boş

Forumdaki bazı önemli belge ve bilgilerin saklandığı bölümdür.

Moderatör: Fatma Ozbilgi

boş

Mesajgönderen İhsan Şahin » Sal May 13, 2008 9:59 pm

BOŞ
En son İhsan Şahin tarafından Pzt Haz 16, 2008 7:55 pm tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.
Kullanıcı avatarı
İhsan Şahin
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Çrş May 14, 2008 9:15 am

Boş dağları bombalayıpğ dursunlar, bir uçağın kalkışı sadece 140 bin YTL, kaç yüz defa uçaklarl kalktı; operasyonlara çıkışta ne canlar gitti.

9 terörist öldür dünyaya 200 tane de, yok operasyonda bilmem kimi öldürdüğünü söyle ertesi gün adam roj tv ye çıksın dim dik ayaktayım desin! Terörle mücadelede verilen 20 yıllık mücadelenin ekonomik çıktısı 400 milyar dolardan fazla, ölen insan 30 binden fazla.

Bu ayrıılıkçı güçler abd,israil ve bilumum emperyalist güçler ama bu hareketin Türkiye içinden de teşvik edildiğini göz ardı edemeyiz. İnsanların kültürel haklarını bilerek, zor kullanarak engellemeye çalışma, köyleri yakma ve zorunlu göçe insanları mecbur bırakma, işte bu etkiler o örgütün de bol bol nemalanmasını masum köylünün dahi dağa çıkmasına ön ayak olmuyor mu?

90'larda o kadar sıkı ve olağansütü hal durumlarının ardından insanlara şimdi dillerini konuşma, mecliste temsil edilme haklarının verilmesi, onları bunu Türkiye'ye baskıyla kabul ettiren AB ve ABD'ye yakınlaştırmıyor mu? İhsan abi ,bir yazında buna değinmiştin o insanlar haklarını bir emperyal devlet tarafından zorla Türkiye'den alındığı imajı uyanmıyor muydu? Geçmişteki bu sığ politikalar yüzünden zaten, özgürlükler arttıkça,genişletildikçe insanlar bunu taviz olarak alıyor ve eğitim dili, özerk yönetim gibi ilerde parçalanma yolunda emin adımlarla birilerinin kumandasında ilerliyorlar.

Tarih boyunca strateji yoksunluğu hastalığımız devam ediyor, İngiltere sömürge dönemlerinde 10 yıllık 20-30 yıllık strateji ürettiği düşünce kuruluşlarını kurmuştu yani yaklaşık 200 kadar önce, ama bilgi toplumu,bilgi çağı derken biz hala aynı biziz. Bizim üniversitemizdeki değrli stratejistler ABD'de strateji kuruluşlarında ortadoğu ve avrupa uzmanı olarak göreve yapıyor ama biz bir türlü bunu başamıyoruz, işte bunu da bir köşeye yazmak lazım.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Muhammet İbrahim Özen » Çrş May 14, 2008 11:10 am

Türkiyede pkk terörünün geçmişi 20 küsür yıl ve ne yazıkki devlet bütçesinin her yıl yarısı bu terörü bitirmek için silaha ve askere yatırılıyor.Peki ne oldu hiç bir şey.... Hem binlerce şehit verdik hemde aynı toprağı aynı kültürü paylaştığımız insanlarla iç savaşa sürüklendik...

Bunun en büyük sebebi bence devletin bu soruna yaklaştığı söylemlerle alakalıdır. 20 küsür yıllık bu sorunun adını hala koyamamışız. Biri geldi kürt meselesi dedi. Ne oldu ülkedeki kürtler terörist kabul edildi. Batıda, Marmarada türkiyenin diğer bölgelerinde ben kürtüm diyene kürt olmayanlar terörist gözüyle baktı ve terörist olmayanları bile terör sempatizanı yaptık kendi elimizle.

