OYUMU KİME VERECEĞİM ?

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 30, 2007 1:06 pm

Serkan, Buna aslında bir itirazım yok.

İtirazım şuna;

Hayatı sadece seyrederek yaşayıp,süreçlere olduğumuz alanlar içinde dahi müdahil olmayarak, kafamızdaki dünyayı pusuladaki partilerden birinin yaratmaya çalışmasını beklemek anlamsızdır.O partileri pusulalarda görmediğimiz zaman,umutsuzluğa sürüklenmek anlamsızdır.Bu nedenle kendimizi herşeyden kaçırmak anlamsızdır.

Kaçacak bir yer yok...

Ama bahsettiğim kavramları mesela hayata müdahil olmak ne demektir?Bunları tartışmamız gerekir.

Bir örnek,karadeniz otoyoluna müdahil olan avukat öldürüldü.Yol tarihin gördüğü en büyük çevre katliamı olarak bitti.Çirkinlik abidesi olarak, kara bir leke olarak karadeniz sahilinde duruyor.Şimdi buna tek bir ses vermemiş karadenizliler olarak bir seçim yapsak ne olur,yapmasak ne olur.Kaçımız o cesur avukatı hatırlıyor?Sahi bu sitede ismini bilen var mı?Bu yolun bölgeye kazandırdığı nedir? Sadece bir kaç saat daha mı? Kaybettirdiği nedir? Bu sitede bu birkez tartışıldı mı? Yok...

Peki neyi seçeceğiz biz? Bizim seçme kabiliyetimiz yok.Biz sadece üreten,tüketenleriyiz.Biz sadece askerleriyiz onların ölmemiz gerektiği zamanlar.Bu hayat bizim mi sanıyoruz.Müdahil olmadığımız bir hayat bizim mi?.Müdahil olmadığımız ülke bizim mi?

Sahi bu ülke kimin kardeşim?
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlkay Durgun » Çrş May 30, 2007 1:07 pm

Serkan, Buna aslında bir itirazım yok.

İtirazım şuna;

Hayatı sadece seyrederek yaşayıp,süreçlere olduğumuz alanlar içinde dahi müdahil olmayarak, kafamızdaki dünyayı pusuladaki partilerden birinin yaratmaya çalışmasını beklemek anlamsızdır.O partileri pusulalarda görmediğimiz zaman,umutsuzluğa sürüklenmek anlamsızdır.Bu nedenle kendimizi herşeyden kaçırmak anlamsızdır.

Kaçacak bir yer yok...

Ama bahsettiğim kavramları mesela hayata müdahil olmak ne demektir?Bunları tartışmamız gerekir.

Bir örnek,karadeniz otoyoluna müdahil olan avukat öldürüldü.Yol tarihin gördüğü en büyük çevre katliamı olarak bitti.Çirkinlik abidesi olarak, kara bir leke olarak karadeniz sahilinde duruyor.Şimdi buna tek bir ses vermemiş karadenizliler olarak bir seçim yapsak ne olur,yapmasak ne olur.Kaçımız o cesur avukatı hatırlıyor?Sahi bu sitede ismini bilen var mı?Bu yolun bölgeye kazandırdığı nedir? Sadece bir kaç saat daha mı? Kaybettirdiği nedir? Bu sitede bu birkez tartışıldı mı? Yok...

Peki neyi seçeceğiz biz? Bizim seçme kabiliyetimiz yok.Biz sadece üreten,tüketenleriyiz.Biz sadece askerleriyiz onların ölmemiz gerektiği zamanlar.Bu hayat bizim mi sanıyoruz.Müdahil olmadığımız bir hayat bizim mi?.Müdahil olmadığımız ülke bizim mi?

Sahi bu ülke kimin kardeşim?
Kullanıcı avatarı
İlkay Durgun
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 30, 2007 2:32 pm

Arkadaşlar "hayata müdahil olma " noktasını biraz açarsanız sevinirim. Eğer anladığım şeyse, mesela benim gibi insanlık dışı tempolarda çalışanlar için bunun bir yolu var mı ? İş tempomdan dolayı sokaklarda fazla gezemesemde ülkemizi ve dünyayı internet aracılığı ile izlemeye çalışıyorum. İnsanlarla dışarda kurduğum diyaloglardan daha fazlasını malesef "msn" de kuruyorum. Görüştüğüm kişilerin çoğu da öyle. Malesef çalışma koşulları bir çok insanı bu hale getirdi.

