boş

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 07, 2008 6:38 pm

:!:
En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:31 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Çrş May 07, 2008 6:52 pm

En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:31 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İhsan Şahin » Çrş May 07, 2008 7:09 pm

Müsaade edrseniz ben başlattım ben bir parantez daha açayım. Benim yazım sadece dış anzaklara değil, birazda iç anzaklaradır...
orada yatanları Atatürk ve Mehmet Akif tarif ediyor... Daha fazla makam bizim ne haddimize.
Orada yatanlara bugün "kelle" deniliyorsa ... lütfen bundan sonrasını siz tamamlayınız.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş May 08, 2008 9:18 am

Sevgili Yılmaz abi, yazıların, yorumlarının çoğu düzgün bir türkçe ile ve de akıcı bir üslupla yazılmış ve de tamamına katılmasam da yazılarını ilgiyle takip ediyorum. Sende bir eksik görüyorum müsadenle bunu bir eleştiri olarak yapıyorum, yazılarında çok keskin ifadeler kullanıyorsun. Bu heralde ideolojine olan bağlılığını gösteriyor. Çanakkale'de bir Anzak belediyesinin Çanakkale'deki mirası Türkiye'nin koruyamadığını düşünerek ilk başta laubali bir tavırlar açık müze alanı olan bu yerde yerel belediye ile işbirliği yapmayı talep etti, ben bu yandan baktım zira bakımsızlıktan siperler kayboldu olacak, yani bir 20-30 yıl sonra belki çocuklarımıza göstereceğimiz iki üç anıt parçasından başka oradaki sıcak savaşı,kahramanlıkları simgeleyen canlandıran o siperler kaybolacak. Yani olaya teknik açıdan yaklaşıyorum ben sense hemen işgali meşruiyetleştirdiğimi dile getirdin, yani ifadelerinde ya benlesin ya karşımdasın düşüncesini ön plana çıkartıyorsun. Ben Avrupa Birliği'ni savunarak da vatanımı milletimi sevebilirim, ben kominist ideolojiyle Çin'e, Küba'ya, eski Sovyetlere sempati duyarak da ülkemi sevebilirim. Yani ülkemi sevmem için işbirlikçi olmamam için Doğu Perinçek'in yanında veya ona oy vermeme gerek yok.

Sevgili abim, geçenlerde Kıbrıs harekatı ile ilgili bir makale okudum internetten, orada aktarıldığının yalancısıyım; o zaman KIbrıs harekatını Kıbrıs'ın Türkiye tarafından işgal edildiğini bağıran Doğu Perinçek, 1976 yılında yayımlanan "Kıbrıs Meselesi" isimli kitapta TSK ve Rauf Denktaş için "faşist ve işgalci" diyebilen ve "Kıbrıs'taki faşist Denktaş yönetimi, bu talan ve yağmayı kendi tekeline almak için kanun çıkarmak gereğini dahi duymaktadır. Cumhuriyet gazetesinin yazdığına göre, Türk birliklerinin işgali altındaki bölgede (KKTC'yi kastediyor) bir ‘Nereden buldun kanunu?' çıkartılacaktır. Bu kanun kişisel olarak yapılan yağmayı yasaklayarak, Rumların terk ettiği mallara, Faşist Denktaş yönetimi tarafından el konulmasını sağlayacaktır. Bütün bunlar Türk Ordusu'nun silahlı bekçiliği altında yapılmaktadır" şeklinde konuşan Perinçek bakın daha sonra neler neler söylüyor. Aradan 20 sene geçtikten sonra bu sefer o işgalci devletin adadaki sömürge valisi(!) sayın Denktaş'ı kanatlarının altına alıp, İsviçre'de Talat Paşa yürüyüşleri, Kıbrıs verilemez sloganları ile toplantılar tertip ediyor. 19 Temmuz 2004 tarihli Anadolu Ajansı bültenine göre Barış Harekatı'nın 30. Yıldönümü kutlamaları için KKTC'ye giden Doğu Perinçek, burada yaptığı açıklamada bir Türk olarak Cumhurbaşkanı Rauf Denktaş ile gurur duyduklarını anlatıyor. Doğu Perinçek, "Kendisini bütün gücümüzle, Türkiye'miz ve KKTC için destekliyoruz. KKTC Devleti ve halkına desteklerimizi sunmak için bu güzel günde adamızı ziyaret ediyoruz." diyor. Sonra da İsviçre'de şov yapıp, 1990'larda bölücü örgütü savunurken yaptığı "İllegalleşen devlet en büyük terörist haline gelmiştir. Kürt illeri can pazarına dönmüştür" açıklamasını ve bölücü başına çiçek verirken çektirdiği fotoğrafı unutturmaya çalışıyor. Biz bunları unutur muyuz, ne yalan söyleyeyim unuttuk bile! Vatanperverlik konusunda referans noktanı bir kez daha gözden geçirmeni isterdim.

