gönderen Caner Kama » Cmt Nis 26, 2008 8:43 am
301. madde 80 yıllık türk ceza kanunu nun 2005 te yeni türk ceza kanunu olarak değişime ve tadilata uğramasıyla birlikte oluşturulan yeni bir kanundur. hükümet bence son derece doğru bir şekilde zamanın ihtiyaçlarına karşılık veremeyen eski tck'yı değiştirmişti.(eski tck'da mesela kan davası cinayetlerine indirim uygulanabiliyordu.... v.s.) Sorun nedir, bence sorun 3 senelik bir yasanın çok çabuk eskimesi ve de daha 3 sene sonra tekrar tadilata uğramasıdır, bu da bizlerin önünü görmeden politika yaptığını gösteriyor..haaa burada sadece hükümet mi zan altında ya da suçlu, hayır hükümeti, muhalefeti, hukukçusu hepsi nihayetinde bu yasaları bir tarihçi,bir felsefeci,doktor,hemşire,öğretmen yapmıyor bu yasaları hukuk dilini konuşan hukukçular yapıyor , e bizim hukukçular da dilden anlamayınca işte böyle daha taze yasaları yeniden anlamlandırmaya çalışıyoruz.
yasadaki türklük yerine türk vatandaşı ; türk devleti yerine türkiye cumhuriyeti ibarelerinin konması bence daha önce yapılması gereken müdehalelerdi ve de bu kavramlar milletin bütünlüğünü böler parçalar anlayışı korku siyaseti yapanların sloganı....
ceza indirimleri türklüğe hakareti özendirir gibi garip bir iddia söyledi sevgili muhammet şahin abim, şöyle birşey diyeyim bu ülkede askerlik mecburi vatan hizmeti, peki AİHM'nin aldığı bir kararda türkiye cumhuriyetine askerlik yapmak istemeyen bir kişinin açtığı davayı haklı bulmuş ve vicdani red kavramının insan haklarına uygun olduğunu belirtmiştir. bu halde bir kişi ben bu ülkeye askerlik yapmak istemiyorum dediği zaman onu tutuklayamazsınız, çünkü imzaladığınız uluslararası sözleşmelerde AİHM'nin kararlarının iç hukukunuzun kararlarından üstün gördüğünüzü kabul ettiniz. şimdi ben şu ana kadar 2-3 kişi haricinde vicdani red uygulamasından yararlanan bir kimse görmedim...bunun nedeni de bence, iç ve uluslararası kanunların kazanımlarının her zaman da vatandaş yararına kullanılmasının sakıncalı olmasıdır.yani devlet bilerek kendine kazık atmaz,kenide bir saldırı veya menfaatlerine bir müdehale hissetiği zaman vatandaşın temel haklarının askıya alabilir,sınırlayabilir,istediği kadarının kullandırır.
bu ülkede yasalar kanunlar haricindeki gayrimeşru devlet dinamikleri merak etmeyin hiç bir suçu cezasız bırakmaz.....hırant dink de dediğimiz maddeden yargılandı fakat ceza bile almadı veya mahkemesi daha sonuçlanmadı, ne keramet ise tam da birileri onun cezasını çekmediğini bedel ödemediğini düşünüp ona faiziyle ceza kestiler ve de hayatını elinden aldılar. bugün olaya baktığımızda trabzon garnizon komutanından tutun da emniyet müdürüne birçok resmi elin yani devletin gayriresmi dinamiklerinin bu olayda ne derece etken olduğunu görüyoruz........ Yani bu ülkede merak etmeyin hiçbir suç cezasız kalmaz, yasal olarak suç olmasa bile !
...tabiki ülkede toplumun ortak manevi değerlerine saldırıyı önleyecek kanunlar olmalı, bu konuda sizlere katılıyorum ama bunu abartarak insanları korkutarak neyi koruyacağız? birçok ülkede böyle yasalar var, avrupada da böyle yasalar var fakat bizler komik durumlara düşmemek için bu yasanın sınırlarını katı değil makul bir hukuk dili ile belirlememiz gerekir.....