Av. Cihan Eren'inse ünitemizde yattığı 104 günün 52 sinde 24 saat nöbetçiydim. Öldüğü gecede bendim nöbetçi. Çocukları ve eniştesiyle halen daha görüşürüm. O dönem ailemden daha sık görüştüğüm insanlardı.Tesadüf ya siteden bi tanıyan çıktı gene. Ayrıca bu konu site anasayfasında da , forum da da Naci Altuncu nun yazılarıyla gündeme getirildi. ( belki Cihan bey in ismi ile değil ama sahil yolu olarak konu edildi) Yani sitemiz o kadar da boş bir site değildir İlkay, lütfen
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 30, 2007 3:42 pm

Seçimlerde oy pusulasında parti arayıp bulamayınca üzülenler olur mu bilmem ama ben onlardan değilim. 8-9 yıl önce Tunceli li bir arkadaşımla yaz tatilimi Tunceli de geçirdim. Bayburt a döndükten sonra 6 ay boyunca takip edildik. İki kişinin bile bir araya gelmesini bu kadar yakından takip eden bir sistem koca bir partinin kurulmasını hem de seçimlere katılmasını ne derece titizlikle izler ve ondan neleri bekler diye o zamanlar düşünmüştüm, o zamanlardan bu yana demokratikleşme anlamında önemli bir değişiklikte olmadığından artık düşünmüyorum bile. Ama umutsuz olduğum konusunda ki tespitiniz doğru (sadece benimde değil belli bir kesimin) . Fakat umutsuzluğum bu seçimler için ve yakın gelecek için. Hele de bu seçimlerde CHP-MHP gibi veya AKP dışında oluşabilecek diğer koalisyonlar çıkarsa tekrar kafalar karıştırılıp filmi başa sarıp her zaman ki gibi tekrar izleyeceğiz. Uzak gelecekte bir şeylerin olabilmesi ( bu noktada umutluyum) için tekrar AKP nin, hem de daha güçlü bir şekilde iktidar olmasını ve kimin ak kimin kara olduğunun biraz daha anlaşılmasını sağlamak için AKP ye bile oy vermek içimden geçmiyor değil. Ama bu noktada Serkan ın dediği gibi "vicdani sorumluluk" hissederek "oy vermeyi "değil vermemeyi düşünüyorum. Günahı verenlerin boynuna. :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Çrş May 30, 2007 3:42 pm

Seçimlerde oy pusulasında parti arayıp bulamayınca üzülenler olur mu bilmem ama ben onlardan değilim. 8-9 yıl önce Tunceli li bir arkadaşımla yaz tatilimi Tunceli de geçirdim. Bayburt a döndükten sonra 6 ay boyunca takip edildik. İki kişinin bile bir araya gelmesini bu kadar yakından takip eden bir sistem koca bir partinin kurulmasını hem de seçimlere katılmasını ne derece titizlikle izler ve ondan neleri bekler diye o zamanlar düşünmüştüm, o zamanlardan bu yana demokratikleşme anlamında önemli bir değişiklikte olmadığından artık düşünmüyorum bile. Ama umutsuz olduğum konusunda ki tespitiniz doğru (sadece benimde değil belli bir kesimin) . Fakat umutsuzluğum bu seçimler için ve yakın gelecek için. Hele de bu seçimlerde CHP-MHP gibi veya AKP dışında oluşabilecek diğer koalisyonlar çıkarsa tekrar kafalar karıştırılıp filmi başa sarıp her zaman ki gibi tekrar izleyeceğiz. Uzak gelecekte bir şeylerin olabilmesi ( bu noktada umutluyum) için tekrar AKP nin, hem de daha güçlü bir şekilde iktidar olmasını ve kimin ak kimin kara olduğunun biraz daha anlaşılmasını sağlamak için AKP ye bile oy vermek içimden geçmiyor değil. Ama bu noktada Serkan ın dediği gibi "vicdani sorumluluk" hissederek "oy vermeyi "değil vermemeyi düşünüyorum. Günahı verenlerin boynuna. :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Serkan Birinci » Çrş May 30, 2007 10:27 pm

son zamanlarda bazı dostlar ve arkadaşlar vesilesiyle çeşitli siyasi partilerin aday adaylarıyla çeşitli platformlarda sohbet etme imkanım oldu.