Doğu Perinçek gibi bir siyaset kurdunun yanında yer alıp da kendi ideolojiniz gibi düşünmeyenleri hemen "işbirlikçi" ilan etmeniz bana garip geliyor doğrusu; bu ülkede herkes hain ve işbirlikçi o tayfa "vatanperver", unutmayın vatanperverlik konusunda Talat Paşa kadar olmazsınız ama biliyorsunuz bugün tarih kitaplarında Talat Paşa haindir.... Bugün karşı devrimi yapamayan Doğu Perinçek ve nema takımı yarın da Talat Paşa'nın akıbetinden kurtulamayacaktır.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 08, 2008 12:28 pm

:)
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Prş May 08, 2008 1:05 pm

Sevgili Caner,
Seni ya da buradaki bir başka kardeşimi işbirlikçi olarak nitelemem söz konusu değil, fikirleri tartışıyoruz biz. Hiç birimizin kötü niyet taşıması, bilerek isteyerek vatan ya da kutsal saydığımız herhangi bir değere zarar verecek bir düşünce davranış içinde olması aklımın kıyısından geçen-geçebilecek bir şey değil. Olguları farklı değerlendiriyoruz ve bu olgular üzerinden birbirimizi geliştirecek, birbirimizin aklına soru işaretleri düşürecek, olguları kavramamıza yardımcı olacak tartışmalar yapıyoruz. İnsan malzemesi olarak, kişilik olarak birbirimizden çok farklı değiliz. Mesela seni esas olarak sadece bu siteden tanıyor olmama ve düşüncelerine hemen hiç katılmıyor olmama rağmen insan olarak, dostluk olarak herhangi bir arkadaşımdan daha yakınsın bana. Günlük hayatımda insanların fikirlerine değil kişiliklerine ve duruşlarına değer veririm, daha önemlidir. 38 yaşındayım ve bugüne kadar olan tecrübem öğretti ki her siyasi hareket içinde aynı tipten insanlar var. Hırlısı, hırsızı, ahlaklısı, namussuzu, onurlusu, alçağı, dürüstü, yalancısı vs.. ile. Herhangi bir politik yapı içinde yer almak kişiyi değiştirmiyor, kişi ne ise o. İçinde bulunduğum siyasi yapı içinde hiç bir şekilde konuşmadığım görüşmediğim ve hatta nefret ettiğim insanlar da var ve keza çok çok farklı hatta tam karşı kampta bir yapı içinde olup da onlar için varımı yoğumu feda edeceğim insanlar da. O sebeple ya bizdensiniz ya da düşman gibi bi perspektif bana çok yabancı. Etiket olarak da mesela İhsan Şahin ağabeyle ortak bir etiketimiz yok, zıt kamplardayız ama fikirlerine katılıyorum ve bundan da bunu ifade etmekten de gocunmuyorum.

Doğu Perinçek benim peygamberim değil. İnsan olarak, kişilik olarak, politik bilgi birikim değer olarak tanıdığım en güzel en yetkin insanlardan biridir ama bu geçmişte ya da bugün hata yapmasının önünde engel değil. Ağzından çıkan laf da benim için kelam değil. Doğruluk terazimde ölçüp biçer ona göre değerlendiririm. Kıbrıs meselesi üzerine harekat sırasında cezaevinde olan Perinçek ve arkadaşlarının yanlış analizde bulundukları doğrudur ancak daha sonra hatalarını tespit edip özeleştiride bulunan da kendileridir. Önemli olan, bugün Kıbrıs Türkiye'den koparılıp ABD ve AB üssü haline getirilmeye çalışılırken ne yaptığıdır. Rauf Denktaş emperyalist merkezlerden yöneltilen saldırıya direnirken yanında bulduğu Doğu'ya sen bana faşist işgalci demiştin ne işin var burada demiyor değil mi? Doğu'nun 74 yılında yaptığı yanlış analizi diline dolayanlar bugün Kıbrıs'ın ABD-AB'ye teslimin isteyen ve bu amaçla Rauf Denktaş ile Doğu'yu karşı karşıya getirmeye çalışan, Kıbrıs'ı savunanlar arasına fitne sokmak isteyenler, Rauf Denktaş'ın öyle bir sorunu yok.