Doğu sorunu dedik bu sefer bölgesel olarak oraları kendimizden kopardık.Canerinde dediği gibi bu konuda sağlam, yapıcı bir strateji geliştiremedik aksine yapılan stratejilerle birbirimize kırdırıldık pkk terörünün doğu bölgelerinden ve kürt halkından destek almısına ön ayak olduk. Ve biz bu soruna hep savaşarak çözüm aradık.Ve ne yazıkki bu ülkenin binlerce genci şehit oldu binlerce genci de kandırılarak bu terörizme karşı bilinçlendirilemediğinden dağlarda öldü.
Kullanıcı avatarı
Muhammet İbrahim Özen
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Mehmet Zeki Sarı » Prş May 15, 2008 8:16 pm

tüm bu senaryoların altında yatan bence mezopotamyayı istila etmektir.yani su savaşları.
Kullanıcı avatarı
Mehmet Zeki Sarı
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Caner Kama » Cum May 16, 2008 8:41 am

Belki su savaşları belki petrol belki de din ama İngilizlerin Ortadoğu olarak adlandırageldiği bu coğrafya çok şeylere gebe. Türkiye'de sadece iktidar değil, muhalfeti de bu durumda bî-taraf değil. Dün nasıl sosyal demokratlar Afganistan'da ABD'ye müttefik olduysa. (El-kaid' ye karşı dünya barışı ve ABD'nin milli güvenliği için) Bugün de diğer partilere göre daha bi müslüman(!) olan bir parti de yine aynı sebepler için Ortadoğu'da fakir, canını ortaya koymaktan başka silahı olmayan garibanlara İsrail,ABD bombalar yağdırırken bunlara müttefik olur.
Hatırlarsanız Almanya'da Merkel, Fransa'da Sarkozi iktidar olurken en çok da Türkiye karşıtlığı ile oy topladılar ama iktidar olunca ama o niyetle ama bu niyetle resmen Türkiye'nin AB'ye üye olması gerektiğini bir şekilde söylediler. Abdullah Gül de dışişleri bakanıydı onlar için iktidara geldiklerinde ülkenin dış politika çizgisine inerler demişti, gerçekten de öyle oldu. Aynı şekilde Türkiye'de de muhalefette bol işkembeden nağmeler sıkanlar iktidar olduklarında mecburi kuklalıktan kurtulamıyorlar. Erbakan döneminde dış politikada biraz sapmalar yapılmaya çalışıldı, ama yemedi darbe ile alaşağa edildi. Fakat o dönemde bile ABD , İsrail karşıtı başbakan döneminde bile Türkiye-İsrail arasında en büyük askeri ortaklık antlaşmalarından biri yapıldu mesela; demek oluyor ki şu derin devle dedikleri şey partileri hkümet yapıyor da, onların iktidar olmalarına pek de müsade etmiyor. Asla kırılamayacak bu otokrasi* olduğu sürece partilerin "tam bağımsızlık" sloganlarına pek de itibar edesim gelmiyor. Siyasi partilerin popülist sloganları, asla gerçekleşmeyecek halkı iktidara kadar oyalayacak sloganlar, başka da birşey değil.

OTOKRASİ; Monarşinin bir çeşitidir.Fakat monarşinin aksine yönetim miras yoluyla kalmamış kişi tarafından ele geçirilmiştir. Otokrat (buyurgan) rejimlerin temel özelliği, yönetimlerin halk adına karar vermesi, iyi- doğru- güzel'leri dayatması, buna karşın halkın sorunlarını çözümlemeyi de üstlenmesidir.
Kullanıcı avatarı
Caner Kama
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Mesajgönderen Bekir Kiran » Pzt May 19, 2008 12:13 am

böyle olmazkı ama.kac gundur bakıyorum kımse yazı yazmamıs.ben tartısmayı bıraktım dıye sızdemı bıraktınız.olmuyor böyle.yazılarınızı okumak ısterım.ara sıra yazın.:) acaba ben yazmıyorum dıyemı protesto edıyorsunuz. :)

işin tuhaf yanı burda sadece akp vede işçi partıyı tartısıyoz.baska bır dusunce yok.Bu siyaset neymıs böyle.

acaba yazmanız ıcın ara sıra dogu perıncege lafmı atayım. :)
Kullanıcı avatarı
Bekir Kiran
Sitenin Sahipleri
Sitenin Sahipleri

Dön ARŞİV

Kimler çevrimiçi

Bu forumu gezen kullanıcılar: Hiç bir kayıtlı kullanıcı yok ve 4 misafir