasip gördü,bizim birşey söylememiz doğru olmaz....Allah hayırlısını nasip etsin....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Erhan Ayal » Sal Tem 24, 2007 11:16 pm

Amin
Erhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Onurlu Vasiyet

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Çrş Tem 25, 2007 10:06 am

Bütün hayatı boyunca hep Atatürk’ü, İnönü’yü anlatıp durdu. Gönül vermişti onlara. Okuma yazmayı asker ocağında öğrenmişti. Trabzon’un Çaykara ilçesinde doğup büyümüş, ömrünü Çaykara dağlarında Çobanlık yaparak geçirmişti.

Dinine bağlıydı. Oruç tutar, namaz kılardı. Ama en çok Türbanlılara kızardı. Başörtüsüyle bir sorunu hiç olmadı. Eşi ve kardeşleri başörtüsünü hiç çıkarmadılar. Müslümanlığı getiriyoruz diye çınlayan parti arabasını Hadi başında yoldan çevirmiş biz gavurmiyuk deyip, hadlerini bildirmişti. Altı oklu parti rozetini gururla yakasında taşıdı. Köyde tek başına Halk partisinin askeri gibiydi. Fikir tartışmalarından hiç kaçınmadı. Oğullarını okuttu. Torunlarını da öyle.

Hep aynı sandıkta oy kullandı. Gün geldi altı ok o sandıktan zaferle çıktı. Ama gün geldi, Altıoklu CHP’ye verilen iki oydan birinin sahibi oldu. Eşi ve kendisi. CHP’ye Türkiye’de tek bir oy çıkarsa, bilki onu da ben verdim diyecek kadar, bağlıydı partisine. Partinin ne delegesi oldu, ne de yönetimini belirlemede söz hakkı. O sadece inanmış bir Halk Partiliydi. Bir çoban olarak kurtuluşun Sosyal Demokraside olduğuna inanıyordu.

Son seçimlere sadece bir kaç ay kala iyice rahatsızlandı. Baykal’la yaşıttı. Ben hasta yatağımda olsam bile beni mutlaka sandık başına götürün diyecek kadar inatçıydı. Olmadı, seçimlere sadece iki hafta kala hakkın rahmetine kavuştu.

Bu seçim koşarak gittim sandığa. Açığı kapatmalıydım. Dedemin eksilen oyunu bir vasiyet kabul edip ilk defa altı oklu CHP'ye oy verdim. Huzurluyum. Sonuç ne olursa olsun, bu oy akp'nin aldığı bilmem kaç milyon oydan daha kiymetliydi, biliyorum. Ve son söz şunu söylüyorum, dedeme bir servette verseydi AKP, alacağı okkalı bir küfür olurdu, satılmış bir oy değil. Saygılarımla....
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Re: Onurlu Vasiyet

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Tem 25, 2007 6:12 pm

Hepimizden daha anlamlı bir sebebi varken atacağın oyun neden Kime oy vereceğim diye başlık açtın be abi:).Senin oyun gideceği yere gitmiş gene ama bizimkiler hepten niyazi oldu...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Çrş Tem 25, 2007 9:10 pm

Sağlık olsun be Caner.....
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Caner Topaloğlu » Çrş Tem 25, 2007 11:26 pm

Tabi ki sağlık olsun Muzaffer Amca.ne ekersen onu biçersin dememişler boşuna...
Caner Topaloğlu

Mesajgönderen Özgür Hasan Altuncu » Prş Tem 26, 2007 12:17 pm

Bu başlığı açtığımda Rahmetli sağdı...
Kullanıcı avatarı
Özgür Hasan Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Önceki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 1 misafir