"İllegalleşen devlet en büyük terörist haline gelmiştir. Kürt illeri can pazarına dönmüştür" açıklaması bölücü örgütü savunurken yapılan bir açıklama değil canım kardeşim. 91 yılında hiç kimse henüz Kürt kelimesini ağzınıza alamazken, Türkiye'de Kürt demek hapisle cezalandırılırken, devlet bugün ABD-AB talimatı ile tanıdığı Kürt "realitesinin" üstüne tankla, topla, tüfekle, hapisle, kontrgerila ve hizbullah ile giderken Perinçek ve arkadaşları Kürt gerçeğini dile getirdiler. 1987-88 yıllarında ABD güdümlü Kontrgerilla güneydoğu'da katliamlar yaparken, halkı bölücü terör örgütünün kucağına iterken buna karşı mücadele ediyordu Doğu ve arkadaşları. O dönemki 2000'e Doğru dergilerini incelersen her sayısında ısrarla ABD'nin Kürt planının tüm detayları ile ortaya konduğunu göreceksin. Bugünün tablosunun 22 sene öncesinden tüm detayları ile halka aktarıldığını göreceksin. 91 ve sonrasında Çekiç Güç'le alakalı yayınları okursan bugün Kuzey Irak'ta ABD tarafından kurulan kukla devletin 17 sene önce 2000'e Doğru tarafından halka duyurulduğunu ve bunu engellemek için yapılan çalışmaları göreceksin. Doğu'nun gazeteci olarak Apo ile yaptığı görüşmenin de tüm içeriği bunun üzredir. Unutturulmaya çalışılan bir şey yok sevgili Caner, o görüşme kitap olarak bugün hala Kaynak yayınları tarafından basılıp tüm Türkiye'ye dağıtılmaktadır. Eğer Kürt kimliği Türkiye Cumhuriyeti Devleti tarafından tanınsa ve Kürtler Amerika'nın AB'nin kucağına atılmasaydı bugünün tablosu daha farklı olurdu. Şu and Kürtler, kimliklerinin ve kültürel haklarının bahşedicisi olarak ABD'yi ve AB'yi görmekte. ABD önce silahlı kuvvetleri Kürt gerçeğinin üstüne şiddetle sürmüş daha sonra da özgürlük ve insan hakları adına olaya el koyup Kürt'lerin hamisi olmuş bulunuyor. Bu projeyi engellemeye çalışan Eşref Bitlis de bizzat CIA tarafından havaya uçuruldu. Eşef Bitlis'in nasıl öldürüldüğünü kamuoyuna duyuran Veli Küçük'ün başına gelenler de malumunuz. Türkiye böyle yönetiliyor. O süreç son derece karışıktır ama anlaşılmaz değil. Bir gün fırsat bulup o dönemin 2000'e Doğru dergilerine sadece bir göz atarsan mesele en azından senin için çözülecektir. Hiç değilse psikolojik savaş malzemelerinin yalan olduğunu göreceksin. Vatanseverlik konusunda Doğu sağlam bir referanstır.
Daha önemlisi şu ben bu sayfalarda Doğu adını ya da İp adını hiç ortaya atmadım. Hasbelkader fikirlerimi aktarıyorum ve birileri CIA tarafından üretilen psikolojik savaş malzemelerini ısıtıp ısıtıp burnuma getiriyor. Sağlıklı bir tartışma yöntemi olmamakla birlikte böylesi çocukça, aptalca davranışlarla da uğraşmak gerekiyor. Normal koşullar altında binde sıfır nokta küsür oy alabilen bir parti ve onun başkanı ile neden bu kadar uğraşıldığı sorusunu herkesin kendisine bir sorması lazım. Sabah gazetesinden, Taraf gazetesine, Mehmet Eymür'den CIA'ya, AB yetkililerinden (Doğu ile alakalı açıklamaları gazetelerde çıkıp duruyor) eski yeni Mit müsteşarlarına, başbakandan (tezkere ile alakalı toplantıda kürsüden akp milletvekillerine ya evet der bana oy verirsiniz ya da Perinçek'e) Altangillere, Fettullah Gülen efendinin gazete televizyonlarından "sol" gazete dergilere kadar herkes onunla uğraşıyor. Neden? Bunu biraz araştırınız.