hangi partiden olursa olsun hemen tamamında genel başkan ve ekibinden oluşan TROYKA nın insayatifine, bilgisine teslim zavallılık ve biçarelik kendini gösteriyor.

hatta başında cumhuriyet olan bir partinin aday adayı parti yönetimindeki söz sahibi bir grubu "cumhuriyetin cuntacıları" olarak nitelendirmekten de çekinmedi. hani akla gelir diye not edeyim, bu kişi de Ankara da sıralamada yer alması kesin bir aday.

Bu ayrıntıdan sonra meselenin özüne dönüp İlkay'ın "Peki neyi seçeceğiz biz? Bizim seçme kabiliyetimiz yok.Biz sadece üreten,tüketenleriyiz.Biz sadece askerleriyiz onların ölmemiz gerektiği zamanlar.Bu hayat bizim mi sanıyoruz.Müdahil olmadığımız bir hayat bizim mi?.Müdahil olmadığımız ülke bizim mi? Sahi bu ülke kimin kardeşim?" sorularına kimin cevap vereceğini merak ediyorum ben de.

Mİlletin iktidarı diye bi başlık açmıştım bu sayfalarda . işte o iktidar gerçekleşinceye kadar başkalarının formüle ettiği iktidar için belki de sandığa gideceğiz. ne kadar karşı olsamda- millet iradesine ipotek koymak olarak adlandırdığım için- iki partili koalisyon olarak zorlanan bu seçimler umarım ki millet iktidarına giden son seçim olur. zira kanaatim odur ki 2010 a gitmeden seçimler yenilecektir.

her ne kadar eski usul şeçim söylemleri, dünyayı okumaktan aciz, acınası geleneksel siyaset algılaması vatandaş nezdinde bile hala hükümran ise de, eskiye nazaran daha çok aydınlanmış, durulanmış beyin olduğunu görüyorum.

ama hersinden önemlisi aydınlanma yolunda bir mesafe katedilmesine de sebep olan siyasi gelişmler bi yana, "hayata müdahil olma" formülü kişisel ve siyasetten uzak bir çözüm olduğu.

sevgili bülent,

İlkay'ın "kafamızdaki dünyayı pusuladaki partilerden birinin yaratmaya çalışmasını beklemek anlamsızdır." ifadesi sanırım sorusunun cevabı.

hayata müdahil olma, en çok zamanını alan iş temponda da sürdürebileceğin bir formül. bana göre kişisel siyaset - ki yaşam algılamandır o- anlayışını işine, msn dünyana, özel yaşamına, sokaktaki simitçiye yansıtma biçimindir hayata müdahil olmak. kalan alanlar ise bu düşünce biçimi yayıldıkça zaten toplumsal siyasete egemen olur.

işte o zaman hangi siyasi partinini iktidar olacağını konuşmayacağız. işte o zaman millet iktidarı olacak. işte o zaman sağ, sol v.s ayrılık körükleyen kavramlar türk solu, türk sağı, türk milliyetçiliği v.s ye dönüşüp millileşecek ve aynı tablonun renkleri olabilecek. işte o zaman hayata, ülkemize, insanımıza müdahil olacağız ve bunu birileri, bazı egemen sınıf ve zümreler bişeylerin adına yapamayacak onlar tarihe gömüldüğünde yerini millet alacak.

e o zamana kadar durumu idare edip, seçilenleri seçiyor gibi yapmaktan ve hayata müdahil olmaya çalışmaktan başka bi çare de yok.....

sevgili İlkay

umarım doğru anlamışımdır ve anlatmışımdır.

selamlar
Serkan Birinci
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

geldi seçim zamani çayıra gelun çayira

Mesajgönderen İlhan Ayal » Prş May 31, 2007 4:07 pm

hasanın ne yapacağım kaygısıyla başlayan konu başlığı biraz oyana buyana dağıldı. konu genişledi. daha değişik alanlara kaydı . anladığım hemen hemen herkesin ortak kaygıları. hayata ve insanlıga dair ortak endişeleri olduğu.
eskiden neydi o kayalara, taşlara , evlerin dış duvarlarına yazılan yazılar.
neydi o halkın birbirini kırıp geçirdiği propagandalar.
neydi o bağrışmalar
neydi o çığrışmalar
meyerse hepsi boşunaymış,
haklı olan halk idi , haksız olan siyasiler.
ama kavga eden halk idi, etmeyen siyasiler.
yaradılış ile insana adalet ve eşit paylaşım duygusu her insana verilen ortak hisler var.
dünya görüüşü ne olursa olsun insanların tarih boyunca ana talepleri konu başlıklarıyla bunlar değilmiydi.
bu konu bugün ismi sağcılık veya solculuk olarak karşımızda.
bu cevabım hasana..............
herkes kötüyse kötünün iyisine vereceksin veya vermelisin.
çünkü vatandaşsın.
adalet ve eşit paylaşım konusunda nasılsa hiç biri pek te bişey yapacağı yok gibi . en azından şu an dünyada da örnekleri yok gibi.
örnek gösterebileceğin birkaç ülke olsa da ona da bir sistem sorunu eklenir sonsuzluğa uzanabilecek bir adalet ülkesi bulamayacaksın.
ama herhalde bir yere oy vereceksin.
en azından ben vereceğim.
ona yada buna............
kabul etsem de etmesem de.
kendi adıma tek bildiğim, yukarıda bahsettiğim ortak değerler.
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Prş May 31, 2007 10:04 pm

İlhan zamanım yok, sana kısaca şunu diyeyim. Dediğin bağrışmaların, çağrışmaların olmayışı senin işin icabı sana hoş gelebilir. Ama başımıza ne geldiyse o sesler kesildikten sonra geldi.
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Haz 01, 2007 11:52 am

önce bi hikaye anlatacağım
olay yaşandı yani tamamen gerçek
yine bir seçim zamanı çeşitli partilerden bir grup
namı diyar ogeneyi ziyarete gidiyorlar
gerekçe malum oy istiyorlar
muhtar bunları çok iyi karşılıyor kurban kesiyor
yemekler içkiler gırla
evet paşam tabi paşam vs vs
neyse vakit geç oluyor
parti yetkilileri kalkıp gidecekken
muhtar
ya sayın vekilim diyor
şu rusları kime şikeyet edebilirim ben
vekil namzetimiz dumura uğramış
nasıl yani
diyor.
sormayın vekilim diyor
bu gavuroğlu gavurlar 90 yıl önce bir yol yaptılar bize
90 yıldır ne gelir düzeltirler ne de bakımını yaparlar
...

olayın özeti bu ha yine bu ogeneliler
kafadan çatlaklar biraz

ben lisedeyken maraşlı bi öğretmenim orda sandık görevlisiydi
seçim günü geldi geçti
oy sayımına geçildi
koca köyden tek bir oy
anapa oyu kim kullandı tahmin edersiniz

ee biz kul torunu kul bir milletiz
padişahın kullarının torunlarıyız
padişahımız çok yaşasın yeter biz aç da gezeriz
(bülent ağbiye katıldığımı belirtmek isterim)

zaman deyişti elbet
ama padişahlarımız olduğu gibi duruyor
bize de
boynumuz kıldan ince
çok yaşa padişahım demek kalıyor
Kullanıcı avatarı
Emel Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bülent Altuncu » Cum Haz 01, 2007 10:04 pm

Konuyu saptırmak istemem ama araya girmeden edemeyeceğim.
Yahu sevgili Emel; şu mesajlarının yanındaki resmin var ya, acaba o olmasa idi gene yazdıklarından aynı tadı alırmıydım diye düşündüm az önce mesajını okuduğumda. Yazdıklarını okurken hep o resimde ki ifade ile anlattığını düşünüyorum nedense ama zate anlatımlarında uymuyor değil resimine. Hiç sinirlenmeden stres olmadan, her şeyi çok ciddiye almayan ama her şeyin çok farkında, sırası gelince alayını geçen, sırası gelince korkusuzca tüm açıksözlülüğünle ama hep gülen güldüren samimi hoşsohbet havasında bir anlatım şekli hissediyorum yazdıklarından. Seni burada tanıdıktan sonra ağabelerini görmeyi daha çok arzuluyorum, gördüğüm yerde "onca senede ben mi sizi yanlış tanıdım yoksa bu kızın mı size benzer tarafı yok diye soracam" onlara ve tebrik edecem valla.