Not: Bekir Kıran kardeşim, Türk Solu dediğin dergi meşhur "Ordu Göreve" pankartını sağda solda açan gruptur, provokasyon grubudur, ajan-provokatördürler. Onların Doğu'ya saldırması, senin onlarla aynı safta olman ne garip bir durumdur değil mi? Nerde bir it kopuk varsa maşallah sen anında buluveriyorsun onları.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 08, 2008 1:19 pm

En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:32 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Durgun » Prş May 08, 2008 2:22 pm

Boşver be Bekir...

Sen gitiğin yolun doğruluğundan eminsin nasılsa...
Binde sıfır küsur oy alabilen bir hareketle niye bu kadar meşgul oluyorsun ki ?
Değmez be kardeşim !
Aklına yazık...
Hakan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş May 08, 2008 3:05 pm

Sevgili Yılmaz abi, Doğu Perinçek'i evet çok büyütüyoruz; binde bilmem kaç oy alan bir partinin ülke gündemini sallayacak bir güçte olması ayrıca bende oluşmuş bir soru işareti. Şunu merak ediyorum, bu kadar tabansız yani bir kitlesi olmayan bir partiye neden askerler emekli olur olmaz üye oluyor? Ulusal kanalı diğer haber kanallarını takip ettiğim gibi aykırı bir ses olarak takip ediyorum ama emekli generallerin, emekli başsavcıların devletle göbek bağını resmen kesmelerinin ardından buraya koşmaları, burada birşeyler var düşüncesini aklıma getiriyor.

Evet insanlar beşerdir, hata yapabilir, yanlış öngörülerde bulunabilir; ama bir insan özeleştiri yapmalıdır, bu kadar hatadan sonra aynı hataların tekerrür etmesi ya basiretsizliktir ya da uygulanan bir stratejidir. Bunu ben bilemem bunu en iyi sayın Perinçek biir.

Teşekkürler..
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 08, 2008 3:32 pm

:)
En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:32 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Prş May 08, 2008 3:47 pm

Bekir İhsan abiye de ayıp oldu, konu Çanakkale şehitliindne açıldı nerelere geldi, bunda benim hatam var galiba, çok dallandırıp budaklattım :D
İhsan abinin başlığı ile alakasız bir yola doğru gidiyoruz, sanırım bu bizim tartışırken bile neyi nereye kadar tartıştığımızı bilememmizden en azından kendimizi ferenleyememeizden kaynaklanıyor sanırım :D

İsterseniz ÖSS, KPSS sınavları başlıyor bi de ona bir başlık açalım malum, sınav çocukları için önemli bir takvime girdik :D
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Hakan Durgun » Prş May 08, 2008 5:55 pm

Öyle desene be kardeşim...
Ben de ciddi ciddi bu adamlarla uğraştığını sanmıştım.
Eh be Bekir...az hin değilmişsin yani...
Hakan Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Prş May 08, 2008 10:06 pm

En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:33 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Yılmaz Ersezer » Cum May 09, 2008 2:48 am

Bekir Kıran kardeşim, sen yazılanları okuyorsan ve sonrasında bunları yazıyorsan durum felaket. Umarım okumadan yazıyorsundur, o da kötü ama en azından yazdığın şeylerin neden benim yazdıklarımla alakası olmadığını anlarım.
Kullanıcı avatarı
Yılmaz Ersezer
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Cum May 09, 2008 11:12 am

8)
En son Bekir Kiran tarafından Sal Haz 03, 2008 11:33 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

ÖncekiSonraki

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 3 misafir