Sevgili Özgür Hasan; "oyumu kime verecem" diye bir başlık açtın ama hiç bakıp ilgilenmiyorsun neler olup bitiyor diye burada. Hasret senin kime oy vereceğini anlamış ama ben yemin ederim hiç tahmin edemiyorum bari de onu da kurtar beni bu meraktan :D
Kullanıcı avatarı
Bülent Altuncu
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen İlhan Ayal » Cmt Haz 02, 2007 7:46 am

evet bülentçiğim ... beni bir noktada doğru , bir noktada da yanlış anladığını düşünüyorum. emelin verdiği örnek olay da türkiyenin siyasi hizmet anlaşına veya siyasilerin halka bakışına mükemmel bir örnek.
önce şunu ifade etmek isterim.
sonucu bir yere varmayacak olan kavgalara hem meslek , hem de insan olarak karşıyım. ama boynumuzu kuma sokmaya , sessiz kalmaya , tepki vermeye asla.
zaten de seninde söylediğin kavga bu olsa gerek. ezilmeme kavgası kadar da makul ve doğru bir kavga olamaz zaten. bir polis olarak bu kavgayı vermeyenlere hep kızar oldum.
meslek hayatımda gördüklerimi özetlersem ...........
çok güzellerini de gördüm çok kötülerini de.
güzelden kasıt demokratik tepkiler, demokratik kavgalar......
çirkinleri ise kırıp dökme, kan , bağrışma falan filan.
meydanlarda da kimlerin ve neyin kavgasını verdiğini görebiliyordum.
sana bir sır vereyim. inanki polis olarak kendi aramızda da gittiğimiz görevlerin kritiğini hep yapmışızdır. yani doğru olan herzaman doğrudur. bunu da kimse yani aramızdan kimse inkar etmemektedir.
11 yıl oldu ve çok şey gördüm. kabul ettiklerim ve etmediklerim oldu.
anladığım ; vatandaş olarak hep önce söylediğim değerleri arzuluyoruz.
kimimiz susarak , kimimiz kavga ederek, kimimiz meydanlarda tepkilerini göstererek.
istediklerimizi alacakmıyız diye sorarsak.
hayatımın sonuna kadar görebileceğimi zannetmiyorum.
üzgünüm.
bari biz kendimize ve çevremize kazık atmayalım. yani eşitliği tabandan başlatalım. olmazmı.

emel türkiyedeki siyasi anlayışın halka bakışını çok güzel bir örnekle verdi.
yani o örnek herzaman vardı. ama dile geldiği zaman gerçekle kaşı karşıya geliyor insan. ne yazık ki değişen bir şey olmadığını görüyorum.
çözüm kendimizi ve neslimizi , yeni kuşaklarımızı doğru düzgün yetiştirmekte galiba. onlar belki seçilir de bir şeyler yapar.gözlerimiz görmez ama .....
umut varlıktan iyidir.. miş:))))))))))))))))
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Şahin » Sal Haz 05, 2007 5:34 pm

oylar tabiki tek vatan haini olmayan ayetullah perinçeğe
Mehmet Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

evet

Mesajgönderen İlhan Ayal » Prş Haz 07, 2007 9:37 am

amin.........))
Kullanıcı avatarı
İlhan Ayal
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muzaffer Mustafa Altuncu » Cmt Tem 07, 2007 6:22 am

Ola yeyenim Hasan,
Bu şartlarda kime verirsen ver................."Fark etmez"...............
Kullanıcı avatarı
Muzaffer Mustafa Altuncu
Bölum yetkilisi
Bölum yetkilisi

Mesajgönderen Emel Ayal » Cum Tem 20, 2007 7:20 pm

belki bu seçimde deyil ama
bidahaki seçimde oyumu kime vereceğimi biliyorum
yani daha bilmiyorum ama öğreneceğim

şimdi size de söylüyorum

sokakta ilk kaybolan parti bayrağını takip etcem
oyumda o partiye gidecek
ee kendi pisliğini temizleme konusunda hangisi en becerikliyse oyum onun olacak